-
Θενκ γιου Μπιλ, θενξ Κων
Κάποιες ακόμη παρατηρήσεις:
-
Κατανάλωση: βγάζω άνετα 240-250 χλμ. ωσότου ανάψει το λαμπάκι, με μικτή οδήγηση και -αρκετά συχνά- συνεπιβάτη. Κάπου εκεί φουλάρω, μιας και δεν πολυ-γουστάρω τις ρεζέρβες
Το ρεζερβουάρ παίρνει μέσα (εργοστασιακή τιμή) 11,8 λίτρα, για κάποιον που ρώτησε πιο πάνω. -
Λάστιχα: φοράει τα Michelin city-grip. Στο σέρβις μου έβαλαν 32 εμπρός, 38 πίσω (αυτά τα νούμερα δίνει το manual για >90 κιλά φορτίο). Νομίζω το προτιμούσα λίγο πιο... ξεφούσκωτο. Τι πιέσεις βάζετε;
-
Η πίσω ανάρτηση είναι ρυθμισμένη στη 2η σκάλα (4 θέσεις συνολικά). Ψήνομαι να την μαλακώσω εντελώς (στο 1), αλλά φοβάμαι μην τερματίζει με 2 άτομα πάνω. Απόψεις;
-
Κάτι νιώθω να χτυπάει κάτω από τα πόδια μου σε μικρολακούβες με χαμηλές ταχύτητες. Να είναι το διπλό σταντ;
-
Πρώτο σέρβις (1.000 χλμ.) δωρεάν, πλήρωσα μόνο το λάδι (13 ευρώ ). Μου έβαλαν το γνωστό Yamahalube, 20W50 (ΔΕ γουστάρω). Εσείς τι λάδι χρησιμοποιείτε;
-
-
Ξέχασα να σου ευχηθώ καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Κουκλί τρελό είναιΗ πινακίδα και εμένα συντόνιζε (honda pantheon 150) και έβαλα ένα αυτοκόλλητο λάστιχο αυτό που βάζουμε κάτω από τις καρέκλες για να μην κάνουν θόρυβο όταν σέρνονται
Την σκάλα της ανάρτησης αν σου φαίνεται σκληρή μαλάκωσέ την, και αν δεις ότι χτυπάει την επαναφέρεις. Πρόσεχε μόνο μήπως έχει συγκεκριμένες οδηγίες. Στο δικό μου πρέπει πρώτα να τερματίσεις την κλίμακα και μετά να αρχίσεις να πέφτεις. Δλδ δεν πρέπει να την πάω από το 3 στο 1 αλλά πρώτα να την πάω στο 5 και μετά ν'αρχίσω να πέφτω.προς το 1
Φρένα έχει συνδυασμένα?
-
Καλορίζικο φίλε μου!>Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα για να σταματήσω ν' ακούω την πινακίδα ( ) ακόμη και στην παραμικρή λακούβα. Οι 4 ακίδες που ακουμπάει πάνω στο φτερό είναι από σκληρό πλαστικό και δεν κάνουν δουλειά. Τελικά βρήκα λύση με 2 λαστιχένιες συστολές 1+1/2 ιντσών για... νεροχύτες, που σφήνωσα ανάμεσα στην πινακίδα και στο φτερό (ανεβάζω και φωτό αν θέλει κάποιος να κάνει την πατέντα). Εννοείται ότι το πλαστικό πλαίσιο πινακίδας του καταστήματος το πέταξα από την αρχή.
Τα υπόλοιπα πλαστικά δείχνουν ΟΚ μέχρι στιγμής, αν και δεν περιμένω ότι δεν θα τρίξει τίποτα με τόση... πλαστικούρα εκτεθιμένη στις καιρικές συνθήκες χειμώνα-καλοκαίρι
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και έβαλα στις ακίδες λαστιχάκια σιλικόνης αυτοκόλλητα και τέλος.
- Κατανάλωση: βγάζω άνετα 240-250 χλμ. ωσότου ανάψει το λαμπάκι, με μικτή οδήγηση και -αρκετά συχνά- συνεπιβάτη. Κάπου εκεί φουλάρω, μιας και δεν πολυ-γουστάρω τις ρεζέρβες
Όσο θα στρώνει θα βγάζει και περισσότερα.
- Κάτι νιώθω να χτυπάει κάτω από τα πόδια μου σε μικρολακούβες με χαμηλές ταχύτητες. Να είναι το διπλό σταντ;
Δε νομίζω να είναι το σταντ. Να το πας να το δουν. Κάποιες βίδες πλαστικών χαλαρώνουν από τους κραδασμούς, τις εντόπιζα στα πλυσίματα.
Κατά τ' άλλα, λάδια και πιέσεις ελαστικών είμαι και εγώ στα προτεινόμενα εργοστασιακά.
Υ.Γ. Ωραία όργανα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ξέχασα να σου ευχηθώ καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Κουκλί τρελό είναιΔεν είναι;
Φρένα έχει συνδυασμένα?
Όχι. Νταξ, συνηθίζεται.
Εγω εχω 27 εμπρος και 30 πισω
Λίγο δεν είναι; Λογικά θα κρατάει καλά όταν είναι κρύα, αλλά μήπως τα φθείρεις πρόωρα έτσι;
Δε νομίζω να είναι το σταντ. Να το πας να το δουν. Κάποιες βίδες πλαστικών χαλαρώνουν από τους κραδασμούς, τις εντόπιζα στα πλυσίματα.
Γμτ, το ψάχνω καιρό. Στο σέρβις μου έσφιξαν όλες τις βίδες μία προς μία, δεν είναι αυτό. Είχα μια υποψία για τη μπαταρία, αλλά εκεί που βρίσκεται δε μπορεί να μου βγάζει χτύπο ΚΑΤΩ από τα πόδια
Καλοταξιδο Κρους!
Παντα ορθιος!!
βαζεις φυτιλιες, αν και νομιζω οτι το βαρος του ειναι ανατρεπτικος παραγοντας - για μενα!Το βάρος, όπως έγραψε κι ο kacey, είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας. Γενικά, είναι βαριά τα σκούτερ με όλα αυτά τα παραφερνάλια, αλλά το ρημάδι είναι ΤΟΣΟ ευκολοδήγητο που δε σηκώνει κριτική. Με ξέρεις, κι εγώ κατηγορία φτερού είμαι. ΜΟΝΟ παρκαρισμένος με τη ρόδα στο πεζοδρόμιο και σε έντονη κατηφόρα έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, για να το τραβήξω προς τα πίσω, εννοώ.
-
Σπύρο καλοτάξιδο πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Ά και αγόρασε και ένα full face κράνος ρε συ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ά και αγόρασε και ένα full face κράνος ρε συΌχι
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ά και αγόρασε και ένα full face κράνος ρε συ
Όχι
Όσο το σκέφτομαι ανατριχιάζω. Ειλικρινά αγόρασε ένα κράνος τα jet είναι τελείως μαλακίες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάποιες ακόμη παρατηρήσεις:Καλορίζικο, άντε και στο 0-300 τώρα!
- Σου φαίνεται πολύ ως νούμερο (όντας συνηθισμένος από αυτοκινητιστικές πιέσεις? που να δεις τι πιέσεις θέλουν τα ελαστικά των SS ) ή ως αίσθηση στο δρόμο;
- Έχει ρύθμιση μόνο για τη προφόρτιση του ελατηρίου ε; Δοκίμασε στη σκάλα 1, με 2 άτομα στατικά, να δεις αν κάθεται πολύ με το μάτι. Γενικώς η συμπεριφορά των αναρτήσεων στα δίκυκλα αλλάζει περισσότερο ανάλογα με το φορτίο, για προφανείς λόγους.
- Το ελατήριο επαναφοράς του στάντ δεν είναι αρκετά σκληρό;
- Βάλε ένα καλό αυτοκινητάδικο 10-40, αρκεί. Εγώ κατέληξα πάντως το Amsoil MCF.
Ά και αγόρασε και ένα full face κράνος ρε συ
+άπειρο.
-
η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω περιεργαστει το x-max, απο κοντα...
για τα δρομολογια που το χρειαζομαι εγω, κι ενα pcx (που εχω βαλει στο ματι, ομολογω) μου φαινεται οκ..
αλλα αφου λες, θα του ριξω μια ματια!
Καλα λενε τα παιδια! παρε κρανος φουλ φεϊς! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
παρε κρανος φουλ φεϊς!Μόνο άμα πάρεις XMAX
-
Σπύρο να πάρεις full face κράνος.
Μια μέρα από δικό μου λάθος (βιαζόμουν να πάω στο ραντεβού με μια λάμια ) μπλόκαρα τον μπροστινό τροχό με αποτέλεσμα να πλαγιάσει το μηχανάκι και να σκάσω με το κεφάλι στην πίσω αριστερή γωνία ενός γερανού της ιντερσαλόνικα Eυτυχώς φορούσα full face.Επιπλέον σε προστατεύει πολύ περισσότερο από το κρύο.
-
Αναφορά χιλιομέτρων.....
49000 km............
τώρα με τις απεργίες των μμε είναι ........μονοδρομος η μετακίνηση με το μηχανακι.
Ευτυχως που το ............καβαλαμε .....
-
θελω πληροφοριες για το x-max 250 . κυκλοφορουν αρκετα στην αγορα με περιπου 2500 με 2800 ευρω
και πανω κατω 15 με 20000 χλμ θελω τη γνωμη σας κατα ποσο ειναι καλη μια τετοια αγορα,ευχαριστω. -
Ο χρήστης mibayasa έγραψε:
θελω πληροφοριες για το x-max 250 . κυκλοφορουν αρκετα στην αγορα με περιπου 2500 με 2800 ευρω
και πανω κατω 15 με 20000 χλμ θελω τη γνωμη σας κατα ποσο ειναι καλη μια τετοια αγορα,ευχαριστω.Αν το μηχάνημα δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, π.χ. από πτώση ή τράκα, τότε προχώρα
Τα χλμ που γράφεις είναι λίγα, αν είναι σωστά συντηρημένο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Με καρμπυρατέρ ή ιτζέκσιον; -
Ένα καλά συντηρημένο και με σωστή χρήση (ζέσταμα πριν την εκκίνηση) scooter πόσα χλμ αντέχει πάνω κάτω?
-
100 χιλιάδες τουλάχιστον. Ίσως από εκεί και έπειτα να άρχίσει να χάνει μέρος της ιπποδύναμης, αλλά και πάλι θα πηγαίνει!
Εξάλλου...>Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:Αναφορά χιλιομέτρων.....
49000 km............ -
Ενδαφέρον λαμβανομένου υπόψιν πως πρόκειται για μονοκύλινδρο μηχάνημα με διαρκή σταμάτα - ξεκίνα.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ενδαφέρον λαμβανομένου υπόψιν πως πρόκειται για μονοκύλινδρο μηχάνημα με διαρκή σταμάτα - ξεκίνα.
Ευχαριστώ.Εκεί παρεμβαίνει η σωστή συντήρηση η οποία προσφέρει αντοχή στις αντιξοότητες. Μην ξεχνάμε άλλωστε, τα καλοσυντηρημένα παπάκια της νέας τεχνολογίας (ψυγείο, ψεκασμό) βγάζουν τόσα χλμ. Παρακαλώ
-
49999κμ ....................και μετα απο μερικά μετρα..............
50.000 km....
παρουσιάστικε μια υγρασία απο την πλευρά του ιμάντα και χρειάζεται 'γιατρό' για να αλλαχτούν κατι τσιμουχάκια που βρίσκονται εκεί. Το συντομότερο.
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))