-
Ο χρήστης ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε:
Σύμφωνα με τα παρακάτω:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/285651.htmlτο δικό μου καίει κάτω από 4lt/100km με καθημερινά 2 άτομα πάνω
Ευγε για την καταγραφη των δεδομενων. Πολυ καλη δουλεια και ανλαυτικη για αρχειο.
Πολυ χρησιμη.......
-
Καλησπέρα στην παρέα, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους μας. Νέο μέλος απο Θεσ/νίκη και πανευτυχής κάτοχος εδω και 2 μέρες ενος νέου xmax σε λευκό χρώμα . Το προηγούμενο μηχανάκι μου ήταν 1 παπί Honda Supra απο το 2001 το οποίο και κράτησα και δεν πούλησα λογω το ότι περασα μαζί του σχεδόν 10 χρόνια και πιστεύω ότι η Honda δεν θα ξαναβγάλει τετοιο μηχανακι με τετοιες αντοχές.. Το πρόσεχα αρκετά, πιστός στις σωστες αλλαγές λαδιών κ.λ.π , με ανεμοθώρακα, μαμά κατάσταση αλλα αν δεν τρίζαν και αυτά τα πλαστικά του θα ήταν ακόμη πιο super
Στο θέμα μας για το xmax, πριν καταλήξω σε αυτήν την αγορά ενημερώθηκα απο διάφορα φόρα για τις εντυπώσεις των κατόχων xmax καθώς και για τις αναφορές κόστους για τα σερβις, την αίσθηση κύλισης και άνεσης κ.λ.π. Μεχρι στιγμής εχω γράψει 55 χλμ και συνεχίζω περιοδικά το στρώσιμο του μοτέρ . Για αρχή μπήκε επίσης ενας συναγερμός της patrol με κατανάλωση 1 Μιλιαμπερ τεσταρισμένο όποτε και δεν θα υπάρχει τραγική κατανάλωση στην μπαταρία. Διαβασα καποια προβληματα που υπηρχαν στο θέμα μπαταρίας σε αλλα xmax και δυστυχώς στο manual δεν αναφέρει τα Ah της μπαταρίας για να κάνω τους υπολογισμούς μου και να σας τους εκθεσω εδω. Απο την πρωτη στιγμη που το καβάλησα μου άρεσε παρα πολύ η αίσθηση κύλισης που εχει. Τα αμορτισερ διαβαζω στο (αγγλικό) μανουαλ εχουν 4 θεσεις ρυθμισης αλλα προυποθετει την υπαρξη ειδικού κλειδιού για την ρύθμιση τους. Επίσης για το στρώσιμο διαβάζω στο μάνουαλ παλι ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρατεταμένη λειτουργία του μοτερ εως τα 1000 μιλια (1600 χλμ) πανω απο τις 4.000 στροφές . Η γνώμη σας ποια είναι? Διαβασα ότι καποιοι προτείνουν η μέγιστη ταχύτητα να είναι μεχρι τα 80χλμ/ωρα και να υπαρχει γραμμική ομαλή επιτάχυνση και όχι απότομες δυνατές επιταχύνσεις.. Eνα ακόμη που δεν βρήκα είναι η δυνατότητα ή όχι να αναφέρει στην MFD οθόνη τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα που μπορω να διανύσω με την βενζίνη που εχει το ρεζερβουαρ, υπάρχει ή όχι? Επίσης είδα ότι εχει θεση μεσα στο ντουλαπακι για παροχή 12 V
αλλα λογικα είναι option το οποίο και βλεπετε στην φωτο και θα ζητήσω να το βάλουν. Επίσης ψάχνομαι για ειδική βάση στήριξης GPS πλοηγού γιατι τα ταξίδια μου το καλοκαίρι δεν θα είναι και λίγα. Προς το παρόν βρήκα 1 κιτ της TOMTOM για yamaha xmax 125/250 αλλα είναι μονο για tomtom συσκευές
Εγω εχω 1 Mio P550 και 1 κινέζικο επίσης no name με 5 ίντσες οθόνη και bluetooth. Aν κάποιος εχει επιχειρήσει ή και εχει βάλει βάση στήριξης για gps θα το εκτιμούσα να δώσει κάποια ιδέα.Αυτα προς το παρόν, σορρυ για το μακροσκελές μήνυμα, θα παρακολουθώ το φόρουμ και στην διαθεση σας για οποιαδήποτε απάντηση σε απορίες σας Επίσης αν εχετε να δωσετε καποια συμβουλή τωρα που το σκουτερ είναι ακόμη φρέσκο, τι να προσέξω κ.λ.π θα το εκτιμούσα
-
Kαλες και ασφαλεις βολτες ευχομαι....
Η φωτο που εχεις βαλει ειναι απο το ολοκαινουργιο μοντελο....αυτο εχεις παρει ή το 'προηγουμενο'?
Αν κανεις ενα κοπο και διαβασεις το ημερολογιο μου μου εδω ίσως λυσεις αρκετες αποριες απο την συμβιωση με το μηχανακι μου....Ευχαριστιες και θα τα ..........γραφουμε.....
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Kαλες και ασφαλεις βολτες ευχομαι....Η φωτο που εχεις βαλει ειναι απο το ολοκαινουργιο μοντελο....αυτο εχεις παρει ή το 'προηγουμενο'?
Αν κανεις ενα κοπο και διαβασεις το ημερολογιο μου μου εδω ίσως λυσεις αρκετες αποριες απο την συμβιωση με το μηχανακι μου....Ευχαριστιες και θα τα ..........γραφουμε.....
Τωρα δα ειδα και ζαχαρωνα 'ποδια'προστασιας απο καιρικες συνθηκες και για το προηγουμενο μοντελο μας. Πολυ ομορφη και χωρις να δενει ολο το μηχανακι και να περισευουν ιμαντες...... λες για τον επομενο χειμωνα ?????
Παντως το νεο ειναι πιο στυλατο ......κατω απο την σελα συνεχιζουν να χωρουν δυο κρανη ή επεσε παχυνση και δεεεεεεεεεεεεν...?
-
Kαλες και ασφαλεις βολτες ευχομαι....Η φωτο που εχεις βαλει ειναι απο το ολοκαινουργιο μοντελο....αυτο εχεις παρει ή το 'προηγουμενο'?
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Η φωτο ναι είναι απο το αναβαθμισμένο xmax και είναι αυτό που πήρα απο την αντιπροσωπεία. Το παλιό αν θυμάμαι δεν είχε στροφόμετρο, σωστά? Εννοείται πως διάβασα και τις 18 σελίδες πριν την αγορά της μηχανής. Εδω http://www.yamaha-motor-europe.com/acce ... p#M02/XMAX ζαχαρώνω τώρα τα accessories που θα παραγγείλω, μερικά είναι παρα πολύ πρακτικά. Ναι κατω απο την σέλα συνεχίζουν και χωράνε 2 full face κράνη! 180 χλμ σήμερα στο κοντέρ και συνεχίζουμε -
Ο χρήστης Supersakis έγραψε:
Kαλες και ασφαλεις βολτες ευχομαι....
Η φωτο που εχεις βαλει ειναι απο το ολοκαινουργιο μοντελο....αυτο εχεις παρει ή το 'προηγουμενο'?
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
Η φωτο ναι είναι απο το αναβαθμισμένο xmax και είναι αυτό που πήρα απο την αντιπροσωπεία. Το παλιό αν θυμάμαι δεν είχε στροφόμετρο, σωστά? Εννοείται πως διάβασα και τις 18 σελίδες πριν την αγορά της μηχανής. Εδω http://www.yamaha-motor-europe.com/acce ... p#M02/XMAX ζαχαρώνω τώρα τα accessories που θα παραγγείλω, μερικά είναι παρα πολύ πρακτικά. Ναι κατω απο την σέλα συνεχίζουν και χωράνε 2 full face κράνη! **180 χλμ σήμερα στο κοντέρ ** και συνεχίζουμε180!!!!!!!!!!!Που να ανοιξει κιολας.......
Ευγε μακαρι να απολαυσεις το μηχανακι τουλαχιστον οσο εμεις.
Για ο,τι νεοτερο μας ........γραφεις να ζηλευουμε.....
**42.700 km **και θελει service με απ΄ολα.......για να δουμε τι θα δουμε ....
-
Μετά από μια μικρή καθυστέρηση παρέλαβα σήμερα . Το μοτόρι είναι απλά τέλειο!!! Στην αντιπροσωπεία μου είπαν πως χρειάζεται στρώσιμο ως τα 1000 χλμ με άνοιγμα του γκαζιού ως το μισό. Όσο για το δεύτερο άτομο επιτρέπεται μου είπαν. Τώρα, ήρεμα ωσπού να πατήσουν λάστιχα, τακάκια κ.λ. Η αίσθηση όταν ανοίγεις το γκάζι είναι κορυφαία
Γέμισε με 10,5 lt και περιμένω να δω πόσα χλμ θα γράψει.Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Πολύ όμορφο το χmax, Καλορίζικο και πάντα όρθιος,Ευχαριστώ πολύ Γιάννη, να είσαι καλά. Θα κοιτάξω να ανεβάσω καμιά καλή φωτογραφία.
Καλησπέρα στην παρέα, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους μας. Νέο μέλος απο Θεσ/νίκη και πανευτυχής κάτοχος εδω και 2 μέρες ενος νέου xmax σε λευκό χρώμα .
Καλορίζικος, καλές βόλτες με ασφάλεια Πολύ όμορφο και το δικό σου με πολύ ωραία όργανα.
Πάντως ακόμα δεν έχω προλάβει να διαβάσω το εγχειρίδιο ώστε να μπορώ να γράψω περισσότερα...
-
Eυγε καλα απολαυστικα χιλιομετρα ευχομαι.
Ομορφα να γινουμε πολυ να γραφουμε εντυπωσεις και να λυνουμε θεματακια που ισως προκυπτουν.
Αν και ειναι νωρις, απο χιλιομετρα χωρις να ειναι απαγορευτικο, δειτε αυτο και με πρωτη ευκαιρια ΝΑ ΠΑΤΕ.......
http://www.0300.gr/schools.php?id=21
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
-
Το AutoFestival θα παραμεινει ανοιχτο για τετοιες εκδηλωσεις? Δεν λεω οτι ειναι το ιδιο πραγμα αλλα μετα τα γεγονοτα της Κυριακης, μηπως δεν παιξουν τα riding schools?
-
:yahoo: Eυγε καλα απολαυστικα χιλιομετρα ευχομαι.Ομορφα να γινουμε πολυ να γραφουμε εντυπωσεις και να λυνουμε θεματακια που ισως προκυπτουν.
Αν και ειναι νωρις, απο χιλιομετρα χωρις να ειναι απαγορευτικο, δειτε αυτο και με πρωτη ευκαιρια ΝΑ ΠΑΤΕ.......
http://www.0300.gr/schools.php?id=21
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ευχαριστώ ANGEL13
Έχω διανύσει 90 χλμ από χτες το μεσημέρι και ο δείκτης της βενζίνης έχει κατέβει ελάχιστα -
Καλώς ήλθες στον κόσμο του δίτροχου και της οικονομίας φίλε!
Με 1ο ευραίους βενζίνη ανά εβδομάδα θα είσαι άρχοντας -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το AutoFestival θα παραμεινει ανοιχτο για τετοιες εκδηλωσεις? Δεν λεω οτι ειναι το ιδιο πραγμα αλλα μετα τα γεγονοτα της Κυριακης, μηπως δεν παιξουν τα riding schools?Eπειδη, οπως λες και εσυ, αλλο το ενα αλλο το αλλο, πιστευω και ευχομαι απο καρδιας, να συνεχιστουν τα μαθηματα εκει. Ο σκοπος των μαθηματων ειναι να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, μονο με γνωσεις αποφευγουμε πολλα.
Μεχρι να γινει το επομενο μαθημα, θα εχει ξεκαθαρισει η κατασταση. Δυστυχως θα εχει ξεχαστει απο πολλους απο μας το γεγονος αυτο καθ΄αυτο.... Τωρα αν ηθικα θα πρεπει να κλεισει ο χωρος, για 'τιμωρια'?για ψυχολογικους λογους? ευελπιστω για το αντιθετο...........να μεινει χωρος μαθησης και μονο.
Ειδωμεν...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλώς ήλθες στον κόσμο του δίτροχου και της οικονομίας φίλε!
Με 1ο ευραίους βενζίνη ανά εβδομάδα θα είσαι άρχονταςΚαλώς σας βρήκα!
Πρέπει όμως να αρχίσω να ψάχνω για ευραίους, λες να βρω στο παζάρι; -
Επιστροφή εδω στην παρέα και να πω ότι το κοντερ εγραψε διανυθέντα 470 χλμ, το ξερω πολυ λιγα παιδιά αλλα με το μπλεξιμο στην δουλεια δεν εχω και πολύ ελεύθερο χρόνο και θελω να κάνω το μοτόρι σωστό στρώσιμο. Φιλε mjr καλοριζικο και απο μένα για το εργαλείο, καλές βόλτες και να το χαρείς οσο ολοι μας εδω . Ηρθαν και τα πράγματα που παρήγγειλα και απο βδομάδα θα πάω στην Yamaha να τα φορέσουν επάνω στο εργαλείο. Εχουμε και λέμε (ολα τα accessories ειναι της Yamaha, τα είδα απο το ευρωπαικο site όπως ανέφερα και παλιότερα:1. Mπαγαζιέρα με λευκή πινελιά στο πάνω μέρος (απίστευτη ποιότητα και γυαλιστερό χρώμα την είδα σήμερα που την έφεραν, δένει κουτί με την μηχανή, περασα απο εκει να μου βάλουν και τις πινακίδες και να παρω την αδεια κυκλοφοριας . Επίσης αλουμινένια σχάρα για την μπαγαζιέρα, μαξιλαρακι για να κάθεται η κοπέλα μου αναπαυτικά, πλαινά προστατευτικά, χούφτες για τον χειμώνα, το μπριζάκι για τα 12V στο ντουλαπάκι να φορτίζουμε και κανα κινητό, ζελατίνα πιο ψηλή κατα 8 πόντους γιατί με ψιλοενοχλεί ο αέρας, και το κάλυμμα το αδιάβροχο για την σέλα. Απο βδομαδα θα είμαστε κομπλέ και θα ανεβάσω φωτογραφίες για όλους! Φιλε Mjr για το μισό γκάζι που λες, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό.. Καλό θα είναι να δουλευεις μεχρι το 1/3 του γκαζιού με όχι απότομες επιταχύνσεις μεχρι τα 500 χλμ και μετα σιγα σιγά να αρχίσεις να ανεβάζεις. Πιστευω ότι το μοτερ θελει με το μαλακό στα πρωτα του χιλιόμετρα.Εμενα το manual αναφέρει για το στρώσιμο'όχι παρατεταμένη λειτουργία ανω των 4.000 στροφών' για τα πρώτα 1000 χλμ (αλλαγή λαδιών, συσφίξεις) και μετα σταδιακά μεχρι τα 1600 χλμ, ανοιγμα γλυκό και παραπάνω. Το ξερω ότι είναι δύσκολο αλλα αν είναι για το καλό του μοτέρ νομίζω οτι γίνονται υποχωρήσεις και δημιουργείται η υπομονή..
-
Ο χρήστης Supersakis έγραψε:
...Φιλε Mjr για το μισό γκάζι που λες, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό.. Καλό θα είναι να δουλευεις μεχρι το 1/3 του γκαζιού με όχι απότομες επιταχύνσεις μεχρι τα 500 χλμ και μετα σιγα σιγά να αρχίσεις να ανεβάζεις. Πιστευω ότι το μοτερ θελει με το μαλακό στα πρωτα του χιλιόμετρα.Εμενα το manual αναφέρει για το στρώσιμο'όχι παρατεταμένη λειτουργία ανω των 4.000 στροφών' για τα πρώτα 1000 χλμ (αλλαγή λαδιών, συσφίξεις) και μετα σταδιακά μεχρι τα 1600 χλμ, ανοιγμα γλυκό και παραπάνω. Το ξερω ότι είναι δύσκολο αλλα αν είναι για το καλό του μοτέρ νομίζω οτι γίνονται υποχωρήσεις και δημιουργείται η υπομονή..Aυτό ακριβώς κάνω σούπερ φίλε Σάκη, δουλεύω ως το 1/3 του γκαζιού χωρίς απότομα ανοίγματα. Τα ίδια γράφει και το δικό μου εγχειρίδιο. Προχωράμε και βλέπουμε . Καλορίζικα και τα αξεσουάρ
Έβρεξε και λερώθηκε το μηχανάκι μου όπως έγραψε και ο Άγγελος στην πρώτη σελίδα του θέματος -
Ο χρήστης mjr έγραψε:
...Φιλε Mjr για το μισό γκάζι που λες, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό.. Καλό θα είναι να δουλευεις μεχρι το 1/3 του γκαζιού με όχι απότομες επιταχύνσεις μεχρι τα 500 χλμ και μετα σιγα σιγά να αρχίσεις να ανεβάζεις. Πιστευω ότι το μοτερ θελει με το μαλακό στα πρωτα του χιλιόμετρα.Εμενα το manual αναφέρει για το στρώσιμο'όχι παρατεταμένη λειτουργία ανω των 4.000 στροφών' για τα πρώτα 1000 χλμ (αλλαγή λαδιών, συσφίξεις) και μετα σταδιακά μεχρι τα 1600 χλμ, ανοιγμα γλυκό και παραπάνω. Το ξερω ότι είναι δύσκολο αλλα αν είναι για το καλό του μοτέρ νομίζω οτι γίνονται υποχωρήσεις και δημιουργείται η υπομονή..
Aυτό ακριβώς κάνω σούπερ φίλε Σάκη, δουλεύω ως το 1/3 του γκαζιού χωρίς απότομα ανοίγματα. Τα ίδια γράφει και το δικό μου εγχειρίδιο. Προχωράμε και βλέπουμε . Καλορίζικα και τα αξεσουάρ
Έβρεξε και λερώθηκε το μηχανάκι μου όπως έγραψε και ο Άγγελος στην πρώτη σελίδα του θέματοςΚαθαριοτητα αμμεσα για να μεινει κουκλα......
Θελουμε φωτο οταν μπουν τα καλουδια.....43000 kh και εχει προγραμματιστει service.......λαδια, ξυδια και τα σχετικα.
-
Πρώτος απολογισμός για τα καύσιμα, 237 χλμ σε συνθήκες πόλης και 33 χλμ με το λαμπάκι της ρεζέρβας αναμμένο, με αρκετά από αυτά να γίνονται με συνεπιβάτη. 370 χλμ διανυθέντα στο σύνολο, όσο θα στρώνει πιστεύω πως θα βελτιώνεται και η κατανάλωση . Ακόμα δεν έχω βρει χρόνο για το μπανάκι
-
Καλησπέρα στην παρέα, σήμερα είμαι στα 925χλμ, αυριο τα χιλιάζω στανταρντ και την πέμπτη παω γαμαχα να περασουμε τα αξεσουαρ-μπαγαζιερα κ.λ.π και να γινει το πρωτο σερβις. Την παρασκευή θα κανει μπανάκι το μωρό και σας ανεβάζω φωτογραφίες . Με 12 ευρω εκανα 260, παρα πολυ καλες τιμες, είναι νομιζω 5 λεπτα το χλμ. Και με το λιτρο 1,43 εδω θεσ/νικη..
-
43000 kh και εχει προγραμματιστει service.......λαδια, ξυδια και τα σχετικα.Eγιναν και αυτα και φθασαμε αισιως τα 43600........
Το γεμισα μεχρι επανω με μπενζινα και πηγαινοντας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ θελω να δω ποσα χιλιομετρα θα καταφερω να κανω.Το δρομολογιο εκτος απο Σπατα-Χαλανδρι- Σπατα και εκει γυρω, εχει και ολιγη απο αττικη οδο.Εκει χρησιμοποιω πολυ το sleap steaming....... για περιορισμο της καταναλωσης........και δοκιμη αντανακλαστικων....
Μπαταρια απο τοτε που την φορτισα, χειμωνα, ειναι μια χαρα.
-
Να δοκιμασεις κ το slip streaming, μου εχουν πει οτι ειναι καλυτερο...
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))