-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Δεν το εχω οδηγησει μονο,
με ταλαιπωρει εδω και τρεις μηνες που το εχω.Γραψε μας αγαπητε φιλε τα προβληματα που αντιμετωπιζεις, ειναι πολυ ενδιαφερον να ακουσουμε και καποιον που τον ταλαιπωρει το ΧΜΑΧ.
-
Παιδια οτι ειναι να πειτε,πειτε το τωρα,γιατι μεχρι τα Χριστουγενα θα το παρω.Εγω πιστευω οτι πλεον τα προβληματα εχουν ξεπεραστει μετα απο τοσο καιρο στην αγορα.
-
Εχω ξαναναφερει τα προβληματα που εχω.
Τα δυο κυριοτερα ειναι:
- Το μηχανακι απο την πρωτη μερα που το πηρα και μεχρι σημερα 1.200 χλμ,
τριζει σαν διαολος απο παντου ( μπρος, πισω, πανω, κατω),
αλλα κυριως απο το συστημα μεταδοσης και γενικα ειναι πολυ σκληρο, αλλα δεν με νοιαζει τοσο το οτι ειναι σκληρο αλλα το οτι τριζει παντου. - Αναβει το λαμπακι check engine και δεν μπορω να το κοιταξω εδω που βρισκομαι γιατι δεν υπαρχει συνεργειο της YAMAHA. Παντως δεν πρεπει να ειναι τιποτα γιατι δεν το νιωθω να μου κανει κομπιασματα η οτιδηποτε αλλο η μηχανη, αλλα μου σπαει τα νευρα να το βλεπω να αναβοσβηνει.
Βλακεια μου ηταν που το πηρα χωρις να εχω κανει test drive.
To geopolis ομως που το ειχα οδηγησει ειχα παθει την πλακα μου. Πραγματικο βελουδο!!!
Και σκεφτηκα λοιπον ο αφελης, αφου ειναι αυτο τοσο υπεροχο μηχανακι φαντασου πως θα ειναι το x max που ειναι και yamaha.
Δεν χτυπαγα το κεφαλι μου στον τοιχο καλυτερα. - Το μηχανακι απο την πρωτη μερα που το πηρα και μεχρι σημερα 1.200 χλμ,
-
Ο χρήστης Ferraristas Στάθης έγραψε:
Πιαδια ψηνομαι για x-max και εγω.Θελω να ρωτησω τι λαστιχα εχει πανω και πια θεωρητε καλυτερα γιατι πολυ λογος γινεται για αυτα οπως και για τις αναρτησεις.Μενω Αθηνα και κυκλοφορο κεντρο και μικρες αποδρασεις.Τι λετε.Δυστυχώς οτι λαστιχα και να βαλεις για την ασφαλτο που ΔΕΝ εχουμε στην Αθήνα οι διαφορές θα είναι ελάχιστες. Θα πρότεινα πάντως κατι οσο γινεται πιο μαλάκο και να αλλάζεται συχνά , αφου θα φθείρετε πι ογρήγορα. Η ασφάλειά μας μετράει περισσότερο.
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Μακρια απο το χ μαχ.Προσπαθώ να σε συναισθανθώ και ρώτησα στο συνεργείο που παω το δικό μου. Αυτό που μου ειπαν τα παιδιά είναι να γίνει έλεγχος στον ιμάντα και στα variators.
Οταν ακούω τριγμούς και θορύβους πάντα ψάχνω την αιτία .
Σας περιγραφω κατι που συνεβη το καλοκαίρι στη Σύρο σε δρόμο καλτεριμι, που δεν το ειχα νοιωσει στην Αθήνα.Καθε φορα που μπαιναμε λοιπόν εκει εκανε λες και θα διαλυόταν ......... βρε τι εχει το ευλογημένο τι εχει ....!!!!!!! το προστατευτικο λασπωτήρας του πίσω φτερού και στο σημείο που είναι απο την πλευρά του φίλτρου αέρα έβρισκε στον κινητήρα και κοπάναγε.....Με το που γυρίσαμε στην Αθήνα του κόλλησα ενα λαστιχενιο silent block και .......................ησύχασα.....
Όπως επίσης συντονηζόταν και ο αριθμος κυκλοφορίας στο φτερό ..... μικρο αυτοκολλητο λαστιχακι και εκει και ............ησυχίαααααααααααα..!!!!!!!!
Με αυτό θελω να πω πως το όχημα εχει ψυχή και θελει φροντίδα κύρια απο μας για να το απολαμβάνουμε . Τουλάχιστον ετσι νοιώθω εγώ και γιαυτό προσπαθώ με το που εχει κατι να το τακτοποιω παραυτα.
Χαίρομαι που υπάρχει ο χώρος εδω για να ανταλλασουμε απόψεις και ιδέες..
-
Δικιο εχεις. Θα το παλεψω οσο μπορω.
Να σε ρωτισω κατι...οταν βαζεις μπρος το μηχανακι αναβοσβηνει το check?
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Δικιο εχεις. Θα το παλεψω οσο μπορω.Να σε ρωτισω κατι...οταν βαζεις μπρος το μηχανακι αναβοσβηνει το check?
Ετσι σε θέλω...!!!!!!!!!!!!!!!
Θα έλεγα πως ναι αλλά μετά σβήνουν οι ενδεικτικές λυχνίες και δεν ανάβει κάποια. Σε σενα δηλαδη συνεχίζει να αναβει η δεξια κατω.
-
Για να σου δωσω ακριβως να καταλαβεις.....
Οταν γυριζω το κλειδι αναβουν ολες οι λυχνιες κανονικα και μετα απο λιγο σβηνουν...
Στην συνεχεια οταν παταω την μιζα να παρει μπρος, αναβοσβηνει μονο η λυχνια του check engine και οταν παρει μπρος (1-2 δευτερολεπτα μετα) σβηνει και δεν ξανααναβει τιποτα οσο λειτουργει το μηχανακι.
Σε ενα τοπικο συνεργειο που ρωτισα εδω μου ειπαν οτι ολα ετσι κανουν,
αλλα εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι στην αρχη οταν το πηρα δεν μου αναβοσβηνε οταν παταγα την μιζα. -
Α ξαχασα να πω οτι αναβοσβηνει παλι (ουτε για ενα δευτερολεπτο) οταν σβηνω το μηχανακι απο το πλαινο σταντ.
Και αυτο εχω την εντυπωση οτι δεν μου το εκανε οταν το πρωτοειχα παρει. -
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Α ξαχασα να πω οτι αναβοσβηνει παλι (ουτε για ενα δευτερολεπτο) οταν σβηνω το μηχανακι απο το πλαινο σταντ.
Και αυτο εχω την εντυπωση οτι δεν μου το εκανε οταν το πρωτοειχα παρει.Οταν το ελέγχει ο 'μαστορας' με τον ηλεκτρονικό διαγνώστη του δείχνει κάποια βλάβη????
Αν οχι θα έλεγα να μην ανυχηχείς.....!!!!!!!!
-
Αν ειχα μαστορα με ηλεκτρονικο διαγνωστη εδω που ειμαι, θα ημουν πανευτυχης!!
Ουτε μαστορας της προκοπης δεν υπαρχει ποσο μαλλον να εχει διαγνωστη.Αν δεν σου ειναι κοπος κοιτα στο μηχανακι πως παιρνει μπρος και πες μου.
-
Ο χρήστης axibde έγραψε:
Αν ειχα μαστορα με ηλεκτρονικο διαγνωστη εδω που ειμαι, θα ημουν πανευτυχης!!
Ουτε μαστορας της προκοπης δεν υπαρχει ποσο μαλλον να εχει διαγνωστη.Αν δεν σου ειναι κοπος κοιτα στο μηχανακι πως παιρνει μπρος και πες μου.
Αργησα αλλα ναμαι.....τώρα που το παρατηρώ περισσότερο είναι τελικά ελάχιστες οι φορές που ανάβει το check λαμπάκι.
Θέλω να μου πεις πως μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο για να μπορεσεις να απολαυσεις το μηχανάκι σου όσο και εμείς....
-
Εμενα μου το προτεινεις να το παρω γιατι το εχω σιγουρο λεφτα μαζευω για καλη προκαταβολη.Ο μονος μου ενδιασμος ειναι ο παλιος κινητηρας και το μηκος του αν θα μπορω δηλ. να ελισομαι ανετα αναμεσα απο τα αυτοκινητα στην Αθηνα.
-
Εμενα μου το προτεινεις να το παρω γιατι το εχω σιγουρο λεφτα μαζευω για καλη προκαταβολη.Ο μονος μου ενδιασμος ειναι ο παλιος κινητηρας και το μηκος του αν θα μπορω δηλ. να ελισομαι ανετα αναμεσα απο τα αυτοκινητα στην Αθηνα.Καλή μέρα και έτη πολλά με πολλά απολαυστικά χιλιόμετρα...
Όπως έχεις διαβάσει και παραπάνω έχω πολλά θετικά για το μηχανάκι και ελάχιστα αρνητικά. Ο κινητήρας παραμένει ίδιος μόνο η τροφοδοσία έχει αλλάξει που είναι πια με ψεκασμό. Ευέλικτο είναι αλλα δεν κόβει και τόοοοοοσο πολύ στις επιτόπου στροφές. Και βέβαια επειδή είναι μεγαλόμικρο τα έχει τα κιλάκια του...
Με το καλό, ή αγορά....
-
Ευχαριστω καλη χρονια
-
20.000 ΚΜ Απροβληματιστα χιλιόμετρα. Μ'αρέσουν τα στρογυλλα νούμερα....
Έκανα και ένα γενναιο πλύσιμο- 'γλύψιμο' και ευχαρστηθήκαμε.... έτσι για δώρο.
-
Κανα νεωτερο βρε παιδια για το X-max να μαθαινουμε και εμεις που ενδιαφερομαστε και μαζευουμε ευρω-ευρω για να το αποκτησουμε.
-
Κανα νεωτερο βρε παιδια για το X-max να μαθαινουμε και εμεις που ενδιαφερομαστε και μαζευουμε ευρω-ευρω για να το αποκτησουμε.Τι θα ήθελες να μάθεις που δεν έχει γραφτεί και που δεν μπορείς να βρεις στο δίκτυο.....
-
Καλησπερα παιδια.Με το κρυο αυτο παιρνει εμπρος το xmax σας?Σημερα αλλαξα μετα απο 1,5 μηνα δευτερη μπαταρια.Η πρωτη μπαταρια κρατησε 1,5 χρονο.Τα Χριστουγενα εβαλα την καινουργια.Πριν 1 εβδομαδα την ξαναφωρτησα αφου ηταν σε ακινησια 4 μερες και σημερα το πρωι πηγα να το βαλω μπρος και τιποτα παλι οποτε αναγκαστηκα και την ξαναλλαξα.Μηπως δεν φταιει η μπαταρια?Ελπιζω αυτη να κρατησει για κανα χρονο.
-
Καλησπερα παιδια.Με το κρυο αυτο παιρνει εμπρος το xmax σας?Σημερα αλλαξα μετα απο 1,5 μηνα δευτερη μπαταρια.Η πρωτη μπαταρια κρατησε 1,5 χρονο.Τα Χριστουγενα εβαλα την καινουργια.Πριν 1 εβδομαδα την ξαναφωρτησα αφου ηταν σε ακινησια 4 μερες και σημερα το πρωι πηγα να το βαλω μπρος και τιποτα παλι οποτε αναγκαστηκα και την ξαναλλαξα.Μηπως δεν φταιει η μπαταρια?Ελπιζω αυτη να κρατησει για κανα χρονο.
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))