-
Κάτι 'ψαγμένο' δεν έχω να σου πω. Εμείς του βάζουμε τα 10-40 που βάζει η Nissan στα Μicra Κ11 και Κ12. Kαι στα 3 είναι στις προδιαγραφές τους, είναι φτηνότερα και δεν έχει δείξει κανένα να 'διαφωνεί'. Θέλω να ψάξω πάντως κάποια στιγμή η Aral τι διαθέτει και για το QQ, και για τα Micra και για το 2άρι.
-
Παλιοτερα παντως η Μαζντα προτεινε Σελλ. Δεν ξερω αν ισχυει και για το 2.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Στο Μάζντα 2, το 1,3 μπαίνει άλλο (καλό) λάδι πλην του Dexelia 5W-30 της ιδίας της Μάζντα;μην βάζεις της μάζντα το 5/30 γιατί είναι απλό ορυκτέλαιο,το έχουν για τα rx8...........καλύτερα το semi 10/40 dexelia που έχουν
-
Semi synthetic είναι το 5w30
Οτιδήποτε τηρεί την Α5/Β5 λογικά είναι ΟΚ για το 2 και μέσα σε αυτά είναι και το 10-40 της Dexelia -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στο Μάζντα 2, το 1,3 μπαίνει άλλο (καλό) λάδι πλην του Dexelia 5W-30 της ιδίας της Μάζντα;
μην βάζεις της μάζντα το 5/30 γιατί είναι απλό ορυκτέλαιο,το έχουν για τα rx8...........καλύτερα το semi 10/40 dexelia που έχουν
Είναι όσο ορυκτέλαιο είναι και το Mobil 1.
...και μια γενιά νεότερο σαν σύνθεση από το 10W-40.
Με μια λέξη το Mazda 5W-30 είναι αυτό που λέμε 'συνθετικό' και το 10W-30 αυτό που λέμε 'ημισυνθετικό'.edit: Για να ακριβολογούμε και τα δύο είναι ημισυνθετικά αλλά το 5W-30 πιο προηγμένο λιπαντικό από το 10W-40 (που είναι εποχής RX7)
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάτι 'ψαγμένο' δεν έχω να σου πω. Εμείς του βάζουμε τα 10-40 που βάζει η Nissan στα Μicra Κ11 και Κ12. Kαι στα 3 είναι στις προδιαγραφές τους, είναι φτηνότερα και δεν έχει δείξει κανένα να 'διαφωνεί'. Θέλω να ψάξω πάντως κάποια στιγμή η Aral τι διαθέτει και για το QQ, και για τα Micra και για το 2άρι.Είναι Α5/Β5;
-
Δεν ξέρω τι είναι αυτό! Ημισυνθετικα βάζουμε παλιότερα κάθε 7500 χλμ και με την έλευση του 2 όλα πήγαν στις 10000 χλμ. Ένα 'Α2' γράφει στις προδιαγραφές λαδιων του Κ12 1,2 αν έχει σχέση με αυτό που ρωτάς!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
http://wiki.seloc.org/a/Oil_Labelling_Explained
To θέμα είναι τι γράφει το λάδι που βάζεται. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Στο Μάζντα 2, το 1,3 μπαίνει άλλο (καλό) λάδι πλην του Dexelia 5W-30 της ιδίας της Μάζντα;Δοκιμασμένο και ποιοτικότερο,είναι το Eneos...και το 5w-30 και το 10w-40!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Στο Μάζντα 2, το 1,3 μπαίνει άλλο (καλό) λάδι πλην του Dexelia 5W-30 της ιδίας της Μάζντα;
Δοκιμασμένο και ποιοτικότερο,είναι το Eneos...και το 5w-30 και το 10w-40!!!
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Είναι φτηνότερα απο τα dexelia?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
μην βάζεις της μάζντα το 5/30 γιατί είναι απλό ορυκτέλαιο,το έχουν για τα rx8...........καλύτερα το semi 10/40 dexelia που έχουν
Είναι όσο ορυκτέλαιο είναι και το Mobil 1.
...και μια γενιά νεότερο σαν σύνθεση από το 10W-40.
Με μια λέξη το Mazda 5W-30 είναι αυτό που λέμε 'συνθετικό' και το 10W-30 αυτό που λέμε 'ημισυνθετικό'.edit: Για να ακριβολογούμε και τα δύο είναι ημισυνθετικά αλλά το 5W-30 πιο προηγμένο λιπαντικό από το 10W-40 (που είναι εποχής RX7)
-
To ίδιο ακριβως είπατε να τα λέμε αυτά
-
εγώ είπα οτι είναι ορυκτέλαιο.........ούτε καν semi
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εγώ είπα οτι είναι ορυκτέλαιο.........ούτε καν semiόχι δεν είπες αυτό.
είπες ότι είναι 'απλό ορυκτέλαιο' και υποδεέστερο του Dexelia 10W-40, κάτι που είναι λάθος.
Πλέον με τη στενή έννοια του όρου, όλα ορυκτέλαια είναι, όμως έχει προοδεύσει τόσο η τεχνολογία ώστε τα χαρακτηριστικά τους εξελίσσονται τόσο που αντικαθιστούν πλέον τα συνθετικά. Το Mobil 1 είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα που από συνθετικό έγινε (σιωπηρά) Group III, συνεχίζοντας όμως να βελτιώνεται σαν λιπαντικό.
Εν τέλει, και η Mazda κάτι ξέρει δε νομίζεις?
-
To Eneos τίνος είνι;
Σε γαλλικό λιπαντικό (Τοτάλ, Ελφ, Μοτούλ) υπάρχει κάτι σε ACEA A5/B5 και API SL/CF ώστε να είναι ίδιων προδιαγραφών με το Ντεξέλια;
Ερωτώ πολύ απλά γιατί πλέον, εκτός εγγύησης, το Μάζντα θα πηγαίνει για σέρβις σε αγαπητούς και κυρίως γείτονες (αντί να τρέχουμε στου διαόλου τη μάνα) μηχανικούς, ειδικευμένους σε γαλλικά, αλλά καθόλου αρνητικούς, λόγω κρίσης, να αναλάβουν τον συγκεκριμενο κουβά Μάζντα (της αδελφής μου, γαρ) -
Eneos=Japan εξαιρετικά λάδια
http://www.noe.jx-group.co.jp/english/
Σε Total υπάρχχει το 9000 Future NFC το οποίο καλύπτει επιπλέον προδιαγραφή Ford και ΗKS που καλύπτει προδιαγραφή Hyundai/Kia.
Σε Elf το evolution 900 SXR -
Thanks again!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eneos=Japan εξαιρετικά λάδια
http://www.noe.jx-group.co.jp/english/
Σε Total υπάρχχει το 9000 Future NFC το οποίο καλύπτει επιπλέον προδιαγραφή Ford και ΗKS που καλύπτει προδιαγραφή Hyundai/Kia.
Σε Elf το evolution 900 SXRΣωστός!!!!.....και μήν ξεχνάμε:τα Dexelia,στην ουσία είναι Total!!!!
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/a ... ftokiniton
-
Ναι άστα......κάνουν φωλιές λέει και υπάρχει πιθανότητα αυτανάφλεξης!!!!
MAZDA FORUM