-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Δηλαδή αν τρυπήσει φούσκα ημιαξονίου πας για καινούργιο ημιαξόνιο
Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας το κόστος του ημιαξονίου;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Πριτς!!!Εγω δεν σου δινω ουτε σεντ!!!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα έχω υπόψη μου τα παραπάνω κατά την αλλαγή. Πάντως, με βάση τα όσα αναφέρετε μπορώ και μόνος μου να επιβεβαιώσω το πρόβλημα (και το ότι ο μηχανικός δεν το κατέβασε από το κεφάλι του ότι υπάρχει πρόβλημα) καθώς το κλακ κλακ ακούγεται καθαρά όταν κάνεις απότομα δεξιά αριστερά το τιμόνι....
Thvαrveris ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες... -
Το κλακ-κλακ που ακούς όταν κάνεις το τιμόνι αριστερά-δεξιά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα. Στο δρόμο δεν αισθάνεσαι κραδασμούς ούτε ακούς θορύβους, δεν υπάρχει θέμα να διαλυθεί κάτι - απλά η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι επικίνδυνη.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Με όλη μου τη χαρά.
Ένα παράδειγμα λοιπόν.
MEGANE II 1600
Δεξιό ημιαξόνιο: 633 ευρώ
Αριστερό ημιαξόνιο: 633 ευρώ
Μέχρι τώρα δεν η RENAULT δεν έχει βγάλει ημιαξόνια ανακατασκευής για τα νέα μοντέλα (από LAGUNA II και μετά) κάτι που συμβαίνει για τα παλιότερα μοντέλα ακόμα και όταν αυτά ήταν στην παραγωγή.
Για τη ιστορία το κόστος ενός ανακατασκευασμένου ημιαξονίου είναι περίπου το 1/4 του καινούργιου. -
Πληροφορίες για ημιαξόνια ανακατασκευής (αυτά που ξέρω εγώ).
Η εργασία γίνεται με μηχανήματα χειρός που σημαίνει ότι η ποιότητα της ανακατασκευής δεν είναι σταθερή και εξαρτάται από τον τεχνίτη. Επίσης, εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του μεταχειρισμένου ημιαξονίου.
Λόγω των παραπάνω, η ζωή του ανακατασκευασμένου ημιαξονίου είναι σίγουρα μικρότερη από ενός καινούριου. Το κόστος όμως είναι πολύ μικρότερο και έτσι συμφέρει η τοποθέτησή του σε ένα παλιό αυτοκίνητο.
-
Και μια και ανοίξαμε συζήτηση, ποιο είναι ο μέρος που φθείρεται και ανακατασκευάζεται???( σε τόρνο να υποθέσω???) Είναι κάποια μεταλλική άρθρωση????
Ανακατασκευάζεται και το ημίμπαρο??? (Θα το αντικαταστήσω, απλά για να μάθω ρωτάω...) -
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Και μια και ανοίξαμε συζήτηση, ποιο είναι ο μέρος που φθείρεται και ανακατασκευάζεται???( σε τόρνο να υποθέσω???) Είναι κάποια μεταλλική άρθρωση????Το κυρίως μένει το ίδιο αν δεν έχει στραβώσει ή τραυματιστεί και αλλάζονται ο μπιλιοφόρος δηλαδή το ρουλεμάν και η φούσκα.Νομίζω ότι όταν χρειάζεται παραπάνω επισκευή δεν προχωράνε στην αποκατάσταση του ανταλλακτικού.
Φυσικά υπάρχουν και γνήσια ανακατασκευασμένα αλλά και ιμιτασιόν αν στέκει ο όρος αλλά η τιμή είναι πολύ κοντά οπότε συμφέρει να τα πάρεις από την εταιρεία για να έχεις και την εγγύηση.
Στην Ελλάδα και για την RENAULT που ξέρω δεν έρχονται ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά παρά μόνο ημιαξόνια και μοτέρ αλλά έχω δει από το πρόγραμμα των ανταλλακτικών ότι υπάρχουν ακόμα ανακατασκευασμένα δυναμό, μίζες, κομπρεσέρ A/C σασμαν ακόμα και ψυγεία νερού!
Στην ουσία είναι ανταλλακτικά που η εταιρεία μαζεύει από τις εγγυήσεις και μπορεί να επισκευάσει.
Η Ελλάδα έχει μπει βέβαι στο σύστημα αυτό αλλά μέχρι τώρα δεν μας έχει ζητηθεί τιποτα.
Το ημίμπαρο που λες δεν νομίζω να είναι οικονομικά σωστό να επισκευαστεί αφού η θα έχει στραβωσει οπότε θέλει πέταμα ή θα έχουν φθαρεί η βόλτες που βιδώνει στο κυρίως μέρος της κρεμαγιέρας ή βιδώνεται πάνω του το ακρόμπαρο οπότε πάλι πέταμα θέλει ή θα έχουν φθαρεί κάποια λαστχάκια από τεφλόν που κάποια ημίμπαρα παίρνουν.
Επίσης τα ημίμπαρα είναι από τα ανταλλακτικά που συνήθως δεν υπάρχουν στο παράλληλο εμπόριο οπότε πρέπει να πας να τα αγοράσεις από τη εταιρεία. -
Για τα ημιαξόνια το μέρος που φθείρεται είναι το CV joint (constant velocity) - μπιλιοφόρος. Όταν σκιστεί η φυσούνα και το αγνοείς φεύγει το λιπαντικό και μπαίνουν σκόνες ή μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα.
Στα ημίμπαρα (και αλλού) χαλάει το μπαλάκι. Παλιά άλλαζε μόνο αυτό, τώρα σε όλα τα αυτοκίνητα αλλάζει ολόκληρο (παλιά είχαν και γρασσαδόρο).
-
A, ανακατασκευασμένα από τη μαμά εταιρία ε; Να κάτι που αγνοούσα εντελώς! Ευχαριστώ πάντως!
Σε τι βαθμό όμως οφείλεται η φθορά του ημιαξονίου στον τρόπο οδήγησης; Εξαιρουμένων των βίαιων εκκινήσεων, που ούτως ή άλλως δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.
Ή μήπως ούτως ή άλλως πρόκειται για φυσιολογική φθορά ύστερα από, ας πούμε, 150000+ χιλιόμετρα; Επιβαρύνονται από τα χτυπήματα λόγω ελληνικών δρόμων;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για τα ημιαξόνια το μέρος που φθείρεται είναι το CV joint (constant velocity) - μπιλιοφόρος. Όταν σκιστεί η φυσούνα και το αγνοείς φεύγει το λιπαντικό και μπαίνουν σκόνες ή μετά από πάρα πολλά χιλιόμετρα.Στα ημίμπαρα (και αλλού) χαλάει το μπαλάκι. Παλιά άλλαζε μόνο αυτό, τώρα σε όλα τα αυτοκίνητα αλλάζει ολόκληρο (παλιά είχαν και γρασσαδόρο).
Προσθέτω leonp ότι σκιστεί η φουσκα και δεν την αλλάξεις μένει χωρίς λίπανση το πολύσφηνο και ανάβει το μέταλο οπότε πάει το ημιαξόνιο και πας για 600
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
A, ανακατασκευασμένα από τη μαμά εταιρία ε; Να κάτι που αγνοούσα εντελώς! Ευχαριστώ πάντως!Σε τι βαθμό όμως οφείλεται η φθορά του ημιαξονίου στον τρόπο οδήγησης; Εξαιρουμένων των βίαιων εκκινήσεων, που ούτως ή άλλως δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.
Ή μήπως ούτως ή άλλως πρόκειται για φυσιολογική φθορά ύστερα από, ας πούμε, 150000+ χιλιόμετρα; Επιβαρύνονται από τα χτυπήματα λόγω ελληνικών δρόμων;
Μόνος σου απάντησες.Όλα αυτά που λες αλλά και η γνωστή σε όλους μας αστοχία υλικού που επικαλούνται όλες οι εταιρείες όταν συμβαίνουν τέρατα.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Σε τι βαθμό όμως οφείλεται η φθορά του ημιαξονίου στον τρόπο οδήγησης; Εξαιρουμένων των βίαιων εκκινήσεων, που ούτως ή άλλως δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.Οι βίαιες εκκινήσεις δεν φθείρουν το ημιαξόνιο. Το να πατάς τέρμα το γκάζι με τέρμα στριμμένο το τιμόνι πειράζει (επικρατεί πανικός μέσα στην άρθρωση). Όμως εγώ το κάνω - όχι πολύ συχνά - και δεν έχει χαλάσει τίποτα.
-
Επίσης και ενα στραβό αυτοκίνητο μπορεί να φθείρει το ημιαξόνιο.Αν δεν είναι καλά μετρημένο ένα αυτοκίνητο μπορεί το ένα από τα δύο ημιαξόνια να τεντώνεται και να χαλάσει.
Λίγο σπάνια περίπτωση αλλά συμβαίνει και αυτό. -
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: Τι φθείρει και καταστρέφει ένα ημίμπαρο; Όλα τα παραπάνω, δηλαδή ένταση από την ανάρτηση λόγω ανωμαλιών του εδάφους; Ένταση από κεντρομόλο ή επιτρόχια επιτάχυνση;
(Μεταξύ μας, μήπως το ρόβλημα είναι ότι είναι Renault;;; Λέω μήπως..) -
βιαιες εκκινίσεις με στριμμένο τιμόνι προκαλούν φθορές κυρίως στους μπιλιοφόρους, όπως είπε και ο φίλος επικρατεί πανικός κατα της διάρκεια της. επίσης έτσι είναι εύκολο να κοπεί και κάποια βάση.
και μία μικρή συμβουλη. αν σου αλλάξουν και βαλβολίνες (πράγμα διόλου απίθανο) προτίμησε να πληρώσεις κατι παραπάνω και βάλε ενυσχυμένες της shell 75/80 με κωδικό SF 5588 (το νούμερο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό αλλά θα καταλάβουν τι ενοείς.) στο κόκκινο μπουκαλάκι.. νομίζω είναι ότι καλύτερο για τα αυτοκίνητα μας.
-
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: Τι φθείρει και καταστρέφει ένα ημίμπαρο; Όλα τα παραπάνω, δηλαδή ένταση από την ανάρτηση λόγω ανωμαλιών του εδάφους;..)το ημίμπαρο είναι μεταλικό και χαλασμένο θεωρίται μόνο όταν χτυπηθεί και στραβώσει. αυτό που χαλάει είναι είτε η φούσκα του, είτε ο ελαστικός σύνδεσμός στην ένωση με το άκρο.
-
@ leonp
Μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι απότομες εκκινήσεις με σπινιαρίσματα και αναπηδήσεις προξενούν φθορά στα ημιαξόνια, ιδίως σε περιπτώσεις υψηλών ιπποδυνάμεων σε προσθιοκίνητα αυτοκίνητα (και περισσότερο όταν ξεπερνούν τις αρχικές προδιαγραφές του κατασκευαστή).
Δεν το λέω από προσωπική εμπειρία ή γνώση περί των τεχνικών, αλλά κάτι τέτοιο έχω καταλάβει μέσες άκρες από διατυπωθείσες απόψεις γνωστών.
Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρεις επί τούτου βέβαια, απλά εγώ μετέφερα κάτι που είχα ακούσει. Αν είναι έτσι, να το σκίζω λίγο περισσότερο!
-
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: Τι φθείρει και καταστρέφει ένα ημίμπαρο; Όλα τα παραπάνω, δηλαδή ένταση από την ανάρτηση λόγω ανωμαλιών του εδάφους; Ένταση από κεντρομόλο ή επιτρόχια επιτάχυνση;
(Μεταξύ μας, μήπως το ρόβλημα είναι ότι είναι Renault;;; Λέω μήπως..)Τώρα είναι σαν να λες ότι μόνο για τα RENAULT ισχύουν οι νόμοι της φύσης.Θέλεις να σου πω το πιο απλό τρόπο να φθαρεί το ημίμπαρο.Παρκάρισμα σε κατηφόρα με τις ρόδες στριμένες για να κρατάνε κόντρα στο πεζοδρόμιο.Υπερβολικό μπορεί να φαίνεται αλλά να ένας απλό τρόπος φθοράς.
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
βιαιες εκκινίσεις με στριμμένο τιμόνι προκαλούν φθορές κυρίως στους μπιλιοφόρους, όπως είπε και ο φίλος επικρατεί πανικός κατα της διάρκεια της. επίσης έτσι είναι εύκολο να κοπεί και κάποια βάση.και μία μικρή συμβουλη. αν σου αλλάξουν και βαλβολίνες (πράγμα διόλου απίθανο) προτίμησε να πληρώσεις κατι παραπάνω και βάλε ενυσχυμένες της shell 75/80 με κωδικό SF 5588 (το νούμερο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό αλλά θα καταλάβουν τι ενοείς.) στο κόκκινο μπουκαλάκι.. νομίζω είναι ότι καλύτερο για τα αυτοκίνητα μας.
Μια και το έφερε η κουβέντα Πάνο, στις βαλβολίνες αυστηρά, αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής ή κάποια που να είναι συμβατή.Έχω δει με τα μάτια μου καβούκι σασμαν σκισμένο από λάθος βαλβολίνη.
Να φανταστείς ότι για μερικά MITSUBISHI που έχουν σασμάν RENAULT από την MITSUBISHI έρχονται και αγοράζουν βαλβολίνες από εμάς γιατί η οδηγία λέει αυστηρά βαλβολίνες της ELF.
Megane Coupe (Hmibara)