-
global_deejay
Φυσικά δεν μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο που δεν είναι φτιαγμένο εξαρχής για τέτοιο τζάμι. Θα χρειαζόταν κόψιμο της οροφής και ενδεχομένως και του πλαισίου. -
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
για το πανοραμικο πηγα κ ρωτησα σε μια αντιπροσωπεια της opel κ απογοητευτηκα... .καταρχην δεν μπορει με τπτ να μπει σε ηδη υπαρχον astra gtc κ κατα δευτερον δεν εχει αρχισει ακομα η κυκλοφορια τους στην ελλαδα επειδη εχουν σοβαρα προβληματα με τις ασφαλιστικες...αυτό λέω και εγώ
-
Αυτό που δε μου αρέσει στο GTC με το πανοραμικό παρμπρίζ (προσοχή, όχι οροφή) είναι πως δεν έχει σκιάδια. Γενικά είσαι εντελώς εκτεθειμένος από τη μπροστινή πλευρά.
-
Για τα δωρεάν σέρβις τα χουμε γράψει. Ακόμα και 10 χρόνια να το κρατήσεις το αυτοκίνητο, θα κάνεις ουσιαστικά 5 σέρβις. Αν το πουλήσεις σταματά να ισχύει.
Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι το κόστος των 5 σέρβις είναι πχ 1000 ευρώ κι αντί να στο κάνουν έκπτωση, το προσφέρουν σαν δώρο.
Στον πελάτη βέβαια τα 1000 ευρώ του σέρβις θα είναι ίσως 2000 (γιατί μπαίνει και το κέρδος των αντιπροσώπων στη μέση) οπότε ακούγεται συμφέρσουσα πρόταση
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
global_deejay
Φυσικά δεν μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο που δεν είναι φτιαγμένο εξαρχής για τέτοιο τζάμι. Θα χρειαζόταν κόψιμο της οροφής και ενδεχομένως και του πλαισίου.ναι οταν τον ρωτησα τον τυπο,εκανε οπως κ τα smilies σου!!!κριμα παντως,
-
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
global_deejay
Φυσικά δεν μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο που δεν είναι φτιαγμένο εξαρχής για τέτοιο τζάμι. Θα χρειαζόταν κόψιμο της οροφής και ενδεχομένως και του πλαισίου.ναι οταν τον ρωτησα τον τυπο,εκανε οπως κ τα smilies σου!!!κριμα παντως,
Στην Best Car πηγες?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για τα δωρεάν σέρβις τα χουμε γράψει. Ακόμα και 10 χρόνια να το κρατήσεις το αυτοκίνητο, θα κάνεις ουσιαστικά 5 σέρβις. Αν το πουλήσεις σταματά να ισχύει.Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι το κόστος των 5 σέρβις είναι πχ 1000 ευρώ κι αντί να στο κάνουν έκπτωση, το προσφέρουν σαν δώρο.
Στον πελάτη βέβαια τα 1000 ευρώ του σέρβις θα είναι ίσως 2000 (γιατί μπαίνει και το κέρδος των αντιπροσώπων στη μέση) οπότε ακούγεται συμφέρσουσα πρόταση
Συμφωνώ σε όλα, απορώ όμως με τα bold. Γιατί μόνο 5 σέρβις;
Μου ακούγεται εξαιρετική ιδέα να σου προσφέρουν δωρεάν συντήρηση, γιατί είναι σαφώς πιο λογική - και σε τελική ανάλυση καλή προς τον πελάτη - στρατηγική marketing, από την ισάξια έκπτωση σε όλη τη γκάμα...
Για λόγους ψυχολογικούς και οικονομικούς μαζί.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για τα δωρεάν σέρβις τα χουμε γράψει. Ακόμα και 10 χρόνια να το κρατήσεις το αυτοκίνητο, θα κάνεις ουσιαστικά 5 σέρβις. Αν το πουλήσεις σταματά να ισχύει.
Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι το κόστος των 5 σέρβις είναι πχ 1000 ευρώ κι αντί να στο κάνουν έκπτωση, το προσφέρουν σαν δώρο.
Μου ακούγεται εξαιρετική ιδέα να σου προσφέρουν δωρεάν συντήρηση, γιατί είναι σαφώς πιο λογική - και σε τελική ανάλυση καλή προς τον πελάτη - στρατηγική marketing, από την ισάξια έκπτωση σε όλη τη γκάμα...
Δεν ειναι κακη σαν προσφορα, αλλα δεν ειναι και κανενα τρελο κοστος!
Ποσο κερδος ειναι αυτο για τον πελατη? Αν υπολογισουμε αυτο θα βγει ασφαλες συμπερασμα.
-
Όπως είπε ο lkar, για την αντιπροσωπεία δεν είναι κάνα τρελό κόστος, για τον πελάτη όμως προσαυξάνεται και το κέρδος της αντιπροσωπείας...
Όσο και να είναι αυτό, πιστεύω ότι σε τελική ανάλυση είναι καλύτερο για τον πελάτη...
-
για μενα ειναι ενα εξυπνο τρυκ:
- πολυ λιγοι θα κρατησουν το αυτοκινητο για 10 χρονια
- για 5 χρονια χρησης, το κοστος σερβις πρεπει να ειναι περιπου 700-1000ε. Για την εταιρια αυτο το ποσο πεφτει περιπου στο μισο.
απλα προτιμησαν αυτο το τροπο, απο το να κανουν μια καλη εκπτωση στην τιμη αγορας η οποια θα επιβαρυνε περισσοτερο την αντιπ/πια.
-
Εγώ πλησιάζω στον 3ο χρόνο και ήδη τα ποσά που αναφέρεις τα έχω ξεπεράσει...
-
Εσυ κανεις σερβις καθε 7500 (?), ενω αυτοι καθε 30000
-
30Κ αλλαγή λαδιών;
Άσε που και στο Clio νομίζω ότι στην 5ετία πρέπει να έχω ξεπεράσει και πάλι τα 700-1000 ευρώ...
-
Εγώ πλησιάζω στον 3ο χρόνο και ήδη τα ποσά που αναφέρεις τα έχω ξεπεράσει...Δηλαδή;
spiros
Η Ford θέλει σέρβις κάθε 15.000 ή κάνω λάθος;
Για το Astra θα χρειαστώ κάπου 120 ευρώ το χρόνο με τακάκια ανά δύο χρόνια. Δηλαδή 600 την 5ετία ή 1200 τη δεκαετία. Αν πάω σε μη εξουσιοδοτημένο από ένα σημείο και μετά, το ποσό θα πέσει κατά 30-50 ευρώ ετησίως. -
γιατί προφανώς θα πάνε βάσει ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ διαστημάτων σέρβις. Αν δεν κάνω λάθος κι η Ford έχει κάθε δύο χρόνια max. Ενδέχεται να υπάρχει και περιορισμός χιλιομέτρων, αφού στα 10 χρόνια μπορεί κάποιος να κάνει 500.000 χλμ.
Αν θες εσύ ν'αλλάζεις λάδια κάθε 10 επειδή σου φαίνονται πολλά τα 20, θα τα πληρώσεις
-
Και να κρατησω και μια (μικρη) επιφυλαξη για την ποιοτητα των λαδιων που βαζουν...
Εδω, σε αλλο θεμα, καποιος ηταν υπερηφανος που πηγε για αλλαγη λαδιων σε Νισσαν και πληρωσε μονο 12ε!!!
Συγνωμη, αλλα λαδια που κοστιζουν 12ε λιανικη, εγω ουτε σε ποδηλατο για να λαδωσω την αλυσιδα δεν θα τα εβαζα...
-
Στη Ford το σερβις ειναι καθε 20.000 ή κάθε χρονο. Το κόστος ειναι περίπου 120-150 ευρώ το χρονο (135 πληρωσα εγω προχθες μαζι με καρτα καυσαερίων). Τον 3ο, 6ο, 9ο χρονο κλπ. το κοστος ειναι σχετικα αυξημενο ('μεγαλο' σερβις) και προσεγγιζει τα 200-250 ευρώ.
Με λογικη χρήση τακάκια θα χρειαστει κανεις στην τριετια (μετα από 2 χρονια και 40.000 χλμ. προσωπικά εχω ακόμα - το τσεκαρα προχθες που εκανα το δευτερο σερβις και το συζητησα και με τον μηχανικό μου...). Το κοστος ειναι 65 ευρω μονο για τα μπροστα. Για τα πίσω υπολογιζω χοντρικα άλλα τοσα.
Τα λάδια αλλάζονται μονο στο σερβις. Εγω που ειμαι ψειρας και μετα από κουβέντα με τον μηχανικό τ' αλλάζω καθε 10.000, δλδ. στο εξαμηνο με κόστος 25 ευρω περιπου (αυτα της Ford).
Οι τιμες περιλαμβανουν ανταλλακτικα, εργασια, ΦΠΑ.Οι προσφορες, επειδη ρωτησα προχθες, αφορουν αυτα τα κόστη και δεν περιλαμβανουν τακακια και συχνοτερη του ετους αλλαγή λαδιών (εκτος αν συμπληρωθουν τα χιλιόμετρα). Παντα για σερβις ανα 20.000 χλμ. ή ανα χρονο (ό,τι ερθει πρώτο). Ιμάντες κλπ. περιλαμβάνονται. Αν καποιος κρατησει το αυτοκινητο 6 χρονια θα γλυτωσει περιπου 1000 ευρω που για την αντιπροσωπεια ειναι λιγοτερα από τα μισα. Αρα βολευεται κι ο αγοραστης (για τον οποιο ειναι παγιο και απαραιτητο για τη διαφυλαξη της εγγυησης εξοδο) και ο εμπορος που κανει μια ακομη προσφορα με εξοφληση σε βαθος χρονου και με μειωμενο σ' αυτον κόστος.
Αν καποιος το αυτοκινητο το κρατησει περισσοτερο προφανως συμφερει αρκετα (θα αλλαξει ιμαντες, αντλιες κλπ που ειναι σχετικα πιο ακριβα και θα γλυτωσει μια πεντακοσαρα ακομη συν τα κλασικα). Με εναν ερασιτεχνικο υπολογισμο μου βγαινει 2000 στη δεκαετια. Αρα ωφελειται περαιτερω ο αγοραστης κι εχει ενα (σχετικο) ρισκο ο εμπορος. Οπως και με κάποιους που κάνουν σε Μ.Ο. πάνω από 20.000 χλμ. το χρόνο. Ποσοι όμως θα ειναι αυτοι ωστε να προκαλέσουν χασουρα στο εξουσιοδοτημενο; Σε σχεση με το πληθος των αγοραστων ελαχιστοι. -
Τελικά τι είναι πιο ακριβό, 120-150 κάθε χρόνο ή 300 κάθε δύο χρόνια;
-
Να ρωτήσω κάτι:Στη ford μου είπανε ότι εκτός από τα 5 χρόνια εγγύησης έχω & δωρεάν σέρβις εφ'όρου ζωής,δεν θα πληρώνω τίποτα π.χ όαν πάω για λάδια στα 20000χλμ ή χρόνο δεν θα πληρώσω τίποτα παρά μόνο 8.80€ για κάρτα καυσαερίων.Η απορία μου είναι αν μπορεί να μου πει κάποιος φίλος,αν το πάω για γενικό σέρβις & χρειαστεί ν'αλλαχτούν μερικά πράγματα(ιμάντας ή τακάκια ή δεν ξέρω τι άλλο) εγώ τι θα πληρώσω;;;;;Θα πληρώσω εργασία & τα ανταλλακτικά ή όταν σου λέει & εγγράφως δωρεάν σέρβις για πάντα δεν πληρώνεις τίποτα ή πληρώνεις κάποιο μέρος.Είμαι λίγο μπερδεμένος.Θα ήθελα αν είναι εφικτό να με ξεμπερδέψετε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τελικά τι είναι πιο ακριβό, 120-150 κάθε χρόνο ή 300 κάθε δύο χρόνια;Αν δεν εχεις άλλα εξοδα στο μεσοδιάστημα (πχ στα 15k χλμ.) τοτε τα κόστη ειναι αντιστοιχα. Υπάρχουν βεβαια και καποια 'ακριβα' ανταλλακτικα που αλλάζονται μετα από αρκετα χρονια (ιμαντες, αντλίες κλπ.) τα οποία στη Ford σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι αρκετα φτηνα.
Δες το παραπάνω post μου. Τα γράφω αναλυτικά.
OPEL ASTRA GTC 1800 SPORT H FORD FOCUS SPORT 1600 115HP?