Στη Ford το σερβις ειναι καθε 20.000 ή κάθε χρονο. Το κόστος ειναι περίπου 120-150 ευρώ το χρονο (135 πληρωσα εγω προχθες μαζι με καρτα καυσαερίων). Τον 3ο, 6ο, 9ο χρονο κλπ. το κοστος ειναι σχετικα αυξημενο ('μεγαλο' σερβις) και προσεγγιζει τα 200-250 ευρώ.
Με λογικη χρήση τακάκια θα χρειαστει κανεις στην τριετια (μετα από 2 χρονια και 40.000 χλμ. προσωπικά εχω ακόμα - το τσεκαρα προχθες που εκανα το δευτερο σερβις και το συζητησα και με τον μηχανικό μου...). Το κοστος ειναι 65 ευρω μονο για τα μπροστα. Για τα πίσω υπολογιζω χοντρικα άλλα τοσα.
Τα λάδια αλλάζονται μονο στο σερβις. Εγω που ειμαι ψειρας και μετα από κουβέντα με τον μηχανικό τ' αλλάζω καθε 10.000, δλδ. στο εξαμηνο με κόστος 25 ευρω περιπου (αυτα της Ford).
Οι τιμες περιλαμβανουν ανταλλακτικα, εργασια, ΦΠΑ.
Οι προσφορες, επειδη ρωτησα προχθες, αφορουν αυτα τα κόστη και δεν περιλαμβανουν τακακια και συχνοτερη του ετους αλλαγή λαδιών (εκτος αν συμπληρωθουν τα χιλιόμετρα). Παντα για σερβις ανα 20.000 χλμ. ή ανα χρονο (ό,τι ερθει πρώτο). Ιμάντες κλπ. περιλαμβάνονται. Αν καποιος κρατησει το αυτοκινητο 6 χρονια θα γλυτωσει περιπου 1000 ευρω που για την αντιπροσωπεια ειναι λιγοτερα από τα μισα. Αρα βολευεται κι ο αγοραστης (για τον οποιο ειναι παγιο και απαραιτητο για τη διαφυλαξη της εγγυησης εξοδο) και ο εμπορος που κανει μια ακομη προσφορα με εξοφληση σε βαθος χρονου και με μειωμενο σ' αυτον κόστος.
Αν καποιος το αυτοκινητο το κρατησει περισσοτερο προφανως συμφερει αρκετα (θα αλλαξει ιμαντες, αντλιες κλπ που ειναι σχετικα πιο ακριβα και θα γλυτωσει μια πεντακοσαρα ακομη συν τα κλασικα). Με εναν ερασιτεχνικο υπολογισμο μου βγαινει 2000 στη δεκαετια. Αρα ωφελειται περαιτερω ο αγοραστης κι εχει ενα (σχετικο) ρισκο ο εμπορος. Οπως και με κάποιους που κάνουν σε Μ.Ο. πάνω από 20.000 χλμ. το χρόνο. Ποσοι όμως θα ειναι αυτοι ωστε να προκαλέσουν χασουρα στο εξουσιοδοτημενο; Σε σχεση με το πληθος των αγοραστων ελαχιστοι.