-
προορισμός 1)
δρέσδη (πουναι δίπλα) και πάς στο γυάλινο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το vw phaeton.
προορισμός 2)
wolfsburg όπου εκεί βρίσκεται το autostadt και θα τα δείς όλα σε ένα!
-
Το Βερολίνο είναι μια από τις πόλεις που θεωρώ 'πρωτεύουσες της Ευρώπης', μαζί με Λονδίνο και Παρίσι. Το Βερολίνο έχει άπλα, πράσινο, μνημεία, και ιστορία που νοιώθεις ότι έχει γραφτεί εκεί. Καμμιά σχέση με τις άσχημες βιομηχανικές πόλεις της Γερμανίας, που μπορεί να παρέχουν ανέσεις και υπηρεσίες αλλά η ζωή είναι για πολλές κλωτσές.
Ευκαιρίες για εκδρομές και βόλτες έχεις πολλές. Υπάρχει το Potsdam που είναι κοντά και έχει φανταστικούς κήπους(αν θυμάμαι καλά περνάς κι από ένα κομμάτι δρόμου με κερκίδες, γινόταν παλιά αγώνας DTM εκεί). Η Δρέσδη είναι συγκλονιστική, με τα μαυρισμένα ακόμα κτίρια από το βομβαρδισμό. Αλλά και στο Βερολίνο να κάτσεις, είναι πραγματικά υπέροχο.
Το κακό του είναι πως δεν έχει Έλληνες, έχει πολύ γέλιο σε Στουτγάρδη/Μόναχο κλπ να βρίσκεις ΠΑΝΤΟΥ Ελληναράδες
-
Εχε και στο βερολινο Ελληνες.Πριν 20 ημερες που ημουνα ,στην unter den linden,μου κορναρε ταξι E_CLASS ,μολις ειδε ελληνικες πινακιδες.Ηταν ελληνας ο ταξιτζης, μας ρωτησε απο που ειμασταν κτλ.Χαρηκε που μας ειδε ο ανθρωπος.
-
Ναι, δεν το διατύπωσα καλά. Φυσικά και έχει Έλληνες, παντού στη Γερμανία έχει, απλώς στις 'βιομηχανικές' πόλεις γίνεται χαμός, έχει και μπουζουξίδικα, κλπ.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, δεν το διατύπωσα καλά. Φυσικά και έχει Έλληνες, παντού στη Γερμανία έχει, απλώς στις 'βιομηχανικές' πόλεις γίνεται χαμός, έχει και μπουζουξίδικα, κλπ.Εκτός από τα 'κλασικά' Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μόναχο, Έλληνες έχει ΠΑΝΤΟΥ παίδες. Έχω βρει ελληνικά εστιατόρια, σουβλατζίδικα και μπουζουξίδικα στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου (σε χωριό στη Δανία, στη Μάλτα, στην Αντβέρπ, σε σερφότοπο στην Αργεντινή κλπ...)
Στη Μελβούρνη πάντως είναι το κάτι άλλο. Παντού ελληνικά ακούς.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ναι, δεν το διατύπωσα καλά. Φυσικά και έχει Έλληνες, παντού στη Γερμανία έχει, απλώς στις 'βιομηχανικές' πόλεις γίνεται χαμός, έχει και μπουζουξίδικα, κλπ.
Εκτός από τα 'κλασικά' Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μόναχο, Έλληνες έχει ΠΑΝΤΟΥ παίδες. Έχω βρει ελληνικά εστιατόρια, σουβλατζίδικα και μπουζουξίδικα στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου (σε χωριό στη Δανία, στη Μάλτα, στην Αντβέρπ, σε σερφότοπο στην Αργεντινή κλπ...)
Στη Μελβούρνη πάντως είναι το κάτι άλλο. Παντού ελληνικά ακούς.
Κολωνια 1989 αν θυμαμαι καλα..Ειμαι μολις 10 ετων κ βγαινω με τον ξαδερφο για να παρουμε παγωτο απο περιπτερο..
Τον ρωταω τι να παρω γιατι δεν τα ηξερα τα παγωτα και πεταγεται ο περιπτερας 'παρε Corneto' (ασχετο αλλα τοτε στην Ελλαδα δεν ειχε βγει το corneto )
Οποια πετρα και αν σηκωσεις,εναν Ελληνα θα βρεις στο εξωτερικο..
Βερολίνο