-
Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία;
Τι κοστίζει περίπου το τελωνειο;
Ενδιαφέρομαι για διαξονικό.
Οτι γνώσεις υπάρχουν είναι ευπρόσδεκτες -
Γνώσεις δεν υπάρχουν, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω φίλε μου. Απλά ήθελα να πω πόσο μου αρέσει η ιδέα του τροχόσπιτου, να μπορείς να πηγαίνεις παντού μαζί με το σπίτι σου παρέα. Αθάνατα σαλιγκάρια !
-
Φίλε καλή τύχη!
http://www.e-oikonomia.gr/teloneia/xris ... k/efk5.htm
Αφού αποφάσισες να μπείς στη διαδικασία να πληρώσεις ένα παράλογο και καταχρηστικό τέλος για το οποίο μάλιστα η ΕΛΛΑΣ πληρώνει πρόστιμο στην Ευρώπη και εξακολουθεί να το εισπράττει μόνο και μόνο επειδή ο ισολογισμός της βγαίνει μια χαρά.Σου λέει βγάζω δέκα, πληρώνω τέσσερα!
-
Για αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο ενδιαφέρεσαι ; δεν το διευκρινίζεις.
Έχω την εντύπωση, ότι δεν διαφέρει και πολύ η διαδικασία εισαγωγής αυτοκινούμενου τροχόσπιτου από αυτή του απλού επιβατικού, αν και νομίζω ότι βασική προϋπόθεση είναι ο ... γνωστός τελώνης !!! (για τυχόν ... κακοτοπιές!!)
Στα ρυμουλκούμενα πρέπει να είναι πιό απλά τα πράγματα.
Έχεις καταλήξει στην χώρα από όπου θα το φέρεις ; -
Ρυμουλκούμενο.
Χώρα μάλλον Γερμανία λόγω του οτι ξέρω κάπως τα κατατόπια και τους έχω περισσότερη εμπιστοσύνη.
Μπορείτε να προτείνετε κάποιες μάρκες (σχετικά μέτριου κόστους) ή κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω; -
Φίλε 'bebes'
Ελπίζω να έχεις ξεκαθαρίσει, κάποια πράγματα κατ΄αρχήν, γιά να φτάσεις στο σημείο να αγοράσεις τροχόσπιτο. δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ξέρω αρκετούς, που μετά την αγορά, ...έψαχναν για αγοραστή γιατί δεν τους βόλεψε!!
Πρέπει να σου αρέσει η ζωή με το τροχόσπιτο και γενικά η ζωή στο camping, είναι τρόπος ζωής!!
Έχω τροχόσπιτο από το 1985 και κάνω camping από το 1977 (με κάποια μικρά διαλείμματα) και μάλιστα εκτός των συνόρων οκτώ φορές.
Βασικό ερώτημα, αν το θέλεις για μόνιμη εγκατάσταση (σε κάποιο οικόπεδο) ή για camping (...όπου γης πατρίς!) ;
Δεν θέλω να σε κουράσω, υπάρχει σειρά ερωτήσεων, αλλά εξαρτώνται από τις απαντήσεις, που έχουν προηγηθεί.
Η Γερμανική αγορά είναι η καλύτερη, και μάλιστα εκτός εποχής (μετά τον Σεπτ και μέχρι Απρ - Μάη).
Στην περιοχή του Μανάχου υπάρχουν αρκετές εμπορίες τροχόσπιτων, αλλά πιό βόρεια (π.χ. Κολωνία, Εσσεν κλπ) θα βρείς καλύτερες τιμές.
Τα Γερμανικά τροχόσπιτα είναι πολύ αξιόπιστα και αντέχουν στον χρόνο, είνια όμως και πιό ακριβά.
Έχω το TABBERT (Γερμανικό, τύπος Comtesse 460) και είναι ...σκυλί !!
Η Tabbert είναι κάτι όπως η Mercedes στα αυτοκίνητα!! Άλλες επιλογές KNAUS, TEC, HOBBY, ERIBA κλπ
Στην τιμή παίζει ρόλο και ο εξοπλισμός, (πρόσθετη σκηνή, πόσα ανοιγόμενα παράθυρα, είδος μόνωσης, σίτες, κλπ)
Το σασί καλό είναι να είναι της ALCO (νομίζω ότι σχεδόν όλα τα γερμανικό αυτό έχουν).
Αν συναντήσεις χαμηλή τιμή, ρώτησε την αιτία, συνήθως υπάρχει !!Αυτά γιά αρχή, θα είμαι ...συντονισμένος!!
Φιλικά
Μάξιμος
-
Δεν μπορώ να πω οτι είμαι κι ο πιο φανατικός του κάμπινγκ, αλλά εδω και καμια δεκαρια χρόνια πάω κάθε χρόνο απο 1-2 ως 5 μέρες.
Μάλιστα πάω και με τα παιδια απο 1 1/2 έτους
Το τροχόσπιτο το θέλω κυρίως για να το εγκαταστήσω σε οικόπεδο, αλλά επειδή κουβαλάω αρκετή τρέλα, θα το δοκιμάσω και για διακοπές
Βρήκα απο αγγελία δυο τροχόσπιτα διαξονικά 6,5 μέτρων με σκηνή κλπ 4.000 και 4.700 -
Φίλε 'bebes' δεν υπάρχει θέμα ενόχλησης, ρώτα ότι θες, αρκεί να μπορώ να σου απαντήσω!!
Τα μεγάλα τροχόσπιτα είναι για μόνιμη (κυρίως) εγκατάσταση και δύσκολα στην πορεία, άσε που θέλουν και δυνατό (τζιπ κλπ) αυτοκίνητο.
Προφανώς θα μιλάς για οργανωμένο camping.
Οι τιμές είναι καλές, πιστεύω λόγω μεγέθους.
Δυστυχώς στην Ελλάδα, έχουμε ...ανύπαρκτη αγορά σε τροχόσπιτα, άν πας Γερμανία θα καταλάβεις τι εννοώ...!!Μάξιμος
-
Μαξιμε και εγω σκεφτομαι να βαλω ενα τροχοσπιτο σε ενα οικοπεδακι που εχω στη Θασο.
Πιθανον ομως να κανω ΜΙΑ μετακινηση ετησιως το χειμωνα να το ανεβαζω σε καποιο βουνο. Απο τι μεγεθος και μετα ειναι αβολο;
Για πες και λιγο τιμες (τάξη μεγεθους) για να ξερουμε. -
Απο μια γρήγορη 'πλοήγηση' στο mobile.de, δε βρήκα τίποτε κάτω απο 5.500 - 6.000 €
Θα κοιτάξω τα μτχ εδώ και θα ενημερώσω... -
Γειά σας,
Ένα βολικό και ταξιδιάρικο! μέγεθος είναι μέχρι 5,5μ.
Πάνω από 'κεί δυσκολεύουν τα πράγματα, αφού μιλάμε για συρμό γύρω στα 11 με 12 μ. μήκος, που πρέπει να κινηθεί και σε στενούς επαρχιακούς δρόμους, αλλά αυξάνει και η απαίτηση σε ροπή στο αυτοκίνητο (τα πετρελαιοκίνητα πλεονεκτούν).
Στο ψάξιμο θα βοηθήσει πολύ και το 'google', αλλά όσο και να ψάξεις ιντερνετικά δεν είναι το ίδιο, με επί τόπου παρατήρηση. Πολλές ...ευκαιρίες κρύβουν παγίδες, ενώ άλλες φορές κάποιος άλλος ...πρόκανε!!Πρέπει πάντως να ξεχωρίσουμε τον συνδυασμό camping με τροχόσπιτο από το τροχόσπιτο σε οικόπεδο, είναι διαφορετικά πράγματα.
Μάξιμος
-
Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε τι τιμές παίζουν;
-
μπες μεσα στο Ebay. Ο κουνιαδος μου πουλησε το δικο του ενα ΗΠΑ για 42 χιλιαδες δολ . Μοντελο του 2001 το πηρε για 68 χιλιαδες δολ. Με 4-7 χιλ δεν παιρνεις τιποτα εκτος απο πιθανα προβληματα. Το ειχαμε σκεφτει και εμεις για 2-3 χρονια και για αυτο πηραμε και αυτοκινητο που να τραβαει μια χαρα μεσαιο μεγεθος ρυμολκουμενο και μετα αλλαξαμε γνωμη. Δεν εχω ιδεα για τιμες στην Ευρωπη αλλα για Ελλαδα μαντευω οτι θα σε φανε οι φοροι.
Νικος
-
Δηλαδή με λιγότερα από 10Κ δεν μπορείς να βρεις κάτι αξιοπρεπές, έστω και 15 ετών; Κρίμα
-
Γειά σας,
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε τι τιμές παίζουν;Εξαρτάται από το μέγεθος, την παλαιότητα, το εξοπλισμό, κυβικά κλπ.
Εδώ οι τιμές ειναι τσιμπημένες, αφού είμαστε ...ανύπαρκτη αγορά!!Δύσκολα θα βρεθεί κάτι καλό κάτω από 25.000 €
Έξω τα πράγματα είναι διαφορετικά, υπάρχουν όμως οι δασμοί που ...πονάνε! Η προσφορά όμως είναι πολύ μεγάλη (Γερμανία) με μεγάλη γκάμα τιμών.Δηλαδή με λιγότερα από 10Κ δεν μπορείς να βρεις κάτι αξιοπρεπές, έστω και 15 ετών; Κρίμα
Έχεις δεί πολλά αυτοκίνητα 15ετίας να κυκλοφορούν και μάλιστα χωρίς προβλήματα; Μην ξεχνάς ότι το αυτοκινούμενο είναι και αυτό αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται!! Θέλει πολύ ψάξιμο και προσοχή τέτοια αγορά.
Για εισαγωγή τώρα, από ότι ξέρω πάνω από την 5ετία, αναβαίνουν πολύ οι δασμοί.Πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουμε, ότι αυτοκινούμενο και ρυμουλκούμενο δεν είναι το ίδιο πράγμα, με τα υπέρ και τα κατά τους εκατέρωθεν!
Φιλικά
Μάξιμος
Εισαγωγή τροχόσπιτου