-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατί βάζετε πιπίλα στα μικράΤρία παιδιά στην οικογένεια, κανενας δεν έβαλε
(αν κι εγώ το χέρι μου το πιπίλαγα μέχρι αρκετά μεγάλος . τον είχα ξεκάνει τον αντίχειρα )
η πιπίλα σα λύση έχει λιγότερα 'κατά' από το δάχτυλο. Με το δάχτυλο παίζει και να φτάσει και Τρίτη /Τετάρτη Δημοτικού και να το έχει ακόμα στο στόμα. Επίσης έχει και καλές πιθανότητες να επισκεφθεί κάποιον ορθοδοντικό.
Η πιπίλα τώρα :Πρέπει να περιορίζεται σταδιακά , να χρησιμοποιείται μόνο στον ύπνο και από τα δύο χρόνια και μετά πρέπει ν' αρχίσει η ...απεξάρτηση. Τε σπα κάποια στιγμή θα την πετάξει από μόνο του και βέβαια πολύ πολύ γρηγορότερα από το δάχτυλο. -
Eυτυχώς τη γλίτωσα
Πάντως τον θυμάμαι με ένα καρούμπαλο -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Γιατί βάζετε πιπίλα στα μικρά
Τρία παιδιά στην οικογένεια, κανενας δεν έβαλε
(αν κι εγώ το χέρι μου το πιπίλαγα μέχρι αρκετά μεγάλος . τον είχα ξεκάνει τον αντίχειρα )
η πιπίλα σα λύση έχει λιγότερα 'κατά' από το δάχτυλο. Με το δάχτυλο παίζει και να φτάσει και Τρίτη /Τετάρτη Δημοτικού και να το έχει ακόμα στο στόμα. Επίσης έχει και καλές πιθανότητες να επισκεφθεί κάποιον ορθοδοντικό.
Η πιπίλα τώρα :Πρέπει να περιορίζεται σταδιακά , να χρησιμοποιείται μόνο στον ύπνο και από τα δύο χρόνια και μετά πρέπει ν' αρχίσει η ...απεξάρτηση. Τε σπα κάποια στιγμή θα την πετάξει από μόνο του και βέβαια πολύ πολύ γρηγορότερα από το δάχτυλο.Μάλιστα. Φαντάζομαι αναφερεσαι μόνο στα παιδιά που πιπιλαν, ότι ειναι χρήσιμη. Γιατί αν την έχεις για να σκάει το πιτσιρίκι, μάλλον μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα
(προφ δεν μιλάω για κάποιους τραγικούς που βάζουν μέλια και ζάχαρες πάνω) -
Η πιπίλα τώρα :Πρέπει να περιορίζεται σταδιακά , να χρησιμοποιείται μόνο στον ύπνο και από τα δύο χρόνια και μετά πρέπει ν' αρχίσει η ...απεξάρτηση. Τε σπα κάποια στιγμή θα την πετάξει από μόνο του και βέβαια πολύ πολύ γρηγορότερα από το δάχτυλο.Μάλιστα. Φαντάζομαι αναφερεσαι μόνο στα παιδιά που πιπιλαν, ότι ειναι χρήσιμη. Ναι Γιατί αν την έχεις για να σκάει το πιτσιρίκι, μάλλον μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όχι , μόνο για τον ύπνο αναφέρομαι. Σα μέσο χαλάρωσης δρα.
(προφ δεν μιλάω για κάποιους τραγικούς που βάζουν μέλια και ζάχαρες πάνω)Το μέλι μπορεί να το σκοτώσει το μωρό . Μέχρι ενός χρόνου απαγορεύεται.Και η ζάχαρη να του σαπίσει όλα τα δόντιαΠηγή : ο παιδίατρος του αδερφού μου. 20 χρόνια στην 1η Παιδιατρική του Αγ. Σοφία.
-
έτσι εξηγούνται οι πολιτικές σου απόψεις
-
Mα δε μίλησα για ποιο χέρι
-
Γιατί βάζετε πιπίλα στα μικράΤρία παιδιά στην οικογένεια, κανενας δεν έβαλε
Κι εμείς 4 παιδιά, πιπίλα κανείς.
Μόνο ένας πιπίλαγε δάχτυλο σχεδόν μέχρι το Γυμνάσιο -
Καποιοι μου ειπαν για πιπερι βρε παιδια και σιγουρα θα τη ξεχασει!
Το εχετε κανει αυτο? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Καποιοι μου ειπαν για πιπερι βρε παιδια και σιγουρα θα τη ξεχασει!
Το εχετε κανει αυτο?Αυτό αγγίζει τα όρια του σαδισμού....
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Να σου ζησει και ας μην γινει αεκτζου ,δεν πειραζει!
Εχω ειχα λιγμους οταν γεννηθηκε ο jounior!,,Aσε!Τι αεκτζου μου λέτε. Γαυρίνα με διαρκείας όπως όλοι και όλες στην οικογένεια.
Ήδη τη νανουρίζω με τον ύμνο και σχεδιάζεται επίσκεψη στη μπουτίκ για τον απαραίτητο εξοπλισμό.Έτσι...
Βρε παιδια μια βοηθεια απο τους εμπειρους.
Την μπιμπιλα πως θα την βγαλω απο το στομα του?Πόσων ετών είναι και ανησυχείς ;
Η πιπίλα δεν έπρεπε να μπει εξαρχής. Τώρα μόνο με το ζόρι ώσπου να την ξεσυνηθίσει. Αλλά υπάρχει ο φόβος ν' αρχίσει να πιπιλάει τα δάχτυλα.
Η πιπίλα είναι χρήσιμη για το παιδάκι στην ηλικία 6 -12 μηνών γιατί του προσφέρει ανακούφιση στο στόμα του που λόγω των δοντιών το ταλαιπωρεί. Από φαγούρα μέχρι δυνατούς πόνους στα ούλα , λίγο μάσημα το κάνει να νιώθει καλλίτερα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Βρε παιδια μια βοηθεια απο τους εμπειρους.
Την μπιμπιλα πως θα την βγαλω απο το στομα του?Την πιπίλα εμείς την βγάλαμα σχετικά αργά, όταν ο γιατρός μας επέπληξε γιατί την κρατάμε ακόμα, με πιθανότητα να βγούν στραβά τα δόντια της μικρής....
Καλό είναι να είναι μπροστά στο γιατρό και το παιδί να τ'ακούσει μόνο του αυτό που θα πει ο γιατρός για τα δόντια του.....μετά πρίν τον ύπνο την παίρνεις μια φορά και αφού κλάψει 2-3 μέρες και διαμαρτυρυθεί, μετά συνηθίζει.....τουλάχιστον η δικιά μας έτσι έκανε πρίν 3 έτη....
Στην δική μου την κόψαμε με αντίστοιχο τρόπο χωρίς όμως γιατρό. Της εξήγησα ότι θα στραβώσουν τα ευαίσθητα δοντάκια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα 'εάν άρρωστο δοντάκι να κολλήσει και τα άλλα και μετά να σε πονάνε όλα μαζί'. Την κόψαμε την ίδια νύχτα.
Της αδερφής της γυναίκας μου η κόρη πιπιλάει το δάχτυλο και τώρα , στα τρία της , έχει κάνει έναν τεράστιο κάλο στο δαχτυλάκι της με κίνδυνο , νομίζω , επιπλέον μολύνσεων και στο στόμα και στο χέρι της πλέον.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η πιπίλα τώρα :Πρέπει να περιορίζεται σταδιακά , να χρησιμοποιείται μόνο στον ύπνο και από τα δύο χρόνια και μετά πρέπει ν' αρχίσει η ...απεξάρτηση. Τε σπα κάποια στιγμή θα την πετάξει από μόνο του και βέβαια πολύ πολύ γρηγορότερα από το δάχτυλο.Μάλιστα. Φαντάζομαι αναφερεσαι μόνο στα παιδιά που πιπιλαν, ότι ειναι χρήσιμη. Ναι Γιατί αν την έχεις για να σκάει το πιτσιρίκι, μάλλον μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όχι , μόνο για τον ύπνο αναφέρομαι. Σα μέσο χαλάρωσης δρα.
(προφ δεν μιλάω για κάποιους τραγικούς που βάζουν μέλια και ζάχαρες πάνω)Το μέλι μπορεί να το σκοτώσει το μωρό . Μέχρι ενός χρόνου απαγορεύεται.Και η ζάχαρη να του σαπίσει όλα τα δόντιαΠηγή : ο παιδίατρος του αδερφού μου. 20 χρόνια στην 1η Παιδιατρική του Αγ. Σοφία.
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες για το μέλι ; Το έχω ξανακούσει.
-
Μετά τα 2 πρέπει να κόβονται οι πιπίλες. Στην μεγάλη μου κόρη δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μιλήσαμε για το πόσο άχρηστη είναι τώρα που μεγάλωσε και σε 2 μέρες πέταξε μόνη της την πιπίλα και δεν την ξαναζήτησε. Στον μικρό, είχαμε παλινδρομήσεις. Την πετούσε και τη ζητούσε. Τελικά μετά από 6 μήνες και με την βοήθεια ενός παραμυθιού, με την πιπιλοχώρα και την πιπιλονεράιδα που παίρνει τις πιπίλες από τα μεγάλα παιδιά, την άφησε μόνος του στο παράθυρο, να την πάρει, σε ηλικία 2 και λίγων μηνών.
Η πιπίλα είναι νανούρισμα για τον ύπνο (μόνο στον ύπνο την ήθελα τα παιδιά μου) εκτός από την ανακούφιση που νοιώθουν με τους πόνους στα δόντια και νοιώθουν ασφάλεια. Προσπαθήστε να βρουν κάποιο άλλο 'φετιχ' για το βράδυ (αρκουδάκι, μαξιλάρι, κουκλίτσα κλπ), που θα αντικαταστήσει την πιπίλα. Εμείς έχουμε τον 'φλούφλη' και τον ''Εκτορα' (σκυλάκι και αρκουδάκι). -
φλούφλης και σκυλάκι......
Δεν πιστεύω να είναι υπονοούμενο για κάποιον στο forum , ε ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες για το μέλι ; Το έχω ξανακούσει.Το μέλι είναι καλό να αποφεύγεται ως τα 2 έτη. Στα βρέφη έως ενός έτους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό, αργότερα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση που λόγω ασθενούς οργανισμού ίσως γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη.
Γενικά, δεν υπάρχει κανείς λόγος να μαθαίνει ένα παιδί στα γλυκά, είτε με τη μορφή ζάχαρης, είτε με άλλες μορφές. Ένα γλυκό φρούτο (φρέσκος ανανάς, μπανάνα, μήλο) ή μια έτοιμη κρέμα είναι υπεραρκετά. Τα ζάκχαρα είναι αναγκαία, η υπερβολή όμως είναι κακή. Μόνο το ότι θα μάθει το παιδί στη γλύκα και θα τη ζητάει μετά, είναι αρκετά σημαντικό πρόβλημα. -
Μας πηραν τηλέφωνο από τη εταιρεία που θα φυλάξει τα βλαστοκύτταρα και μας ενημέρωσαν για ένa screening test που κάνουν, μετά από αιμοληψία στο νεογνό. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται πλέον σε κάθε νεογέννητο, στην οποία το δείγμα αίματος στελνεται στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και ελέγχεται για 4 νοσήματα. Στην ενημέρωση όμως που μας έκαναν, μας είπαν ότι αυτοί κάνουν έλεγχο για 46 νοσήματα. Το θεωρείτε υπερβολικό? Δεν είναι θέμα κόστους, το οποίο είναι μικρό, αλλά προσέγγισης. Μήπως υπερβάλλουμε λιγουλάκι στους ελέγχους?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Μας πηραν τηλέφωνο από τη εταιρεία που θα φυλάξει τα βλαστοκύτταρα και μας ενημέρωσαν για ένa screening test που κάνουν, μετά από αιμοληψία στο νεογνό. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται πλέον σε κάθε νεογέννητο, στην οποία το δείγμα αίματος στελνεται στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και ελέγχεται για 4 νοσήματα. Στην ενημέρωση όμως που μας έκαναν, μας είπαν ότι αυτοί κάνουν έλεγχο για 46 νοσήματα. Το θεωρείτε υπερβολικό? Δεν είναι θέμα κόστους, το οποίο είναι μικρό, αλλά προσέγγισης. Μήπως υπερβάλλουμε λιγουλάκι στους ελέγχους?Γεννήσατε ή ακόμη...;
Τίποτα δεν είναι υπερβολικό, αν κάποια πράγματα, που άπτονται ζητήματα υγείας, τα γνωρίζεις εκ των προτέρων, δε νομίζω να σε βλάψουν.
Υπάρχει βέβαια και η θεωρία του 'ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει', αφού τα μικρά δεν μπορείς να τα έχεις μέσα σε μια γυάλα (ειδικά αν έχουν και αδερφάκια), οπότε οι παιδίατροι γίνονται οι καλύτεροί σου φίλοι θέλοντας και μη ... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρει κανείς λεπτομέρειες για το μέλι ; Το έχω ξανακούσει.
Το μέλι είναι καλό να αποφεύγεται ως τα 2 έτη. Στα βρέφη έως ενός έτους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό, αργότερα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση που λόγω ασθενούς οργανισμού ίσως γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη.
Γενικά, δεν υπάρχει κανείς λόγος να μαθαίνει ένα παιδί στα γλυκά, είτε με τη μορφή ζάχαρης, είτε με άλλες μορφές. Ένα γλυκό φρούτο (φρέσκος ανανάς, μπανάνα, μήλο) ή μια έτοιμη κρέμα είναι υπεραρκετά. Τα ζάκχαρα είναι αναγκαία, η υπερβολή όμως είναι κακή. Μόνο το ότι θα μάθει το παιδί στη γλύκα και θα τη ζητάει μετά, είναι αρκετά σημαντικό πρόβλημα.Υποθέτω μιλάμε για μέλι που αγοράζουμε από το SM. Γενικά είμαι κατά των γλυκών αλλά το μέλι δεν είναι γλυκό με την έννοια της ζάχαρης αλλά μία ουσία που είναι δυνατόν να δώσει αρκετή ενέργεια στο παιδί.
Δεν ήξερα για το πεπτικό. Για τις αλλεργείες το αντιλαμβανόμουν με τη λογική του αυξημένου κινδύνου σε έναν νέο οργανισμό που δεν έχει δοκιμάσει αρκετές ουσίες και κατά συνέπεια δεν έχεις , ως γονέας , εμπειρία για τις πιθανές αλλεργείες του.
-
Για οποιοδήποτε μέλι μιλάμε, όχι μόνο το βιομηχανοποιημένο.
Γενικά μετά το έτος μπορεί ένα μωρό να τρώει μέλι, αλλά θέλει προσοχή. Από την άλλη σχετικά πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το μέλι δεν είναι τόσο καλό όσο πιστεύαμε, σε σχέση με τη ζάχαρη.
Πχ: http://news.pathfinder.gr/health/features/459398.html -
Η συζήτηση που είχα με τον γιατρό για τα βλαστοκύτταρα.... ήταν,..... αν δεν έχεις θέμα στα λεφτά κάντο, αλλά μην νομίζεις ότι αν προοδεύσει η επιστήμη δεν θα μπορούν να πάρουν ιστό από το γονέα ή το παιδι. Η περιπτοσιολογία που καλύπτεται σήμερα είναι στατιστικά ασήμαντη.
Τρελαίνομαι να βλέπω μέλλοντες γονείς και μητέρες να είναι καπνιστές και να μου λένε για βλαστοκύτταρα. Κοιτάνε να σωθούν από το 0.01% των περιπτώσεων και παραμελούν το 10%.
Εν κατακλείδι, μου είπε, θα ήθελα οι Έλληνες αντί για βλαστοκύτταρα να νοιάζονται να δένουν τα παιδιά τους στα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων και να μην τα κρατάνε αγκαλιά για να γλυτώνουμε μερικά από τα 200 παιδιά που χάνονται κάθε χρόνο στο δρόμο
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...