-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Βλέπουμε στο δρόμο έναν φαλακρό και μου λέει η μία μου κόρη:
- Μπαμπά αυτός ο κύριος είναι ξεροκέφαλος!!!!!
Μηπως τον ηξερε το παιδι και δεν ηταν λαθος;
Κορυφαιο εχω πεθανει στα γελια.
-
Βλέπουμε στο δρόμο έναν φαλακρό και μου λέει η μία μου κόρη:
- Μπαμπά αυτός ο κύριος είναι ξεροκέφαλος!!!!!
Μηπως τον ηξερε το παιδι και δεν ηταν λαθος;
+1
Οπως λεει και ο λαος μας, απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια.
-
Μερικές φορές τα παιδιά λένε κάτι σκέψεις που σε αφήνουν άφωνο. Μου λέει ξαφνικά ο γιός μου (7 ετών):
- Μπαμπά η καλύτερη ηλικία κάθε ανθρώπου είναι αυτή που ζει τώρα!
-
Χθες βράδυ γύρισα αργά στο σπίτι, λόγω δουλειάς. (Αργά εννοώ κατά τις 11:30. )
Τα πιτσιρίκια είχαν ξαπλώσει, αλλά κανένα δεν κοιμόταν. Με άκουσαν, γύρισαν πλευρό και τότε κοιμήθηκαν.
Όχι όμως όλα. Ο μικρός είχε ξαπλώσει δίπλα στη μητέρα του, 'μέχρι να γυρίσει ο μπαμπάς, γιατί βλέπω κακά όνειρα όταν λείπει'. Ψέεεεεεευτης. Απατεώωωωωωωνας...
Με το που με είδε ξάπλωσε, σφράγισε τα μάτια, αγκάλιασε το αλογάκι του κι έκανε τον ψόφιο. 'Σιγά, μην ξυπνήσουμε το παιδί', έλεγα εγώ, λιγονόταν στα γέλια αυτός κάτω από το σεντόνι. Τον έβαλα στο κρεβάτι του, σηκώθηκε, με φίλησε και κοιμήθηκε κι αυτός...[Φιλιππίδης mode] Παιδιά μου, παιδιά μου, παιδιά μου... [/Φιλιππίδης mode]
-
Παιζω με τη μικρη Φιδακι. Κερδιζει τις περισσοτερες φορες
(ειναι και κωλοφαρδη, αλλα πεφτω και σε κανενα φιδακι παραπανω, γιατι, ενω μετραει τις δικες της ζαριες με σχολαστικοτητα, με τις δικες μου δεν ασχολειται).-Τι γινεται ρε Φωτεινη και νικας συνεχεια;
-Εχω ενα μυστικο μπαμπα
-Τι μυστικο;;;
-Θα σου πω, για να νικας τη μαμα και την Ειρηνη, αλλα οταν παιζεις με εμενα θα το τσεχνας.
-Το υποσχομαι...
-Ριχνω δυνατα το ζαρι. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μερικές φορές τα παιδιά λένε κάτι σκέψεις που σε αφήνουν άφωνο. Μου λέει ξαφνικά ο γιός μου (7 ετών):- Μπαμπά η καλύτερη ηλικία κάθε ανθρώπου είναι αυτή που ζει τώρα!
Τι λες τωρα...
-
Παιζω με τη μικρη Φιδακι. Κερδιζει τις περισσοτερες φορες
(ειναι και κωλοφαρδη, αλλα πεφτω και σε κανενα φιδακι παραπανω, γιατι, ενω μετραει τις δικες της ζαριες με σχολαστικοτητα, με τις δικες μου δεν ασχολειται).-Τι γινεται ρε Φωτεινη και νικας συνεχεια;
-Εχω ενα μυστικο μπαμπα
-Τι μυστικο;;;
-Θα σου πω, για να νικας τη μαμα και την Ειρηνη, αλλα οταν παιζεις με εμενα θα το τσεχνας.
-Το υποσχομαι...
-Ριχνω δυνατα το ζαρι.Είναι απίστευτη!
-
Πάντως, σαν γονιός, κάνω όλα αυτά που θα ήθελα να μου κάνουν και οι δικοί μου γονείς. Που δεν μπορούσαν είτε λόγω αντιλήψεων της εποχής είτε γιατί έτρεχαν πανικόβλητοι να βγάλουν τον επιούσιο. Δύσκολες εποχές τότε!
Και πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω εδω μέσα ότι και άλλοι κάνουν και αισθάνονται αυτά που νοιώθω και αισθάνομαι κι εγω για τα παιδιά μου!
-
Ομοίως. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που ακούω από ορισμένους γονείς είναι το 'κι εμένα έτσι μου έκαναν οι γονείς μου'. Λες και 'ζηλεύουν' τα παιδιά τους που δεν τραβάνε όσα είχαν τραβήξει κι εκείνοι, ενώ θα έπρεπε να τα προστατεύουν από τα λάθη των δικών τους γονέων.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως, σαν γονιός, κάνω όλα αυτά που θα ήθελα να μου κάνουν και οι δικοί μου γονείς.a. Κανονίστε, ρεμάλια, να λένε τα ίδια και τα δικά μας παιδιά, μεθαύριο.
b. Και ποιός, αλήθεια, μας λέει ότι τα παιδιά μας θέλουν να τους κάνουμε αυτά που θέλαμε εμείς να μας κάνουν;Κατακλείδα: Τις οδηγίες χρήσης, γμτ, τις οδηγίες χρήσηηηηηηηηςςςςςςςς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ενώ θα έπρεπε να τα προστατεύουν από τα λάθη των δικών τους γονέων.Πολύ σωστά. Αυτό το συμπέρασμα που προκύπτει στους περισσότερους από εμάς σε προσωπικό επίπεδο αποδεικνύει την αξία που έχει η γνώση της ιστορίας. Αυτό το λέω γιατί κάποιος πρόσφατα (δεν θυμάμαι αν ήταν σ'αυτό το thread) απαξίωσε την ιστορική γνώση....
-
Σίγουρα θα το λένε ρε!
Δεν μας το λέει κανείς. Κάνουμε, νομίζω, το σωστότερο.
Συμπεριφερόμαστε με κατανόηση μέσα σε πλαίσια αυστηρά όμως, Προσπαθώντας να εξηγήσουμε παρά να επιβάλουμε.Η ανταμοιβή? Η περηφάνεια που νοιώθω όταν τα βλέπω!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
ενώ θα έπρεπε να τα προστατεύουν από τα λάθη των δικών τους γονέων.
Πολύ σωστά. Αυτό το συμπέρασμα που προκύπτει στους περισσότερους από εμάς σε προσωπικό επίπεδο αποδεικνύει την αξία που έχει η γνώση της ιστορίας. Αυτό το λέω γιατί κάποιος πρόσφατα (δεν θυμάμαι αν ήταν σ'αυτό το thread) απαξίωσε την ιστορική γνώση....
Η γνώση της 'ιστορίας' είναι εύκολη ...Νιονιό λείπει, ΠΑΝΤΟΥ
-
Ας πούμε όμως για ένα άλλο ζήτημα (γιατί συνήθως εδώ γράφουμε για τα καλά των γονέων).
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ με κάποιους γονείς, ειδικά μητέρες, που εκθέτουν το παιδί τους σε κινδύνους γιατί βαριούνται να τα προσέξουν ως οφείλουν. Δεν αναφέρομαι στο, δυστυχώς συνηθισμένο, φαινόμενο να τα βάζουν στο μπροστινό κάθισμα χωρίς ζώνη ή να τα κουβαλάνε σαν σακιά στη μηχανή χωρίς κράνος ή με τρικάβαλο.
Βλέπω μητέρες να πηγαίνουν σε ταβέρνες, κοσμικές συγκεντρώσεις, ως και σε σκυλάδικα, με τέρμα τη μουσική, πήχτρα την ατμόσφαιρα από τους καπνούς των τσιγάρων και τα χνώτα των εκατοντάδων παρευρισκομένων, να τα ακουμπάνε στο καροτσάκι και κάποιες φορές να καπνίζουν δίπλα τους και οι ίδιες. Οι δε πατεράδες την παίζουν παραδίπλα αδιάφοροι.
Είδα περιστατικό που μια μητέρα (μητρικά φίλτρα και αηδίες αλλού περικαλώ) παράτησε μωρό μηνών σε ένα κρεβάτι υπνοδωματίου μόνο του για να κοιμηθεί, χωρίς κάγκελα τριγύρω, κλείνοντας την πόρτα και το φως κι ενώ έξω είχε δυνατή μουσική και καλεσμένους.
Άλλοι εκθέτουν κατάλευκα μωρά στον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς καθόλου μέτρο -> είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένα έγκαυμα, ακόμα και σχετικά ήπιο, σε βρεφική ηλικία πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος αργότερα στη ζωή του ανθρώπου.Άμα πεις τίποτα μάλιστα, γυρνάνε και σε κοιτάζουν θυμωμένοι 'Είναι δικό μου παιδί και δεν θα μου πεις εσύ πως θα το μεγαλώσω'. Όχι ρε, δεν είναι δικό σου, δεν είναι σαν το αυτοκίνητο ή τις σαγιονάρες σου να το κάνεις ό,τι γουστάρεις. Είναι άνθρωπος απροστάτευτος που περιμένει από εσένα να το φροντίσεις όσο καλύτερα μπορείς._
-
Δυστυχώς, Μάνο, η παιδεία και η καλλιέργεια, κυρίως, δεν είναι γνώρισμα όλων.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να λυπάσαι το παιδάκι!Εκτός από καταστάσεις ροκ (όπως αυτή που μας συνέβει με πατέρα και κόρη όταν τρώγαμε στα Καλύβια) που δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου! Με τα καθίκια!!!
-
αυτο που δε μπορουμε να κανουμε για τα παιδιά μας είναι να τα έχουμε συνέχεια στη φύση. Μεγάλωσα στην επαρχία και ήταν διαφορετικά τα πράγματα,,,,, Τωρα στην Αθήνα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Δυστυχώς πολλοί φίλοι που αγαπούν πραγματικά τα παιδιά τους δεν αξιολογούν σωστά τον κίνδυνο και δεν τα υποχρεώνουν να βάζουν ζώνες στο αυτοκίνητο. Πραγματικά το χάρηκα όμως όταν το καλοκαίρι γνωστός μου τιμωρήθηκε με 20 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων (και 80 ευρώ πρόστιμο) επειδή ο τετράχρονος γιός του δεν φορούσε τη ζώνη του στο καθισματάκι του. Αμέσως ενημέρωσα όλους τους φίλους για το συμβάν με την ελπίδα ότι θα βάλουν μυαλό, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί τους
-
Σε ταβέρνα πριν από καμιά 10αριά μέρες, Κυριακή μεσημέρι, νεαρό ζευγάρι αναγκάστηκε να φύγει γιατί το βλαστάρι τους 'δεν καθόταν καλά'. Πράγματι γκρίνιαζε, πετούσε πράγματα στην πισίνα, έτρεχε ανάμεσα στα τραπέζια, ...
Ο πατέρας έτρωγε φαινομενικά ατάραχος, η μητέρα έτρεχε από δω κι από κει με το πιρούνι στο χέρι προσπαθώντας να ταΐσει το (5 - 6 ετών) θηρίο. Τα δικά μας σχολίαζαν τα τεκταινόμενα! Ε, ναι, από το μεγάλο μέχρι το μικρό, όλα καταλάβαιναν τι γινόταν.
Τελικά ο αρχηγός της οικογένειας σηκώθηκε, έδωσε δυο ψιλές σφαλιάρες στο μικρό (που άρχισε να κλαίει λες και το έσφαζαν), και προχώρησε προς την έξοδο. Η μητέρα, αφού προσπάθησε να το πείσει να περπατήσει, το έπιασε από το χέρι και το έσυρε (κυριολεκτικά) μέχρι το αυτοκίνητο.Δύσκολους τους βλέπω αυτούς για δεύτερο.
Αλλά όχι και να τα λυπόμαστε, ρε Κόυκ. Για λύπηση είναι άλλα παιδιά, αλλά μην αρχίσουμε με αυτά τώρα, γιατί θα 'πέσουμε' πολύ.
Edit
Τι έγινε στα Καλύβια, γιατί δεν μας λες; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Edit
Τι έγινε στα Καλύβια, γιατί δεν μας λες;για να σου λέει μετά να πηγαίνουμε να βλέπουμε κ να μη ρωτάμε μετά
-
Το είχα πει παλιότερα...
Τρώγαμε με το Φόρουμ και, όπως είχαμε κάτσει, κλείναμε την διέλευση προς την έξοδο. Έπρεπε να περάσει κάποιος κάτω από μια καμάρα για να βγει!
Οικογένεια, με ένα κοριτσάκι περίπου στα 12, έτρωγε πίσω μας.
Σηκώθηκαν να φύγουν και πρόσεξα ότι το κοριτσάκι πρέπει να ήταν ή πολύ ντροπαλό ή να είχε κάποιο πρόβλημα!Ήρθε προς εμάς, είδε ότι δεν μπορούσε να περάσει, και σταμάτησε για λίγο.
Ο γαμημένος ο πατερας της, την χτύπησε στο κεφάλι και της είπε 'Απο εδω ρε χαζή!'Σηκώθηκα από την θέση μου για να τον πλακώσω. Νομίζω με κράτησαν ο Βασίλης και ο Στέλιος!!!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...