-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η κόρη μου χθες βράδυ:
Μπαμπά, μπορώ να έρχομαι κανένα απόγευμα στο γραφείο σου, να μου εξηγείς πως λειτουργεί μηχανολογικά ένα αυτοκίνητο;Ε, τι άλλο να ζητήσει από τη ζωή του ένας πατέρας;
να φέρω εγώ το γιό μου μπας και αποκτήσουμε ένα έξτρα εισόδημα????
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
θα ηθελα να ρωτησω κατι εδω περα που θα ηταν ενδιαφερον να μπει σε δημοσκοπηση, αν κρινει κανας μοντ οτι αξιζει τον κοπο ας το κανει..θα ηθελα να ρωτησω κυριως τους ΓΟΝΕΙΣ αν διαβασαν καποιο βιβλιο σχετικα με την ανατροφη των παιδιων τους απο παιδαγωγικο εως ψυχολογικο.
αν ρωτησαν καποιον ειδικο για τους δωσει καποιες συμβουλες
αν τελος εφαρμοσαν καποιες απο αυτεςδλδ με λιγα λογια, τι προετιμασια κανατε ως ατομα για να υποδεχτειτε τα παιδια σας?
ισως καποιος διαβασε καποιο βιβλιο παιδιατρικης ή κατι τετοιο για να ειναι πιο
'σιγουρος' και οχι να αντικαταστασει τον γιατρο..ειναι καπως 'ελευθερο' το θεμα, για αυτο δεν ξερω να μπορει να μπει σε δημοσκοπηση
Αααααμπαααα,ετσι και αλλιως τη δεκαετια του 70 δεν ηταν της μοδας οι παιδοψυχολογοι οποτε μεγαλωσαμε το παιδι μας με την μεθοδο που επικρατουσε τοτε.
Κανεις στο παιδι σου ο,τι σου εκαναν και σου διδαξαν οι δικοι σου γονεις.
Εν ταξει ειχαμε και διχογνωμιες μιας και τα συμπεθερια δεν ειχαν τελειως ομοια μεθοδο αλλα νομιζω οτι εν τελει τα καταφεραμε. -
Βιβλία απλουστευμένης παιδοψυχολογίας είναι σαν βιβλία απλουστευμένης χειρουργικής εγκεφάλου. Μην αγγίζετε αν δεν γνωρίζετε, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρή βλάβη.
Από την άλλη, βιβλία για το μεγάλωμα των βρεφών/νηπίων (πως θα τρώνε, κοιμούνται, ντύνονται κλπ) είναι χρήσιμα για τους γονείς χωρίς πείρα.
Τέλος, καλό είναι να δείχνει ένας γονιός στα παιδιά αγάπη. Όχι να την αισθάνεται, αλλά να τη δείχνει με πράξεις, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να φέρω εγώ το γιό μου μπας και αποκτήσουμε ένα έξτρα εισόδημα????Ευχαρίστως!
kouk...
... για παραδειγμα ειχα διαβασει το 'να ζεις, να αγαπας και να μαθαινεις' και αλλαξε ριζικα τον τροπο που σκεφτομαι..Αν ο τρόπος που σκεπτόσουν δεν ήταν έτοιμος να αλλάξει προς εκείνη ακριβώς την κατεύθυνση, θα είχες βρει το βιβλιαράκι βαρετό και ηλίθιο.
Και βιβλία διαβάζουμε, και με άλλους συζητάμε - γονείς (οι συζητήσεις των γυναικών στο Λιτόχωρο ήσαν κατά 80% γύρω από τα παιδιά τους) ή 'ειδικούς' (από... γυναικολόγους μέχρι παιδοψυχίατρους κι εκπαιδευτικούς), και μέσα μας ψάχνουμε, και τα παιδιά μας ακούμε, ακόμα κι αυτούς που κάνουν τα πάντα αντίθετα από εμάς προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε κι αναρωτιόμαστε μπας κι έχουν αυτοί δίκαιο κι εμείς άδικο.
Αυτό σημαίνει να είσαι γονιός, FlowerPower. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ένα είναι το απαραίτητο.Να δείχνεις ότι τα αγαπάς αλλά και τα σέβεσαι. ΑΝ το πετύχει αυτό κάποιος, είναι σίγουρο ότι έχει καλύψει μεγάλο μέρος του Μαραθώνιου της σωστής ανατροφής των παιδιών του.
Πολύ σωστά. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε άλλο.
-
Διάβασα και διαβάζω πολλά βιβλία για την ψυχολογία των παιδιών. Υπάρχουν πάντα σπίτι λόγω της ενασχόλησης της γυναίκας μου. Δεν είναι πάντα σωστά και χρήσιμα αλλά όπως όλα τα βιβλία επιλέγεις και κρατάς αυτά που νομίζεις και ανοίγεις λίγο παραπέρα το μυαλό σου. Τα βασικά είναι αυτά που είπε ο kouk, από εκεί και μετά το ένστικτο σε ογηγεί σε πολλά. Πάντως καλό είναι και η ανάγνωση, όπως και οι συμβουλές από ειδικούς.
-
να φέρω εγώ το γιό μου μπας και αποκτήσουμε ένα έξτρα εισόδημα????
Ευχαρίστως!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πάντως καλό είναι και η ανάγνωση, όπως και οι συμβουλές από ειδικούς.Συμφωνώ απόλυτα! Πρόσφατα μάλιστα άκουσα τη διάλεξη ενός παιδοψυχολόγου (Καραγιάννης) και διάβασα το βιβλίο ενός άλλου παιδοψυχιάτρου (π. Βασίλειος Θερμός) κι αναθεώρησα πάρα πολλά πράγματα, παρ΄ότι έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία παιδαγωγικής και ψυχολογίας, λόγω και επαγγελματικής ιδιότητας. Οπότε, ποτέ μην παραβλέπετε το ότι υπάρχουν ακόμα ένα κάρο πράγματα που αγνοείτε και μπορείτε να μάθετε!
-
δυσκολο θεμα και το χω σκεφτει και κατεληξα στο οτι παιδια ουτε μετα απο 35 χρονια..
μεγαλη υποθεση το σωστο μεγαλωμα! εδω για τα σκυλια και δεν υπαρχει τυφλοσουρτης, θα υπαρχει για τα παιδακια...?
αντε αντε μη με βαζετε να σκεφτομαι πραγματα που δε θα γινουν στα επομενα 85 χρονια..
-
Γιατί ρε; Λαλάκες ήταν οι δικοί σας γονείς; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί ρε; Λαλάκες ήταν οι δικοί σας γονείς; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!εμ δεν ηταν, για αυτο καναν
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί ρε; Λαλάκες ήταν οι δικοί σας γονείς; ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!Επειδή τον adis4gr τον ξέρω, και τυχαίνει να έχουμε κοινούς γονείς, η ερώτησή σου είναι ρητορική;
-
αμα λες για τους δικους μας ( )μαλλον ναι...
δε ξερω...ακουω πολλα πραγματα που μου φαινονται απαραδεκτα για μεγαλωμα μικρου παιδιου...εντωμεταξυ πεφτει και ενα σχετικο γελακι λες και ειναι κανα ανεκδοτο και μου ρχεται ταπηρωκρανιαση...
ισως εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα, εχει πεσει και η ποιοτητα της σχεσης του ζευγαριου τα τελευταια χρονια ως μεσος ορος...
μαμησετα και αφησετα..τεσπα, με πιασανε οι μαυρες μου παλι!
-
γαμος; δεν την γνωριζω αυτη την λεξη
-
εχω προβλημα στυσης (δεν μου σηκωνεται) και αδυναμο σπερμα
-
παιδι μου πλεον η επιστημη εχει κανει αλματα σε ολους τους τομεις... ολα λυνοντε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εχω προβλημα στυσης (δεν μου σηκωνεται) και αδυναμο σπερμαΔεν αξιολογείται.... Λεφτά έχεις?
-
Η κόρη μου χθες βράδυ:
Μπαμπά, μπορώ να έρχομαι κανένα απόγευμα στο γραφείο σου, να μου εξηγείς πως λειτουργεί μηχανολογικά ένα αυτοκίνητο;Ε, τι άλλο να ζητήσει από τη ζωή του ένας πατέρας;
ΑΧ Ναι!!! Αν και δεν την ξερω την κορη σου, μετα απο αυτο την εχω ηδη συμπαθησει
Η επιχειρηση σου εχει μελλον...
Στα περι ανατροφης.
Στα βιβλια δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη γιατι απλα εδω μιλαμε για το ανθρωπινο μυαλο, για αμθρωπινη συνπεριφορα, αστα να πανε δηλαδη. Ποτέ δεν μπορει κανεις να ξερει πώς (θα) αντιδραει ενας ανθρωπος μικρος ή μεγαλος σε ηλικια.
Καποια πραγματα που εζησα σαν παιδι τα εφαρμοζω κι εγω τωρα. Καποια αλλα οχι. Καποια αλλα παλι τα κανω πρωτη φορα γιατι... ε χουν αλλαξει οι καιροι... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
:hmmm:δυσκολο θεμα και το χω σκεφτει και κατεληξα στο οτι παιδια ουτε μετα απο 35 χρονια..
μεγαλη υποθεση το σωστο μεγαλωμα! εδω για τα σκυλια και δεν υπαρχει τυφλοσουρτης, θα υπαρχει για τα παιδακια...?
αντε αντε μη με βαζετε να σκεφτομαι πραγματα που δε θα γινουν στα επομενα 85 χρονια..
Ρε φιλε το σκυλακι αρκει να το αγαπας, να το πηγαινεις στο γιατρο και να το φροντιζεις.....το παιδι ειναι αλλη μπαλα!
Απο την αλλη αν θες ενα παιδι...και δεν εισαι και τρομπας και προσπαθησεις.....ε ξερω γω ρε γμτ οι γονεις μας πως τα καταφεραν δλδ?
ΥΓ. Με την κοπελα μου ανετα θα εκανα παιδι....αφου με αντεχει ακομα, με φροντιζει κλπ και δνε με εχει σκοτωσει (πρεπει να ειμαι χειροτερος απο παιδακι 5-6 ετων) θα γινει πολυ καλη μανα!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εχω προβλημα στυσης (δεν μου σηκωνεται) και αδυναμο σπερμαΕίναι γνωστό παγκοσμίως εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα το έλυσε ένας Πόντιος με ακτίνες …….. ποδηλάτου!!!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...