-
Μερικά από τα βλαστάρια μας σε δράση...
Ας προσέχαμε, γονείς καθηγητές, κοινωνία διότι όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.
Κατάντια... -
Σήμερα το απόγευμα την πήρα μαζί μου στη δουλειά για πρώτη φορά. Δεν είχα κάποια πίεση, ένα αυτοκίνητο είχα να 'δώσω'. Συζήτηση μαζί της για το τί δουλειά κάνω δεν είχα κάνει ποτέ. Μόνο σήμερα που με ρώτησε λεπτομέριες και της έκανα το παράδειγμα όταν αγοράζεις και νοικιάζεις dvd και μου απάντησε:
'Α ναι νοικιάζεις και νυφικά ε μπαμπά ' ?
Τέλοσπάντον, αφού 'έφαγα' την πρώτη 'μετωπική' συνεχίσαμε να μιλάμε για τη δουλειά.
Φτάσαμε στο γραφείο, μπήκαμε μέσα στο αμάξι που θα νοίκιαζα και ξεκινήσαμε για το αεροδρόμιο. Δεν έχουμε κάνει μερικά μέτρα και με ρωτάει,
'...και όταν νοικιάσουμε το αυτοκίνητο ποιός θα έρθει να μας πάρει να μας φέρει πίσω' ?'Έχει ένα άλλο αμάξι λερωμένο εκεί να επιστρέψουμε'
'Α δηλαδή είναι αυτοκίνητο που ο πελάτης το έχει επιστρέψει' ??
Δεν είναι υπερβολή να πω ότι εκείνη την ώρα μου ήρθε να της δώσω γλωσσόφιλο.
Τσακάλι είναι η κοράκλα μου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν είναι υπερβολή να πω ότι εκείνη την ώρα μου ήρθε να της δώσω γλωσσόφιλο.
Είναι υπερβολη σε βαθμο που εμενα προσωπικα μου προκαλει αποτροπιασμό, εστω και μεταφορικά, η υποθετικα να το γραφεις μιλας για την κορη σου!
-
κάνε ένα edit Μάνο βρίσκονται παντού
tract κι εσύ
-
Ο κλασικος υπερβολικος χαζομπαμπάς.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κάνε ένα edit Μάνο βρίσκονται παντούtract κι εσύ
Σε ποιο πράγμα να κάνω edit ακριβώς? Την αποψη μου λέω.
Και η άποψη αυτή λέει ότι βρίσκω μεγάλο λάθος γονεις να φιλάνε στο στόμα τα παιδια τους, Μπαμπαδες προς τα κοριτσια και μαμαδες στα αγόρια αντίστοιχα
Οσο κ αν τα λατρεύουμε δεν ειναι για μένα ενδεδειγμένος τρόπος εκδήλωσης τις αγάπης μας, μπορει να εχει αγνη προαίρεση η κινηση αυτη (και εχει σαφως ) αλλά επιδη έχει οιδιπόδειες επεκτάσεις ειμαι αρνητικός.Αυτη ειναι δουλεια άλλου ανθρώπου κ όχι του γονιου!
Δεν κάνω τον ψυχολογο, απλα δεν το επικροτώ -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
κάνε ένα edit Μάνο βρίσκονται παντού
tract κι εσύ
Και η άποψη αυτή λέει ότι βρίσκω μεγάλο λάθος γονεις να φιλάνε στο στόμα τα παιδια τους, Μπαμπαδες προς τα κοριτσια και μαμαδες στα αγόρια αντίστοιχα
Οσο κ αν τα λατρεύουμε δεν ειναι για μένα ενδεδειγμένος τρόπος εκδήλωσης τις αγάπης μας, μπορει να εχει αγνη προαίρεση η κινηση αυτη (και εχει σαφως ) αλλά επιδη έχει οιδιπόδειες επεκτάσεις ειμαι αρνητικός.Αυτη ειναι δουλεια άλλου ανθρώπου κ όχι του γονιου!
Δεν κάνω τον ψυχολογο, απλα δεν το επικροτώYπερβολες imo, οταν ο μπαμπας φιλαει την μαμα στο στομα θελει να το κανει και το παιδι.
Δεν εχει κατι το πονηρο, αλλωστε και οι σλαβοι φιλιουνται στο στομα, δεν λεει κατι. -
Εγώ ρε παιδιά αγαπάω την κορούλα μου σε σημείο τρέλας!!!! Την σκέφτομαι συνέχεια, με τρελαίνει να συζητάμε, να μιλάμε, δεν κουράζομαι ποτέ να απαντάω στον κατακλυσμό ερωτήσεων που μου κάνει, παίζω συνέχεια όταν έχω το χρόνο, γενικά, όπως ίσως κάποιοι να έχουν καταλάβει, είμαι χαζομπαμπάς. Α να συμπληρώσω, υπάρχουν και φορές που ναι, της τα 'χώνω' δεν είναι πάντα όλα ρόδινα.
Η ιδέα και μόνο να κάνω οτιδήποτε με 'πονηρό' σκοπό απλά δεν υπάρχει καθόλου μέσα στο μυαλό μου. Τα φιλιά που της έδινα μέχρι πρόσφατα στο στόμα δεν είχαν καμμία σχέση με οτιδήποτε 'πονηρό'. Ναι τα έχω σταματήσει μετά από συζήτηση με 'γνώστη' περί παιδιών. Αφελής ή όχι αν μπορούσα θα το συνέχιζα για πάντα.
Όπως επίσης είπα, δεν της έδωσα γλωσσόφιλο, ούτε υπάρχει ποτέ περίπτωση να της δώσω. Δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμία σχέση το φιλί που δίνω στο παιδί μου με ένα φιλί σε μια ενήλικη γυναίκα. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ. Είναι 2 εντελώς διαφορετικές πράξεις.
Για μένα απόψεις περί αποτροπιασμού με τη σκέψη και μόνο μάλλον έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα με την έννοια ότι θεωρώ περισσότερο διεστραμμένο το μυαλό αυτού που σκέφτεται τέτοια πράγματα. Ο φίλος βέβαια είπε την άποψη του και καλά κάνει δεν θα μπορούσα και δεν θέλω να τον κατακρίνω αν νιώθει έτσι ο άνθρωπος. Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του και έχει το δικαίωμα να τις λέει δημόσια. -
Δεν κάνω τον ψυχολογο, απλα δεν το επικροτώΗ Νίνου τραγουδούσε (και μαζι μ'αυτή πάρα πολύς κόσμος..):
Τρεις μάγκες είμαστε κι οι τρεις αδέλφια,
για μας είν’ η ζωή γεμάτη κέφια.
Πάντα με χαμόγελο πρωί πρωί ξυπνούμε,
δεν μας αρέσει η τεμπελιά.
Την γλυκιά μανούλα μας στο στόμα την φιλούμε
και ξεκινούμε για τη δουλειά.αλλά τότε δεν είχε εφευρεθεί η πολιτική ορθότητα......
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Δεν κάνω τον ψυχολογο, απλα δεν το επικροτώΗ Νίνου τραγουδούσε (και μαζι μ'αυτή πάρα πολύς κόσμος..):
και ξεκινούμε για τη δουλειά.αλλά τότε δεν είχε εφευρεθεί η πολιτική ορθότητα......
Βασικά δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας. Είναι θέμα.... οιδιπόδειου συμπλέγματος. Για το οποίο άκουγα να μιλάνε αλλά δεν ήξερα τί είναι. Όταν έμαθα - ναι εντάξει είμαι λίγο αφελής και αγράμματος - στραβοκατάπια και από τότε σταμάτησα τα φιλιά στο στόμα.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Τα τραγούδια μπορει να λένε οτι του κατέβει του καθε στιχουργού!
Αν είναι έτσι, εσυ φιλας την μητέρα σου στο στομά? -
Ελατε ρε παιδια ελεος, ειναι τοσο μικρο το ζητημα...
-
Αν είναι έτσι, εσυ φιλας την μητέρα σου στο στομά?Αυτό που αδυνατείς να αντιληφθείς είναι ότι η άποψή σου δεν είναι φυσικός νόμος ούτε είναι ντε και καλά κοινωνικά αποδεκτή παντού. Το ότι η πολιτική ορθότητα βάζει το μυαλό σου να συνδέει διάφορα πράγματα μεταξύ τους με το τρόπο που το κάνει δε σημαίνει ότι έτσι σκέφτονται όλοι. Αν σ΄εσένα το να φιλήσεις τη μάνα σου στο στόμα δημιουργεί άλλου είδους συναισθήματα και ορέξεις, με γειά σου και χαρά σου. Σ' εμένα πάλι όχι.
Υποθέτω βέβαια ότι δεν άφησες (ή δεν θ' αφήσεις) τα παιδιά σου να βυζάξουν από τη μάνα τους, γιατί και αυτό όσο νάναι...., μπορεί.... -
Προς megane98hp.Σε διαβαζω απο το καιρο που γεννηθηκε η μικρη και (πρεπει να) εχω καταλαβει τη λατρεια που της εχεις.....
Μια συμβουλη αν το επιτρεπεις.....Προσπαθησε να την μετριασεις ...δεν ξερω πως,ισως κανοντας ενα παιδι ακομα ...ισως....Βρες εσυ τον τροπο....
Αφ'ενος θα γλυτωσεις τη μηνη της μανας της για τον ' υποβιβασμο' της ,μετα θα ειναι πιο ευκολο να μη σας γινει κακομαθημενη και στο πολυ απωτερο μελλον θα δεχτεις ανετα τον μελλοντα επιβητορα της κορακλας σου.....
Να τη χαιρεσαι και συγνωμην που ανακαταβομαι σε ενα τοσο προσωπικο θεμα... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προς megane98hp.Σε διαβαζω απο το καιρο που γεννηθηκε η μικρη και (πρεπει να) εχω καταλαβει τη λατρεια που της εχεις.....
Μια συμβουλη αν το επιτρεπεις.....Προσπαθησε να την μετριασεις ...δεν ξερω πως,ισως κανοντας ενα παιδι ακομα ...ισως....Βρες εσυ τον τροπο....
Αφ'ενος θα γλυτωσεις τη μηνη της μανας της για τον ' υποβιβασμο' της ,μετα θα ειναι πιο ευκολο να μη σας γινει κακομαθημενη και στο πολυ απωτερο μελλον θα δεχτεις ανετα τον μελλοντα επιβητορα της κορακλας σου.....
Να τη χαιρεσαι και συγνωμην που ανακαταβομαι σε ενα τοσο προσωπικο θεμα...Αγαπητέ DAP - συγνώμη δεν ξέρω και το όνομα σου - δεν τίθεται κανένα θέμα να μου ζητάς συγνώμη. Ούτε ο άλλος φίλος ο tractioner. Κουβέντα κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που έχουν παιδιά εδώ μέσα μπορούν να με καταλάβουν. Το ότι γράφω όλα αυτά που γράφω δεν πάει να πει ότι την κακομαθαίνω. Το αντίθετο μάλιστα, απλά δεν μου αρέσει να γράφω καθόλου τις φορές που τη μαλώνω. Δεν έχω καμία όρεξη να πουλήσω ούτε να κάνω μαθήματα καλής και σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Όποιος θέλει τέτοιου είδους απόψεις να πάει στο parents.gr στο οποίο προσωπικά γράφτηκα πριν μερικά χρόνια αλλά δεν με ικανοποιεί σαν forum. Έχει ένα κλίμα πολύ 'δήθεν' εκεί μέσα που δεν μου αρέσει.
Πάντα θα προσπαθώ να γράφω εδώ μέσα μόνο για ευχάριστα που συμβαίνουν στην κοράκλα μου. Πάντα θα χαίρομαι όταν γράφονται μόνο χαρούμενες στιγμές με τα παιδιά μας.
-
δεν ξερω που αλλου να το βαλω αλλα..
σε περιπτωσεις ενδοοικογενιακης βιας
(πατερας δερνει μανα και γιο)
πρεπει να γινει μηνυση η μπορει να γινει αυτοφωρο και πως μπορει να γινει αυτο?μια γρηγορη και σαφη απαντηση παρακαλω γιατι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα και το 100 δεν νιωθει να δωσει μια σαφης απαντηση
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Αν είναι έτσι, εσυ φιλας την μητέρα σου στο στομά?Αυτό που αδυνατείς να αντιληφθείς είναι ότι η άποψή σου δεν είναι φυσικός νόμος ούτε είναι ντε και καλά κοινωνικά αποδεκτή παντού. Το ότι η πολιτική ορθότητα βάζει το μυαλό σου να συνδέει διάφορα πράγματα μεταξύ τους με το τρόπο που το κάνει δε σημαίνει ότι έτσι σκέφτονται όλοι. Αν σ΄εσένα το να φιλήσεις τη μάνα σου στο στόμα δημιουργεί άλλου είδους συναισθήματα και ορέξεις, με γειά σου και χαρά σου. Σ' εμένα πάλι όχι.
Υποθέτω βέβαια ότι δεν άφησες (ή δεν θ' αφήσεις) τα παιδιά σου να βυζάξουν από τη μάνα τους, γιατί και αυτό όσο νάναι...., μπορεί....Δεν αδυνατω να αντιληφθώ τίποτα φίλε μου, διοτι πολυ απλα το τόνισα ότι παραθετω την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ!
Οπότε σε ποιον φυσικο νόμο αναφέρεσαι ότι στηρίζω αυτα που γράφω.
Ειναι δυνατον να μου γράφεις οτι μπορει να μου δημιουργεί κάποιου άλλου ειδους συναίσθημα το να φιλήσω την μάνα μου? Απλά παρεξηγεις τον τροπο που αντιλαμβάνομαι το ζήτημα.
btw δε μου απαντησες στην ερώτηση μου απλά φλυαρείς επιχειρηματολογώντας και υποστηρίζοντας κάτι που στην τελικη το κάνουν απειροελάχιστοι (για να μην πω κανένας)
Τέλος επιδη αρχίζεις να πηγαίνεις την συζήτηση σε αστοχα παραδείγματα, να σε ενημερώσω οτι εχω δυο παιδια (αγορι κοριτσι) μεγαλωμενα με μητρικό γάλα και εννοείται πως ειμα φανατικός υποστηρικτής αυτης τις διαδικασιας.
Ελπιζω να καταλαβαινεις ότι παρεκτρέπεις την συζήτηση σε μια διαστρεβλωμένη για σενα αντιληψη του θέματος.
Αν δεν κατανοειςν το σκεπτικό μου (που αυτο αντιλαμβάνομαι απο τις τοποθετήσεις σου) καλο ειναι να μην μπεις στην διαδικασία να μου απαντησεις γιατι απλα θα ειναι μάταιο. -
Για τους εχθρούς του τόπικ:
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δεν ξερω που αλλου να το βαλω αλλα..σε περιπτωσεις ενδοοικογενιακης βιας
(πατερας δερνει μανα και γιο)
πρεπει να γινει μηνυση η μπορει να γινει αυτοφωρο και πως μπορει να γινει αυτο?μια γρηγορη και σαφη απαντηση παρακαλω γιατι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα και το 100 δεν νιωθει να δωσει μια σαφης απαντηση
ειναι αυτεπαγγελτο πλεον αδικημα κ πολυ σοβαρο..αν θες πληρ στειλε π.μ
-
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... =421&lang=
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...