-
Λέγαμε αφού κλείσει τα δύο να τον στείλουμε παιδικό, κυρίως για να μην περάσει όλες τις ιώσεις τόσο μικρός. Εξάλλου και η γυναίκα θα συνυπάρχει με κάποιον από τους παππούδες για να έχουμε το σχετικό input. Τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο γιατί απ' ό,τι φαίνεται λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο.
Γενικά διίστανται οι απόψεις (γυναίκα vs παιδικός) και δε μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει σε μία από τις δύο επιλογές (πέραν του θέματος των ιώσεων που προανέφερα). Πιστεύω όμως πως σ' αυτήν την ηλικία μια καλή γυναίκα (με δεδομένο το ρίσκο του να βάζεις κάποιον άγνωστο να σου κρατάει το παιδί, οπότε λαμβάνεις όσο μπορείς τα μέτρα σου) είναι προτιμότερη λύση από έναν μέτριο προς κακό παιδικό σταθμό (που έχω την αίσθηση πως είναι ο κανόνας). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Λέγαμε αφού κλείσει τα δύο να τον στείλουμε παιδικό, κυρίως για να μην περάσει όλες τις ιώσεις τόσο μικρός. Εξάλλου και η γυναίκα θα συνυπάρχει με κάποιον από τους παππούδες για να έχουμε το σχετικό input. Τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο γιατί απ' ό,τι φαίνεται λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο.
Γενικά διίστανται οι απόψεις (γυναίκα vs παιδικός) και δε μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει σε μία από τις δύο επιλογές (πέραν του θέματος των ιώσεων που προανέφερα). Πιστεύω όμως πως σ' αυτήν την ηλικία μια καλή γυναίκα (με δεδομένο το ρίσκο του να βάζεις κάποιον άγνωστο να σου κρατάει το παιδί, οπότε λαμβάνεις όσο μπορείς τα μέτρα σου) είναι προτιμότερη λύση από έναν μέτριο προς κακό παιδικό σταθμό (που έχω την αίσθηση πως είναι ο κανόνας).Εμείς παιδικό την βάλαμε καθαρά για να παίζει και να περνά καλά αντί να κάθεται σπίτι με την γιαγιά. Τις ιωσεις τι να κάνουμε είναι στο παιχνίδι! Το θετικό όμως σε ένα μήνα έχει μάθει τραγουδακια, έχει πιο πολυ αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται πλέον τον κόσμο και όλη την ώρα λέει ιστορίες και ρωτάει. Τέλος, μας λέει και για ένα Παναγιώτη.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:shifty:Μόνον αυτά - και με 2 μήνες καθυστέρηση?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γενικά διίστανται οι απόψεις (γυναίκα vs παιδικός) και δε μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει σε μία από τις δύο επιλογές (πέραν του θέματος των ιώσεων που προανέφερα). Πιστεύω όμως πως σ' αυτήν την ηλικία μια καλή γυναίκα (με δεδομένο το ρίσκο του να βάζεις κάποιον άγνωστο να σου κρατάει το παιδί, οπότε λαμβάνεις όσο μπορείς τα μέτρα σου) είναι προτιμότερη λύση από έναν μέτριο προς κακό παιδικό σταθμό (που έχω την αίσθηση πως είναι ο κανόνας).Μη νομίζεις ότι άμα είναι 2 θα γλιτώσετε τις ιώσεις... Η δικιά μας είναι 3 και σε 1 μήνα παιδικού ήταν περίπου 1,5 βδομάδα σπίτι με ίωση +κάθε Σ/Κ...
Είναι ένα στάδιο που πρέπει να περάσουμε/νε...
-
Τι θες Ηλια, ν' αρχισω τα μικροαστικα κι εγω και να με πρηξει ο ντριφτης;
Αντε να πω περισσοτερα:
Μου μοιαζει, (κι ως εκ τουτου ) ειναι και γαμω τα γκομενακια (το επιβεβαιωνει το... κεφαλογυρισομετρο που εγραφε κι ο Καββαθας πριν το καψει εντελως), το τρωει ολο το φαι της, οποτε σε 2 μηνες σχεδον διπλασιασε το βαρος της (6 κιλα) και με προβληματιζει αν θα την κανω μουσικολογο ή ιστορικο τεχνης
Αυτα -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αντε να πω περισσοτερα:
Μου μοιαζει, (κι ως εκ τουτου ) ειναι και γαμω τα γκομενακια (το επιβεβαιωνει το... κεφαλογυρισομετρο που εγραφε κι ο Καββαθας πριν το καψει εντελως), το τρωει ολο το φαι της, οποτε σε 2 μηνες σχεδον διπλασιασε το βαρος της (6 κιλα) και με προβληματιζει αν θα την κανω μουσικολογο ή ιστορικο τεχνης
ΑυταΣυγγραφέα!
Να σου ζήσει!
-
Μπα, αυτοι πεινανε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μπα, αυτοι πεινανεΕνώ οι άλλοι...
-
Σ' ευχαριστω!
Οι αλλοι αρεσουν στο μπαμπα ομωςΝα ξεφυγω λιγο απο τα μικροαστικα σαλιαρισματα του Ηλια και να πω οτι οσοι θελετε να κανετε παιδια, να το ξανασκεφτειτε: ο λατρεμενος Λοβερδος αλλαξε το συστημα πληρωμης των επιδοματων κυησης, τοκετου και λοχειας (και καλα) για την εξυπηρετηση των ασφαλισμενων Απο εκει που περιμενες καποιες ωρες στην ουρα (τα ΙΚΑ εχουν αδειασει απο προσωπικο και οι ελαχιστοι που απεμειναν τρεχουν πανικοβλητοι), για να καταθεσεις τα σχετικα δικαιολογητικα και να πληρωθεις ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, τωρα περιμενεις τις ιδιες ή και περισσοτερες ωρες ή και μερες (!) στην ουρα για να στα βαλουν, για την εξυπηρετηση σου , σε τραπεζικο λογαριασμο μετα απο... 2, 3 έως και 5 μηνες!!! Συζηταμε τωρα για τα χρηματα που εχουν λαμβανειν οι γυναικες απο το ΙΚΑ, επειδη ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να πανε στη δουλεια για να παρουν το μισθο τους. Τωρα, με τι θα ζησουν οι γυναικες αυτους τους μηνες και πως θα αντιμετωπισουν τα εξοδα της γεννας, δε μας το ειπε ο αξιοτιμος κος Λοβερδος
-
Να τη χαίρεσαι Asimov. Μικροαστικώς ή σοσιαλιστικώς, δεν έχει διαφορά.
-
Ευχαριστω, ευχαριστω!
-
Asimov να σου ζησει... ειναι σιγουρο οτι οταν ειναι να πιασει δουλεια.... θα εχουμε λυσει το προσωρινο μας οικονομικο προβλημα εδω στην Ελλαδα.... και ισως να χρωσταει λιγωτερα απο αυτα που χρωσταει σημερα....!!!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τι θες Ηλια, ν' αρχισω τα μικροαστικα κι εγω και να με πρηξει ο ντριφτης;Δεν φοβήθηκες τον koutsan κ φοβάσαι τον ντρίφτη? Τόσο φοβερός είναι (κ έλεγα πότε θα τον γνωρίσω, μετά απ' αυτό το ξανασκέπτομαι) ?
-
@224v: Δηλαδή πιστεύεις ότι σε 20 χρόνια θα είμαστε καλά;;;
Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν φοβήθηκες τον koutsan κ φοβάσαι τον ντρίφτη? Τόσο φοβερός είναι (κ έλεγα πότε θα τον γνωρίσω, μετά απ' αυτό το ξανασκέπτομαι) ?
Τον koutsan τον εχω για προγευμα ρε Ασε που λεγε-λεγε θα τον ψησει η αλλη και θα μας το ανακοινωσει μια μερα μετα βαΐων και κλαδων
Προχτες ειχε ερθει σπιτι να δει τη μπεμπα μια φιλεναδα της Α. Συζηταγανε λοιπον αν θα παρει το εξαμηνο του ΟΑΕΔ να πληρωνεται τα ουτε 700 ευρω το μηνα που δινει και μας ειπε το επικο, οτι 'σιγα τα εξοδα που εχουν τα μωρα' Και το λεγε σε μενα που ειμαι εδω και ενα χρονο -απο τοτε που οριστικοποιηθηκε η εγκυμοσυνη- με το χερι μονιμως στην τσεπη Με διαφορα το πιο ακριβο γκομενακι που ειχα ποτε
-
Χώρια τις πάνες (για τον μπαμπά)
Άμα μεγαλώσει λίγο ακόμα και αρχίσει τις αγκαλιές και τα φιλιά να δεις χέσιμο που έχεις να ρίξεις...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προχτες ειχε ερθει σπιτι να δει τη μπεμπα μια φιλεναδα της Α. Συζηταγανε λοιπον αν θα παρει το εξαμηνο του ΟΑΕΔ να πληρωνεται τα ουτε 700 ευρω το μηνα που δινει και μας ειπε το επικο, οτι 'σιγα τα εξοδα που εχουν τα μωρα' Και το λεγε σε μενα που ειμαι εδω και ενα χρονο -απο τοτε που οριστικοποιηθηκε η εγκυμοσυνη- με το χερι μονιμως στην τσεπη Με διαφορα το πιο ακριβο γκομενακι που ειχα ποτεΤο δεύτερο κοστίζει ελάχιστα, έχεις μάθει.
Το πρώτο το πληρώνεις ακριβά γιατί αμ δεν ξέρεις, αμ δεν ακούς αυτούς που ξέρουν.
Πόσα (κ ποιά) είναι τα μηνιαία έξοδα του παιδιού σου, Ισαάκ? -
Ειμαι ψυχραιμος σε πληροφορω
Ευτυχως που υπαρχει και το internet και διαβαζω συνεχως για να ενημερωνομαι. Δεν υπαρχει συμπτωμα του μωρου που να μην το γκουγκλιζω για να δω τι σημαινει. Απο την εποχη της εγκυμοσυνης ακομα: θυμαμαι ειχα(με) παει στην πρωτη επισκεψη στον γυναικολογο, φορτωμενος με βιβλιογραφια, με παραπομπες, με αποριες κλπ Ο ανθρωπος πρεπει να με εβλεπε στους εφιαλτες του
Ολα με ψυχραιμια και λογικη ομως, χωρις ακραιες αντιδρασεις, οποτε δε χρειαζομαι πανες -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
@224v: Δηλαδή πιστεύεις ότι σε 20 χρόνια θα είμαστε καλά;;;Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος...
ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε αισιοδοξοι.... και υγιεις.....
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Χώρια τις πάνες (για τον μπαμπά)Άμα μεγαλώσει λίγο ακόμα και αρχίσει τις αγκαλιές και τα φιλιά να δεις χέσιμο που έχεις να ρίξεις...
Αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ!!!
Δεν υπάρχει καλύτερη ρουτίνα απο το να πηγαίνω τη κόρη μου στο σχολείο. Μπαίνουμε μέσα, της φωνάζω, γυρίζει, με βλέπει που της στέλνω φιλιά και κανει μεταβολή και τρέχει προς το μέρος μου. Εγώ ... ξέροντας τί πρόκειται να ακολουθήσει γονατίζω ανοίγω τα χέρια μου και χώνεται στην αγκαλιά μου.
Καθώς γυρίζω να φύγω νιώθω τα γόνατά μου να τρικλίζουν, έχω ένα ηλίθιο ύφος στο πρόσωπό μου και μέχρι να πάω έξω στο δρόμο που είναι το αμάξι, έχω κουτουλίσει σε όποιο τοίχο, δέντρο, άνθρωπο, σκύλο, γάτα που θα βρεθούν στο δρόμο μου πρωτού καταφέρω να μπώ μέσα στο αμάξι.ililias, asimov να σας είναι πάντε γερά τα μωράκια σας μικρά ή μεγάλα!!!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...