-
Με τις ξένες γλώσσες είμαι πεπεισμένος ότι τα φροντιστήρια είναι χαμένος χρόνος (ή μάλλον χρόνια). Έτσι σκέφτομαι να βρει κάποιο άλλο παιδάκι και να κάνουν ιδιαίτερα με μοιρασμένο κόστος. Έτσι θα μπορεί να δώσει lower στα μισά χρόνια. Είναι νωρίς βέβαια για τη δικιά μου, έχω 2-3 χρόνια ακόμη να το σκεφτώ.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με τις ξένες γλώσσες είμαι πεπεισμένος ότι τα φροντιστήρια είναι χαμένος χρόνος (ή μάλλον χρόνια). Έτσι σκέφτομαι να βρει κάποιο άλλο παιδάκι και να κάνουν ιδιαίτερα με μοιρασμένο κόστος. Έτσι θα μπορεί να δώσει lower στα μισά χρόνια. Είναι νωρίς βέβαια για τη δικιά μου, έχω 2-3 χρόνια ακόμη να το σκεφτώ.Αυτό είναι μία καλή σκέψη, αλλά εγώ αυτά πρέπει να τα κάνω επί 3.... Ίσως να ξεκινήσουμε από φροντιστήριο και βλέπουμε....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με τις ξένες γλώσσες είμαι πεπεισμένος ότι τα φροντιστήρια είναι χαμένος χρόνος (ή μάλλον χρόνια). Έτσι σκέφτομαι να βρει κάποιο άλλο παιδάκι και να κάνουν ιδιαίτερα με μοιρασμένο κόστος. Έτσι θα μπορεί να δώσει lower στα μισά χρόνια. Είναι νωρίς βέβαια για τη δικιά μου, έχω 2-3 χρόνια ακόμη να το σκεφτώ.Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι αυτο δεν είναι απαραιτητο. Ενα (καλό και οργανωμενο) φροντιστηριο με τμηματα κάτω των 6 ατομων είναι ιδανικό! Στο ιδιαιτερο δεν ξερεις σε ποιον θα πέσεις και τι θα κάνουν 2 ωρες που θα είναι στο δωματιο, μαθημα ή πλακιτσα, ενω στο φροντιστηριο (ειδικα σε αυτα που κηνυγανε τα αποτελεσματα) τα πραγματα ειναι πιο οργανωμενα.
-
Ηλέκτρα, ο προβληματισμός μου είναι στο θέμα του χαμένου χρόνου και όχι στην ποιότητα των φροντιστηρίων που μπορεί να είναι και καλύτερη από ιδιαίτερα.
-
Βασικά το θέμα δεν είναι να πάρει lower, delf κλπ το παιδί αλλά να μάθει την γλώσσα και εδώ το θέμα καθηγητής-ιδιαίτερα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα φροντιστήριο που κυνηγάει τα αποτελέσματα. Τι εννοώ?
Διαβάστε το αυτό το blog και θα καταλάβετε
http://teacherdudebbq.blogspot.com/2006 ... chive.html
Επίσης επειδή λόγω του οτι υπήρχαν ξαδέλφες και φίλες τους καθηγήτριες ξένων γλωσσών εγώ είμαι παιδι των ιδιαίτερων. Πήγα ένα χρόνο φροντιστήριο που ήταν ένας χαμένος χρόνος αφού δεν έμαθα τπτ καινούργιο ( σύμφωνα με την διυεθύντρια όμως δεν ήμουν επίπεδο Lower αλλά 2 επίπεδα πιο κάτω ) και γενικά περνούσα καλά κολοβαρώντας και κάνοντας γνωριμίες
Την επόμενη χρονιά ξανάρχισα ιδιαίτερα και μέσα σε 5 μήνες έδωσα και πήρα το Lower του Cambridge με μεγάλη άνεση -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ηλέκτρα, ο προβληματισμός μου είναι στο θέμα του χαμένου χρόνου και όχι στην ποιότητα των φροντιστηρίων που μπορεί να είναι και καλύτερη από ιδιαίτερα.Χαμενος χρονος εννοεις σε μετακινησεις? Αν το κερδιζεις σε ποιοτητα όμως? Και σε χρήματα? Γιατι τα ιδιαιτερα κοστιζουν πολυ περισσοτερο!
Εκτός και αν μενεις πάρα πολυ μακριά οπότε ο χρόνος και η δυσκολία μετακινησης είναι παραγοντες καθοριστικοί για την υπόλοιπη καθημερινότητα!
Εγω μιλησα πάντως για την λαθεμενη πολλές φορές αντιληψη ότι ένα ιδιαιτερο είναι πάντα καλύτερο από ένα φροντιστηριο. Αυτο εξαρταται από το μαθητη (πολύ! υπαρχουν παιδια που αποδιδουν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, παιδια που δεν ρωτανε και μεσα από τις ερωτησεις της ταξης καλυπτονται κι αυτα κοκ) τον καθηγητη (ιδιαιτερου ή φροντιστηριου) και φυσικά την ηλικία! Σε μικρά παιδάκια ίσως η τάξη να βοηθάει περισσότερο από ότι μεγαλυτερα παιδιά που βοηθάει περισσοτερο το ιδιαιτερο λόγω μεγαλυτερης δυσκολίας των μαθημάτων αλλά και της ανάγκης συγκεντρωσης όσο το δυνατον περισσοτερο!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πήγα ένα χρόνο φροντιστήριο που ήταν ένας χαμένος χρόνος αφού δεν έμαθα τπτ καινούργιο ( σύμφωνα με την διυεθύντρια όμως δεν ήμουν επίπεδο Lower αλλά 2 επίπεδα πιο κάτω ) και γενικά περνούσα καλά κολοβαρώντας και κάνοντας γνωριμίες
Την επόμενη χρονιά ξανάρχισα ιδιαίτερα και μέσα σε 5 μήνες έδωσα και πήρα το Lower του Cambridge με μεγάλη άνεσηΕγω πάλι έκανα καποια χρονια ιδιαιτερα όπου η κυρια ερχοταν και πήγαινε όπως αποδειχτηκε. Εδωσα lower και κόπηκα! Μετα πηγα 1 χρόνο φροντιστηριο και πέρασα με Β.
Οπότε όπως είπα εξαρταται το παιδι, ο καθηγητης και το φροντιστηριο!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Χαμενος χρονος εννοεις σε μετακινησεις? Αν το κερδιζεις σε ποιοτητα όμως? Και σε χρήματα? Γιατι τα ιδιαιτερα κοστιζουν πολυ περισσοτερο!
Χαμένα χρόνια φροντιστηρίου. Με ιδιαίτερα μπορείς να το κάνεις πιο ταχύρυθμα (το λέω παραπάνω).
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πήγα ένα χρόνο φροντιστήριο που ήταν ένας χαμένος χρόνος αφού δεν έμαθα τπτ καινούργιο ( σύμφωνα με την διυεθύντρια όμως δεν ήμουν επίπεδο Lower αλλά 2 επίπεδα πιο κάτω ) και γενικά περνούσα καλά κολοβαρώντας και κάνοντας γνωριμίες
Την επόμενη χρονιά ξανάρχισα ιδιαίτερα και μέσα σε 5 μήνες έδωσα και πήρα το Lower του Cambridge με μεγάλη άνεσηΕγω πάλι έκανα καποια χρονια ιδιαιτερα όπου η κυρια ερχοταν και πήγαινε όπως αποδειχτηκε. Εδωσα lower και κόπηκα! Μετα πηγα 1 χρόνο φροντιστηριο και πέρασα με Β.
Οπότε όπως είπα εξαρταται το παιδι, ο καθηγητης και το φροντιστηριο!
Κοίτα όπως είπα σε εμένα με ανέλαβε η οικογενειακή Μαφία που φρόντιζε πάντα να έχω καλή καθηγήτρια ( όταν δεν ήταν από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον ) και με έχωνε ασύστολα αν σκεφτόμουν έστω και να τεμπελιάσω. Ακόμα θυμάμαι την μέρα που κόπηκα στο Delf 2...Τι ακούσα δεν λέγεται....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω μιλησα πάντως για την λαθεμενη πολλές φορές αντιληψη ότι ένα ιδιαιτερο είναι πάντα καλύτερο από ένα φροντιστηριο. Αυτο εξαρταται από το μαθητη (πολύ! υπαρχουν παιδια που αποδιδουν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, παιδια που δεν ρωτανε και μεσα από τις ερωτησεις της ταξης καλυπτονται κι αυτα κοκ) τον καθηγητη (ιδιαιτερου ή φροντιστηριου) και φυσικά την ηλικία! Σε μικρά παιδάκια ίσως η τάξη να βοηθάει περισσότερο από ότι μεγαλυτερα παιδιά που βοηθάει περισσοτερο το ιδιαιτερο λόγω μεγαλυτερης δυσκολίας των μαθημάτων αλλά και της ανάγκης συγκεντρωσης όσο το δυνατον περισσοτερο!Κι εγώ κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου και γι'αυτό σκέφτομαι πρώτα φροντιστήριο κι αργότερα βλέπουμε....
Και η δική μου προσωπική εμπειρία είναι παρόμοια με την δική σου. Οχτώ χρόνια ιδιαίτερα και μισούσα και την καθηγήτρια και τη γλώσσα. Μετά πήγα φροντιστήριο και τα λάτρεψα! Απογειώθηκα στο φροντηστήριο. Αλλά γενικά πιστεύω ότι εξαρτάται που θα πέσεις....
-
παιδι του στρατηγακη γαρ δε καταλαβα ποτε γιατι να κανεις ιδιαιτερα σε ξενη γλωσσα οπως τα αγγλικα και τα γαλλικα..
αν βρεις ενα καλο φροντιστηριο, γενικα υπαρχουν τετοια, η δουλεια γινεται αψογα και το παιδι γνωριζει επιπλεον κοσμο...το θεμα ειναι να γινει η σωστη επιλογη φροντιστηριου και το παιδι να μαθει τη γλωσσα...ξερω ενα σωρο κοσμο που αμα χρειαστει να αρθρωσει προταση δεν εχει ιδεα τι να κανει...
δυσκολα θα εμπιστευομουν μια φοιτητρια η μια καθηγητρια αγγλικων γαλλικων κοκ γιατι δε θα μπορουσα να την ελεγξω και η αλλαγη καθηγητων ειναι δυσκολη φαση..προτιμω να το αναλαβει καποιος μεγαλος οργανισμος αυτο το εργο..
επειδη ετυχε να κανω και αλλη μια γλωσσα μετα το σχολειο ουσιαστικα παλι σε φροντιστηριο, νομιζω οτι παντα ειναι μια καλη εμπειρια..
ιδιαιτερα μονο σε μαθηματα του σχολειου..
-
Να πω και εγώ τη γνώμη μου:
Ξεκίνησα από Β'Δημοτικού τα αγγλικά, -και καλά με το ζόρι με πήρε ο Στρατηγάκης- και αποδείχθηκε ότι τα πήγαινα άριστα. Έκανα τα κλασσικά 7 χρόνια (2 junior, 4 τάξεις μετά και η χρονιά προετοιμασίας για το FCE) και κατέληξα με το Oxford και το Cambridge με Α, χωρίς κυριολεκτικά καμιά προσπάθεια εκ μέρους μου για τα μαθήματα του φροντιστηρίου και κανένα άγχος. Η κοινωνικοποίηση του φροντιστηρίου λέει όντως, αλλά περισσότερο ρόλο παίζει η στάση του παιδιού απέναντι στην ξένη γλώσσα. Ακόμα μεγαλύτερο ρόλο παίζει το έξτρα αναγνωστικό υλικό (π.χ. εγώ πάλευα με μπασκετικά περιοδικά εξ Αμερικής) αλλά και η συνεχής επαφή με τη γλώσσα (videogames, σειρές και ταινίες στην τηλεόραση, ξένα τραγούδια κλπ.).
Το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα κατά τη γνώμη μου είναι μία ή άλλη. Αν το παιδί τα βλέπει με καλό μάτι, θα τα πάει καλά ούτως ή άλλως. Απλά το φροντιστήριο έχει το 'άγρυπνο μάτι' του διευθυντή και των άλλων γονέων, ενώ τα ιδιαίτερα έχουν περισσότερη προσωπική αξιολόγηση του παιδιού.
Για το θέμα φοιτήτρια/τη κλπ. μια που έχω μια πολύ κοντινή και πρόσφατη εμπειρία, να τις/τους εμπιστευτείτε για μικρές τάξεις. Για Proficiency κλπ. όπου χρειάζεται πολλή εξοικείωση με τη γλώσσα (προφορική κυρίως και intuitive), δεν είναι κατάλληλες/οι. Τα πανεπιστημιακά μαθήματα αδυνατούν να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια. Σε μικρές τάξεις όμως κάνουν δουλειά, μαθαίνει και ο καθηγητής παράλληλα, είναι χαμηλό το κόστος και υπάρχει αρκετό βάρος σε παιδαγωγικά μαθήματα πλέον στις αγγλικές φιλολογίες. Συν το γεγονός ότι λόγω 'ψαρώματος' είναι πολύ συνεργάσιμοι/ες με τους γονείς.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εχω κρατήσει και παλιά ram KID περιμένοντας να μεγαλώσει ο μικρός.
Μάλλον θα τα βάλω μπροστά όλα μαζί.Για να δουμε...
Νήπια την ΤΡΙΤΗ!!!!!!!
Μία από τα ίδια οι δεσποινίδες μας!
...και η δικιά μου νηπιαγωγείο την Τρίτη....
Και ο δικός μου. Περνάνε τα χρόνια
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Εχω κρατήσει και παλιά ram KID περιμένοντας να μεγαλώσει ο μικρός.
Μάλλον θα τα βάλω μπροστά όλα μαζί.Για να δουμε...
Νήπια την ΤΡΙΤΗ!!!!!!!
Μία από τα ίδια οι δεσποινίδες μας!
...και η δικιά μου νηπιαγωγείο την Τρίτη....
Και ο δικός μου. Περνάνε τα χρόνια
Κλάμα που θα πέσει την Τρίτη!!!!! (από ..... εμάς εννοείται )
-
Δεν υπάρχει διαχωρισμός ιδιαίτερου-φροντιστήριο. `Ολα είναι στην επαφή μαθητή-καθηγητή. π.χ. ενώ έκανα ιδιαίτερα αγγλικά, δε τα πήγαινα καλά, και όταν πήγα στο φροντιστήριο εκεί σαν κάτι ν'άλλαξε κ να προσπάθησα περισσότερο και να τα περάσω όλα με την 1η. Απ'την άλλη μεριά, μαθήματα Δέσμης όπως μαθηματικά φυσική χημεία είχα καλύτερη απόδοση στα ιδιαίτερα παρά όταν πήγαινα φροντιστήριο. Είναι η μεταδικότητα που λένε
Μου τη δίνουν τα πιτσιρίκια που βγαίνουν στο δρόμο και φωνάζουν και βρίζουν, και λένε 'στο πέος μου' (αλλά με τη χυδαία λέξη), μ@λ...@ και άλλα τέτοια... ε να κατέβει ο πατέρας τους να τους ρίξει καμιά ζωνιά τα παλιοτσογλάνια
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μου τη δίνουν τα πιτσιρίκια που βγαίνουν στο δρόμο και φωνάζουν και βρίζουν, και λένε 'στο πέος μου' (αλλά με τη χυδαία λέξη), μ@λ...@ και άλλα τέτοια... ε να κατέβει ο πατέρας τους να τους ρίξει καμιά ζωνιά τα παλιοτσογλάνια
το πιο πιθανο ειναι να εχουν ακουσει τον πατερα τους να το λεει....
η το χειροτερο τη μητερα τους...
-
Καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα μαθητούδια μας!
Φέτος η κόρη μου πάει 3η λυκείου και ο μικρός 1η γυμνασίου.
Και ολίγα περί ξένων γλωσσών.
Όταν επρόκειτο στην 3η δημοτικού να ξεκινήσει η κόρη Αγγλικά, γύρισα όλα τα φροντιστήρια της περιοχής. Ιδιαίτερα δεν σκέφτηκα καθόλου λόγω κόστους. Άλλος μου έδειχνε τις ωραίες τάξεις και φωτογραφίες από εκδρομές, άλλος τόνιζε ότι τα παιδιά κάνουν και 'κομπιούτερ' μια ώρα την εβδομάδα και άλλος για το πόσο καλή πειθαρχία είχε στο φροντιστήριο έτσι που να μην ενοχλεί τη γειτονιά.
Επέλεξα το φροντιστήριο που με έπεισε για την καλή του δουλειά εξηγώντας μου τον τρόπο επιλογής των καθηγητών, τον τρόπο διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών και την συνεχή του προσαρμογή σε νέα δεδομένα που προκύπτουν στο χώρο.
Χαίρομαι τώρα για την επιλογή μου. Η κόρη έχει πάρει FCE και Advanced στα Αγγλικά, και τις δυο πρώτες βαθμίδες στα Γαλλικά (μου διαφεύγουν οι τίτλοι). Ο μικρός μετά από συνεχείς αξιολογήσεις έχει 'πηδήξει' δυο τάξεις και φέτος ξεκινά προετοιμασία FCE.Πιο πολύ όμως χαίρομαι που και τα δυο μου ζητάνε ταινίες από torrents χωρίς υπότιτλους και ξέρουν όλους τους στίχους από την ξένη μουσική που ακούνε και γελάμε παρέα για την κακή μετάφραση ή λάθος νοηματική απόδοση στους υπότιτλους.
'Πατέρα άκου pop για στιχάκια της πλάκας και heavy metal για αξιόλογο στίχο με νόημα!' -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Πιο πολύ όμως χαίρομαι που και τα δυο μου ζητάνε [size=18]ταινίες από torrents χωρίς υπότιτλους και ξέρουν όλους τους στίχους από την ξένη μουσική που ακούνε και γελάμε παρέα για την κακή μετάφραση ή λάθος νοηματική απόδοση στους υπότιτλους.
'Πατέρα άκου pop για στιχάκια της πλάκας και heavy metal για αξιόλογο στίχο με νόημα!' [/size]α έτσι τα μαθαίνεις τα παιδιά ε τα βάζεις στο 'σωστό' το δρόμο
-
καλημέρα!
εγώ είμαι νονός, όμως δυστυχώς βλέπω τον βαπτησιμιό μου πολύ σπάνια λόγω διαμονής σε διαφορετική πόλη...
όμως έχω κ έναν ανηψιό σκέτη γλύκα. περιμένω να έρθει ο Νοέμβριος για να τον πάω βόλτες στην παραλία τα πρωινά των Κυριακών...
κ οι 2 γλύκες είναι 3 ετών παρά κάτι...
αν του βρω κ καμιά 'θεία' για παρέα στις βόλτες θα είμαι μια χαρά...!
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ηδη η μια μου κορη εχει ξεκινησει καρατε,χτες εγραψα την αλλη κικμποξ κ
σημερα θα παω να γραφτω εγω μπαλετο.(για το καράτε και το κικμποξ όχι για το μπαλέτο )
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...