-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Xθές ο μικρός έπεσε απο το ποδήλατο.Οταν του είπα ότι μου 'έκοψε το αίμα' μου λέει στεναχωρημένος......Μπαμπά τώρα που κατάλαβα το λάθος μου θα κολλήσεις το αίμα σου πάλι?......
Ποσο ειναι ο γιος σου coupeas ?
Σε πολυ μικρα παιδακια εχω παρατηρησει οτι σε τετοια μικροατυχηματα αρχιζουν και κλαινε μετα απο τα υστερικα ξεσπασματα των γονεων.Μαλλον απο τον φοβο τους!
O μικρός είναι πέντε ετών.Τον έβλεπα απο μακριά ότι θα πέσει και μπροστά του ήταν τοίχος.Όμως ευτυχώς που έχει την αίσθηση του κινδύνου σε ικανοποιητικό βαθμό θα έλεγα για την ηλικία του και πάτησε φρένο αμέσως.Είχε φόρα μεγάλη και του έφυγε το τιμονι πλάγια και έπεσε.Απο εκει που ήμουν δεν είδα αν χτύπησε κεφάλι και έτρεξα γρήγορα.Όταν είδα ότι δεν είχε χτυπήσει κεφάλι και μου είπε έτσι ξερά......μπαμπά εντάξει είμαι μην ανησυχείς .......του απάντησα με αυτή τη φράση.
Τίποτα άλλο ,ούτε κραυγές ούτε κλάματα.Ένα ανέβασμα φωνής μόνο αν είναι καλά και πονάει κάπου.Είδε όμως τη φρίκη στο πρόσωπό μου και συνειδητοποίησε ότι πραγματικά τρόμαξα αφού του εξήγησα γιατί έπεσε και τι έπρεπε να αποφύγει.
Τα κλάματα σίγουρα θα τα έβαζε μια γυναίκα αφού συνήθως τρομοκρατούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αν χάσεις την ψυχραιμία σου δεν κάνεις καλό στο παιδί.Αυτό είναι σίγουρο.
Ο μικρός είναι genious!.....Mε έχει και φίλο και κρατάμε και μυστικά απο τη μαμά και είναι το καλύτερο και για τους δυό μας. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
O μικρός είναι πέντε ετών.Τ
Να τον χαιρεσαι φιλε μου!!
-
Νά 'σαι καλά Bill!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ο μικρός είναι genious!.....Mε έχει και φίλο και κρατάμε και μυστικά απο τη μαμά και είναι το καλύτερο και για τους δυό μας.
...κι εμείς... (6 χρονών.....σήμερα )
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ο μικρός είναι genious!.....Mε έχει και φίλο και κρατάμε και μυστικά απο τη μαμά και είναι το καλύτερο και για τους δυό μας.
Aυτό το «συνομωτικό» μεταξύ του ενώς γονιού και του παιδιού δεν είναι και ότι καλύτερο αφού στέλνει λάθος μηνύματα στο παιδί.
Μπορεί τα και καλά «μυστικά» να είναι χαζομαρούλες αλλά στα παιδικά μυαλά πέρνουν άλλη διάσταση (τεράστια) και το γεγονώς πως πρέπει να τα «κρύβουμε» από τον μπαμπά ή την μαμά αντίστοιχα δεν είναι και το ποιό σωστό...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τωρα το προσεξα .Να τον χαιρεσαι Κωστα!!!!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Aυτό το «συνομωτικό» μεταξύ του ενώς γονιού και του παιδιού δεν είναι και ότι καλύτερο αφού στέλνει λάθος μηνύματα στο παιδί.
Μπορεί τα και καλά «μυστικά» να είναι χαζομαρούλες αλλά στα παιδικά μυαλά πέρνουν άλλη διάσταση (τεράστια) και το γεγονώς πως πρέπει να τα «κρύβουμε» από τον μπαμπά ή την μαμά αντίστοιχα δεν είναι και το ποιό σωστό...
Εχεις δικιο, αλλα.
Ειναι καλυτερη τακτικη απο το να βαζεις πρεπει στο παιδι, το οποιο ειναι οτι χειροτερο. -
Υπάρχει συνήθως μια ανάγκη των γονιών/ανθρώπων να νιώθουν σημαντικοί και ξεχωριστοί για τα άτομα που αγαπούν, πόσο μάλλον για το παιδί τους. Αυτό -κάποιες φορές- έχει 'καταστροφικά' αποτελέσματα για όλους, γονείς, παιδιά - μετέπειτα ενήλικες.
Οι γονείς λοιπόν μπερδεύουν κάποιες φορές την εμπιστοσύνη με το 'μυστικό'. Και μπερδεύουν και το παιδί.
Συνήθως το 'μυστικό' είναι κάτι που επιτρέπει ο ένας από τους 2 γονείς -ή ανέχεται ή επιβραβεύει ή κλπ.- ενώ ο άλλος όχι. Σε αυτή την περίπτωση το παιδί το αρχίζοντας 'μυστικά' του είδους.
'Μαθαίνει', χωρίς να το καταλαβαίνουμε/καταλαβαίνει, ένα σωρό αρνητικά πράγματα και ένα 'θετικό'. Στα αρνητικά θα έβαζα το ότι οι κανόνες είναι χωρίς νόημα αν έχουμε υποστήριξη από 'ψηλά', ότι μπορούμε να λέμε ψέματα στην/στον μαμά/μπαμπά, ότι αν έρθει η ώρα δεν τρέχει τίποτα να κοροϊδεύουμε τον σύντροφό μας, ότι το θέμα δεν είναι να προσέχουμε τι κάνουμε αλλά να έχουμε τις 'κατάλληλες γνωριμίες', ότι αφού ο μπαμπάς 'κοροϊδεύει' τη μαμά μπορώ και γω αύριο να κοροϊδέψω το μπαμπά, τη μαμά, το φίλο κλπ.
Στα 'θετικά' θα έβαζα το 'μάθημα ζωής': μην εμπιστεύεσαι κανέναν, ούτε μάνα, ούτε πατέρα, ούτε σύντροφο... γιατί αν θελήσει να 'κερδίσει' κάτι θα σε 'πουλήσει'.Στο θέμα της εμπιστοσύνης τώρα. Αν οι γονείς έχουν κοινή στάση στην ανατροφή του παιδιού -είτε ο μπαμπάς είτε η μαμά θα βάλει τους ίδιους κανόνες και τις 'ποινές'- τα μυστικά έχουν σχέση με εμπιστοσύνη. Είναι κάτι προσωπικό και αν το παιδί το πει στον ένα γονιό, 'επιβάλεται' να μην γίνει γνωστό στον άλλο. Έτσι το παιδί παίρνει μόνο 'θετικά' μηνύματα. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντικό πράγμα. Δε γινόμαστε 'καρφιά'.-
Βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο και οι γονείς μαθαίνουμε ψάχνοντας τον 'καλύτερο' τρόπο, οπότε εξαιρέσεις ή ελαστικότητα 'παίζει' συχνά.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Συμφωνώ, απλά στην περίπτωση μας γίνεται για ασήμαντα θέματα. Τα σοβαρά, τα συζητάμε όλοι μαζί χωρίς τίποτα κρυφό υπό την οικογένεια.
@BILL ευχαριστώ
-
Αν μου πει κάποιος έναν αποτελεσματικό τρόπο να βάλει κανείς το μωρό στην κούνια του χωρίς να ξυπνήσει θα του χρωστάω τον ύπνο μου
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν μου πει κάποιος έναν αποτελεσματικό τρόπο να βάλει κανείς το μωρό στην κούνια του χωρίς να ξυπνήσει θα του χρωστάω τον ύπνο μουΝα σας ζήσει
Δεν υπάρχει συνταγή 'επιτυχίας' δυστυχώς. Τα μωρά, μέχρι 9 μηνών τουλάχιστον, δεν έχουν καμμιά αίσθηση του τι 'πρέπει' να κάνουν τη νύχτα και τι τη μέρα. Κοιμούνται όταν νυστάζουν και ξυπνάνε όταν χορτάσουν, ότι και να λέει το ρολόι. Γενικά τα νεογέννητα -πάντα γενικά μιλώντας, εξαιρέσεις υπάρχουν- μπορούν να κοιμηθούν μέχρι 6 ώρες συνεχόμενες. Μα λίγα το κάνουν.
Υπάρχουν πολλές 'ρουτίνες' και 'συνταγές', αλλά είναι γενικότητες. Πιάνουν σε άλλα μωρά σε άλλα όμως όχι, γενικά βοηθάνε. Μια έρευνα θα σου δείξει πως είναι από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των νέων γονιών. Ρίξε μια ματιά.
Η περίοδος της 'αϋπνίας' είναι δύσκολη -και μπορεί να σου φανεί τώρα πολύ- μα σε μερικούς μήνες θα τελειώσει ...και θα αρχίσουν άλλα.
Μεγάλωσα 2 γιούς. Ο δεύτερος από τον τέταρτο μήνα κοιμόνταν από τις 9 ξυπνούσε 1 και μετά στις 7. Μου φαινόταν παράδεισος.
Ο πρώτος ξυπνούσε κάθε 1.30-2 ώρες μέχρι 13 μηνών.
Αφαίρεσαι το χρόνο που χρειάζεται για μάζεμα, πλύσιμο κλπ. μετά από κάθε ξύπνημα/αλλαγή, δεν έμενε ανάμεσα στα ξυπνήματα πάνω από ώρα στην καλύτερη.
Τα σβκ ή όποτε ήταν δυνατό η 'βάρδια' πήγαινε εναλλάξ με το μπαμπά και μπορούσα να κοιμηθώ και 2-3 ώρες συνεχόμενες . 13 όμως μήνες δεν είχα κοιμηθεί πρακτικά πάνω από 4-5 ώρες σύνολο στην καλύτερη και ποτέ συνεχόμενες.
Από κάποια στιγμή και μετά δεν ξαπλώνεις, γιατί δεν έχει νόημα. Το βράδυ που κοιμήθηκε πρώτη φορά συνεχόμενα, 12 με 8.30 το πρωί, το θυμάμαι ακόμα. Ξύπνησα έντρομη κατά τις 7, είδα το ρολόι και δεν το πίστευα. Πήγα να δω αν είναι καλά και ...ζωντανό. Μόλις είδα ότι όλα ήταν εντάξει, βγήκα από το δωμάτιο, κάθησα κάτω ακουμπώντας την πλάτη μου στην πόρτα και έκλαψα, από ευτυχία που κοιμήθηκα επιτέλους, ώρα. Είχα να κοιμηθώ ολόκληρο βράδυ λίγο παραπάνω από 13 μήνες.Κάντε υπομονή. Κάντε αλλαγές 'βάρδιας' με τη μαμά, όποτε γίνεται. Ακολουθήστε μια ρουτίνα ηρεμίας πριν τον ύπνο. Μην το αφήνετε να κοιμηθεί το βραδάκι. Όποτε είναι δυνατό κοιμήσου όταν κοιμάται, ας είναι και μέρα. Αν δεν τρώει αρκετά και ξυπνάει από πείνα, δείτε με τον παιδίατρο μήπως έχει δυσανεξία πχ. στο γάλα ή το ενοχλεί κάτι στις συνθήκες του δωματίου.
Ξέρω ότι δεν σημαίνει και πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά θα περάσει.
-
Σχετικά με τα μυστικά μεταξυ γονειών και παιδιού θα έλεγα οτι όταν το παιδί ξέρει ότι όταν κάνει κάτι που ενοχλεί τούς γονείς του το ποιό εύκολο είναι να το κρατήσει μυστικό .Εγώ προτιμώ να το πεί σε αυτόν που νομίζει ότι πρέπει να το εμπιστευτεί.Και εννοώ έναν απο τους γονείς. Προτιμώ δηλ να το μοιράζεται με μένα δείχνοντάς του το δρόμο της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου.Παράλληλα όταν κανει κάτι που ενοχλεί εμένα το λέει σαν μυστικό στη μαμά.Φυσικά δεν μιλάμε για τα απόκρυφα του Πενταγώνου αλλά για ασήμαντα πράγματα.Και όταν ξεκινά το παιδί να νιώθει οτι το καταλαβαίνεις είναι πιο εύκολο μετά να του εξηγήσεις το λάθος του .Με το περασμα του χρόνου τα μυστικά γινονται φιλία με τους γονείς και όχι με άλλους με την καλύτερη δυνατή συνεννόηση .
Πάντως σε καμιά περ'ιπτωση το παιδί δεν αποξενώνεται αντίθετα μάθαίνει να μοιράζεται τα προσωπικά του με τους γονείς.Δεν είναι τόσο θέμα κοροιδίας όσο εμπιστοσύνης ,επαφής,ασφάλειας.
Οτι καλύτερο δηλ.
Έιναι ένα λεπτό θέμα χειρισμού των γονέων και είναι άποψή μου. -
Στο θέμα των μυστικών εγώ αναφερόμουν περισσότερο σε αυτό που κάνουν πολλοί γονείς, το «έλα να σου πώ ένα μυστικό που θα κάνουμε εμείς αλλά να μην το πείς στον μπαμπά/μαμά»...
-
ΟΚ.Δεν είναι και ότι καλύτερο!
-
@ fog: Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να τους χαίρεσαι κι εσύ τους υιούς
Ο junior ευτυχώς τα πάει αρκετά καλά με τον ύπνο. Αν φάει καλά (πράγμα που δεν είμαστε πάντα σε θέση να γνωρίζουμε λόγω ΜΘ), κοιμάται από 2 έως και 4 ώρες. ΑΛΛΑ: Δεν κοιμάται ποτέ οπουδήποτε αλλού πλην της αγκαλιάς μας . Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι να τον βάλουμε στην κούνια του ή οπουδήποτε αλλού μετά από γεύμα-ρέψιμο-ύπνο και να συνεχίσει να κοιμάται. Δυστυχώς μέχρι στιγμής (έχοντας κλείσει 1 μήνα ακριβώς) δεν το έχουμε καταφέρει. Τον ξαπλώνουμε και μετά από 5-10 λεπτά (παρόλο που έχει γίνει αλοιφή) ξυπνάει και κλαίει σπαραχτικά μέχρι να τον ξαναπάρουμε αγκαλιά (όπου ηρεμεί και κοιμάται σερί μέχρι να τον αφήσεις κάτω).
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκότωμα μέχρι τώρα. Αφού αυτή η μία ώρα ανάμεσα στα ξυπνήματα που γράφεις, φαντάζει ονειρεμένη στα μάτια μου -
Δοκιμασε να βαλεις ενα αναλογικο ρολοι στις κουβερτουλες του .Ισως ξυπναει επειδη δεν ακουει τον χτυπο της καρδιας σας οπως οταν τον κρατατε,το ρολοι θα προσομοιώσει τον ρυθμικο χτυπο.
Το ειχε δοκιμασει η ξαδερφη μου με τον μικροτερο γιο της και δουλεψε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δοκιμασε να βαλεις ενα αναλογικο ρολοι στις κουβερτουλες του .Ισως ξυπναει επειδη δεν ακουει τον χτυπο της καρδιας σας οπως οταν τον κρατατε,το ρολοι θα προσομοιώσει τον ρυθμικο χτυπο.
Το ειχε δοκιμασει η ξαδερφη μου με τον μικροτερο γιο της και δουλεψε.Αυτό το σκεφτήκαμε (το είχαμε εφαρμόσει σε ένα γατάκι που είχαμε βρει) και λέγαμε μήπως να το δοκιμάζαμε και στον μικρό.
Δε χάνουμε τίποτε να το δοκιμάσουμε.
Ευχαριστώ για την ιδέα -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το ειχε δοκιμασει η ξαδερφη μου με τον μικροτερο γιο της και δουλεψε.Αυτό το σκεφτήκαμε (το είχαμε εφαρμόσει σε ένα γατάκι που είχαμε βρει) και λέγαμε μήπως να το δοκιμάζαμε και στον μικρό.
Δε χάνουμε τίποτε να το δοκιμάσουμε.
Ευχαριστώ για την ιδέαΔοκιμάστε και με άλλη στάση ύπνου όπως τον αφήνεται στο κρεβατάκι του.
Π.Χ. ο μεγάλος μου αρεσκόταν να κοιμάται αν τον ξαπλώναμε στο πλάϊ...
Φυσικά βάζαμε μαξιλαράκι στην πλάτη του για να μην γυρίσει καταλάθος ανάσκελα και είχαμε άλλα. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δοκιμάστε και με άλλη στάση ύπνου όπως τον αφήνεται στο κρεβατάκι του.Π.Χ. ο μεγάλος μου αρεσκόταν να κοιμάται αν τον ξαπλώναμε στο πλάϊ...
Φυσικά βάζαμε μαξιλαράκι στην πλάτη του για να μην γυρίσει καταλάθος ανάσκελα και είχαμε άλλα.Μόνο μπρούμυτα έχουμε καταφέρει να τον κοιμίσουμε αλλά αυτό, βάσει των νέων απόψεων, επιτρέπεται (και μάλιστα λένε ότι ξεκουράζει το παιδί) μόνο εάν το παρακολουθείς (άρα δεν το συζητάω να πέσουμε για ύπνο και να το αφήσουμε σε αυτή τη στάση να κοιμηθεί). Κάποτε, σύμφωνα με τους γονείς μας, οι παιδίατροι παρότρυναν τους γονείς να κοιμίζουν τα παιδιά τους μπρούμυτα.
Τώρα οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν το τελείως ανάσκελα (σε σχετικά σκληρό στρώμα) γιατί το μωρό έτσι κι αλλιώς γυρνάει το κεφάλι του είτε δεξιά είτε αριστερά, μη έχοντας τη δύναμη να το κρατήσει. Έτσι δεν κινδυνεύει από τα χειρότερα σε περίπτωση αναγωγής.
Στο πλάι με σφήνες και μαξιλαράκια επίσης έχουμε δοκιμάσει. Σε κάθε περίπτωση ξυπνάει και μας προτρέπει να ξενυχτήσουμε μαζί του . -
Α, ρε τυχεράκηδες... Κοιμάται, ξυπνάει, τρώει, ξανακοιμάται κ όλα καλά.
Ενώ εμείς...
Χτες είχαμε την πρώτη μας απολογία ενώπιον οργάνων τάξης... Ο γιος μου, αυτός ο παράνομος...2 παιδιά στα 15, πήραν 2 ψαροντούφεκα κ βούτηξαν. Δεν χτύπησαν ψάρια, ούτε το ήθελαν εδώ που τα λέμε, αλλά τι σημασία έχει... Για το Κράτος, είναι παράνομοι. Για να μην είναι, θα έπρεπε να έχουν άδεια. Την οποία, όμως, μπορούν να πάρουν μόνον αφού κλείσουν τα 16. Οπότε?
Ρώτησα στα δικαστήρια, τέτοια δικογραφία δεν θυμούνται να έχουν ξαναδεί. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το όργανο είχε ξυπνήσει στραβά, εκείνο το πρωί...
Χωρίς πλάκα, η συμπεριφορά του συγκεκριμένου λιμενικού ήταν τουλάχιστον απαίσια. Δεν ξέρω, ρε γμτ, αλλά βλέπεις 2 παιδιά να βγαίνουν απ' τη θάλασσα, αντί να τα αρχίσεις αμέσως σε απειλές για πρόστιμα 1.500 Ε και δικαστήρια, δεν θα ήταν καλύτερα να τα πλακώσεις σε συστάσεις, επί τόπου αλλά και αφού τα κουβαλήσεις συνοδεία των γονέων τους στον λιμενικό σταθμό? Όλες οι παρανομίες που γίνονται στις θάλασσες εξαντλούνται σε παιδιά που, απλά, δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 16, ώστε να βγάλουν την απαραίτητη άδεια? Ε δεν είναι και 12 χρονα, 15 κλεισμένα είναι κ 1,80 ύψος...
Τα συγκεκριμένα 2 παιδιά πάντως, δεν θα δυσκολευόντουσαν να του σκάσουν 2 μολότοφ, αν τους παρουσιαζόταν η ευκαιρία...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...