-
-
Ρε συ skye, οι περιπτώσεις α) να μην κατάλαβες εσύ τι ήθελε να πει στην απάντησή του, β) να μην είπες καλά αυτό που ήθελες, και γ) να λέτε το ίδιο, πέρασε από το μυαλό σου?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι βλέπεις τα πράγματα με μια νομικίστικη ματιά. Έγινε 18, άρα χειραφετήθηκε. Ψηφίζει άλλωστε.
Δεν είναι έτσι. Η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία.Καλά εγώ σίγουρα έχω νομικίστικη ματιά, εσύ που έχεις ώριμη και προοδευτική θα μας πεις κατι παραπάνω. Πχ
Αν η κόρη σου (ή μάλλον αυτή του γείτονα ) δεν έχει ωριμάσει στα 18 ή στα 20 ή στα 25 και κάνει όλα αυτά που σου είπα παραπάνω έχεις κάποια πρόταση πως θα το χειριστείς ή θα τη βουτήξεις απλά από το μαλλί ?Δεν ξέρω τι θα κάνω, γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από πληθώρα παραγόντων.
- Μπορεί να γίνω Τούρκος και να με ακούσει η μισή Αθήνα.
- Μπορεί να το συζητήσω.
- Μπορεί να βουτήξω τον τύπο που θα θελήσει να τη φορτώσει σαν καφάσι στο κωλομήχανό του.
- Μπορεί να ρωτήσω τη μαμά που ξέρει (είναι, ευτυχώς για εμένα, ειδική επιστήμονας σε τέτοια θέματα).
Ξέρω όμως τι ΔΕΝ θα κάνω:
το τίποτα.και γιατί να σου ξαναμιλήσει;
Εγώ για ο,τιδήποτε υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μου πρηχθούν οι όρχεις έστω και λίγο, κάνω τουμπεκί. Το σύστημα ακολουθείται με επιτυχία από τότε που έφυγα απ' το σπίτι, οπότε υπάρχει πλέον και η κατάλληλη εκπαίδευση (της μάνας μου, ο πατέρας μου ήταν πάντα λογικός άνθρωπος )Οπότε φρόντισε να της κάνεις τρελή σκηνή για ένα περιστατικό σαν αυτό που αναφέρθηκε (εκτός της πολιτισμένης συζήτησης) και άμα σου ξαναμιλήσει για κάτι παρόμοιο, να ανησυχείς για την ευφυία της κόρης.
-
Αν έχει χτιστεί μια καλή σχέση αμοιβαίου ενδιαφέροντος κι όχι σχέση 'Άκου 'δω ρε, είμαι γονιός και θα κάνεις ό,τι γουστάρω' ή 'Χεσμένους σας έχω, με πρήξατε τόσα χρόνια, πάω στον Ντίντη', τότε λογικά τέτοια προβλήματα θα λυθούν. Πρόκειται για διαρκή ανταλλαγή (όχι συναλλαγή), συνήθως ό,τι δίνεις παίρνεις.
-
Ναι, μια διαρκής συναλλαγή πρηξίματος.
Επί προσωπικού, πολύ περισσότερο θα λάβω και λάμβανα στο παρελθόν υπ όψιν κάτι που θα μου πει ο πατέρας μου ΜΙΑ ΦΟΡΑ (γιατί 'δεν είσαι μωρό να τα λέμε συνέχεια '), παρά ο,τιδήποτε άλλο, όσο καλή πρόθεση και να κρύβει.
Διάλεξε στρατόπεδο.
-
Όχι, δεν μιλάω για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ίδιο θέμα, αλλά σε ανταλλαγή προσφοράς ή/και αισθημάτων σε ολόκληρη την πορεία της σχέσης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν μιλάω για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ίδιο θέμα, αλλά σε ανταλλαγή προσφοράς ή/και αισθημάτων σε ολόκληρη την πορεία της σχέσης.αααα, πες έτσι να καταλάβω!
έλα να μου τα ξαναπείς όταν γίνει 16-20
-
Θα είμαι ο ήρωάς της.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα είμαι ο ήρωάς της.οι ήρωές της θα φοράνε μαύρες κουκούλες και θα κρατάνε μολότωφ
ή έστω ηλεκτρικές κιθάρες και θα τα σπάνε μαστουρωμένοι -
η ανταλλαγή συναισθημάτων [ -> douze points] στην καλύτερη περίπτωση μου θυμίζει αυτό:
*Ο χρήστης *τζιμάκος ** έγραψε:
*Λες μ' αγαπάς, θες να παντρευτούμε
λες μ' αγαπάς, και μου δίνεις συμβουλέςΠρώτα να τελειώσω το πανεπιστήμιό μου
μετά να κάνω τη θητεία στο στρατό
να πιάσω δουλειά σε κανένα γραφείο
να παντρευτούμε να κάνουμε παιδιάΚι εγώ σ' αγαπώ, γαμώ το Χριστό μου
Κι εγώ σ' αγαπώ γαμώ το ΧριστόΛες μ' αγαπάς, θες να παντρευτούμε
λες μ' αγαπάς, και μου δίνεις συμβουλέςΠρώτα να πάω σε κανένα κουρείο
να κόψω τα γένια, να κοντύνω τα μαλλιά
να έρθω στο σπίτι να γνωρίσω το μπαμπά σου
να σταματήσω και τα ναρκωτικάΚι εγώ σ' αγαπώ, γαμώ το Χριστό μου
Κι εγώ σ' αγαπώ γαμώ το Χριστό* -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
η ανταλλαγή συναισθημάτων [ -> douze points] στην καλύτερη περίπτωση μου θυμίζει αυτό:*Λες μ' αγαπάς, θες να παντρευτούμε
λες μ' αγαπάς, και μου δίνεις συμβουλέςΠρώτα να τελειώσω το πανεπιστήμιό μου
μετά να κάνω τη θητεία στο στρατό
να πιάσω δουλειά σε κανένα γραφείο
να παντρευτούμε να κάνουμε παιδιάΚι εγώ σ' αγαπώ, γαμώ το Χριστό μου
Κι εγώ σ' αγαπώ γαμώ το ΧριστόΛες μ' αγαπάς, θες να παντρευτούμε
λες μ' αγαπάς, και μου δίνεις συμβουλέςΠρώτα να πάω σε κανένα κουρείο
να κόψω τα γένια, να κοντύνω τα μαλλιά
να έρθω στο σπίτι να γνωρίσω το μπαμπά σου
να σταματήσω και τα ναρκωτικάΚι εγώ σ' αγαπώ, γαμώ το Χριστό μου
Κι εγώ σ' αγαπώ γαμώ το Χριστό*Για την καλύτερη ερμηνεία των στίχων να θυμήσω ότι το ανωτέρω (γραμμένο το '80-'81) είναι απλά μια πρόταση γάμου, καλύτερα θα πήγαινε εδώ το
'Θα πάρω σιδερόβεργα μωρό μου
Θα πάρω σιδερόβεργα
μολότωφ κι' αλυσίδες
και θα τα κάνω βίδες'που έχει πει ο ίδιος λίγα χρόνια μετά, αφού έγινε πατέρας.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θα είμαι ο ήρωάς της.
οι ήρωές της θα φοράνε μαύρες κουκούλες και θα κρατάνε μολότωφ
ή έστω ηλεκτρικές κιθάρες και θα τα σπάνε μαστουρωμένοιΞέρω κιθάρα (τα βασικά ). Οι κουκούλες είναι τρέντυ πια, μπορεί ν' αρχίσω να φοράω. Δεν έχω μάθει όμως να τα σπάω μαστουρωμένος, μπορεί να με μάθει κανείς εδώ γύρω.
-
Ωραίος ο ανθεκτικός Πυργιώτης....
Αυτό που συζητούμε τόση ώρα είναι ουσιαστικά αυτό που έλεγα από την Παρασκευή ή Πέμπτη , ότι τελικά όλα καταλήγουν στο πόση εμπιστοσύνη έχεις εμπνεύσει στο παιδί σου.
Συμφωνώ με την δίκαιη τιμωρία αλλά και ότι το ξερό 'όχι' δεν οδηγεί πουθενά σε καμία ηλικία. Είτε 18 ετών , είτε 18 ημερών. Πρόσφατο , αν και όχι τόσο σοβαρό , παράδειγμα η μεγάλη μου κόρη. Ήθελε να βάλει σκουλαρίκια από τότε που ήταν 5 ετών. Εγώ είχα αρνηθεί με την αιτιολογία ότι δεν είναι σε ηλικία τέτοια που μπορεί ξεκάθαρα να αποφασίσει ότι θέλει να κάνει αλλαγές στο σώμα της ( έστω τις δύο αυτές τρύπες στα αυτιά ) αλλά και ότι δεν είναι αρκετά ώριμη να διαχειριστεί τη χρήση των ενωτίων. Τελικά και με την μπέμπα σχεδόν εν όψη ( η γυναίκα μου στον 8ο ) δέχθηκα να βάλει τα σκουλαρίκια. Μετά από δύο ώρες που προσπαθούσε να ηρεμήσει η μικρή για να κάνει τις τρύπες στα αυτιά ( είναι πολύ φοβητσιάρα ) τελικά έβαλε τα πρώτα. Όμως ζήτησε να βάζει μόνη της οινόπνευμα , με την συμφωνία ότι θα προσέχει και ότι εάν κάτι στραβώσει δεν θα ξαναζητήσει σκουλαρίκια , τις πρώτες ημέρες με αποτέλεσμα τελικά τα σκουλαρίκια να κολλήσουν στα αυτιά της και φάμε κανά τρίωρο να τα βγάλουμε και να πλυθούν τα αυτιά με οινόπνευμα. Ζήτησε άλλη μια φορά να βάλει τα σκουλαρίκια αλλά μετά την υπενθύμιση της συμφωνίας έκανε πίσω και είπε ότι 'θα ξαναμιλήσουμε όταν θα νιώσει σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά'.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ωραίος ο ανθεκτικός Πυργιώτης....Αυτό που συζητούμε τόση ώρα είναι ουσιαστικά αυτό που έλεγα από την Παρασκευή ή Πέμπτη , ότι τελικά όλα καταλήγουν στο πόση εμπιστοσύνη έχεις εμπνεύσει στο παιδί σου.
Συμφωνώ με την δίκαιη τιμωρία αλλά και ότι το ξερό 'όχι' δεν οδηγεί πουθενά σε καμία ηλικία. Είτε 18 ετών , είτε 18 ημερών. Πρόσφατο , αν και όχι τόσο σοβαρό , παράδειγμα η μεγάλη μου κόρη. Ήθελε να βάλει σκουλαρίκια από τότε που ήταν 5 ετών. Εγώ είχα αρνηθεί με την αιτιολογία ότι δεν είναι σε ηλικία τέτοια που μπορεί ξεκάθαρα να αποφασίσει ότι θέλει να κάνει αλλαγές στο σώμα της ( έστω τις δύο αυτές τρύπες στα αυτιά ) αλλά και ότι δεν είναι αρκετά ώριμη να διαχειριστεί τη χρήση των ενωτίων. Τελικά και με την μπέμπα σχεδόν εν όψη ( η γυναίκα μου στον 8ο ) δέχθηκα να βάλει τα σκουλαρίκια. Μετά από δύο ώρες που προσπαθούσε να ηρεμήσει η μικρή για να κάνει τις τρύπες στα αυτιά ( είναι πολύ φοβητσιάρα ) τελικά έβαλε τα πρώτα. Όμως ζήτησε να βάζει μόνη της οινόπνευμα , με την συμφωνία ότι θα προσέχει και ότι εάν κάτι στραβώσει δεν θα ξαναζητήσει σκουλαρίκια , τις πρώτες ημέρες με αποτέλεσμα τελικά τα σκουλαρίκια να κολλήσουν στα αυτιά της και φάμε κανά τρίωρο να τα βγάλουμε και να πλυθούν τα αυτιά με οινόπνευμα. Ζήτησε άλλη μια φορά να βάλει τα σκουλαρίκια αλλά μετά την υπενθύμιση της συμφωνίας έκανε πίσω και είπε ότι 'θα ξαναμιλήσουμε όταν θα νιώσει σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά'.
Τις πρωτες 15 μερες πρεπει να γυριζει τα σκουλαρικια σαν να κουρδιζει ρολόι και δεν τα βγαζει απο τα αυτια ,αυτο επρεπε να σας το πει αυτος που της εκανε τις τρυπες.Αφου δεν φοραει τωρα σκουλαρικια θα κλεισουν οι τρυπες,προσεξτε μην παθει μολυνση.
Μας εχουν φερει ακομα και μωρα σε καροτσι να τους κανουμε τρυπες αλλα δεν ....το λυπασαι το κακομοιρο το παιδακι. -
Ξέραμε και ήξερε όλη την διαδικασία. Ξέραμε ( βασικά ήξερα ) ότι η μικρή είναι πολύ φοβητσιάρα για να κάνει ότι προβλέπεται. Στις τέσσερις ημέρες ( πριν γίνει καμία μ@λ@κία ) και ενώ τις δύο προηγούμενες της τόνισα ότι δεν την έχω δει να κάνει ό,τι πρέπει , έλεγξα τα αυτιά της και είδα ότι έχουν κάνει πληγή και τα σκουλαρίκια έχουν κολλήσει. Τα έβγαλα και πάνε.
Στενοχωριέμαι πολύ με τους γονείς που κάνουν στα παιδιά του ό,τι θεωρούν εκείνοι ότι θα βελτιώσει την εξωτερική τους εμφάνιση , λές και ένα παιδάκι θέλει σκουλαρίκια για να γίνει όμορφο αγνοώντας ότι την στιγμή εκείνη επεμβαίνουν στο σώμα του παιδιού χωρίς τη συναίνεσή του.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
...Πυργιώτης....Που είναι εκείνο το εμότικον που κουνάει απειλητικά τον πλάστη;
Α, ρε λαμόγιο Κούκο ... Μ' έχεις κάνει κι εμένα με τον Πύργο σαν εσένα με το MWB.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Πυργιώτης....
Που είναι εκείνο το εμότικον που κουνάει απειλητικά τον πλάστη;
Ορίστε:
-
Άρα, αφού εσύ λές ότι ΔΕΝ είσαι Πυργιώτης, ΟΥΤΕ Η BMW μου ΕΙΝΑΙ ΜΩΩΩΩΒ!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Άρα, αφού εσύ λές ότι ΔΕΝ είσαι Πυργιώτης, ΟΥΤΕ Η BMW μου ΕΙΝΑΙ ΜΩΩΩΩΒ!!!!Έτσι, έεεεεε;
Να δω την επόμενη φορά που θα αναφερθείς στην καταγωγή μου.StavrosG, θεεεενκς.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Άρα, αφού εσύ λές ότι ΔΕΝ είσαι Πυργιώτης, ΟΥΤΕ Η BMW μου ΕΙΝΑΙ ΜΩΩΩΩΒ!!!!Έτσι, έεεεεε;
Να δω την επόμενη φορά που θα αναφερθείς στην καταγωγή μου.StavrosG, θεεεενκς.
Εντάξει, Ηλία μου, Αφού ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ δεν θα ξαναπώ τον τόπο καταγωγής σου!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...