-
Από το Σάββατο άλλαξε η αναλογία των γονέων του φόρουμ με 1 ή 2 παιδιά σε 66/65 αντίστοιχα !!
Όλα πήγαν καλά, δόξα τω Θεώ, και μέσα σε δύο ώρες από την εισαγωγή στο μαιευτήριο, ήρθε και το κοριτσάκι μας !
Με το καλό και για τον dirtoulio (είσαι ο πιο πρόσφατος που θυμάμαι και παρεμπιπτόντως, σε πρόλαβα !! ) και για όσους φίλους είναι στην ευχάριστη θέση της αναμονής απογόνων !! -
Nα σας ζήσει η κορούλα
-
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Από το Σάββατο άλλαξε η αναλογία των γονέων του φόρουμ με 1 ή 2 παιδιά σε 66/65 αντίστοιχα !!
Όλα πήγαν καλά, δόξα τω Θεώ, και μέσα σε δύο ώρες από την εισαγωγή στο μαιευτήριο, ήρθε και το κοριτσάκι μας !
Με το καλό και για τον dirtoulio (είσαι ο πιο πρόσφατος που θυμάμαι και παρεμπιπτόντως, σε πρόλαβα !! ) και για όσους φίλους είναι στην ευχάριστη θέση της αναμονής απογόνων !!Να σας ζήσει! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
2,5 μηνών η δική μου προσπαθεί να επικοινωνήσει όταν της μιλάμε ( έχει αρχίσει τα αγκού εδώ και 20 ημέρες ) , γνωρίζει τις φωνές μας ( δική μου , μαμάς , αδερφής ) , τα βήματά μας , σχεδόν αλλάζει πλευρό ( = εάν την έχεις στα δεξιά και πιαστεί στον ύπνο της την βρίσκεις ανάσκελα και με ροπή προς τα αριστερά ) , πριν μερικές ημέρες ήθελε την πιπίλα της και έβαλε το ένα της χέρι κάτω για να στηριχθεί και να σηκωθεί λίγο ( την έπιασε με το άλλο τυχαία ) , γελάει εδώ και κανά μήνα , τρώει απίστευτα ( είναι ήδη 7 κιλά και γεννήθηκε 3 , η παιδίατρος λέει να την ταϊζουμε όσο θέλει ) και τσαντίζεται....Εάν πεινάσει όμως σηκώνει τον κόσμο. Είναι η μόνη περίπτωση που την ακούμε να κλαίει και , επειδή τρώει πολύ , την ακούμε συχνά. Ευτυχώς , συσνήθως , μόνο μία φορά τα βράδυα.
Η μεγάλη τώρα....Οι δάσκαλοί της ( έχει ξεχωριστό για τα Αγγλικά , Μουσική , Τεχνικά , Γυμναστική ) είναι ενθουσιασμένοι μαζί της. Την θεωρούν κορυφαία μαθήτρια και τους εντυπωσιάζει που ό,τι κάνει το κάνει χωρίς να φαίνεται να προσπαθεί. Αγγλικά , εκτός σχολείου , δεν κάνει μιας που αποφασίσαμε ότι η 3η τάξη θα είναι σχετικά δυσκολότερη και την αφήσαμε να προσαρμοστεί ομαλά στις απαιτήσεις. Από του χρόνου θα βαρύνει το πρόγραμμά της με τα Αγγλικά. Προχθές με έβαλε να της μάθω να κάνει κάμψεις ( έφτασα να παίρνω 25 το λεπτό , από την ΣΕΑΠ είχα να πάρω κάμψεις ) γιατί στο καράτε που πάει εδώ και 1,5 μήνα κάνουν κάμψεις αλλά της είπα ότι δεν τις κάνουν σωστά. Ονειρεύομαι την ημέρα που θα μου πει να της μάθω να κάνει κοιλιακούς....
Τα βιβλία , καινούρια είναι νομίζω , της 3ης τάξης είναι απαράδεκτα και επαναλμβάνουν πολύ συχνά ένα , κατά την άποψή μου , μεγάλο λάθος. Πρώτα το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ συχνά ξενικά ονόματα που σημαίνει για το παιδικό μυαλό ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν είναι Έλληνες άρα υπάρχει διαχωρισμός άρα , πάλι κατά την άποψή μου , δημιουργούν ψιλορατσιστικά συναισθήματα στα παιδάκια ( που ούτως ή άλλως καλλιεργούνται , δεδομένου ότι τα ξένα παιδάκια στην τάξη της , τρία τον αριθμό , κάνουν μόνο μεταξύ τους παρέα από επιλογή τους ).Το άλλο είναι είναι ότι το συντακτικό έχει πάει ένα μακρυνό περίπατο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ',' ( κόμμα ) πριν το 'και' που επαναλαμβάνεται συχνα καθώς και ότι οι δάσκαλοι αναγκάζονται και δίνουν φωτοτυπίες , ελαφρώς πιο καλογραμμένες , από τον Πατάκη κτλ.Για το βιβλίο Ιστορίας και Θρησκευτικών να μην μιλήσω καλλίτερα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τα βιβλία , καινούρια είναι νομίζω , της 3ης τάξης είναι απαράδεκτα και επαναλμβάνουν πολύ συχνά ένα , κατά την άποψή μου , μεγάλο λάθος. Πρώτα το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ συχνά ξενικά ονόματα που σημαίνει για το παιδικό μυαλό ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν είναι Έλληνες άρα υπάρχει διαχωρισμός άρα , πάλι κατά την άποψή μου , δημιουργούν ψιλορατσιστικά συναισθήματα στα παιδάκια ( που ούτως ή άλλως καλλιεργούνται , δεδομένου ότι τα ξένα παιδάκια στην τάξη της , τρία τον αριθμό , κάνουν μόνο μεταξύ τους παρέα από επιλογή τους ).Δεν ισχύει αυτό που λες. Τα βιβλία είναι γραμμένα έτσι για τον ακριβώς αντίθετο λόγο από αυτόν που αναφέρεις.Δες το βιβλίο της Γλώσσας της Α τάξης και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μερικά είναι γτπ *(π.χ μαθηματικά της Ε΄, ο επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας είναι εντελώς για ψυχιατρείο) *αλλά σε καμια περίπτωση δες προάγουν το ρατσισμό. Το άλλο είναι είναι ότι το συντακτικό έχει πάει ένα μακρυνό περίπατο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ',' ( κόμμα ) πριν το 'και' που επαναλαμβάνεται συχνα καθώς ακόμα και τελεία μπορύμε να βάλουμε πριν το 'και'. Πιθανό να ΄χεις πέσει σε τέτοια περίπτωση και ότι οι δάσκαλοι αναγκάζονται και δίνουν φωτοτυπίες ,παντού υπάρχει ένας μύθος. Φωτοτυπία=μαθαίνουν και εμπεδώνουν καλύτερα=μεγάλη απάτη ελαφρώς πιο καλογραμμένες , από τον Πατάκη κτλ.Για το βιβλίο Ιστορίας και Θρησκευτικών να μην μιλήσω καλλίτερα.
-
Προχθές ο δικός μου (πρώτη δημοτιοκύ) έγραψε μόνος του τη λέξη «καπετάνιος» χωρίς να του την υπογορεύει η δασκάλα του ή να την δεί κάπου γραμμένη...
Έπρεπε να συμπληρώσουν την φράση «'Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω...» και ήταν και ο μόνος από όλη την τάξη που κατάφερε και έγραψε κάτι τόσο μεγάλο και εντελώς σωστά...
-
Μπράβο του! Και εις ανώτερα..
-
Εμενα στο σταθμο που πηγαινει δεν καθεται με τα αλλα παιδια αλλα πηγαινει κοντα στη δασκαλα ,, ,,,,---κορμαρα μιλαμε----και της λεει ,,,,-----ο μπαμπας με αγαπαει εμενα!!!,,,,,,ΕΣΥ????????? ,,,,,ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!,,,,,,θΑ το φαω αυτο το παιδι!!!!,,,,
-
Λαβερμπόι απο μικρός ε;
-
2,5 μηνών η δική μου προσπαθεί να επικοινωνήσει όταν της μιλάμε...** τρώει απίστευτα** ( είναι ήδη 7 κιλά και γεννήθηκε 3 , η παιδίατρος λέει να την ταϊζουμε όσο θέλει ) και τσαντίζεται....Εάν πεινάσει όμως σηκώνει τον κόσμο. Είναι η μόνη περίπτωση που την ακούμε να κλαίει και , επειδή τρώει πολύ , την ακούμε συχνά.
...
Άμεσα εγγραφή στο φόρουμ. Επίτιμο μέλος.
-
Τί ωραίο συναίσθημα να μην είμαι μόνος σε αυτό το θέμα!!!!
Μπράβο ρε σεις χαζομπαμπάδες - συνάδελφοι - έτσι σας θέλω!!! -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τα βιβλία , καινούρια είναι νομίζω , της 3ης τάξης είναι απαράδεκτα και επαναλμβάνουν πολύ συχνά ένα , κατά την άποψή μου , μεγάλο λάθος. Πρώτα το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ συχνά ξενικά ονόματα που σημαίνει για το παιδικό μυαλό ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν είναι Έλληνες άρα υπάρχει διαχωρισμός άρα , πάλι κατά την άποψή μου , δημιουργούν ψιλορατσιστικά συναισθήματα στα παιδάκια ( που ούτως ή άλλως καλλιεργούνται , δεδομένου ότι τα ξένα παιδάκια στην τάξη της , τρία τον αριθμό , κάνουν μόνο μεταξύ τους παρέα από επιλογή τους ).Δεν ισχύει αυτό που λες. Τα βιβλία είναι γραμμένα έτσι για τον ακριβώς αντίθετο λόγο από αυτόν που αναφέρεις.Δες το βιβλίο της Γλώσσας της Α τάξης και θα καταλάβεις τι εννοώ. Μερικά είναι γτπ *(π.χ μαθηματικά της Ε΄, ο επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας είναι εντελώς για ψυχιατρείο) *αλλά σε καμια περίπτωση δες προάγουν το ρατσισμό. Το άλλο είναι είναι ότι το συντακτικό έχει πάει ένα μακρυνό περίπατο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ',' ( κόμμα ) πριν το 'και' που επαναλαμβάνεται συχνα καθώς ακόμα και τελεία μπορύμε να βάλουμε πριν το 'και'. Πιθανό να ΄χεις πέσει σε τέτοια περίπτωση και ότι οι δάσκαλοι αναγκάζονται και δίνουν φωτοτυπίες ,παντού υπάρχει ένας μύθος. Φωτοτυπία=μαθαίνουν και εμπεδώνουν καλύτερα=μεγάλη απάτη ελαφρώς πιο καλογραμμένες , από τον Πατάκη κτλ.Για το βιβλίο Ιστορίας και Θρησκευτικών να μην μιλήσω καλλίτερα.
Το 'και' εξ όσων γνωρίζω είναι σύνδεσμος ( http://www.komvos.edu.gr/dictonlineplsq ... get_dict=1 ) και ως τέτοιος δεν συντάσσεται πριν από κόμμα ενώ συντάσσεται πριν από τελεία. Επιπλέον συντάσσεται με κόμμα μετά το 'και'. Εάν και το συντακτικό έχει πάει καλιά του τότε εγώ θα αντιτάσσομαι σε αυτήν την κατάσταση. Εάν κάνω λάθος παρακαλώ για την κατάδειξη του λάθους μου.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
2,5 μηνών η δική μου προσπαθεί να επικοινωνήσει όταν της μιλάμε...** τρώει απίστευτα** ( είναι ήδη 7 κιλά και γεννήθηκε 3 , η παιδίατρος λέει να την ταϊζουμε όσο θέλει ) και τσαντίζεται....Εάν πεινάσει όμως σηκώνει τον κόσμο. Είναι η μόνη περίπτωση που την ακούμε να κλαίει και , επειδή τρώει πολύ , την ακούμε συχνά.
...
Άμεσα εγγραφή στο φόρουμ. Επίτιμο μέλος.
Είναι επίτιμο μέλος. Αλλά για να πάρει nickname περιμένει την βάπτιση πρώτα....
-
Πριν από τη λέξη 'και' μπαίνει κόμμα;
'Ουρανία Κατσαμάκα - Φιλόλογος'
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008Ο σύνδεσμος ‘και’ έχει περισσότερες της μιας χρήσεις. Όταν λειτουργεί καθαρά ως συμπλεκτικός, δεν μπαίνει κόμμα πριν από αυτόν, κι αυτό γίνεται, γιατί το κόμμα καταργεί τη σύνδεση των πραγμάτων.
Ο σύνδεσμος ‘και’ έχει περισσότερες της μιας χρήσεις. Όταν λειτουργεί καθαρά ως συμπλεκτικός, ενώνει δηλαδή παρόμοια πράγματα, δεν μπαίνει κόμμα πριν από αυτόν, κι αυτό γιατί το κόμμα καταργεί ακριβώς αυτήν τη λειτουργία, τη σύνδεση των πραγμάτων. Π.χ. Κάνε αυτό που σου είπα εγώ και η μητέρα σου. Πήγε να αγοράσει τρόφιμα και απορρυπαντικά.
Όταν όμως λειτουργεί ως π.χ. επιδοτικός, δηλαδή δίνει έμφαση σε αυτό που ακολουθεί, τότε μπορεί να μπει κόμμα. Π.χ. Κάνε αυτό που σου είπα, και δε θα το μετανιώσεις. Φοβήθηκε, και με το δίκιο του.
Όταν πάλι προηγείται δευτερεύουσα πρόταση, η οποία πρέπει να διαχωριστεί από την κύρια, πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κόμμα. Π.χ. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο όταν προτάθηκε για διευθυντής της εταιρείας, και στο τέλος πήρε τη θέση.
Ο ‘και’ μπορεί να εκφράζει και ευχή: Αχ, και να το ‘ξερα νωρίτερα. Εφόσον δε συνδέει κάποια πράγματα και αφού τα επιφωνήματα συνήθως ακολουθούνται από στίξη (για να βοηθηθεί ο αναγνώστης στη σωστή ανάγνωση), και πάλι προηγείται κόμμα. Βλέπε και τη φράση ‘Ε, και;’
Ο σύνδεσμος ‘και’ μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και πρώτος σε μια πρόταση, π.χ. όταν μεταφέρουμε ένα διάλογο: ‘Και τότε μου είπε… Και μετά συνέχισε…’
Φυσικά ο κανόνας είναι ότι συνήθως πριν το ‘και’ δεν μπαίνει κόμμα, γιατί συνήθως ο ‘και’ συνδέει. Σε πολλές όμως περιπτώσεις στο λόγο που ο ‘και’ δε συνδέει αλλά λειτουργεί με άλλο τρόπο, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανάγκη για στίξη, προκειμένου να διαβαστεί σωστά μια πρόταση, τότε σημειώνουμε κόμμα πριν από αυτό.
Ουρανία Κατσαμάκα - Φιλόλογος
-
Αυτό είναι ερμηνεία συντακτικού ; Είναι νέος κανόνας ;
-
Αυτό είναι ερμηνεία συντακτικού ; Είναι νέος κανόνας ;Παμπάλαιος είναι, αυτό που λες ότι 'δεν μπαίνει κόμμα πριν από το και ' είναι κανόνας - υπεραπλούστευση που απευθύνεται σε παιδάκια του Δημοτικού, και δη κουμπούρες (εμφατικό 'και' οπότε μπαίνει κόμμα ), για να μην έχουν να μαθαίνουν πολλά και να ξέρουν τουλάχιστον το βασικό κανόνα...Ε όπως συνήθως συμβαίνει οι πολλοί μένουν με το βασικό κανόνα, ξεχνάνε όλες τις εξαιρέσεις και μετά πιστεύουν κιόλας από πάνω ότι οι άλλοι που γνωρίζουν και τις εξαιρέσεις είναι 'άσχετοι'
-
Αυτό είναι απλή λογική. Εμένα στο σχολείο μου είχαν πει ότι γενικά δεν μπαίνει κόμμα πριν από το και αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Δημοτικό πήγαινα στα μέσα το 1990.
-
Από το βιβλίο το θυμάμαι και εγώ. Κουμπούρας δεν ήμουν αλλά αυτόν τον κανόνα θυμάμαι από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο ( στο Λύκειο δεν θυμάμαι κάποιον σχετικό και στην Τρίτη Λυκείου ήμουν 1η Δέσμη το 1991 ). Το κανόνα που το 'και' είναι εμφατικό και συνεπώς συντάσσεται δεν τον ήξερα.
Άρα έχουν πολλά κείμενα με εμφατικά 'και' στα βιβλία της Τρίτης δημοτικού. Παρ' όλ' αυτά νομίζω πως στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται με απλή , ταπεινή , 'κουμπουροειδή' σύνταξη και όχι με την έννοια του εμφατικού. Θα βάλω παράδειγμα εάν το θυμηθώ όταν βρεθώ σπίτι.
-
Από το βιβλίο το θυμάμαι και εγώ. Κουμπούρας δεν ήμουν αλλά αυτόν τον κανόνα θυμάμαι από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο ( στο Λύκειο δεν θυμάμαι κάποιον σχετικό και στην Τρίτη Λυκείου ήμουν 1η Δέσμη το 1991 ). Το κανόνα που το 'και' είναι εμφατικό και συνεπώς συντάσσεται δεν τον ήξερα.Άρα έχουν πολλά κείμενα με εμφατικά 'και' στα βιβλία της Τρίτης δημοτικού. Παρ' όλ' αυτά νομίζω πως στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται με απλή , ταπεινή , 'κουμπουροειδή' σύνταξη και όχι με την έννοια του εμφατικού. Θα βάλω παράδειγμα εάν το θυμηθώ όταν βρεθώ σπίτι.
Γιατί μένεις μόνο σε αυτό, το κείμενο του skye έχει κι άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να εμπίπτουν τα αποσπάσματα των βιβλίων που αναφέρεις. Δεν είναι μόνο όταν το 'και' λειτουργεί ως επιδοτικός που γίνεται δεκτό να προηγείται κόμμα, υπάρχουν ένα σωρό ακόμα 'εξαιρέσεις'
Από το διαδίκτυο το αλίευσα δεν ξέρω το συντάκτη http://publications.europa.eu/code/el/el-4100100el.htm' target='_blank
Πολλοί πιστεύουν ότι προ του και δεν τίθεται κόμμα. Αυτό εξαρτάται από τη φύση του συνδέσμου.
Όταν είναι συνδετικός δεν χρειάζεται ασφαλώς κόμμα. Συνδέει όμοια πράγματα: Στοιχεία τέτοιου είδους έχουν πολύ σχετική αξία και πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.Όταν όμως, πριν από το και που συνδέει δύο προτάσεις, υπάρχει ένα και που συνδέει δύο όρους της πρώτης πρότασης, το κόμμα συνηθίζεται:
'Η επιτροπή εξέτασε το ιστορικό του ζητήματος, τις σχετικές εισηγήσεις και τις απόψεις των ενδιαφερομένων, και εξέδωσε θετική γνωμοδότηση'Κόμμα χρησιμοποιείται επίσης πριν από το και όταν υπάρχει μια ασυνέχεια στη ροή του λόγου:
'Το χειρόγραφο πρέπει να είναι ευκρινές, και υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι αυτό.' 'Διαβάζει πολλά βιβλία, και τα βιβλία είναι το άλφα και το ωμέγα της γνώσης'Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει σχεδόν πάντοτε αλλαγή υποκειμένου και συχνότατα μορφολογική ασυμμετρία των δύο προτάσεων (π.χ. στη σειρά υποκειμένου - ρήματος, στην αναφορά ή μη του υποκειμένου)• αντί του κόμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί παύλα ή άνω τελεία.
Όταν όμως είναι προσθετικός, τότε απαιτείται κόμμα:
'Στις εθνοτικές μειονότητες της Ευρώπης περιλαμβάνονται Βορειοαφρικανοί, και Τσιγγάνοι που έρχονται από τα ανατολικά κράτη.'
Ο προσθετικός σύνδεσμος και μπορεί να αντικατασταθεί από: ακόμη και, καθώς και.
Υπάρχει και αντιθετικό και προ του οποίου χρειάζεται κόμμα:
'Η νομική επιτροπή συνέταξε το έγγραφο, και το παρουσίασε η επιτροπή αναφορών.' (Δηλαδή η μεν νομική επιτροπή συνέταξε το έγγραφο, η δε επιτροπή αναφορών το παρουσίασε.) -
Κάτσε για να καταλάβω....
Όταν βάζουμε κόμμα , θεωρητικά και πρακτικά προσθέτουμε μία δεύτερη πρόταση στην αρχική ή ένα επιπλέον νόημα κτλ. Επιπλέον στην ανάγνωση διακόπτουμε ( απλοποιημένα ). Το 'και' ακόμη και ως προσθετικός σύνδεσμος , παραμένει σύνδεσμος. Στην περίπτωση της πρότασης 'Η νομική επιτροπή συνέταξε το έγγραφο, και το παρουσίασε η επιτροπή αναφορών.' δεν βλέπω το κόμμα γιατί μας χρειάζεται , δεδομένου ότι το 'και' συνδέει τις δύο προτάσεις ενώ με το κόμμα διαχωρίζουμε , τρόπον τινά. Άρα έχουμε μία αναίρεση του ' και' ή του κόμματος ή κάνω λάθος ; Το αυτό που φαίνεται ότι συμβαίνει στην περίπτωση της πρότασης 'Στις εθνοτικές μειονότητες της Ευρώπης περιλαμβάνονται Βορειοαφρικανοί, και Τσιγγάνοι που έρχονται από τα ανατολικά κράτη.' όπου το κόμμα μου φαίνεται περιττό τόσο στην ανάγνωση όσο και στην σύνταξη δεδομένου ότι απαριθμούμε εθνοτικές μειονότητες ( φυλέτικες θα έλεγα εγώ ) και συνδέουμε αυτές με το κόμμα. Το κόμμα , μου φαίνεται λογικό , να μπει πριν το 'που' στην περίπτωση αυτή ( προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανάγνωση αλλά και την σύνταξη ) ή καθόλου.
Θέλω να πω...Όταν δίνει έμφαση αντιλαμβάνομαι ότι και στην ανάγνωση , κόμμα υπάρχει. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως λειτουργεί κυρίως ώς σύνδεσμος και , ως τέτοιος ανεξάρτητα της επιπλέον ιδιότητάς του ( προσθετικός , αντιθετικός , στην περίπτωση της ασυνέχειας που μου φαίνεται πιο λογικό το κόμμα να μπει μετά το 'και' ) θεωρώ ότι η ύπαρξη του κόμματος και στον γραπτό και στον προφορικό λόγο , αναιρεί το 'και' και αντιστρόφως ( κατά το μάλλον αντιστρόφως ).
Βλέπω τέλος ότι το site που μου έδειξες λέει ότι αναφέρεται...Κάτι σαν είναι στην διακριτική ευχέρεια ή παρόμοιο...Δεν υπάρχει σαφής κανόνας ; Μάλλον όχι ή κάνω λάθος ;
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...