-
το πορτ μπεμπε ειναι επικίνδυνο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το πορτ μπεμπε ειναι επικίνδυνοΔηλαδή ;;;;;
Mια αιτιολόγηση θα ήταν καλή φαντάζομαι. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
το πορτ μπεμπε ειναι επικίνδυνο
Δηλαδή ;;;;;
Mια αιτιολόγηση θα ήταν καλή φαντάζομαι.Το πορτ-μπεμπέ είναι ανεπαρκές και επικίνδυνο για χρήση στο αυτοκίνητο (εννοούσε μάλλον ο coyote).
Αυτοκίνητο=παιδικό κάθισμα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ**.-** -
δεν ειναι δεμένο το παιδί και ειναι και στο πλαί....
Τι αλλο αν σου πω? ειναι οφθαλμοφανές
-
Υπάρχουν πλέον καροτσάκια που ενσωματώνουν και το κάθισμα του αυτοκινήτου για τους πρώτους μήνες φυσικά (έως 6 μηνών). Εξάλλου μετά θέλεις άλλο κάθισμα έτσι κι αλλιώς.
Δοκιμές για το ποια καθίσματα είναι ασφαλές και ποιο όχι δεν έχουν γίνει αρκετές. Αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει μόνο μια από τους 4Τ αλλά η μάχη των εξώδικων που ακολούθησε μάλλον απέτρεψαν το περιοδικό να την επαναλάβει. Κρίμα γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα που αφορά αργά ή γρήγορα όλους μας. Ελπίζω να επανέλθουν σε κάποιο μελλοντικό τεύχος.Σαν κανόνες απλά θα πω, αναγνωρισμένη μάρκα και ευλαβική τήρηση κανόνων τοποθέτησης και σωστό κάθισμα για το εκάστοτε βάρος του παιδιού.
Επίσης ούτε μέτρο με το παιδί λυτό. Αν από την αρχή και χωρίς παραχωρήσεις το παιδί είναι στο καρεκλάκι του, μαθαίνει έτσι και δεν υπάρχουν αντιδράσεις ή γκρίνια όπως σε παιδιά που αφού έμαθαν λυτά προσπάθησαν μετά οι γονείς να τα βάλουν στη θέση τους!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Υπάρχουν πλέον καροτσάκια που ενσωματώνουν και το κάθισμα του αυτοκινήτου για τους πρώτους μήνες φυσικά (έως 6 μηνών). -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Επίσης ούτε μέτρο με το παιδί λυτό. Αν από την αρχή και χωρίς παραχωρήσεις το παιδί είναι στο καρεκλάκι του, μαθαίνει έτσι και δεν υπάρχουν αντιδράσεις ή γκρίνια όπως σε παιδιά που αφού έμαθαν λυτά προσπάθησαν μετά οι γονείς να τα βάλουν στη θέση τους!!!+1
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν ειναι δεμένο το παιδί και ειναι και στο πλαί....Τι αλλο αν σου πω? ειναι οφθαλμοφανές
Προφανώς και ΔΕΝ εννοούμε το ίδιο πράμα τότε.
ΔΕΝ αναφερόμουν στα παιδικά καλάθια με τα οποία μεταφέρεις το μωρό.Aλλά σε αυτά:
http://about.pricegrabber.com/search_at ... ge_id=1989' target='_blank' target='_blank
ή σε αυτά:
http://about.pricegrabber.com/search.ph ... pediatrics' target='_blank' target='_blankΤα οποία ανήκουν στην κατηγορία παιδικό κάθισμα 0 ή 0+ και φυσικά είναι ειδικά σχεδιασμένα να τοποθετούνται σε αυτοκίνητο...
Θα ακούσεις πολλούς να τα αναφέρουν και σαν port bebe...Και είναι αυτά που μπορούν και προσαρμόζονται και πάνω σε σκελετούς καροτσιών στη θέση του καθίσματος.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
δεν ειναι δεμένο το παιδί και ειναι και στο πλαί....
Τι αλλο αν σου πω? ειναι οφθαλμοφανέςΠροφανώς και ΔΕΝ εννοούμε το ίδιο πράμα τότε.
ΔΕΝ αναφερόμουν στα παιδικά καλάθια με τα οποία μεταφέρεις το μωρό.
Aλλά σε αυτά:
http://about.pricegrabber.com/search_at ... ge_id=1989' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ή σε αυτά:
http://about.pricegrabber.com/search.ph ... pediatrics' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Τα οποία ανήκουν στην κατηγορία παιδικό κάθισμα 0 ή 0+ και φυσικά είναι ειδικά σχεδιασμένα να τοποθετούνται σε αυτοκίνητο...
Θα ακούσεις πολλούς να τα αναφέρουν και σαν port bebe...
Και είναι αυτά που μπορούν και προσαρμόζονται και πάνω σε σκελετούς καροτσιών στη θέση του καθίσματος.Δίκιο έχεις, χρησιμοποιούνται ΚΑΙ ως πορτ-μπεμπέ, αλλά πρωτίστως είναι καθισματάκια αυτοκινήτου (οπότε λύθηκε και η 'παρεξήγηση' ...) .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δίκιο έχεις, χρησιμοποιούνται ΚΑΙ ως πορτ-μπεμπέ, αλλά πρωτίστως είναι καθισματάκια αυτοκινήτου (οπότε λύθηκε και η 'παρεξήγηση' ...) .ΟΚ, εγώ τα ήξερα ως port bebe και μάλλον από εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα.
Ένα καλό είναι ότι η βάση τους είναι ημικυκλική και παίζουν το ρόλο της κούνιας για να κοιμάτε το μωρό.
Από την άλλη όμως είναι ΤΟΣΟ βαριά (μαζί με το μωρό) που δεν είναι να πηγαίνεις πολύ μακρυά με αυτά, σου πέφτουν τα χέρια.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για καροτσάκι προτιμήστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάποιο με ΜΕΓΑΛΕΣ ρόδες και ΟΧΙ τα μικρά ροδάκια που έχουν τα περισσότερα.Πρέπει να είναι ευκολοδήγητα και ευέλικτα, αλλά ο μόνος τρόπος να το εξασφαλίσει κανείς αυτό είναι δοκιμάσει το καρότσι στο κατάστημα. Έχουν περάσει 6 χρόνια βέβαια από τη δική μας αγορά και φαντάζομαι πως πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει, αλλά θυμάμαι πως δεν επηρέαζε μόνο το μέγεθος των τροχών την ευκολία κίνησής τους.
Επίσης χρήσιμο είναι να μπορεί κανείς να αφήσει όρθιο το κλειστό καρότσι, χωρίς να το στηρίζει. Ιδιαίτερα κατά το φόρτωμα/ξεφόρτωμα στο αυτοκίνητο, όπου παράλληλα έχει να κρατήσει πολλά άλλα πράγματα.
Με το καλό να έρθουν τα νέα μωρά του φόρουμ
-
Όπως πάντα άψογη και κατατοπιστική ενημέρωση!!!
Μίλησε η εμπειρία! -
Τα καροτσάκια με μεγάλες ρόδες είναι καλύτερα για να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια και σε κακοτράχαλους δρόμους. Επίσης είναι πιο άνετα (οι ρόδες τους φουσκώνουν με αέρα, όπως στα ποδήλατα).
Το μειονέκτημά τους είναι ότι πιάνουν αρκετά μεγαλύτερο χώρο όταν διπλώνουν. Στην πράξη θέλουν ένα πορτμπαγκάζ μόνα τους. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο βαριά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα καροτσάκια με μεγάλες ρόδες είναι καλύτερα για να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια και σε κακοτράχαλους δρόμους. Επίσης είναι πιο άνετα (οι ρόδες τους φουσκώνουν με αέρα, όπως στα ποδήλατα).
Το μειονέκτημά τους είναι ότι πιάνουν αρκετά μεγαλύτερο χώρο όταν διπλώνουν. Στην πράξη θέλουν ένα πορτμπαγκάζ μόνα τους. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο βαριά.Τρίτροχα ή τετράτροχα?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Υπάρχουν πλέον καροτσάκια που ενσωματώνουν και το κάθισμα του αυτοκινήτου για τους πρώτους μήνες φυσικά (έως 6 μηνών).
http://www.youtube.com/watch?v=U8JQEaH9Vec' target='_blank
τετοια εχω κι εγω αλλά τα ειχα παρει από το lapin (bebe confort) το 2002 και δε διπλώνουν.... Τοτε δεν υπήρχαν.
Θελω ολο το πορτπαγκαζ
-
Τ απάντα εξελίσσονται. Είδα μεγάλες διαφορές στην αγορά από το πρώτο παιδί στο δεύτερο κι ας είχαν περάσει μόνο τέσσερα χρόνια. Στο δεύτερο μάλιστα βρήκα και καλοκαιρινό καρότσι περιπάτου που έπεφτε η πλάτη για να μπορεί να πάρει ένα υπνάκο ο μικρός.
-
ελα ρε... αυτό υπήρχε και πριν....
Εγω εχω το bucket τωρα που μπαίνει το τεράστιο καρότσι μου... αλλά έκανε και 700 ευρω....
Δε το αλλάξω... Θα αλλάξω αμάξι....!!!!
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Το μειονέκτημά τους είναι ότι πιάνουν αρκετά μεγαλύτερο χώρο όταν διπλώνουν. Στην πράξη θέλουν ένα πορτμπαγκάζ μόνα τους. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο βαριά.Τρίτροχα ή τετράτροχα?
Στα τρίτροχα αναφέρομαι. Προσωπικά προτίμησα τετράτροχο.
Πάντως δεν το χρησιμοποίησα και πολύ. Ειδικά όταν το παιδί αρχίσει το σταθερό περπάτημα (χονδρικά στους 12+ μήνες), είναι κρίμα να το στριμώχνεις στο καροτσάκι. Εκτός αν θες να το βάζεις κάπου για να κοιμηθεί σε καμιά έξοδο ή για να μη χρειάζεται να το κρατάς στην αγκαλιά συνέχεια. -
http://www.bebeconfort.com/collection-2 ... rtir_1.htm' target='_blank
κάτι τετοια εχω εγώ αλλά πιο παλιό μοντέλο που κλείνει σαν βιβλίο
ή καπως έτσι
http://www.bambinodirect.co.uk/details2 ... at%20.html
Επεδή δε διπλώνει βγαίνει το κάθισμα και μέσα στα κενά βάζω πράγματα στο πορτ παγκάζ...
Μιλάμε για case study.
Ποιότητα κύλισης βέβαια φοβερή.... με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις κλπ...Αλλά κλείνει σαν βιβλίο. Πάντα κοιτάμε να κλείνει σαν μπαστούνι... αυτό βολεύει
-
και να σας πω και το φοβερό που πραγματικά κουφάθηκα ...
Τα αγοράσανε όλα μαζί Καρότσι και παιδικό κάθισμα και όταν πήγαμε σπίτι είδαμε ότι δε μας ειχε πουλήσει τους αντάπτορες... Προχοχή... στην bebe confort θέλει τους αντάπτορες έχτρα... Είναι είπαμε BMW - MErcedes κλάση.....
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...