-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Παναθηναικοί δε με νοιάζει αν γίνουν.
Νταξ, είπα μια μλκία...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Παναθηναικοί δε με νοιάζει αν γίνουν.
Ιεροσυλία
-
ΕΛΕΟΣ.
-
Ε οχι να γινει νεος ανθρωπος παναθηναϊκος, να βλεπει τον Καραγκουνη να κανει τουμπες επι 90' λέπτα και να φωναζει 'πέναλτυ-πέναλτυ' μπας και παρει ο ΠΑΟ κανα Χ,θα εχει μονιμο συνδρομο κατωτερότητας το παιδι,κανενας γονιος δεν το θελει αυτο για το παιδι του
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν και ρωτάω σε λάθος θέμα, αν είσαι φοιτητης σε 2η σχολή σε καλύπτει η ασφάλεια του Δημοσίου;
Μου περνάνε κάτι σκέψεις. Αν και είμαι στο όριο του αν θα έχω πάρει πτυχίο όταν έρθει ο καιρός των εγγραφών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οκτώβρη συνήθως γίνεται αυτο;δεν μπορω να σου απαντησω, αυτο που ξερω παντως ειναι οτι ενδεχεται να μην παρεις νεα αναβολη στρατευσης αν υπερβαινουν τα ετη φοιτησης το οριο ηλικιας που δικαιουσαι για αναβολη. για προπτυχιακο ειναι τα 27 (για ιατρικη ομως ειναι τα 28 αν θυμαμαι καλα). αυτο σημαινει με λιγα λογια πως αν η σχολη που σε ενδιαφερει ειναι 5 χρονια και εισαι 24 χρονων, δεν θα σου δωσουν αναβολη για την σχολη που σε ενδιαφερει γιατι εννοειται οτι θα πρεπει να την διακοψεις για να πας φανταρος. βεβαια για μεταπτυχιακα και διδακτορικα το οριο ηλικιας ειναι μεγαλυτερο, αλλα φανταζομαι (οπως το διατυπωσες) δεν εχεις κατι τετοιο στο μυαλο σου.
Ε οχι να γινει νεος ανθρωπος παναθηναϊκος, να βλεπει τον Καραγκουνη να κανει τουμπες επι 90' λέπτα και να φωναζει 'πέναλτυ-πέναλτυ' μπας και παρει ο ΠΑΟ κανα Χ,θα εχει μονιμο συνδρομο κατωτερότητας το παιδι,κανενας γονιος δεν το θελει αυτο για το παιδι του
+1
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν και ρωτάω σε λάθος θέμα, αν είσαι φοιτητης σε 2η σχολή σε καλύπτει η ασφάλεια του Δημοσίου;
Μου περνάνε κάτι σκέψεις. Αν και είμαι στο όριο του αν θα έχω πάρει πτυχίο όταν έρθει ο καιρός των εγγραφών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οκτώβρη συνήθως γίνεται αυτο;δεν μπορω να σου απαντησω, αυτο που ξερω παντως ειναι οτι ενδεχεται να μην παρεις νεα αναβολη στρατευσης αν υπερβαινουν τα ετη φοιτησης το οριο ηλικιας που δικαιουσαι για αναβολη. για προπτυχιακο ειναι τα 27 (για ιατρικη ομως ειναι τα 28 αν θυμαμαι καλα). αυτο σημαινει με λιγα λογια πως αν η σχολη που σε ενδιαφερει ειναι 5 χρονια και εισαι 24 χρονων, δεν θα σου δωσουν αναβολη για την σχολη που σε ενδιαφερει γιατι εννοειται οτι θα πρεπει να την διακοψεις για να πας φανταρος. βεβαια για μεταπτυχιακα και διδακτορικα το οριο ηλικιας ειναι μεγαλυτερο, αλλα φανταζομαι (οπως το διατυπωσες) δεν εχεις κατι τετοιο στο μυαλο σου.
Η προθεσμία πέρασε έτσι κι αλλιώς, οπότε τζάμπα η απορία.
Με την αναβολή δεν θα χα πρόβλημα. Δεν θα πήγαινα φανατικά σε καμιά σχολή ώστε να με πείραζε ο στρατός.Προβληματίζομαι αν θα πρέπει να κάνω καμιά ιδιωτική ασφάλεια, καθώς από τον Αύγουστο θα μαι ανασφάλιστος και μέχρι να με αναλάβει η μαμά-πατρίδα θα περάσουν μήνες (μάρτη ΑΝ όλα πανε καλά).
-
Η μικρη μου κορη (5,5 χρονων) εμαθε μεσα σε 10 μερες ποδηλατο χωρις βοηθητικες ροδες και μπανιο χωρις μπρατσακια. Μιλαει απο Χαλκιδικη στο τηλεφωνο με την αδερφη μου, για να της πει τα νεα για το κολυμπι:
-Θεια, εμαθα κολυμπι χωρις βοηθητικες!
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η προθεσμία πέρασε έτσι κι αλλιώς, οπότε τζάμπα η απορία.
Με την αναβολή δεν θα χα πρόβλημα. Δεν θα πήγαινα φανατικά σε καμιά σχολή ώστε να με πείραζε ο στρατός.Προβληματίζομαι αν θα πρέπει να κάνω καμιά ιδιωτική ασφάλεια, καθώς από τον Αύγουστο θα μαι ανασφάλιστος και μέχρι να με αναλάβει η μαμά-πατρίδα θα περάσουν μήνες (μάρτη ΑΝ όλα πανε καλά).
Τελικα, αν ενδιαφέρει κανέναν, έμαθα πως για το Δημόσιο η ασφάλεια τελειώνει με το όριο ηλικίας και δεν έχει σημασία αν συνεχίζονται οι σπουδές.
-
Επειδή πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...
Διεξάγω έρευνα αγοράς για καροτσάκια - καθίσματα αυτοκινήτου, κλπ. ... αλλά μάλλον έχω αρχίσει και μπερδεύομαι....
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις προτάσεις, συμβουλές, κλπ. των έμπειρων συμφορουμιτών!
-
Υπάρχουν για όλες τις τσεπες και διαφόρων αντοχών. Ένα οικονομικο που είχα πάρει πεταχθηκε στα σκουπίδια γιατι έκοψε το ύφασμα που συγκρατει την υποδοχη που μπαινουν μέσα και ασφαλιζουν τα 2 μεταλικα 'παπαράκια' - πως τα λένε δε ξέρω.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Επειδή πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...
Διεξάγω έρευνα αγοράς για καροτσάκια - καθίσματα αυτοκινήτου, κλπ. ... αλλά μάλλον έχω αρχίσει και μπερδεύομαι....
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις προτάσεις, συμβουλές, κλπ. των έμπειρων συμφορουμιτών!Άντε, με το καλό !!
Λοιπόν, το μόνο που θα σου πρότεινα, θα ήταν ό,τι και να πάρεις, να το πάρεις από το διαδίκτυο ...
Οι τιμές προς τα κάτω σε σχέση με τους κερδοσκόπους έλληνες 'λιανοπωλητές' είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ !!
Επειδή καρότσι δεν χρειάστηκα (βολευτήκαμε, μέχρι στιγμής, μ' ενός ανηψιού μου-η 'ανακύκλωση' ρούχων, καροτσιών κλπ. συναφών ειδών μεταξύ συγγενών και φίλων είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό στοιχείο οικονομικής αλληλεγγύης ...), θα σου πω τι έκανα με το κάθισμα αυτοκινήτου:
α) Επίσκεψη στον ADAC, για την επιλογή του ασφαλέστερου (εγώ πήρα αυτό, αλλά μην γνωρίζοντας τότε, το πήρα από Ελλάδα 330 ευρώ, ενώ κοίτα πόσο έχει εδώ και απλά πρόσθεσε τα έξοδα αποστολής ...),
β) Επίσκεψη στο site, που μου είχε προτείνει πέρισυ ο φίλος Niga (και είχα προτιμήσει για το δεύτερο μου κάθισμα...), επιλογή καθίσματος ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (με ιδιαίτερη προτίμηση σε κάτι που να έχει βάση ISOFIX, γιατί πέραν της επιπρόσθετης ασφάλειας που προσφέρει, λόγω της fool-proof τοποθέτησης που γίνεται στο αυτοκίνητο, είναι και απείρως πρακτικότερη λύση, από το μπλέκεις με ζώνες, στριμωξίδια κ.α. συναφή...) και, τελικά, αγορά του !!
Σχετικά τώρα με το καρότσι, σίγουρα χρειάζεσαι κάτι που να είναι βολικό για το παιδί, δηλ. να έχει αρκετό χώρο (όχι δηλαδή να είναι τύπου 'βόλτας' ή 'θερινό', που έτσι κι αλλιώς είναι ακατάλληλο για τους πρώτους μήνες του παιδιού, αλλά καλό είναι να έχεις και ένα τέτοιο γι' αργότερα), για να κοιμάται (π.χ.) σε μια μια βραδυνή σας βόλτα ή σε μια επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς. Επιπλέον, σήμερα τα καρότσια συμπτύσσονται αρκετά όταν κλείνουν, για να χωρούν σε μικρούς σε πλάτος χώρους αποσκευών (έχω πρόβλημα στο Clio και ξέρω τι σου λέω...), οπότε δες οπωσδήποτε διαστάσεις ΠΡΙΝ αγοράσεις (γιατί το κόστος των καροτσιών είναι 'τσιμπημένο' έτσι κι αλλιώς...
Όπως και να 'χουν τα πράγματα, καλώς να 'ρθει το μωρό και στην πορεία θα βρείτε όλα, μην ανησυχείς ... -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Επειδή πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...Διεξάγω έρευνα αγοράς για καροτσάκια - καθίσματα αυτοκινήτου, κλπ. ... αλλά μάλλον έχω αρχίσει και μπερδεύομαι....
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις προτάσεις, συμβουλές, κλπ. των έμπειρων συμφορουμιτών!
viewtopic.php?p=185062#p185062
-
Αγαπητοί σας ευχαριστώ!
Θα εντρυφήσω στις παραπομπές σας -και με βλέπω να επανέρχομαι με απορίες!
-
Το ίδιο και γω!!! Θέλει μελέτη το πράγμα.
-
Σιγα την μελετη που χρειαζεται ρε παιδια,δεν θα αγορασετε μηχανολογικο εξοπλισμο για εργοστάσιο!
-
Όχι κ τόση μελέτη για 300 Ε, βρε σεις.
Για το καρεκλάκι του αυτοκινήτου, οι προλαλήσαντες κάλυψαν το θέμα άψογα: Πρέπει να πληροί προδιαγραφές.
Εγώ καρότσι πήρα ένα no name, που το έκοψα για γερό. Και ήταν! Όσο για τιμή, κόστιζε περίπου το 1/3ο από τα επώνυμα της εποχής (1992)!
Και άντεξε δυο παιδιά περισσότερο από το επώνυμο που είχα πάρει δώρο της αδελφής μου. -
Είμαστε λίγο αγχωμένοι λόγω του ότι όλα είναι πρωτόγνωρα για μας.
Ούτε είχα ασχοληθεί ποτέ με το θέμα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όχι κ τόση μελέτη για 300 Ε, βρε σεις.
Για το καρεκλάκι του αυτοκινήτου, οι προλαλήσαντες κάλυψαν το θέμα άψογα: Πρέπει να πληροί προδιαγραφές.
Εγώ καρότσι πήρα ένα no name, που το έκοψα για γερό. Και ήταν! Όσο για τιμή, κόστιζε περίπου το 1/3ο από τα επώνυμα της εποχής (1992)!
Και άντεξε δυο παιδιά περισσότερο από το επώνυμο που είχα πάρει δώρο της αδελφής μου.Όταν μιλάει η πείρα... ... οι 'νέοι' ακούν (διαβάζουν εν προκειμένω) και μαθαίνουν!
-
Για καροτσάκι προτιμήστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάποιο με ΜΕΓΑΛΕΣ ρόδες και ΟΧΙ τα μικρά ροδάκια που έχουν τα περισσότερα.
1- Πολύ ποιό άνετα για το παιδί, αποροφούν τους κραδασμούς.
2- Πολύ ποιό εύκολα στο χειρισμό και τους επιτόπιους ελιγμούς, ειδικά μέσα στο σπίτι.
3- Δεν κολλάνε οι ρόδες στις κακοτεχνίες των δρόμων/πεζοδρομίων.Επίσης:
4- Να έχει ικανοποιητική προστασία από τον ήλιο, απαραίτητο αυτό για το μωρό.
5- Δείτε οπωσδήποτε ΠΟΣΟ χώρο πιάνει όταν είναι κλειστό, ειδικά αν είστε στο όριο με το χώρο στο αυτοκίνητο.
6- Προτιμήστε κάποιο καλό που να έχει και ανάρτηση για να μην τραντάζεται το νήπιο... (απαραίτητο δυστυχώς στη χώρα μας)
Έχετε υπόψιν ότι:
Για τον πρώτο καιρό ΔΕΝ είναι ιδανικά για τα νεογέννητα γιατί έχουν πολύ περισσότερο χώρο από όσο χρειάζεται το παιδί.
Προτείνω να δείτε αυτά στα οποία το κάθισμα βγαίνει και στη θέση του μπαίνει το port-bebe της ίδιας εταιρείας.
Είναι πολύ ποιό ακριβά από τα υπόλοιπα ΑΛΛΑ αξίζει τον κόπο, αφού θα εξυπηρετήσουν για πολύ καιρό και ΟΠΩΣ και να το κάνουμε ένας παππούς/γιαγιά/θεία/θείος/νονός/νονά κλπ κλπ κλπ είναι ΠΑΝΤΑ κοντά και πρόθυμος να συνεισφέρει οικονομικά...Για το αυτοκίνητο τώρα ΔΕΝ είναι απαραίτητα τα καθισματάκια για τον πρώτο καιρό...
Το port-bebe θα σας βολέψει ΜΙΑ χαρά και είναι πολύ καλύτερο αφού το παιδί ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάει προς τα πίσω μέχρι να «δέσουν» τα κόκκαλα στο λαιμό του.
Άρα αφήστε το έξοδο αυτό για αργότερα...Το port-bebe τέλος όσο βολικό και αν είναι ΔΕΝ συνιστάτε για να το πέρνετε στα χέρια και να βγείτε στο δρόμο εκτός και αν κάνετε βάρη από τα 13 σας και έχετε συνηθίσει.
Είναι ΠΟΛΥ βαρύ το άτιμο...
Προτείνω, πάλι, τη λύση του καροτσιού όπου εναλλάσετε το πάνω μέρος με αυτό...Καλή λευτεριά. :):)
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...