-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο μεγάλος μας (13 ετών) γιός, αυτός ο ανεπρόκοπος που τα πηγαίνει με τη μάνα του όπως ο σκύλος με τη γάτα, μας έκανε κομμάτια.
Έβαλε όλα του τα λ7 (από τα 2 κάλαντα), μάζεψε κι από τα αδέλφια του μερικά ακόμα μέσα από μια μυστική συμφωνία στην οποία πήρε μέρος ακόμα και ο 6χρονος σπόρος χωρίς να μαρτυρήσει τπτ και ... μας πήρε δώρα. Και δώρα καλόγουστα, όμορφα, ποιοτικά! Και με όσα του έμειναν, πήρε κι ένα βραχιόλι για την αδελφή του.
Ρε παιδιά, το γράφω και πάλι συγκινούμαι: Το σπουδαίο δεν είναι μόνον ότι χάλασε όλα του τα χρήματα, μα η χαρά στη φάτσα του όταν μας τα 'έφερε ο Άη Βασίλης' δεν μπορεί να περιγραφεί. Χάρηκε που τα ψώνισε, χάρηκε που μας άρεσαν, χάρηκε με την αμηχανία μας, χάρηκε με τη χαρά μας.
Να δω τώρα με τι ψυχή θα τον ξαναμαλώσουμε όταν δεν θα ξαναδιαβάζει.Το κανόνισε αυτό.
Συγκινητική κίνηση πάντως.
-
Ο μεγάλος μας (13 ετών) γιός, αυτός ο ανεπρόκοπος που τα πηγαίνει με τη μάνα του όπως ο σκύλος με τη γάτα, μας έκανε κομμάτια.
Έβαλε όλα του τα λ7 (από τα 2 κάλαντα), μάζεψε κι από τα αδέλφια του μερικά ακόμα μέσα από μια μυστική συμφωνία στην οποία πήρε μέρος ακόμα και ο 6χρονος σπόρος χωρίς να μαρτυρήσει τπτ και ... μας πήρε δώρα. Και δώρα καλόγουστα, όμορφα, ποιοτικά! Και με όσα του έμειναν, πήρε κι ένα βραχιόλι για την αδελφή του.
Ρε παιδιά, το γράφω και πάλι συγκινούμαι: Το σπουδαίο δεν είναι μόνον ότι χάλασε όλα του τα χρήματα, μα η χαρά στη φάτσα του όταν μας τα 'έφερε ο Άη Βασίλης' δεν μπορεί να περιγραφεί. Χάρηκε που τα ψώνισε, χάρηκε που μας άρεσαν, χάρηκε με την αμηχανία μας, χάρηκε με τη χαρά μας.
Να δω τώρα με τι ψυχή θα τον ξαναμαλώσουμε όταν δεν θα ξαναδιαβάζει. -
Να δω τώρα με τι ψυχή θα τον ξαναμαλώσουμε όταν δεν θα ξαναδιαβάζει.Το κανόνισε αυτό.
Συγκινητική κίνηση πάντως.
-
[quote='ililias']
Ρε παιδιά, το γράφω και πάλι συγκινούμαι: ]Δεν εισαι ο μονος.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
(...)
Μερικες μεγαλες αληθειες, για το ποσο διαφορετικη ειναι η πραγματικοτητα απο τη θεωρια...
Τις μερες των γιορτων, που περνουσα πολυ χρονο μαζι τους, μου λεει η μικρη ενα βραδυ, με χαμογελο ευτυχιας μεχρι τα αυτια:
-Μπαμπα, εισαι ο κολλητος μου.(Απο την αλλη βεβαια, παλιοτερα ημουν Θεος... )
-
Να δω τώρα με τι ψυχή θα τον ξαναμαλώσουμε όταν δεν θα ξαναδιαβάζει.Τα έκανα και τα κάνω κι εγώ κάτι τέτοια...
-
και γω το κάνω από 6 χρονών, τι κερδίζω;
-
Να δω τώρα με τι ψυχή θα τον ξαναμαλώσουμε όταν δεν θα ξαναδιαβάζει.Πω πω!!! Πώς να μην συγκινηθείς!!!!! Φοβερός ο νέος!!!!!
-
Μια μέρα που η Δάφνη έλεγε απανωτά διάφορα ωραία παθαίνω κρίση και την ρωτάω σαν σωστός αθεράπευτος χαζομπαμπάς:
- Καλά, τι στοματάκι είναι αυτό που λέει όλα αυτά τα ωραία;
Για να λάβω άμεσα και εμφατικά την απάντηση από το ίδιο στοματάκι: - ΓΥ-ΝΑΙ-ΚΕΙ-Ο !!!!!!
-
Συνειδητοποιημένη από τώρα!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μια μέρα που η Δάφνη έλεγε απανωτά διάφορα ωραία παθαίνω κρίση και την ρωτάω σαν σωστός αθεράπευτος χαζομπαμπάς:- Καλά, τι στοματάκι είναι αυτό που λέει όλα αυτά τα ωραία;
Για να λάβω άμεσα και εμφατικά την απάντηση από το ίδιο στοματάκι: - ΓΥ-ΝΑΙ-ΚΕΙ-Ο !!!!!!
Σου την έφερε η κόρη!
-
Η μικρή ήθελε ζωάκι για να το προσέχει και να της κάνει παρέα. Σκυλάκι κτλ αποκλείστηκαν λόγω έλλειψης χώρου και αυλής. Το καναρίνι λόγω πιθανών υστερικών αντιδράσεων της κυρίας μου.
Κατόπιν σκέψεως και μελέτης και αφού αποκλείσαμε ομάδες κατοικιδίων στην μικρή με διάφορα επιχειρήματα καταλήξαμε στα ψαράκια. Ένα μικρό ενυδρείο με όλα τα συμπαρομαρτούντα εκτός της φωτεινής πηγής που θα προμηθευτώ σήμερα κοσμεί το κομοδίνο της ( τα ήθελε δίπλα της ). Έχουμε συμφωνήσει ότι τα τρία μικρά ( κατ' αρχήν για να διαμορφωθεί το υδάτινο περιβάλλον ορθά , θα πάρουμε ακόμη 4 ή 5 μικρά τροπικά ) και το ένα χρυσόψαρο είναι δική της ευθύνη για να τα προσέχει , να τα ταϊζει και να τους κρατάει παρέα και να τα προστατεύει από την ίδια και τα ξαδέρφια της. Εμείς θα λειτουργούμε επικουρικά ( πχ αλλαγή νερού που αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει μόνη της ) αλλά θα πρέπει να αναπτύξει την υπευθυνότητα για την φροντίδα και να τα ενσωματώσει στην καθημερινότητά της όπως έχει κάνει με το διάβασμά της ή το πλύσιμο των δοντιών της. Τα αποδέχθηκε και τα υλοποιεί μέχρι στιγμής , δεδομένου ότι της δώσαμε να καταλάβει πλήρως ότι τα ψαράκια της στην πραγματικότητα δεν είναι ' της ' αλλά είναι και αυτά ζωντανά πλασματάκια του Θεού που έχουν δικαίωμα να ζήσουν πλην όμως αυτήν την στιγμή στηρίζονται , χωρίς να το έχουν επιλέξει , σε εκείνη προκειμένου να ζήσουν τη ζωούλα τους και να φύγουν τελικά από βαθιά γεράματα.
Θεωρούμε και οι δύο ότι είναι μία καλή ευκαιρία για την μικρή να αναπτύξει την υπευθυνότητα και την οργανωτικότητα που τελικά οφείλει να αναπτύξει και βρίσκω αυτήν της την απόφαση μία καλή ευκαιρεία να συσφίξει τους δεσμούς της με όντα μη ανθρώπινα καθώς και να αγαπήσει όση ζωντανή φύση μπορεί να δει στην Αθήνα.
Είδαμε και έναν κροκόδειλο μήκους 25 εκ στο κατάστημα , ηλικίας τριών μηνών. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά νομίζω ότι είναι ότι πιο βάρβαρο μπορείς να κάνεις σε ένα τόσο άγριο και περήφανο ζώο. Νομίζω πως με αυτές της αιχμαλωσίες προσπαθούμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας την όποια ανωτερότητά μας ως είδος ( που κατ' εμέ είναι αμφίβολη ).
-
Θέλουν προσοχή τα ψάρια, ειδικά κατά τον καθαρισμό του ενυδρείου και την αλλαγή νερού πρέπει να τα βάζει στο παλιό νερό και μετά αυτό να αναμιγνύεται με το καινούριο λίγο πριν τα βάλει μέσα.
Επίσης μπορεί να δείχνουν συνέχεια ότι πεινάνε, αλλά μια φορά την ημέρα φτάνει.
ελπίζω να έχει αντλία κυκλοφορίας νερού κτλπ
όμορφα είναι, αλλά κοστίζουν, καλύτερα θα ήταν ένα καναρίνι. γιατί δεν ήθελε η κυρία?
εμείς από τότε που πήραμε τα ψάρια το καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει
-
Πριν 3 μήνες πήραμε κι εμείς μία χελωνίτσα, με τον ίδιο σκοπό που αναφέρει ο ginogsm. Τα πήγαμε μια χαρά αυτό το διάστημα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, αλλά πριν 10 μέρες φύγαμε για πρωτοχρονιά και η χελώνα πήγε στη γιαγιά. Τώρα που επιστρέψαμε δεν τους είδα και πολύ φανατικούς αλλά μάλλον φταίει οι αλλαγές και τα καινούργια παιχνίδια που πήραν από δώρα και ασχολούνται. Θα δούμε.
Χθες η κόρη μου (5 ετών) μου έκανε κάτι που με σκλάβωσε. Κάποια στιγμή της έδωσα πολλά απανωτά φιλιά και μου λέει:
- Πόσα φιλάκια μου έδωσες
- 8, της λέω.
Μετράει 8 με το χέρι της στο μάγουλο που της τα έδωσα, τα πιάνει και τα βάζει στον κόρφο της. - Τι έκανες εκεί, της λέω.
- Βάζω τα φιλιά σου στην καρδούλα μου για να τα κρατήσω για πάντα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θέλουν προσοχή τα ψάρια, ειδικά κατά τον καθαρισμό του ενυδρείου και την αλλαγή νερού πρέπει να τα βάζει στο παλιό νερό και μετά αυτό να αναμιγνύεται με το καινούριο λίγο πριν τα βάλει μέσα.Επίσης μπορεί να δείχνουν συνέχεια ότι πεινάνε, αλλά μια φορά την ημέρα φτάνει.
ελπίζω να έχει αντλία κυκλοφορίας νερού κτλπ
όμορφα είναι, αλλά κοστίζουν, καλύτερα θα ήταν ένα καναρίνι. γιατί δεν ήθελε η κυρία?
εμείς από τότε που πήραμε τα ψάρια το καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει
Προσοχή θέλουν σίγουρα.Είναι τόσο μικρά και πολύ ευαίσθητα.
Για την αλλαγή του νερού , δεδομένου ότι είναι τροπικά ψάρια και θέλουν ειδικό περιβάλλον , με συγκεκριμένη θερμοκρασία και βακτήρια ( ναι , ρίχνουμε και βακτήρια ) μας είπαν ότι πρέπει να αφαιροπυμε περίπου το 1/4 με ένα κουβαδάκι και να ρίχνουμε σιγά - σιγά φρέσκο. Σιγά σιγά προκειμένου να μην προκληθούν μεγάλες αναταράξεις που μπορεί να στρεσάρουν τα ψαράκια και επίσης να μην έχουμε δραματική μείωση της θερμοκρασίας που θα αποβεί μοιραία και τέλος για να μην διαταραχθεί η βακτηριακή ισσοροπία.
Αντλία νερού δεν έχουμε , είναι μικρό το ενυδρείο. Έχουμε φίλτρο νερού που προκαλεί και ελεγχόμενη ανατάραξη σε κάποιο βάθος ( περίπου 5 εκ κάτω από την επιφάνεια ) και εξομειώνει υπό μία έννοια τα ρεύματα αλλά και ανανεώνει τον αέρα του νερού. Επίσης έχουμε θερμαντήρα με θερμοστάτη. Τα ψαράκια , γκάμπι , στην τρίτη ημέρα τους στο νέο περιβάλλον , έχουν ήδη βρει κρυψώνες , παίζουν με το χρυσόψαρο ( έναν μονομάχο που εάν δεν έχει άλλο αρσενικό είναι πολύ ήσυχο ) και αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι ότι παίζουν με το ρεύμα που δημιουργεί το φίλτρο ( κάθονται και τα παρασέρνει και μόλις βγουν από το ρεύμα ξαναμπαίνουν στη σειρά ένα - ένα για να τα παρασύρει πάλι ). Σκεφτόμαστε για έναν θυλικό μονομάχο και τρία με πέντε τροπικά ακόμη. Χωράνε στο ενυδρείο άνετα σύμφωνα με τον πωλητή.
Το καναρίνι το ήθελε η κυρία. Αυτό που δεν ήθελε είναι τα έντομα και τα τρωκτικά που πιθανών να προσελκύσει η μυρωδιά , τα περιτώματα και οι σπόροι που πέφτουν από το κλουβί ( είμαστε σε ισόγειο ).
Είναι πιθανό το καναρίνι σας να ζηλεύει ή να ανησυχεί , εάν έχεις στο ενυδρείο εξωτερικό φίλτρο και αντλία , από τον ήχο του νερού.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πριν 3 μήνες πήραμε κι εμείς μία χελωνίτσα, με τον ίδιο σκοπό που αναφέρει ο ginogsm. Τα πήγαμε μια χαρά αυτό το διάστημα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, αλλά πριν 10 μέρες φύγαμε για πρωτοχρονιά και η χελώνα πήγε στη γιαγιά. Τώρα που επιστρέψαμε δεν τους είδα και πολύ φανατικούς αλλά μάλλον φταίει οι αλλαγές και τα καινούργια παιχνίδια που πήραν από δώρα και ασχολούνται. Θα δούμε.Χθες η κόρη μου (5 ετών) μου έκανε κάτι που με σκλάβωσε. Κάποια στιγμή της έδωσα πολλά απανωτά φιλιά και μου λέει:
- 8, της λέω.
Μετράει 8 με το χέρι της στο μάγουλο που της τα έδωσα, τα πιάνει και τα βάζει στον κόρφο της. - Τι έκανες εκεί, της λέω.
Γιατρε,μακαρι να βγω ψευτης,αλλα ΑΥΤΗ θα στα φαει ολα.
Αμα αρχιζει τις γυναικιες γαλιφιες απο τωρα,σκεψου τι σε περιμενει.
Ζηλευω ρε κερατα,μακαρι να' χα και γω μια τετοια.ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
Φυσικα το πιο πανω απευθυνεται και σε οσους γραφουν και διαβαζουν εδω μεσα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πριν 3 μήνες πήραμε κι εμείς μία χελωνίτσα, με τον ίδιο σκοπό που αναφέρει ο ginogsm. Τα πήγαμε μια χαρά αυτό το διάστημα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, αλλά πριν 10 μέρες φύγαμε για πρωτοχρονιά και η χελώνα πήγε στη γιαγιά. Τώρα που επιστρέψαμε δεν τους είδα και πολύ φανατικούς αλλά μάλλον φταίει οι αλλαγές και τα καινούργια παιχνίδια που πήραν από δώρα και ασχολούνται. Θα δούμε.Χθες η κόρη μου (5 ετών) μου έκανε κάτι που με σκλάβωσε. Κάποια στιγμή της έδωσα πολλά απανωτά φιλιά και μου λέει:
- 8, της λέω.
Αυτό μου το είχε κάνει και εμένα.Έλιωσα μιλάμε.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Χθες η κόρη μου (5 ετών) μου έκανε κάτι που με σκλάβωσε. Κάποια στιγμή της έδωσα πολλά απανωτά φιλιά και μου λέει:- Πόσα φιλάκια μου έδωσες
- 8, της λέω.
Εμενα με φωναζει προχθες (εγω κανω μαθηματα με τη μεγαλη, αυτη στο διπλανο δωματιο ειναι ξαπλωμενη για υπνο, αλλα δεν κοιμαται και εχει βαρεθει μονη):
-Μπαμπα ελα.
-Τι θελεις;
-Ελα τωρα σου λεω!
-Εχω δουλεια τωρα, τι θελεις;
-Θελω να κανουμε αγκαλιτσες!Ζηλευω ρε κερατα,μακαρι να' χα και γω μια τετοια.
cmarin, σου μοιαζει καθολου το παιδι;
Γιατι αυτος, κατι ξερει... -
Πωωω!!! Αν μου κάνει εμένα η κόρη μου τέτοια πράγματα, θα τρέχω για πάμπερς λέμε!
-
Τί παμπερς και πρασινα αλογα. Θα παω να αγορασω ενα μεγαλο φορτηγο απο αυτα που αδειαζουν βοθρους και θα το εχω ετοιμα ανα πασα στιγμη να μαζευει αυτα που θα κανω.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...