-
manosk, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για καθηγητή που βάζει κάθε χρόνο ένα τέτοιο τεστ στην αρχή κάθε χρονιάς και ακολουθεί την ίδια τακτική.. Μετά επανέρχεται. Οι μαθητές είναι μια χαρά, σίγουρα όχι όλοι αλλά αρκετοί εκείνης της φουρνιάς καταλήξανε σε σχολές με ιδιαίτερα υψηλές βάσεις..
-
Δεν κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε ήδη δουλέψει πάνω στους μαθητές αυτούς. Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να δώσει λόγο για τα χάλια του και τις πράξεις του. Το θέμα είναι ότι ΜΠΟΡΕΙ να απολυθεί ως ανίκανος, δηλαδή ότι η ανικανότητά του έχει συνέπειες - σε αντίθεση με αλλού.
-
Για το ζήτημα των καταλήψεων που έθεσε ο Ηλίας: καταρχήν είναι πασιφανές ότι οι καταλήψεις εντέχνως υποβάλλονται στα παιδιά προφανώς για πολιτικούς λόγους. Εξ' ου και η στάση της κυρίας δικηγόρου που την απασχολεί περισσότερο να παλέψει το παιδί της για τα δίκαια ....κάγκελά του παρά να μην χάσει μαθήματα. Τι τα θέλουν ακριβώς τα κάγκελα; Είμαι βέβαιος ότι σε ένα μήνα δεν θα το θυμούνται καν. Επίσης είμαι βέβαιος ότι αν ρωτήσεις δύο παιδιά ποιά είναι τα αιτήματά τους δεν θα σου πουν ακριβώς τα ίδια. Γιατί η απλή αλήθεια είναι ότι δεν έχουν αιτήματα. Ψάχνουν δικαιολογίες για να γλιτώσουν μάθημα. Μόλις πέσει το σύρμα ότι άρχισε η εποχή των καταλήψεων, εφευρίσκουν ότι αίτημα τους κατέβει στο κεφάλι για να την δικαιολογήσουν. Γι'αυτό το λόγο δεν έχει νόημα καμία ενέργεια προς την πλευρά του δήμου. Γιατί όλα αυτά είναι δικαιολογίες, όχι αιτήματα. Μην μπαίνετε στην διαδικασία να ασχοληθείτε με τα δήθεν αιτήματα. Αν μπορείτε να συνεννοηθείτε αρκετοί γονείς με παιδιά που είτε καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στον εαυτό τους είτε είναι απλώς.... υπάκουα και να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας ώστε να ξαναμπούν στις τάξεις, έχει καλώς. Αλλιώς.... τίποτα.
Πώς είναι δυνατόν να κάνουν τα παιδιά ότι θέλουν; Πώς είναι δυνατόν να μην τους επιβάλλουν οι γονείς τους να πάνε στο μάθημά τους κανονικά; Πώς είναι δυνατόν οι καθηγητές να κάθονται απαθείς και να μην μπαίνουν στην τάξη και ν'αρχίσουν να παίρνουν απουσίες; Έχω κάνει άπειρες φορές αυτή την κουβέντα με την γυναίκα μου που είναι εκπαιδευτικός. Ξέρετε τι μου λέει; ότι έχουν διαταγή από το γραφείο της δευτεροβάθμιας να μην κάνουν τίποτε, να μην προσπαθήσουν να αντιδικήσουν με τα παιδιά, ούτε να προσπαθήσουν να τα αναγκάσουν να μπουν στην τάξη! Τόση είναι η έννοια τους να μην τους κατηγορήσουν για αυταρχικότητα!
Συγγνώμην αν ήμουν λίγο απόλυτος αλλά αυτή η ίδια ιστορία κάθε χρόνο με βγάζει από τα ρούχα μου.
-
Πέρυσι κατέληξα ... στις εφημερίδες, δεν μπορώ να βρω που στο καλό το είχαμε συζητήσει το θέμα τότε.
Αιτήματα, εν μέσω κατάληψης, του τύπου 'οι τυρόπιτες είναι στρογγυλές και όχι τετράγωνες' ή 'δεν έχουμε καθηγητή ... θρησκευτικών' ή 'οι τουαλέτες είναι λερωμένες'...
Ειδικά αυτό το τελευταίο το είπε μια μάνα και χθες, δεν είχε πάει ποτέ όμως να δει τις τουαλέτες μόνη της. Επειδή πιστεύω τα παιδιά μου, αλλά και το προεδρείο του συλλόγου, το πρωί είναι πάντα καθαρές και το μεσημέρι ... άστα...Δυστυχώς, τα παιδιά που προκαλούν τις καταλήψεις (και όχι μόνον) είναι λίγα και γνωστά. Ένα παράδειγμα των κατορθωμάτων τους είναι και κάποιες 'χοροεσπερίδες' που υποτίθεται ότι γίνονται από το Γυμνάσιο, αλλά αυτό έχει μαύρα μεσάνυχτα. Οι βραδιές αυτές διοργανώνονται από συγκεκριμένα μαγαζιά της περιοχής, τα οποία δίνουν μίζα στα α/α παιδιά. Όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, είναι αλήθεια. Και κανένας (ΚΑΝΕΝΑΣ) γονέας δεν μπαίνει μπροστά να κάνει μήνυση στα μαγαζιά, η αστυνομία ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα δεν επεμβαίνει κι αν ένα παιδί δεν πάει τα άλλα το γιουχάρουν. Αυτό που δεν θέλεις, σαν μαθητής, είναι να σε λένε οι άλλοι κότα. Κάνω λάθος;
Οι γονεις των παιδιών αυτών, είναι άφαντοι. Αν δεν ήταν έτσι, ίσως και τα ίδια τα παιδιά να ήταν διαφορετικά. Τι να κάνουμε, τώρα; Ο εξαναγκασμός των παιδιών μας είναι ίσως και στιγματισμός.15μελή: Άθλιοι Καθηγητές, Προϊστάμενοι, Υπουργείο... Από τη μια τους μιλάνε για συνδικαλισμό, από την άλλη ούτε εκλογές κάνουν στην ώρα τους, ούτε τα δικαιώματά τους τους εξηγούν. Τα παιδιά είναι βέβαια ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις! Φανταστείτε τι παθαίνουν όταν μαθαίνουν (γιατί κάποτε θα το μάθουν) ότι τους έλεγαν ψέματα οι καθηγητές ΚΑΙ οι γονείς τους, ο καθένας για το δικό του συμφέρον...
-
Ωραία προσωπικότητα διαμορφώνουν τα παιδιά μέσω της παιδείας. Αντί για σκεπτόμενες προσωπικότητες, γίνονται μέλη της αγέλης. Έπειτα φταίνε η ποδιά ή η μαθητική παρέλαση που γίνεται 2 μέρες από τις 365 για την έλλειψη ατομικής ταυτότητας, κρίσης και σκέψης - όχι η σαρδελοποίηση του νου και μάλιστα υπό καθεστώς πίεσης για 365/365 μέρες του έτους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η δική μου πρόταση ήταν να πάμε εμείς πρώτα στο Δήμο, σαν άμεσα αρμόδιο, και μετά αν χρειαστεί στο Νομάρχη, το Υπουργείο, τα ΜΜΕ. Τι στο καλό, τα μόνα ουσιαστικά αιτηματα είναι εδώ και δυο - τρία χρόνια η επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου, κάτι σπασμένα τζάμια (που κάθε τόσο επισκευάζονται και ξανασπάνε με μπάλες) και κουρτίνες σε μερικές αίθουσες που χτυπάει ο ήλιος. Άντε και τα κάγκελα... Συνολικά το κόστος δεν πρέπει να είναι πάνω από 10.000 Ε, αδύνατον να μη μπορούμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα από το Δήμο! Κι αν, τελικά, δεν βρούμε άκρη, να κάνουμε εμείς κατάληψη. Στο Δημαρχείο.Για πέστε τη γνώμη σας, παρακαλώ. Να ασχοληθώ, ή το στομάχι μου θα σπάσω;
Λογικά υπάρχουν τζάμια που έχουν αυξημένη αντοχή στη θραύση ή ακόμα και μεμβράνες που έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα. Μπορείς να βρεις τις προδιαγραφές των τζαμιών που έχει καταρτίσει ο ΟΣΚ από γνωστό σου σε τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ή της νομαρχίας; (λογικά θα έχει προβλέψει κάτι τέτοιο) Αν απλώς αλλάζετε τα σπασμένα κοινά-απλά τζάμια, τότε κάνετε τζίρο στους τζαμάδες της περιοχής και τίποτα περισσότερο.
Να ασχοληθείς μέχρι του σημείου που έχεις κάτι να προσφέρεις, δίχως να σπάσεις το στομάχι σου και γιατί αξίζει τον κόπο και γιατί πρέπει να μάθουν και τα παιδιά σου, έτσι πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας. Βρες και 5-10 άλλους με τους οποίους μπορείς να συνεννοηθείς και τραβήξτε το 'μοναχικό' σας δρόμο.
-
Oι καταληψεις ειναι εποχικο φαινομενο..... που εκδηλωνεται καθε χρονο τετοια εποχη.
Κανουν το χαβαλε τους , χανουν κανα μαθημα, βγαζουν καμια γκομενα, τα καναλια γεμιζουν το προγραμα τους ....ολα μια χαρα.
Τωρα αν καποια παιδια θελουν οντως να μαθουν γραμματα λιγο ως καθολου μας ενδιαφερει.....
ΥΣ. χθες ακουσα μια μαθητρια να αναφερει ως αιτημα την καταργηση του Καποδοστρια 2.
-
Μην βγαινετε εκτός θεματος.
Κατι που εγινε χθες για πρωτη φορα
'Μπαμπα' με λεει αρκετα συχνα αλλα χθες το βραδυ γυριζω απο τη δουλεια. Η μητερα της μολις την εχει βαλει να ξαπλωσει. Μπαινω μεσα στο δωματιο και μολις με βλεπει γωναζει με ολη της τη δυναμη:
' ΜΠΑ-ΜΠΑΑΑΑΑ' και ταυτοχρονα σηκωνεται απο το κρεββατι και ερχεται κατα πανω μου.Ζαλιστηκα, εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου.
'Γυναικα φερε μου ενα ξυραφι να κοψω τις φλεβες μου' ηταν το μονο που καταφερα να πω.Η συζυγος απλα αρχισε να χαχανίζει.
-
Κάτσε να ακούσεις για πρώτη φορά κάτι σαν
*'Μπαμπακούλη μου, που ήσουν ολόκληρη τη μέρα; Μου έλλειψες!' *
με το πιτσιρίκι χωμένο βαθιά στην αγκαλιά σου και μετά τα ξαναλέμε, όοοοοοοοοοοταν βέβαια συνέλθεις και καταφέρεις να ξαναγράψεις... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτσε να ακούσεις για πρώτη φορά κάτι σαν
*'Μπαμπακούλη μου, που ήσουν ολόκληρη τη μέρα; Μου έλλειψες!' *
με το πιτσιρίκι χωμένο βαθιά στην αγκαλιά σου και μετά τα ξαναλέμε, όοοοοοοοοοοταν βέβαια συνέλθεις και καταφέρεις να ξαναγράψεις...Τοτε θα ζητησω να βρεθει emoticon που λιποθυμαει.
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
**ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ!!!!!!!!!! ΑΜΕΣΩΣ!!!!!!! **:rtfm:
-
-
O δικός μου είναι σε καλό δρόμο. Εμαθε πρόσφατα να 'μπουσουλάει' με κίνητρο μία Jaguar E-type σε κλίμακα στην άλλη άκρη του δωματίου του.
-
μη με εκνευριζεις...gtr...
megane98hp οκ...δεν εχω λογια να σε περιγραψω..
-
Mόλις είχα συνομιλία στο msn με την μικρή του cavallino!
Αστέρι η μικρή, να την χαίρεστε Μάνο! -
Γιατί το τόπικ δεν το ονομάζουμε 'Απανταχού Νικηφόροι';
-
Τα κορίτσια παίζουν κι αλλάζουν ονόματα για χάρη του παιχνιδιού:
Έλλη:- Εμένα θα με λένε Ελένη.
Δάφνη: - Εμένα θα με λένε Τελοσπάντων Μαρία!
- Εμένα θα με λένε Ελένη.
-
Τα κορίτσια παίζουν με τις barbies τους στο δωμάτιό τους. Κι εκεί που ακούγονται να μιλάνε για πρίγκιπες, σταχτοπούτες και ωραίες κοιμωμένες φωνάζουν και οι δύο δυνατά:
ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
Το Πολυτεχνείο ζει!
-
Γιός κλώνος μου, κόρη κλώνος συζύγου. 8 και 6 αντίστοιχα.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...