-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
. Κατ' αρχήν κάνει από τα τέσσερά του ΤαεΚβονΤο και προπονείται 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες έκαστη. Ακόμα και αυτό όμως μερικές φορές τον αγχώνει, επειδή είναι κι εκεί καλός! Έχει ήδη μαύρη ζώνη και 2 ντάν, και είναι μέλος της Ομάδας Επίδειξης της ομοσπονδίας.Έχω πάθει πλάκα Ευριπίδη.....
Να μην πολυφουσκώνω με την κίτρινη του δικού μου δηλαδη!
Όσο για δεύτερο παιδί, θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ηλικίας που δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όσο για δεύτερο παιδί, θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ηλικίας που δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα....Μια από τις σκέψεις μας. Μέχρι να γίνει 'παιδί' το δεύτερο, θα του έχει περάσει...
-
Ευριπιδη
Χαριστε του ενα φιλο (σκυλο μικροσωμο) αλλα , να ειστε προετοιμασμενοι γιατι θα το φροντιζετε εσεις .
Γινετε πιο χαλαροι με το παιδι κ προπαντος μην ειστε σοβαροφανεις .
Διασκεδαστε με τις αταξιες του , κ μαλιστα με τροπο ωστε να τον ενθαρυνετε .
Παιξτε το λιγο αδιαφοροι , με τις πρωτιες του .
Μην συζητατε συνεχως σοβαρα θεματα μπροστα στο παιδι , κυριως οικονομικα προβληματα .
Μιλησε του για τις ¨'αταξιες ' που εκανες στην ηλικια του , με τροπο διασκεδαστικο .
Μην αναφερεστε σε πρωτιες αλλων παιδιων .
sorry , αλλα πιστευω οτι τον εχετε αγχωσει εσεις. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ευριπιδη
Χαριστε του ενα φιλο (σκυλο μικροσωμο) αλλα , να ειστε προετοιμασμενοι γιατι θα το φροντιζετε εσεις .
Μην συζητατε συνεχως σοβαρα θεματα μπροστα στο παιδι , κυριως οικονομικα προβληματα .
Μιλησε του για τις ¨'αταξιες ' που εκανες στην ηλικια του , με τροπο διασκεδαστικο .
sorry , αλλα πιστευω οτι τον εχετε αγχωσει εσεις.Και αυτό με το σκύλο έχει μπεί ως θέμα προς συζήτηση. Με δεδομένο μάλιστα πως τα σκυλιά τα ψιλοφοβόταν (εδώ φταίει η γιαγιά...).
Προβλήματα με αταξίες δεν έχουμε, και σε καμμία περίπτωση δεν τις αντιμετωπίζουμε κατασταλτικά αν προκύψουν.
Αυτό με τα σοβαρά θέματα και τα οικονομικά προβλήματα είναι ένα ζήτημα. Εδώ μερικές φορές το χάνουμε. Όταν είναι μέσα στο σπίτι σίγουρα ακούει, και ας μην είναι στη συζήτηση. Το παλεύουμε.
Πρωτιές άλλων παιδιών δεν αναφέρονται. Δε χρειάζεται άλλωστε. Το πρόβλημά μας δεν είναι πως τον θέλουμε εμείς παντού και πάντα πρώτο. Το πρόβλημα είναι πως το θέλει εκείνος.Το τραγούδι που έλεγα στην αρχική μου δημοσίευση, χθές που γύρισα, με φώναξε να μου το παίξει ως έκπληξη. Έκατσε μόνος του όταν γύρισε από το σχολείο, το μελέτησε και το τελειοποίησε.
Και δεν του το είχα ζητήσει εγώ να το κάνει.
Και βέβαια μετά, όλα μέλι - γάλα. Ξεαγχώθηκε και το διασκέδαζε! -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όσο για δεύτερο παιδί, θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ηλικίας που δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα....Για μένα, το βασικό πλεονέκτημα του 2ου παιδιού είναι ότι απορροφάει μέρος της πίεσης των γονιών προς το πρώτο. Η διαφορά ηλικίας δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, άλλωστε δεν είναι βέβαιο ότι θα τα πηγαίνουν καλά τα παιδιά μεταξύ τους.
... αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη γέννηση ενός παιδιού, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι χειρότερα.
+οο . & -
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
... Το πρόβλημά μας δεν είναι πως τον θέλουμε εμείς παντού και πάντα πρώτο. Το πρόβλημα είναι πως το θέλει εκείνος...Δεν είναι πρόβλημα, για μένα. Συζήτηση θέλει από εσάς, ώστε να είναι έτοιμος για την όποια αποτυχία (κι αν δεν έλθει ποτέ, ακόμα καλύτερα).
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ευριπιδη
sorry , αλλα πιστευω οτι τον εχετε αγχωσει εσεις.Ευριπίδη, έπιασα τουλάχιστον 5 φορές να σου γράψω κάτι τεράστιο επ'αυτού αλλά και τις 5 το άφησα...Με έχει απασχολήσει όσο δε φαντάζεσαι το θέμα (και προσωπικά) αλλά μάλλον δεν θα είχε ενδιαφέρον να κάτσω να φλυαρήσω ακατάσχετα, γιατί θα ξέφευγα ...
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι ευθύνεστε εσείς , όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Σίγουρα πιστεύεις ότι δεν κάνετε τίποτα προς την κατεύθυνση 'πίεσης'...Κι όμως υπάρχει στην ατμόσφαιρα και το παιδί την οσφρίζεται σα λαγωνικό ενώ εσείς ισχυρίζεστε 'Μα δεν τον πιέζω για τίποτα', 'Μα ποτέ δεν του ζήτησα να είναι πρώτος', 'Μα ποτέ δεν τον μάλωσα επειδή κάπου δεν πήγε καλά' etc etc
Όλα τα παραπάνω υποβόσκουν και το παιδί τα 'συλλαμβάνει' αμέσως όπως και τις 'υψηλές' προσδοκίες που έχετε από αυτό, όσο και αν σιωπάτε...
Είναι εκπληκτικό πως ανιχνεύουν τι περιμένουμε από αυτά όπως και ποιά είναι τα 'ιδανικά' μας, τα οποία θα θέλαμε να ενσαρκώσουν : δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ευριπιδη
sorry , αλλα πιστευω οτι τον εχετε αγχωσει εσεις.Ευριπίδη, έπιασα τουλάχιστον 5 φορές να σου γράψω κάτι τεράστιο επ'αυτού αλλά και τις 5 το άφησα...Με έχει απασχολήσει όσο δε φαντάζεσαι το θέμα (και προσωπικά) αλλά μάλλον δεν θα είχε ενδιαφέρον να κάτσω να φλυαρήσω ακατάσχετα, γιατί θα ξέφευγα ...
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι ευθύνεστε εσείς , όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Σίγουρα πιστεύεις ότι δεν κάνετε τίποτα προς την κατεύθυνση 'πίεσης'...Κι όμως υπάρχει στην ατμόσφαιρα και το παιδί την οσφρίζεται σα λαγωνικό ενώ εσείς ισχυρίζεστε 'Μα δεν τον πιέζω για τίποτα', 'Μα ποτέ δεν του ζήτησα να είναι πρώτος', 'Μα ποτέ δεν τον μάλωσα επειδή κάπου δεν πήγε καλά' etc etc
Όλα τα παραπάνω υποβόσκουν και το παιδί τα 'συλλαμβάνει' αμέσως όπως και τις 'υψηλές' προσδοκίες που έχετε από αυτό, όσο και αν σιωπάτε...
Είναι εκπληκτικό πως ανιχνεύουν τι περιμένουμε από αυτά όπως και ποιά είναι τα 'ιδανικά' μας, τα οποία θα θέλαμε να ενσαρκώσουν : δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά...++++++
Μ'εβγαλες απο τον κοπο , ευχαριστω.
Ειναι τυχαιο που αγνοησε το (σοβαροφανεις κ το αταξιες)?????????? -
koutsan
Πως θα εξηγούσες ότι η κόρη μου κυνηγάει την πρωτιά ενώ ο γιός μου την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι;
Ότι η μικρή θεώρησε αποτυχία το 19 3/12, ενώ ο μικρός επιτυχία το 15*;*Και οι δυο στην ίδια τάξη και στο ίδιο μάθημα!
-
Ευριπίδη, έπιασα τουλάχιστον 5 φορές να σου γράψω κάτι τεράστιο επ'αυτού αλλά και τις 5 το άφησα...Με έχει απασχολήσει όσο δε φαντάζεσαι το θέμα (και προσωπικά) αλλά μάλλον δεν θα είχε ενδιαφέρον να κάτσω να φλυαρήσω ακατάσχετα, γιατί θα ξέφευγα ...Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι ευθύνεστε εσείς , όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Σίγουρα πιστεύεις ότι δεν κάνετε τίποτα προς την κατεύθυνση 'πίεσης'...Κι όμως υπάρχει στην ατμόσφαιρα και το παιδί την οσφρίζεται σα λαγωνικό ενώ εσείς ισχυρίζεστε 'Μα δεν τον πιέζω για τίποτα', 'Μα ποτέ δεν του ζήτησα να είναι πρώτος', 'Μα ποτέ δεν τον μάλωσα επειδή κάπου δεν πήγε καλά' etc etc
Είναι εκπληκτικό πως ανιχνεύουν τι περιμένουμε από αυτά όπως και ποιά είναι τα 'ιδανικά' μας, τα οποία θα θέλαμε να ενσαρκώσουν : δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά...Δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο, και δεν είμαστε τόσο τυφλοί για να μην αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας και να συνειδητοποιούμε τις συμπεριφορές μας. Και αυτό γίνεται πολλές φορές από τον ένα στον άλλον. Μετά από οποιαδήποτε επικοινωνία με το παιδί, αν υπάρχει κάτι που πέφτει στην αντίληψη τη δική μου το λέω στη γυναίκα μου, και το αντίστροφο. Εγώ είμαι μάλλον και ο πιο 'πιεστικός'. Και προφανώς το κάνω έμμεσα. Προφανώς αρκεί μια κουβέντα ασήμαντη για μένα, αλλά όχι για το μικρό. Ή και χωρίς λέξεις, τη γλώσσα του σώματος σίγουρα την καταλαβαίνουν.
Είμαι όσο είναι δυνατόν βέβαιος όμως πως δεν έχει πιεστεί για επιδόσεις, δεν έχει παρατηρηθεί για λάθη (επισήμανση ναι, παρατήρηση όχι), αλλά δεν επικαλούμαι και το αλάθητο του Πάπα.
Γι αυτό κάνω την κουβέντα, για να βρώ τις δικές μου ευθύνες, και με αυτό τον τρόπο να ελαφρώσω τα συναισθήματα του παιδιού. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
koutsan
Πως θα εξηγούσες ότι η κόρη μου κυνηγάει την πρωτιά ενώ ο γιός μου την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι;
Ότι η μικρή θεώρησε αποτυχία το 19 3/12, ενώ ο μικρός επιτυχία το 15*;*Και οι δυο στην ίδια τάξη και στο ίδιο μάθημα!
Την ερωτηση να την κανεις στον εαυτο σου , γιατι φερεσαι διαφορετικα στα παιδια σου . Αλλα μηνυματα στελνεις στον γιο σου κ αλλα στην κορη σου .
-
Γιώργο, δεν είναι απαραίτητο.. Εμένα οι δικοί μου -κυρίως ο πατέρας μου- με πιέζανε να βγάλω βαθμό, να είμαι πρώτος κτλ.. Ε, αν δεν γούσταρα αυτό που έκανα, δεν ήμουν πρώτος ότι και να γινόταν.. Από την άλλη, η αδερφή μου, που είναι υπερβολικά χαλαροί μαζί της οι γονείς μου (έχω δώσει εγώ αγώνες, κι αυτή τα βρήκε έτοιμα το τσογλάνι ), κηνυγάει μόνη της πάντα το καλύτερο..
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι και θέμα του κάθε παιδιού, όχι θέμα μόνο αντιμετώπισης..
-
koutsan
Την ίδια ακριβώς κουβέντα έχω κάνει άπειρες φορές με πολύ κοληττό μου φίλο (52 ετών) που έχει 2 παιδιά (γύρω στα 22, 23)...
Τον βρίζω πατόκορφα για την κόρη του η οποία θέλει να είναι τέλεια παντού (την οποία ξέρω πολύ καλά γιατί την προπονούσα όταν βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος νεανίδων στο σκάκι)...Το επιχείρημά του είναι ακριβώς αυτό που είπες : 'Γιατί ο γιος μου τα έχει όλα γραμμένα στ'@@ του?' (το οποίο φυσικά δεν είναι αλήθεια, απλά δεν σπάει τα κοντέρ όπως η αδερφή του)
Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και πιθανότατα γονιδιακοί : δεν αντιδρούν όλα τα παιδιά το ίδιο...Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι για το άλλο αποτέλεσμα ευθύνονται οι γονείς...Επίσης ο γιος δεν άντεξε τον ανταγωνισμό από την κόρη και εγκατέλειψε νωρίς καθώς δεν μπορούσε να την περάσει πουθενά...Αποφάσισε λοιπόν νωρίς ότι δεν έχει νόημα αυτή η κούρσα και είναι απλά σήμερα πιο 'ευτυχισμένος'
Η ανωτέρω περίπτωση είναι χαρακτηριστική : γονείς εξαιρετικά φιλελεύθεροι, καμία πίεση (αντιθέτως αντίστροφη πίεση να πετάξει τα βιβλία η οποία ακόμα και σήμερα υφίσταται όταν την 'παρακαλάει' να χάσει κάνα 6μηνο ή έστω να αφήσει 1 μάθημα στο Πολυτεχνείο).
Μπαμπάς εξαιρετικά πετυχημένος μηχανικός, ο οποίος γνωρίζει γενικώς 'πολλά' και του αρέσει να συζητάει επί παντός επιστητού και να 'διδάσκει', έξυπνος και συμπαθής, φλύαρος και με φανερή συμπάθεια στους 'δυνατούς' εγκεφάλους...
Μαμά επίσης πολύ καλή μηχανικός, σπασικλάκι και μνημείο συνέπειας σε ό,τι έχει να κάνει...Τέσπα μην επεκταθώ γιατί θα γράφω μέρες : είμαι 100% πεπεισμένος ότι ευθύνεται το οικογενειακό περιβάλλον αλλά ο φίλος μου αρνείται πεισματικά να το παραδεχτεί αναφέροντας μεμονωμένα παραδείγματα ('όταν τότε της είπα αυτό') αλλά παραβλέποντας πως χρησιμοποίησε την προσωπικότητά του για να επιβληθεί στα παιδιά και το πως λειτουργεί το 'συνολικό' οικογενειακό περιβάλλον
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Γιώργο, δεν είναι απαραίτητο.. Εμένα οι δικοί μου -κυρίως ο πατέρας μου- με πιέζανε να βγάλω βαθμό, να είμαι πρώτος κτλ.. Ε, αν δεν γούσταρα αυτό που έκανα, δεν ήμουν πρώτος ότι και να γινόταν.. Από την άλλη, η αδερφή μου, που είναι υπερβολικά χαλαροί μαζί της οι γονείς μου (έχω δώσει εγώ αγώνες, κι αυτή τα βρήκε έτοιμα το τσογλάνι ), κηνυγάει μόνη της πάντα το καλύτερο..Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι και θέμα του κάθε παιδιού, όχι θέμα μόνο αντιμετώπισης..
Για διαφορετικη συμπεριφορα μιλησα , το πως θα αντιδρασει το καθε παιδι ειναι αλλο θεμα , πρεπει να ανοιξουμε καινουργιο κεφαλαιο .
Δεν εχουν ολα τα παιδια τον ιδιο τροπο αντιδρασης κ αμυνας κ αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες . -
ΓΙΩΡΓΟΣ123
Έχω την εντύπωση ότι θα μου ήταν πολύ πιό δύσκολο να έχω διαφορετική συμπεριφορά με κάθε παιδί μου, απ' ότι να φέρομαι σε όλα το ίδιο.
Αλλά ίσως εσύ να ξέρεις καλύτερα.edit
Ο τρόπος που μιλάς μου θυμίζει γνωστή μου παιδοψυχίατρο, που έχει δυο παιδάκια και δυο γυναίκες + την μητέρα και την πεθερά της να της τα κρατάνε γιατί 'είναι θηρία'. -
Μερικά καινούρια της Δάφνης για να ελαφρώσω το κλίμα:
-
Μπαμπά όταν με χτενίζεις γρήγορα μου πονάει ο εγκέφαλος!
-
Μπαμπά όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν και σένα αλλά γυναίκα!
-
Μπαμπά όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω κόρη!
-
-
...Τον βρίζω πατόκορφα για την κόρη του η οποία θέλει να είναι τέλεια παντού (την οποία ξέρω πολύ καλά γιατί την προπονούσα όταν βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος νεανίδων στο σκάκι)...Το επιχείρημά του είναι ακριβώς αυτό που είπες : 'Γιατί ο γιος μου τα έχει όλα γραμμένα στ'@@ του?' (το οποίο φυσικά δεν είναι αλήθεια, απλά δεν σπάει τα κοντέρ όπως η αδερφή του)...Όπως έχουμε πολλές φορές πει, δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης.
Είναι σαφές και δεδομένο ότι η κατάσταση στην οικογένεια πολλά καθορίζει τη ζωή των παιδιών και την εξέλιξή τους ως άτομα, είναι επίσης σ' εμένα σαφές ότι οι σημερινοί γονείς (ιδίως οι μητέρες) είναι κυνηγοί πρωτιάς κι αυτό αγχώνει αφάνταστα τα παιδιά τους.
Στη δική μου περίπτωση, χωρίς να γνωρίζω που και πόσο έχουμε βάλει το δαχτυλάκι μας κι εμείς σαν γονείς, η κόρη μας κυνηγάει την πρωτιά παντού (ευτυχώς, για μένα, γλιτώσαμε από το 'ο πρώτος είναι πρώτος κι ο δεύτερος τπτ'), ο πρώτος γιός μου στο μπάσκετ (το σχολείο είναι σε τρίτη μοίρα, μετά και από τα ... κορίτσια), ο δεύτερος είναι παντού καλός και πολλά χαλαρός κι ο τρίτος είναι βέβαιος ότι θα είναι παντού και πάντα πρώτος. Ειδικά η περίπτωση του μικρού είναι για μένα η πιό χαρακτηριστική, αφού είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τη συμπεριφορά μας και δεν μπορώ να θυμηθώ ή να διακρίνω πουθενά παρότρυνση για πρωτιά!NIGA
Για τη Δάφνη,
Την παντρεύεις; -
Για τη Δάφνη,
Την παντρεύεις;Αμέ! Με τον δεύτερό σου ή τον τρίτο σου!!!!!
-
ωπα νατα κι αλλο συμπεθεριο στο φορουμ
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
ωπα νατα κι αλλο συμπεθεριο στο φορουμΕσένα σου δίνουμε τον Γιώργο!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...