-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και 2) η Αυστραλία ήταν πάντα χωρισμένη από την Παγγαία. Πώς πήγαν εκει ανθρωποειδή που όμως είναι homo sapiens?! Ξέρει κανείς αν οι Αβορίγγινες έχουν άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέραν της μεγάλης γνώσης περί της φύσης?!
Εδώ οι κάτοικοι της Πολυνησίας μπόρεσαν μεσω θαλάσσης να πάνε στο Νησί του Πάσχα που ήταν στου διαόλου το κέρατο, γιατί να μην έχουν πάει οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι και στην Αυστραλία;
-
20-27 Μαρτιου στο history channel ειναι η εβδομαδα της Ελληνικης ιστοριας 'From mythology to modern Greece'
Δειτε την.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
20-27 Μαρτιου στο history channel ειναι η εβδομαδα της Ελληνικης ιστοριας 'From mythology to modern Greece'Δειτε την.
Ποιος καλός άνθρωπος θα κάνει τον κόπο να τη γράψει?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
20-27 Μαρτιου στο history channel ειναι η εβδομαδα της Ελληνικης ιστοριας 'From mythology to modern Greece'
Δειτε την.
Ποιος καλός άνθρωπος θα κάνει τον κόπο να τη γράψει?
Είναι σειρά εκπομπών. Μερικές τις έχει ξαναδείξει. Οπως την εκπληκτική ' Η Ανοδος και η Πτώση των Σπαρτιατών' με ανάλυση τόσο των λόγων της κατάρευσης οσο και της επιρροής τους στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου θεωρήθηκαν πρότυπο (και οχι η Αθήνα όπως ήξερα).
-
Θα εχει μια σειρα ντοκυμαντερ καθολη τη διαρκεια της εβδομαδας...
Η ανοδος κ η πτωση της Σπαρτης ηταν οντως καταπληκτικη...Εμαθα πολλα πραγματα που δεν ηξερα....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θα βρεθεί αυτό είναι σίγουρο.
Αλλά για μένα δείχνει το μέγεθος των όσων δεν γνωρίζουμε Αντρέα.
Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι είμαστε απόγονοι των Νεάντερνταλ. Οχι πιά.Ποτέ μα ποτέ δέν θα είσαι απολύτως βέβαιος Νίκο για τόν απ'ευθείας πρόγονό μας.
αύριο άν σου πού οι παλαιοανθρωπολόγοι ότι καταγόμαστε απο τόν 'τάδε' χόμο (ελπίζω όχι του....χόμο-σεξουάλις ) πάλι στήν μέχρι πρότινος κατάσταση που θεωρούσες ότι είμαστε απόγονοι τού Νεαντερτάλις θα βρίσκεσαι.
Οπότε ή βολεύεσαι σέ αυτό που είναι ''ότι καλύτερο για τήν ώρα' (περιμένοντας το αυριανό καλυτερ-ότερο ) ή συνεχίζεις μιά ζωή να το αμφισβητείς θέλοντας να αποδείξεις ότι είσαι 'πονηρεμένος'
καί οι δύο περιπτώσεις κρύβουν παγίδες,διαφορετικές αναμεταξύ τους,αλλά υπαρκτές.(περισσότερο επικίνδυνες οι παγίδες τής δεύτερης κατηγορίας νομίζω)Ετσι ψάχνομαι και για όλα αυτά που διαβάζω στα διάφορα βιβλία σχετικά με Μύθους ή γεγονότα που περιγράφονται.
Τι νομίζω?
Οτι αυτά που διαβάζουμε (π.χ. περί Τάλω) είναι τα απομεινάρια του πολιτισμού που υπήρχε πριν τον Κατακλυσμό. Κάτι σαν αυτό που θα απέμενε από τον δικό μας στην περίπτωση Πυρηνικού πολέμου.Τό νομίζεις αυτό στα αλήθεια,ή αυτό είναι που θα ήθελες να ισχύει,ώστε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον στόν κόσμο γύρω μας;
Είναι πολύ περισσότερο αρεστη σάν αφήγηση μία ιστορία μέ εξωγήινους πολιτισμούς,χαμένες Ατλαντίδες,αποικίες στο διάστημα,χαμένα αρχαία έγγραφα,θεούς/ημίθεους,πανάρχαια ρομπότ,πανάρχαια μαχητικά τζέτ με αυτοκατευθυνόμενους πυραύλος καί πυρηνικές κεφαλές,από ότι μία ψιλομίζερη απλή-κοινή ιστορία ανθρώπων,οι οποίοι εξελίσονται μέσα στόν χρόνο με έναν τρόπο που είναι ολόιδιος με τόν δικό μας καθημερινό καί σύγχρονο. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σήμερα φυλογενετικό δέντρο, πριν από 4 εκ. χρόνια περίπου υπήρχαν δύο γένη: Homo και Aυστραλοπίθηκος [νότιος δηλαδή] Αφαρένσις.Αν δεν κανω καποιο τραγικο λαθος, το γενος Homo δεν αναγεται τοσο παλια. Η Λουσι και τα αλλα ευρηματα του Λικι αυτης της ηλικιας ειναι Αυστραλοπιθηκοι και το Η.habilis ειναι απο τα 2,5εκ και εντευθεν.
Εννοώ ότι 1) ο sapiens δεν μπορεί να εμφανίσθηκε ξαφνικά. Οπότε κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε τον απευθείας πρόγονό μας.
Και 2) η Αυστραλία ήταν πάντα χωρισμένη από την Παγγαία. Πώς πήγαν εκει ανθρωποειδή που όμως είναι homo sapiens?! Ξέρει κανείς αν οι Αβορίγγινες έχουν άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέραν της μεγάλης γνώσης περί της φύσης?!1)Εχω την αμυδρα υποψια οτι δεν υπαρχει απευθειας προγονος κανενος ειδους. Η δαρβινικη αλλα και νεοδαρβινικη θεωρια δε λειτουργει ακριβως ετσι. Δεν υπαρχουν προγονοι και απογονοι, αλλα διαφορα εξελικτικα σταδια τα οποια απο ενα σημειο και μετα χανουν τη δυνατοτητα της μεταξυ τους αναπαραγωγης και δρουν ανταγωνιστικα μεταξυ τους με αποτελεσμα ειτε τον εκτοπισμο των παλαιοτερων ειδων ειτε την εξαφανιση τους.
- Η Αυστραλια αποτελουσε μερος της Γκοντβανα το 'νοτιο' κομματι της Παγγαιας, αλλα αυτο μικρη σημασια εχει γιατι ουτως ή αλλως οι ηπειροι χωριστικαν πολυ νωριτερα απο την εξελιξη των πλακουντοφορων (που δεν υπαρχουν στην Αυστραλια).
Οι Αβοριγινες πηγαν με 'τεχνικα' μεσα (σχεδιες κλπ), ως ανθρωποι δηλαδη και οχι ως μελη της πανιδας. Υπαρχει και μια γραμμη της οποιας το ονομα μου διαφευγει και χωριζει την περιοχη της Ινδονησιας καπου στη μεση και μετα απο τη γραμμη εκεινη μονο ο ανθρωπος και ο ντινγκο που αυτος κουβαλησε υπαρχουν.
Υπαρχει και ενας Νορβηγος, που και αυτου το ονομα μου διαφευγει, ο οποιος με το Κον-Τικι και διαφορα αλλα προτζεκτς απεδειξε οτι τετοια ταξιδια απο την Ασια μεχρι και την Αμερικη ηταν δυνατα με σχεδία.
Ασχετο, αλλα οι Αβοριγινες ειναι απο τους συγκλονιστικοτερους πολιτισμους που εχω γνωρισει. Ειχα την τεραστια τυχη να επισκεφτω περιοχες τους και μουσεια τους και 11 χρονια απο τοτε παραμενω ακομη εντυπωσιασμενος. Τεχνη, μυθολογια, μουσικη, ολα.
Ετσι ψάχνομαι και για όλα αυτά που διαβάζω στα διάφορα βιβλία σχετικά με Μύθους ή γεγονότα που περιγράφονται.
Τι νομίζω?
Οτι αυτά που διαβάζουμε (π.χ. περί Τάλω) είναι τα απομεινάρια του πολιτισμού που υπήρχε πριν τον Κατακλυσμό. Κάτι σαν αυτό που θα απέμενε από τον δικό μας στην περίπτωση Πυρηνικού πολέμου.Τό νομίζεις αυτό στα αλήθεια,ή αυτό είναι που θα ήθελες να ισχύει,ώστε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον στόν κόσμο γύρω μας;
Είναι πολύ περισσότερο αρεστη σάν αφήγηση μία ιστορία μέ εξωγήινους πολιτισμούς,χαμένες Ατλαντίδες,αποικίες στο διάστημα,χαμένα αρχαία έγγραφα,θεούς/ημίθεους,πανάρχαια ρομπότ,πανάρχαια μαχητικά τζέτ με αυτοκατευθυνόμενους πυραύλος καί πυρηνικές κεφαλές,από ότι μία ψιλομίζερη απλή-κοινή ιστορία ανθρώπων,οι οποίοι εξελίσονται μέσα στόν χρόνο με έναν τρόπο που είναι ολόιδιος με τόν δικό μας καθημερινό καί σύγχρονο.Εγω εδω συμφωνω με τον κουκ. Αναμφιβολα κατι παραπανω ηθελαν να πουν πολλοι μυθοι, για οποιον ειχε την ικανοτητα να το κατανοησει, παραμενοντας ομως μια ταυτοχρονα 'αθωα' ιστορια επιφανειακα για τους πολλους. Αποδειξεις δεν εχω, αλλα ειναι η αισθηση αυτη.
- Η Αυστραλια αποτελουσε μερος της Γκοντβανα το 'νοτιο' κομματι της Παγγαιας, αλλα αυτο μικρη σημασια εχει γιατι ουτως ή αλλως οι ηπειροι χωριστικαν πολυ νωριτερα απο την εξελιξη των πλακουντοφορων (που δεν υπαρχουν στην Αυστραλια).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ετσι ψάχνομαι και για όλα αυτά που διαβάζω στα διάφορα βιβλία σχετικά με Μύθους ή γεγονότα που περιγράφονται.
Τι νομίζω?
Είναι πολύ περισσότερο αρεστη σάν αφήγηση μία ιστορία μέ εξωγήινους πολιτισμούς,χαμένες Ατλαντίδες,αποικίες στο διάστημα,χαμένα αρχαία έγγραφα,θεούς/ημίθεους,πανάρχαια ρομπότ,πανάρχαια μαχητικά τζέτ με αυτοκατευθυνόμενους πυραύλος καί πυρηνικές κεφαλές,από ότι μία ψιλομίζερη απλή-κοινή ιστορία ανθρώπων,οι οποίοι εξελίσονται μέσα στόν χρόνο με έναν τρόπο που είναι ολόιδιος με τόν δικό μας καθημερινό καί σύγχρονο.Εγω εδω συμφωνω με τον κουκ. Αναμφιβολα κατι παραπανω ηθελαν να πουν πολλοι μυθοι, για οποιον ειχε την ικανοτητα να το κατανοησει, παραμενοντας ομως μια ταυτοχρονα 'αθωα' ιστορια επιφανειακα για τους πολλους. Αποδειξεις δεν εχω, αλλα ειναι η αισθηση αυτη.
και γω το ιδιο πιστευω...εχω την αισθηση οτι οι μυθοι ειναι κατι παραπανω απο ιστοριες 'να χαμε να λεγαμε'....
ερωτηση! εφοσον συμφωνα με τις ερευνες συνηπηρχαν πχ. ο χομο ταδεους και ο χομο δειναους, δεν υπηρξαν μειξεις μεταξυ τους?????γιατι ο ενας επικρατησε εις βαρος του αλλου?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σήμερα φυλογενετικό δέντρο, πριν από 4 εκ. χρόνια περίπου υπήρχαν δύο γένη: Homo και Aυστραλοπίθηκος [νότιος δηλαδή] Αφαρένσις.
Αν δεν κανω καποιο τραγικο λαθος, το γενος Homo δεν αναγεται τοσο παλια. Η Λουσι και τα αλλα ευρηματα του Λικι αυτης της ηλικιας ειναι Αυστραλοπιθηκοι και το Η.habilis ειναι απο τα 2,5εκ και εντευθεν.
Aν και υπάρχει ακόμη μια σχετική διαμάχη ανάμεσα στους ανθρωπολόγους,η θεωρία του Leaky για το φυλογενετικό δέντρο που ανέφερα νομίζω ότι είναι και η πιο βάσιμη, μέχρι στιγμής.
Στην ουσία ανατρέπει την θεωρία της προέλευσης από ένα μόνο φυλετικό είδος [τον αυστραλοπίθηκο δηλ.] βασιζόμενος στα απολιθώματα του Χαντάρ.
Ο Λίκι ισχυρίζεται ότι τα απολιθώματα που βρέθηκαν στο Χαντάρ υποδηλώνουν την ύπαρξη δύο η περισσότερων ειδών, εξαιτίας του μεγάλου εύρους διαφορετικών χαρακτηριστικών και ανατομίας.
Αλλά παρά το πολύ αποσπασματικό αρχείο πριν τα 2εκ χρόνια κάνει και μια εικασία, που εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται εύλογη: είναι πολύ πιθανό ο habilis να προήρθε από ένα είδος homo, παρά από αυστραλοπίθηκο.
Και κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο και με την ακτινωτή προσαρμογή. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Τι νομίζω?
και γω το ιδιο πιστευω...εχω την αισθηση οτι οι μυθοι ειναι κατι παραπανω απο ιστοριες 'να χαμε να λεγαμε'....
ερωτηση! εφοσον συμφωνα με τις ερευνες συνηπηρχαν πχ. ο χομο ταδεους και ο χομο δειναους, δεν υπηρξαν μειξεις μεταξυ τους?????γιατι ο ενας επικρατησε εις βαρος του αλλου?
Υπήρχαν μεγαλες διαφορές. Τόσο στην όψη όσο και στα ήθη και έθιμα. Νομιζω οτι για τον sapiens ο Νεαντερταλ πρέπει να ήταν συνώνυμο του ζώου, ή πολύ κοντά σε αυτό.
Είχε κυκλοφορήσει μια σειρά βιβλίων (μυθοστοριογραφημα) της Jane Hayle (?) σχετικά με τους πρωτόγονους και την εμφάνιση των sapiens που μου άρεσε πολύ. -
ναι αλλα το θεμα ειναι οτι τα διαφορα ειδη ανθρωπων δεν εμφανιστηκαν απο τη μια στιγμη στην αλλη ωστε να υπαρχει αποστροφη του ενος για το αλλο...ετσι μου φαινεται δηλαδη...ο Νεαντερταλ πχ την εβλεπε τη γυναικα πχ του Κρο Μανιον και δεν ηθελε να ζευγαρωσει????και που το ξερουμε εμεις αυτο????? μηπως δε γινοταν για αλλους λογους?
μπορει να λεω και σαχλες αλλα το χω απορια! -
Αδη ούτε εγω μπορώ να στο εξηγήσω. Είναι και δική μου απορία.
Από όσο μπορώ να καταλάβω τα είδη συνυπήρξαν. Ομως οι επιμιξίες δεν ήταν 'της μόδας'. Και από όσο έχω διαβάσει, δεν πρέπει να οι 'νεώτεροι' να είχαν και σε μεγάλη υπόληψη τους 'παλαιότερους'.
Σαν παράδειγμα -στο μυαλό μου- φέρνω τον 19ο αιώνα και τους μαύρους. Που για τους λευκούς ήταν ζώα. Κάποιοι μπορεί να πήγαν με μαύρες αλλά η πλειοψηφία όχι. Η την οικογενεια των πιθηκοειδών. Που δεν διασταυρώνονται.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Νεάτερνταλ και ο sapiens έχουν διαφορετική αλληλουχία DNA. Σε ποσοστό που να τους καθιστά απλώς συγγενικά είδη.
Πάμε πίσω στο θέμα μας?
Τι μπορεί να υπήρχε πριν τον Κατακλυσμό?
Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη π.χ. υπήρχαν άνθρωποι (που δεν περιγρα΄φονται και πολύ διαφορετικοί από την εποχή του συγγραφέα) που καταστράφηκαν όλοι! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπως την εκπληκτική ' Η Ανοδος και η Πτώση των Σπαρτιατών' με ανάλυση τόσο των λόγων της κατάρευσηςTI ΛΕΣ ΤΩΡΑ?????? TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ?????? TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ?????? TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ?????? ** TI ΛΕΣ ΤΩΡΑ?????? **
Ρε παιδιά, δεν εχω Nova.... Aν μπορεί να το γράψει κάποιος και να μου το δώσει (DVD) το πλερώνω οσο-όσο !!!!!με το μαλακό ετσι, μη πονέσει.....
-
Μακάρι να μπορούσα να στο γράψω! Αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω το video να κάνει εγγραφή από το δορυφορικό!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγω εδω συμφωνω με τον κουκ. Αναμφιβολα κατι παραπανω ηθελαν να πουν πολλοι μυθοι, για οποιον ειχε την ικανοτητα να το κατανοησει, παραμενοντας ομως μια ταυτοχρονα 'αθωα' ιστορια επιφανειακα για τους πολλους. Αποδειξεις δεν εχω, αλλα ειναι η αισθηση αυτη.
Σεβάσμιε γέροντα (=γερομπισμπίκη ) χωρίς αποδείξεις δέν ισχύει το 'αναμφίβολα' σε όλα τα παραπάνω
Ομολογώ ότι καί σέ εμένα θα ήταν απείρως αρεστότερο το να ισχύουν όλα τα υπονοούμενα* τής μυθολογίας,αλλά για τήν ώρα τα έχω ταξινομημένα στο μυαλό μου ώς (καθαρά καί μόνο) παραμύθια.*Τα υπονοούμενα που μιλούν τουλάχιστον για έναν προηγμένο πολιτισμό με ίδια τεχνολογικά επιτεύγματα με αυτά του δικού μας (που δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι γέννημα-θρέμα τής φαντασίας) καί όχι με τεχνολογία διαφορετική ή ανώτερη (μέ άγνωστα για το σήμερα 'όπλα' ή 'εργαλεία') από τήν δική μας τών αρχών του 21ου αιωνα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αδη ούτε εγω μπορώ να στο εξηγήσω. Είναι και δική μου απορία.Από όσο μπορώ να καταλάβω τα είδη συνυπήρξαν. Ομως οι επιμιξίες δεν ήταν 'της μόδας'. Και από όσο έχω διαβάσει, δεν πρέπει να οι 'νεώτεροι' να είχαν και σε μεγάλη υπόληψη τους 'παλαιότερους'.
Σαν παράδειγμα -στο μυαλό μου- φέρνω τον 19ο αιώνα και τους μαύρους. Που για τους λευκούς ήταν ζώα. Κάποιοι μπορεί να πήγαν με μαύρες αλλά η πλειοψηφία όχι. Η την οικογενεια των πιθηκοειδών. Που δεν διασταυρώνονται.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Νεάτερνταλ και ο sapiens έχουν διαφορετική αλληλουχία DNA. Σε ποσοστό που να τους καθιστά απλώς συγγενικά είδη.
!Δύο διαφορετικά είδη,ή δέν κάνουν ποτέ αναμεταξύ τους σέξ (αλλες ορμόνες/οσμές/ερεθίσματα για το καθένα) ή άν κάνουν σέξ δέν κάνουν απογόνους (δέν γονιμοποιείται το ωάριο με ξένο σπερμα) ή αποδίδουν στείρα υβρίδια (αλογο+γαιδούρι=μουλάρι) από όσο γνωρίζω.Τουλάχιστον δέν μου έρχεται στο μυαλό κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
....γιατι ο ενας επικρατησε εις βαρος του αλλου?Ετσι λειτουργεί Αδη η 'εξέλιξη τών ειδών'
Επικρατεί καί αναπαράγεται το ικανότερο είδος.
Τα δύο αυτά είδη είχαν κάποιες διαφορές που έκριναν ποιό απο τα δύο θα ήταν περισσότερο επιτυχημένο στήν επιβίωσή του -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μακάρι να μπορούσα να στο γράψω! Αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πείσω το video να κάνει εγγραφή από το δορυφορικό!
Ακόμη και η πρόθεση μετράει...!
Να 'σαι καλά!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγω εδω συμφωνω με τον κουκ. Αναμφιβολα κατι παραπανω ηθελαν να πουν πολλοι μυθοι, για οποιον ειχε την ικανοτητα να το κατανοησει, παραμενοντας ομως μια ταυτοχρονα 'αθωα' ιστορια επιφανειακα για τους πολλους. Αποδειξεις δεν εχω, αλλα ειναι η αισθηση αυτη.
Σεβάσμιε γέροντα (=γερομπισμπίκη ) χωρίς αποδείξεις δέν ισχύει το 'αναμφίβολα' σε όλα τα παραπάνω
Ομολογώ ότι καί σέ εμένα θα ήταν απείρως αρεστότερο το να ισχύουν όλα τα υπονοούμενα* τής μυθολογίας,αλλά για τήν ώρα τα έχω ταξινομημένα στο μυαλό μου ώς (καθαρά καί μόνο) παραμύθια.*Τα υπονοούμενα που μιλούν τουλάχιστον για έναν προηγμένο πολιτισμό με ίδια τεχνολογικά επιτεύγματα με αυτά του δικού μας (που δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι γέννημα-θρέμα τής φαντασίας) καί όχι με τεχνολογία διαφορετική ή ανώτερη (μέ άγνωστα για το σήμερα 'όπλα' ή 'εργαλεία') από τήν δική μας τών αρχών του 21ου αιωνα.
Αντρέα τα 'υπονοούμενα' δεν μιλούν για πολιτισμό αντίστοιχο του δικού μας. Υποδεικνύουν κάποιο πολιτισμό σίγουρα διαφορετικό.
Προσωπικά το ψάχνω γιατι θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε οι πρώτοι και μοναδικοί. Και ότι όλες αυτές οι αναφορές για γεγονότα που οι σύγχρονοί τους δεν είχαν εξήγηση και εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, σίγουρα κάτι κρύβει.
Εσυ μιλάς για επιστημονικές εξηγησεις. Οπως πάντα. Αλλά μέρος της επιστήμης δεν είναι και η αμφισβήτηση των πάντων?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
....γιατι ο ενας επικρατησε εις βαρος του αλλου?
Ετσι λειτουργεί Αδη η 'εξέλιξη τών ειδών'
Επικρατεί καί αναπαράγεται το ικανότερο είδος.
Τα δύο αυτά είδη είχαν κάποιες διαφορές που έκριναν ποιό απο τα δύο θα ήταν περισσότερο επιτυχημένο στήν επιβίωσή τουη ερωτηση ειναι οτι οι επιστημονες λενε οτι ο ενας επικρατησε του αλλου ενω εμενα μου φαινεται περιεργο γιατι δεν υπηρξε αφομοιωση.... και δεν ηταν κανεις εκει για να μας πει αν δε ταιριαζαν τα χνωτα τους και δεν παρηγαγαν απογονους...τα ειδη δε βρεθηκαν ξαφνικα σε ενα κλουβι ωστε να αλληλοσκοτωθουν, συνηπηρχαν επι εκατονταδες χρονια μεχρι το ενα να εξαφανιστει και το αλλο να βασιλευσει...και δεν υπηρχαν επιμιξειες?????δε ξερω, αυτη ειναι απορια μου που δεν μπορεσαν να μου την εξηγησουν οι φιλοι μου που ασχολουνται με την αρχαιολογια...
Περί Μυθολογίας και Ιστορίας