-
Η Ελλάδα δεν θα πει ανοιχτα ναι αλλα φυσικά η Σούδα θα ειναι βασικό κεντρο των επιχειρησεων κατα του Ιραν στην Μεσόγειο,στρατο δεν στελνουμε γιατι δεν εχουμε,οποτε το ερωτημα ειναι : αν λεγαμε ανοιχτα ναι, τι σκ@τα παραπανω θα κάναμε που δεν θα κανουμε τωρα
Προσωπικα δεν μπορω παρα να συμφωνησω με την τελευταια προταση του Traveller.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Έχω τον αδερφό μου στις ΗΠΑ τα τελευταία 8 χρόνια. Μορφωμένος άνθρωπος, γύρω στα 35, τελείωσε την Ιατρική εδώ στην Αθήνα έκανε το στρατιωτικό του και έφυγε για εκεί για να κάνει research και να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στην ιατρική (όπως και έκανε)
Σας ρίχνουνε κάτι στο νερό ρε Gavriil εκει πέρα; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μέσα σε 8 χρόνια έχει χαζέψει όσον αφορά θέματα πολιτικής κρίσης. Πράγματα που μπορούσε να αντιληφθεί όπως όλοι μας όσο ήταν εδώ, ο εγκέφαλός του έχει πλέον πάψει να τα επεξεργάζεται. Για πολλά θέματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας ξέρω περισσότερα εγώ απο ότι αυτός και η (αμερικανίδα) γυναίκα του, και πίστεψε με είναι στο θεωρούμενο κοινωνικό upper class class εκεί με κοινωνική ζωή έντονη, και πρόσβαση σε όλα τα μέσα (ε αφου και οι δύο είναι χειρούργοι και βγάζουν πάνω απο $300Κ το χρόνο).
Κάπου ανάμεσα στην άγχος και το τρέξιμο της δουλειάς, στην αφθονία και τις άπειρες επιλογές καταναλωτισμού και διασκέδασης, κάτι συμβαίνει και ξεστρατίζετε λιγάκι...Ευτυχώς δεν είναι τόσο απόλυτος όσο εσύ, τουλάχιστον αναγνωρίζει οτι μάλλον αδιαφορεί για ορισμένα θέματα και τελειώνουμε εκεί. Αν είχατε ίδιες απόψεις θα είχαμε γίνει μαιλλικούβαρα
Την ίδια ακριβώς περίπτωση μου έχει περιγράψει ένας συμφοιτητής μου, που έχει συγγενείς στις Η.Π.Α. και έρχονται κάθε τόσο εδώ...
Σκεφτηκατε ποτε οτι ειναι το αντιθετο; Οτι δηλαδη αυτοι εχουν δικιο και οχι εσεις; Απο αυτο αρχιζει η ολη υποθεση. Αν τους θεωρεις ηδη λαθος πως ειναι δυνατον να δεις τιποτα αλλο.
Και ισως οταν ο αδερφος του Kilomeater αρχιζει να μιλαει και ο Kilomeater θελει με το στανιο να του δειξει το λαθος του, ο αδερφος του του λεει ασε ρε συ δεν με ενδιαφερει.
Πως το υποψιαζομαι αυτο; Εχω μια ντουζινα συγγενεις που θελουν να μου δειξουν ποσο λαθος ειμαι σε πολλα πραγματα και 99,99% τους λεω το ιδιο πραγμα. Δεν ενδιαφερομαι και οτι εχω αλλα πραγματα που με απασχολουν. Λογος ειναι οτι ξερω πολυ καλα οτι δεν θα βγαλω ακρη και αν και μπορω σχετικα ευκολα να τους αποδειξω τι γινεται και τι δεν γινεται τις πιο πολλες φορες δεν θελουν να αλλαξουν την γνωμη τους. Οποτε λεω με γεια σας και χαρα σας.
Νικος
-
Με άλλα λόγια, Νίκο, το μέρος που κατοικούμε μας επηρεάζει αρκετά ώστε να διαμορφώσουμε άποψη!
Οπότε, τελικά, όλοι έχουμε δίκηο.
Εξαρτάται από την οπτική γωνιά του καθενός.Εκτός αν θεωρείς ότι στις ΗΠΑ οι άνθρωποι, ξαφνικά, ανακαλύπτουν την αλήθεια!!
-
Να κάνει η mother
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
*Αθήνα
Σειρά επαφών με τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων έχει από το πρωί της Παρασκευής ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, Μεχντί Μοχτασεμί. Ο κ. Μοχτασεμί ζητά από την Ελλάδα να πει «όχι» σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ προειδοποιεί ότι όποια χώρα ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ «θα βρει απέναντί της το Ιράν».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρέσβης του Ιράν, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους αρχηγούς του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο και του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, με αφορμή τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματός της.
Σε ερώτηση εάν θα θεωρηθεί η Ελλάδα εχθρική χώρα, σε περίπτωση που διαθέσει βάσεις, εάν αποφασίσουν οι ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές, απάντησε ότι «οπωσδήποτε, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά οποιαδήποτε χώρα λάβει μέρος σ' αυτό το δίλημμα, θα βρει απέναντί της το Ιράν».
«Το Ιράν δεν θα επιτεθεί αν δεν δεχθεί εισβολή» υποστήριξε. «Αν όμως δεχθεί επίθεση» προσέθεσε, «τότε πάρα πολλές χώρες θα υποφέρουν από τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν».
Ο κ. Μοχτασεμί αναφέρθηκε επίσης στις ιστορικά φιλικές σχέσεις Ελλάδας - Ιράν, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη αναμένει από την Αθήνα να κατανοήσει τις θέσεις της και να βοηθήσει στη διπλωματική λύση του αδιεξόδου.
Κατά τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Ιρανός πρέσβης μετέφερε τις απόψεις της χώρας του και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απειλές που προβάλλουν οι ΗΠΑ.*
Ωχ ωχ.... να δούμε τι θα πουν οι δικοί μας τώρα...
Εμενα μου ακουγεται οτι δουλευουν την διπλωματια για να βελτιωσουν την σχεση τους με την ΕΕ που τους κοιταει με καχυποψια. Η Ελληνικη κυβερνηση θα πρεπει ακολουθησει την Ευρωπαικη πολιτικη. Το κοστος για κατι αλλο ειναι πολυ υψηλο. Δεν μπορω ουτε να φανταστω οτιδηποτε αλλο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
*Αθήνα
Σειρά επαφών με τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων έχει από το πρωί της Παρασκευής ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, Μεχντί Μοχτασεμί. Ο κ. Μοχτασεμί ζητά από την Ελλάδα να πει «όχι» σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ προειδοποιεί ότι όποια χώρα ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ «θα βρει απέναντί της το Ιράν».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρέσβης του Ιράν, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους αρχηγούς του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο και του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, με αφορμή τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματός της.
Σε ερώτηση εάν θα θεωρηθεί η Ελλάδα εχθρική χώρα, σε περίπτωση που διαθέσει βάσεις, εάν αποφασίσουν οι ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές, απάντησε ότι «οπωσδήποτε, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά οποιαδήποτε χώρα λάβει μέρος σ' αυτό το δίλημμα, θα βρει απέναντί της το Ιράν».
«Το Ιράν δεν θα επιτεθεί αν δεν δεχθεί εισβολή» υποστήριξε. «Αν όμως δεχθεί επίθεση» προσέθεσε, «τότε πάρα πολλές χώρες θα υποφέρουν από τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν».
Ο κ. Μοχτασεμί αναφέρθηκε επίσης στις ιστορικά φιλικές σχέσεις Ελλάδας - Ιράν, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη αναμένει από την Αθήνα να κατανοήσει τις θέσεις της και να βοηθήσει στη διπλωματική λύση του αδιεξόδου.
Κατά τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Ιρανός πρέσβης μετέφερε τις απόψεις της χώρας του και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απειλές που προβάλλουν οι ΗΠΑ.*
Πρωτα πρωτα. Ποιος εβαζε τις ερωτησεις; Οι δημοσιογραφοι; Δεν πιστευω η Ελληνικη πολιτικη ηγεσια να ρωταγε τετοια πραγματα. Αυτα που λεει ειναι προειδοποιηση και οριακα απειλη. Η ελληνικη κυβερνηση πρεπει να τον συμβουλεψει οτι η Ελλαδα θα τους υποστηριξει αν ακολουθησουν την διεθνη νομοθεσια και την συνθηκη για την διαδοση των πυρηνικων οπλων που εχουν υπογραψει. Τα αλλα ειναι δυστυχως απλως λογια. Οσο η ολη αντιμετωπιση τους ειναι θα το κανουμε ετσι και αλλοιως τοτε θα εχουν τα προβληματα που εχουν. Οσο εχουν μυστικα πυρηνικα προγραματα, οσο ο πρεοδρος του Ιραν εκτοξευει απειλες για το Ισραηλ και για την Ευρωπη ολοι τους κοιταζουν με καχυποψια. Οσο αγοραζουν και διαφημιζουν την κατασκευη οπλικων συστηματων που θα τα χρησιμοποιησουν εναντιων των ΗΠΑ και τους Ισραηλ. Αν αποφασιζαν να ειναι ειλικρινεις και να ακουλουθουσαν την συνθηκη δε θα ειχαν κανενα προβλημα να παρουν την τεχνογνωσια για την πυρηνικη ενεργεια. Οποτε για εμενα τουλαχιστον το προβλημα το δημιουργουν οι ιδιοι στον εαυτο τους.
-
Σκεφτηκατε ποτε οτι ειναι το αντιθετο; Οτι δηλαδη αυτοι εχουν δικιο και οχι εσεις; Απο αυτο αρχιζει η ολη υποθεση. Αν τους θεωρεις ηδη λαθος πως ειναι δυνατον να δεις τιποτα αλλο.
Nαι ρε σεις.
Σκεφτηκατε ποτε οτι εχετε αδικο που πιστευετε οτι οι ΗΠΑ δεν κινδυνευουν απο την Κουβα και εχουν δικιο τα βλαχαδερα που νομιζουν οτι ο Φιντελ θα καπνισει το επομενο πουρο του στο Καπιτωλιο αν αρθει το εμπαργκο προς τη Κουβα??
Μηπως εχετε αδικο που πιστευετε οτι η Γρεναδα (ενα νησι-κρατος της Καρα'ι'βικης με καμμια εκατοστη χιλιαδες κατοικους) δε μπορει να βλαψει το πολιτικο και οικονομικο συστημα της Δυσης και εχουν δικιο οι χασαπηδες της Ουασιγκτον που εστειλαν marines, αεροπλανοφορα και Β52 ωστε να καταστειλουν το παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα που εκφραζοταν απο τον ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ κεντροαριστερο προεδρο της Γρεναδα??Και ισως οταν ο αδερφος του Kilomeater αρχιζει να μιλαει και ο Kilomeater θελει με το στανιο να του δειξει το λαθος του, ο αδερφος του του λεει ασε ρε συ δεν με ενδιαφερει.
Πως το υποψιαζομαι αυτο; Εχω μια ντουζινα συγγενεις που θελουν να μου δειξουν ποσο λαθος ειμαι σε πολλα πραγματα και 99,99% τους λεω το ιδιο πραγμα. Δεν ενδιαφερομαι και οτι εχω αλλα πραγματα που με απασχολουν. Λογος ειναι οτι ξερω πολυ καλα οτι δεν θα βγαλω ακρη και αν και μπορω σχετικα ευκολα να τους αποδειξω τι γινεται και τι δεν γινεται τις πιο πολλες φορες δεν θελουν να αλλαξουν την γνωμη τους. Οποτε λεω με γεια σας και χαρα σας.
Nαι ρε KILOMEATER μπορει εσυ να λες στον αδερφο σου οτι κακως ο εγκληματιας Κισσιγκερ αναμειχθηκε σε καμμια τριανταρια σαραντα πραξικοπηματα και αυτος να βαριεται να σε πεισει οτι εχεις αδικο γιατι που να ξερεις εσυ καημενε τι απειλη ηταν η Γουατεμαλα για το γελαδαρη που βοσκει το κοπαδι του στην Αριζονα ή για το ψιλομεταλλαγμενο τιγκα στο φυστικοβουτυρο τσογλανο, που σκεφτεται πως θα πυροβολησει τους συμμαθητες του σε ενα σχολειο του Τενεσση.
Πως μπορεις να ξερεις εσυ καημενε ιθαγενη της Ελλαδας οτι οι καλοι Αμερικανοι ηθελαν το καλο των ΒορειοΒιετναμεζων και αυτος ηταν ο λογος που τους εριχναν κολωνια Agent Orange και προσπαθουσαν να τους ζεστανουν με Ναπαλμ.Μια ζωη νυχτωμενος μακρυα θα μεινεις.
Ενω οσοι πηγαν στο Αμερικα ειδαν το φως το αληθινον.
Που να καθονται να σου εξηγουν εσενα τωρα....Εdit:Ας ειναι λιγο προσεκτικοι οσοι μιλανε και αμπελοφιλοσοφουν για διεθνεις συνθηκες και διεθνη νομιμοτητα εξονοματος του κρατους των δολοφονων, και ας πιεσουν αν μπορουν 'Δημοκρατια' τους να υπογραψει τη Διακυρηξη για τα δικαιωματα του παιδιου.
Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι.... -
Φυσικά και μπορεί οι Έλληνες να έχουν άδικο και οι ΗΠΑμερικάνοι δίκιο. Μόνο που εκτός από τους Έλληνες βρίζουν τις ΗΠΑ για την πολιτική τους σχεδόν όλοι οι λαοί επί γης, πλην των παραρτημάτων τύπου Αυστραλίας και Ην. Βασιλείου.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Τι άποψη περιμένετε να πάρετε από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και έζησε 22 χρόνια Ελλάδα, 10 Αμερική και όταν λέει 'εμείς' εννοεί τους Αμερικάνους; Το πρόβλημα όπως το βλέπω είναι ότι καταριέται την μοίρα του που δε γεννήθηκε Αμερικάνος αλλά ήταν και παραμένει ένας τεράστιος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... Γειά σου ρε ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
Όσος καιρός και να περάσει, όσα χρόνια και αν βάλεις πίσω σου ζώντας στις ΗΠΑ τα στραβά του λαού μας δε θα τα βγάλεις από πάνω σου. Παραμένεις ξερόλας, εριστικός και on top of that, απέκτησες και καμια 10αρια κουσούρια made in USA... Over and out που λετε και στο Αμερικα.Ξερεις τι λεμε επισης;
It takes one to know another.
Nikos
Για να μην παρεξηγηθώ, διαβάζω χρόνια τον αντίλογο κι ας άρχισα να γράφω σχετικά πρόσφατα εδώ... Σε καμιά περίπτωση δε σε βάζω Νικο στην ίδια κατηγορία με τον Τσολιά... Μπορεί να διαφωνώ με αρκετές απόψεις που έχεις διατυπώσει αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχεις χάσει τον σεβασμό κανενός εδώ μέσα. Έχεις επιχειρήματα, τα αναπτύσσεις και μπορούμε να συζητήσουμε βρε αδερφέ. Τι όμως μπορείς να απαντήσεις σε επιχειρήματα του στυλ:
'Κοίτα, θα σου έλεγα την άποψή μου αλλά δε θα την πω γιατί είναι πάνω από το επίπεδο που μπορείς να καταλάβεις'
ή αλλο αγαπημένο επιχείρημα:
' '
ή
' '
You get the point...Πρωτα ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Αυτο που δεν καταλαβαινω οχι μονο για εσενα αλλα για πολλους εδω μεσα ειναι τι πεστευετε οτι θα πετυχετε οταν με δημοσιευσεις σαν την παραπανω. Αποκαλωντας καποιον εναν οχετο απο βρισιες, ειρωνιες και προσβλητικα επιθετα δεν πετυχαινει απολυτως τιποτα. Απλως οταν σου απανταει σου απανταει στο ιδιο στυλ. Για εμενα θελω να σημαινει οτι απλως εκεινη την στιγμη εχασε καποιος την ψυχραιμια του και εγραψε κατι που δεν εχει καμμια απηχηση και λογικη και φυσικα καμμια σχεση με το θεμα. Οποτε για αυτα τα λιγα λεπτα που το εγραψε και το δημοσιευσε αισθανθηκε την ευχαριστηση οτι 'του εδειξα του κερατα'. Που φυσικα ειναι αστειο το μονο που πετυχε ειναι να κατεβει ενα επιπεδο (η πολλα επιπεδα) πιο κατω απο αυτον που ανεφερε. Και φυσικα αυτο συμβαινει και σε εμενα πολλες φορες. Εχω πιασει τον ευατο μου να γραφω κατι και πολλες φορε να το δημοσιευω και μετα να πηγαινω πισω και να το κανω edit η να το σβηνω μια και δεν εχει κανενα λογο υπαρξης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά και μπορεί οι Έλληνες να έχουν άδικο και οι ΗΠΑμερικάνοι δίκιο. Μόνο που εκτός από τους Έλληνες βρίζουν τις ΗΠΑ για την πολιτική τους σχεδόν όλοι οι λαοί επί γης, πλην των παραρτημάτων τύπου Αυστραλίας και Ην. Βασιλείου.Για την Αγγλια δε ξερω τι πιστευει ο λαος της αλλα για την Αυστραλια ξερω οτι οι Αυστραλοι δε συμπαθουν και τοσο τους Αμερικανους....
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Η χώρα σου μονίμως είναι σε πόλεμο, και ποτέ κανείς δεν της 'την πέφτει'. Τυχαίο; Το χειρότερο είναι ότι υποτίθεται πως είστε 'Χριστιανοί'. Ανάθεμα κι αν έχει την παραμικρή σχέση με Χριστιανισμό η πολιτική σας. Ανάθεμα.
Οι Χριστιανοι δεν πανε σε πολεμο δηλαδη? LOL Οπως π.χ. οι Ελληνες του 1922?
Πληρώνεις φόρους. Και λοιπόν; Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Όλοι πληρώνουμε στη χώρα που μας φιλοξενεί. Μήπως θεωρείς τον εαυτό σου 'μεγαλομέτοχο' στην 'προσπάθεια εκδημοκράτησης των αγρίων' που λέει πως κάνει η χώρα σου;;;
Newflash for you: Για να πει ενα εθνος σε πολεμο χρειαζεται χρημα. Το οποιο ερχεται απο φορους. Χωρις φορους, οχι στρατιωτικες επιχειρησεις. Οσο πιο ευκαταστατοι ειναι οι πολιτες σου, ως εθνος, τοσο πιο πολλους φορους εισπρατεις, τοσο καλυτερο στρατο, κτλ μπορεις να εχεις. Τα καταλαβαινεις τα υπολοιπα ετσι?
Για σενα το παραπανω ειναι 'χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι'. ΟΚ. Πανε εσυ να κανεις κρατος οπως αυτο των ΗΠΑ, ή να πληρωνεις τους φορους που εχω πληρωσει εγω τα τελευταια 12 χρονια. Εαν για σενα ειναι τιποτε το παραπανω, τοτε οι στοχοι σου ειναι εξωγηινοι.
Εντέλει, δεν καταλαβαίνω τι φοβάσαι και συνειδητά (;) ζητάς το αίμα και τον πόλεμο ως 'λύση'.
Αντε παλι.
-
Δεν ζηταω αιμα! Παλι μας κανεις και φενομαστε ως ανθρωποφαγοι. Εαν ηταν ετσι, ριχναμε μια βομβα στο Ιραν και αυτα. Ξανα, για την 1δις φορα, κυβερνησεις προσπαθουμε να αλλαξουμε, οπως και πρεπει για να προστατεψουμε ΚΑΙ εσενα! Χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι ειναι αυτο που ακουω απο σενα στο παραπανω ομως. Δεν πειραζει ομως.
-
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις εαν ενας νεο-Χιτλερ κανει αυτα που εκανε ο Χιτλερ το 1939. Εσυ απο οτι φενετε δεν εχεις να χασεις πολλα και αρα δεν φοβασαι. No problem. Your problem.
Ζεις στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Αν φοβάσαι εσύ, θα έπρεπε να φοβούνται ΟΛΟΙ (όλες οι χώρες).
Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.
Σκέφτηκες τι κάνουν οι άλλες χώρες και γιατί;
Οχι μονο το σκεφτηκα, αλλα και το βλεπω καθε μερα. Στην Νεα Υορκη. Στο κτιριο του...ΟΗΕ. LOL.
Εσυ?
Αυτοί γιατί κάθονται στ'αυγά τους και κοιμούνται ήρεμοι το βράδυ κι εσύ όχι;
-
Καθοντε στα αυγα τους διοτι ξερουν ποιος θα βγαλει το φιδι απο την τρυπα παλι. Επισης καθοντε στα αυγα τους διοτι δεν μπορουν, για διαφορους λογους. Μερικοι απο αυτους ειναι: Δεν μπορουν πρακτικα, δεν μπορουν ψυχολογικα, δεν μπορουν πολιτικα (λογο του πολιτικου κοστους των πολιτων τους). Με αλλα λογια, δεν μπορουν απο μονοι τους. Φανταζεσαι μια περιπτωση που θα επρεπε να γινει επιθεση σε καποια χωρα που απειλουσε ΜΟΝΟ την Ευρωπη και για καποιο λογο οι ΗΠΑ δεν θα ανακατευοταν? Φαντασου κατι τετοιο. LMAO.
-
Κοιμουντε ηρεμα το βραδυ οσο οι ΗΠΑ εχουν Ρεπουμπλικανο Προεδρο στον Λευκο Οικο.
Άσε φανατισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις κατα μέρους και κάτσε σκέψου λιγάκι. Κάνε αυτό το πείραμα. Σκέψου που σε πάνε οι ηγέτες σου. Πως θα σε κοιτάζουν στο δρόμο σε μερικά χρόνια όταν ταξιδεύεις κάπου και λες πως είσαι 'από την Αμερική' (αν δε φοβάσαι να το πεις). Και πόσο κοντά είναι η εκδίκηση από αυτούς που υποφέρουν εξαιτίας της αλλαζονίας της χώρας σου.
Ε ναι ντε. Κατσε να παρω την συμβουλη σου και να σκεφτω καλα και ωριμα: Να αφησω τους Νεο Χιτλερ να μου σπασουν τα μουτρα και να αλλαξουν το πολιτικο καθεστως του πλανητη, για να μην εχω καποιον στην Ευρωπη, οταν θα ταξιδεψω για διακοπες να μου κανει μουτρα.
ΠΟΛΥ ωριμη, καλα σκεπτομενη σκεψη! Rolling my eyes till they break here... no such emoticon available. LOL.
By they way, εχω γυρισει ολη την ΗΠΑ, εκτος Αλασκας. Εαν θελει καποιος δεν χρειαζεται να παει πουθενα αλλου διακοπες για ολη του την ζωη. Εχει μυρια μερη με οτιδηποτε κλιμα και οτιδηποτε ατμοσφαιρα στις 50 πολιτειες σημερα. Δεν χρειαζεται καν να βγω απο την χωρα (εκτος επισξεψεως στην Ελλαδα φυσικα).
Αν κάτσουν στα αυγά τους οι ΗΠΑ θα χυθεί αίμα;
Οπως εκατσε στα αυγα της η σουπερ ωριμη και σπεπτομενη Ευρωπη το 1939? Και σε αλλες περιπτωσεις? Μπα! Καθολου αιμα δεν χυθηκε.
Μπορεί, κάποτε, αν πάρει την εξουσία ένας εντελώς τρελλαμένος ηγέτης στο Ιραν και πατήσει τη σκανδάλη των πυρηνικών. Τη σκανδάλη της αυτοκτονίας δηλαδή, γιατί θα τον ισοπεδώσουν πριν προλάβει να σκεφτεί τι έκανε.
Πριν προλαβει να σκεφτει? Μα μολις μας ειπες οτι πατησε την σκανδαλη. Αυτο σημενει 'η σφαιρα' εφυγε απο το 'δικανο'. Σφαιρες να σταματαμε δεν μπορουμε. Yet! Συνεχιζεις να σκεφτεσαι πολυ καλα πριν γραψεις βλεπω.
Έχει τέτοια παραδείγματα να μας διδάξει η ιστορία στην 'πυρηνική εποχή';;; Εγώ λέω πως κανείς δεν είναι τόσο τρελός ή τόσο ηλίθιος.
Εγω λεω οτι καποιος ειναι τρελος και ηλιθιος να μην νομιζει οτι κανεις δεν ειναι τοσο τρελος ή τοσο ηλιθιος. Εχουμε δει και ακουσει πολυ χειροτερα. Απο τους ιδιους τρελους και ηλιθιους. Οπως πχ οτι το ολοκαυτωμα δεν εγινε. Και αλλα τετοια διαφορα. Επισης ειδαμε 4 αεροπλανα να παιφτουν στο WTC. Προσφατα. Τρελους και ηλιθιους ο κοσμος γεματος? ΜΠΑ! Λεει η Ευρωπη. ΟΚ. Stay home. Let the right people take care of the right job. Συνεχισε να κακαριζεις....
Ειδικά να εναντιωθεί στις σημερινές ΗΠΑ. Το ξέρεις πως έτσι είναι. Σε βολεύει όμως σα δικαιολογία η μία στο εκατομμύριο (για εμένα ούτε καν στο δισεκατομμύριο) που αυτό λες πως μπορεί να συμβεί.
ΟΚ.
**Υποκριτής **δεν είσαι επειδή εφαρμόζεις 2 μέτρα και 2 σταθμά (αναφέρομαι στη χώρα σου)κάνοντας τα στραβά μάτια όπου βολεύει και διαλέγεις, όπως λες, τις 'μάχες' σου. Όχι.
Υποκριτής είσαι επειδή λες πως θέλεις την ειρήνη και μονίμως κάποιον βρίσκεις να του κάνεις πόλεμο.
Η ειρηνη εαν δεν προσεξες απο τα τελευταια 500 δις χρονια, ερχεται μονο μετα απο πολεμο. Ο πολεμος ειναι αναγκαιο κακο, ειναι μερος της πραγματικοτητα του πλανητη και των οντων που τον κατοικουν σημερα. Αυτο δεν προκειτε να το δεχθητε ποτε, λογο κουλτουρας. Αφου η Γερμανια δεν μπορεσε να σας στο αποδηξει δυο φορες μεσα σε 25 χρονια, τοτε ποτε δεν θα το καταλαβεται. Στην Ελλαδα ακομη ανναρωτιεσται γιατι ειχατε 4 χρονια κατοχη απο Γερμανους το 1940. Ακομη. 'Τι εγινε ρε παιδια?' LOL
Επειδή μιλάς για δημοκρατία κι ελευθερία και δε σέβεσαι την ελευθερία και το δικαίωμα των άλλων λαών να επιλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο διακυβέρνησής τους και να κανονίζουν τα εσωτερικά τους.
Οπως π.χ. διαλεξαν την Χουντα οι Ελληνες του 1967? Για σενα δεν ειναι εμφανες οτι οταν μιλαμε για φασιστες σας αυτους του Ιραν, ή σαν τον Σανταμ του Ιρακ πριν, ο λαος δεν ειναι παντα ικανος να φερει αλλαγη.
Επειδή το παίζεις σωτήρας και 'απελευθερωτής' ενώ είσαι ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων και θανάτου στον πλανήτη.
Τα οπλα τα πουλαω. Δεν παω και σημαδευω αλλους ανθρωπους και παταω την σκανδαλη για αυτους που τα αγοραζουν ξερεις. Το οπλο απο μονο του δεν σκοτωνει. Αν το κλειδωσεις 'στην ντουλαπα' για μια κακια ωρα για να αμυνθεις, δεν προκειτε να σκοτωσει κανενα. Trust me. Οι ανθρωποι σκοτωνουν, οχι τα οπλα.
BTW, μιλας για τα οπλα οπως τα Εφ 16 που αγορασατε απο ΗΠΑ και τα αλλα χιλια δυο, ετσι? Χμμμ...μιλουσες για υποκριτες πιο πανω....περιεργο.
Επειδή ΔΕΝ κινδυνεύεις, όντας ο πιο δυνατός στον πλανήτη, αλλά θες να πιστέψουμε ότι κινδυνεύεις.
Εδω εσυ δεν βλεπεις οτι ΕΣΥ κινδυνευεις, θα δεις οτι αλλοι κινδυνευουν? LOL I am not expecting that much from you at this point... lol.
Επειδή λες πως 'ό,τι κάνεις το κάνεις και για τους άλλους φίλους σου λαούς (και πρέπει και να σε ευγνωμωνούν!)', ενώ το μόνο που σε νοιάζει είναι το δικό σου οικονομικό συμφέρον.
ΤΟ πρωτο που με νοιαζει ειναι το συμφερον μου γενικα ως χωρα. Οπως κανουν ΟΛΕΣ οι χωρες και ολοι οι ανθρωποι. Μερος των συμφεροντων μου ειναι οι καλη υγεια και κατασταση των συμμαχων και φιλων μου. Οσο πιο δυνατη η Ευρωπη, Καναδας, Ιαπωνια, Αυστραλια, τοσο καλυτερα για τις ΗΠΑ και για τις ιδιες αυτες τις χωρες. It's win/win. Εσυ ομως το διαστρεφεις σε κατι αρνητικο το παραπανω, when there is nothing wrong with it.
Επειδή πουλάς φούμαρα στο λαό σου και τους λες ότι βρίσκονται σε 'πόλεμο με τον τρόμο' για να υποστηρίξουν τις δήθεν απαραίτητες 'επεμβάσεις' και θυσίες έμψυχου δυναμικού.
Ε ναι. Φουμαρα πουλαω. Το 9/11 δεν εγινε στην Νεα Υορκη αλλα στο Χολυγουντ. Οπως και ολες οι αλλες καταστροφες απο τρομοκρατες και αλλους φασιστες τα τελευταια 120 χρονια. Σινεμα ειναι ολα. LOL.
Επειδή σε καθοδηγούν οι μεγαλοβιομήχανοι και τα οικονομικά τους οφέλη και λες πως σε καθοδηγεί ο Θεός (μήπως ο Θεός σου κρατάει και Τόμαχωκ στα χέρια του;;!). Και, σε προσωπικό επίπεδο, επειδή όλα τα παραπάνω ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ότι ισχύουν, αλλά δε θέλεις να το παραδεχτείς ούτε στο ελάχιστο σε μεταξύ μας φιλική συζήτηση.
Σε πρωσοπικο επιπεδο, ολα τα παραπανω δεν ισχυουν και τα απαντησα ενα-ενα. Και επισης φιλικη συζητηση μπορω να κανω και μεσω ιντερνετ αλλα και τετ-α-τετ. Και εχω αποδηξει και τα δυο, οχι οτι χρειζοταν να αποδειξω οτιδηποτε σε οποιονδηποτε εδω ή αλλου.
Νομίζεις ότι το Ιράν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά εναντίον του Ισραήλ και μετά οι ΗΠΑ να το αφανίσουν απ' τον χάρτη;
Εσυ νομιζεις οχι? Γιατι? Και τι πρεπει να μας κανει να ειμαστε σιγουροι για το οχι?
Σίγουρος δε μπορείς να είσαι ΠΟΤΕ και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είναι γεγονός.
Ακριβως ο λογος που η διπλωματια εχει ημερομηνια ληξης. Αρα συμφωνεις με τον Μπους και τους αλλους κυριους.
Κατόπιν τούτου, αν δεν προκαλείς, και εμπνέεις σεβασμό (είτε με τη δύναμη πυρός σου είτε -καλύτερα- με ο,τιδήποτε άλλο) έχεις να φοβηθείς πολύ λιγότερο απ' ότι όταν δημιουργείς τρομοκράτες, βομβιστές αυτοκτονίας και γενικότερη αστάθεια στον κόσμο μέσω της 'λογικής' των πολέμων.
Το ερώτημά σου φανερώνει έναν ανώριμο κι επικίνδυνο τρόπο αντιμετώπισης.
Το ερωτημα μου και ο τροπος αντιμετωπισης ειναι πολυ λιγοτερο επικυνδυνα απο ενα πυρνηνικο Ιραν.
'Τι πρέπει να σου κάνει για να είσαι σίγουρος πως όχι...'
ΕΣΥ, τι πρέπει να κάνεις για να είναι σίγουρος ο γείτονάς σου που σε βλέπει στο δρόμο ότι δε θα βγάλεις ξαφνικά ένα περίστροφο ή ένα μαχαίρι και δε θα του επιτεθείς;;; Μήπως πρέπει να σε πλακώσει στο ξύλο με το που σε βλέπει μπροστά του, just to be on the safe side;;;
Και το παραδειγμα σου ειναι τοσο αντιστοιχο της περιπτωσης ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΙΡΑΝ, τι να σου πω. Τρεχει η ικανοτητα κριση απ'τα μπατζακια που λες...
Κι όμως, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια περίπτωση. 'Χτύπα όποιον υποπτεύεσαι ότι μπορεί να σε απειλήσει πριν προλάβει να το κάνει'. Το μόνο που αλλάζει είναι η κλίμακα.
Το προβλημα ξανα ειναι οτι βλεπεις τα θεματα εξωτερικης πολιτικης με τοσο απλοικο τροπο. Διστιχως για ολους μας, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα με ενα πυρηνικο Ιραν, οσο ειναι θεματα με τον γειτονα του σπιτιου σου π.χ.
Αλλά είπαμε, η υποκρισία ζει και βασιλεύει._
Whatever.
Make no mistake. Αυτό λέει το νέο 'δόγμα' των ΗΠΑ. Με αυτό θες να χτιστεί το μέλλον του πλανήτη; Να σκοτώνουμε όποιον υποπτευόμαστε (για τους δικούς μας 'λογικούς' λόγους) για να 'μην προλάβει να μας απειλήσει';;
Αν αυτό θεωρείς ότι είναι 'ελευθερία' και 'δημοκρατία', καλύτερα να βρεις χρόνο για λίγο διάβασμα, που σου πρότεινε και ο kouk, γιατί πραγματικά δεν πάμε καθόλου καλά.Ξανα. Κριση. Απο το παραπανω, για σενα, τα αμερικανακια μπενουνε σε χωρες για να σκοτωσουν οσους γινετε περισσοτερους. Εαν ηταν ετσι, θα το κανονιζαμε το θεμα με ΜΙΑ βομβα απο ΕΝΑ αεροπλανο οπως ξερεις. Ξερεις τι εννοω ετσι?
Όχι δεν ξέρω τι εννοείς. Εξήγησε.
Ξερεις πολυ καλα το εννοω. ΜΙΑ βομβα. Αυτα.
Το 'να σκοτώσουν όσο μπορούν περισσότερους' oύτε το έγραψα ούτε το υπαινήχθηκα. Παρεξήγησες.
Εγραψες:
'Να σκοτώνουμε όποιον υποπτευόμαστε (για τους δικούς μας 'λογικούς' λόγους) για να 'μην προλάβει να μας απειλήσει';; '
Τι να σκεφτω απο το παραπανω?
Εαν δεν πιστευεις οτι οι ΗΠΑ προσπαθουν να σκοτωσουν οσο γινετε παραπανω Ιρακινου, Ιρανους, οτιδηποτε, τοτε μπραβο σου, διοτι σκεφτεσαι σωστα.
Δεν είναι αυτό η ουσία, η 'ποσότητα'. Η ουσία είναι η έντονη προτίμηση της βίας αντί της ειρήνης πριν καν υπάρξει εξακριβωμένη απειλή και η 'οξυθυμία' (short-temper δεν το λέτε;) των ΗΠΑ απέναντι σε όποιον δε γουστάρουν.
Δεν ειναι θεμα γουσταρουμε ή οχι. Ειναι θεμα ποιος ειναι εντονη απειλη και ποιος οχι. Εαν εισαι φασιστας με ενα gazilion γαλονια πετραιλεο το οποιο σημενει οτι εχεις δωρεαν χρημα χωρις να βαλεις τον λαο σου να δουλψει, το οποιο σημενει οτι δεν χρειαζεσαι υγιεις οικονομια για να εχεις χρημα, το οποιο σημενει οτι η ελευθερια ειναι δευτερευουσα οπως και η δημοκρατια και εχεις προγραμμα πυρηνικο και εχεις πυραυλους που φτανουν την Ευρωπη, τοτε εισαι απειλη!
Για σενα το παραπανω δεν ειναι απειλη. ΟΚ. Κατσε στα αυγα σου και ασε τους αλλους να ξεκαθαρισουν το θεμα. Οπως κανεις παντα φυσικα.
Σαν να σου λέει ο γείτονάς σου 'αν σε δω να κοιτάζεις τις ντομάτες που έχω φυτέψει στον κήπο μου και να γλύφεσαι θα σε παράπέμψω στη δικαιοσύνη, κι αν δεν κάνουν κάτι αυτοί θα σου κόψω τα χέρια!!!'
Παλι με τις αστοχες, υπεραπλουστευουμενες υποθεσεις και αστοχα παραδειγματα. ΟΚ. Για σενα το θεμα πυρηνικο Ιραν ειναι οσο απλο οσο οι ντοματες του γειτονα. You're helping me win the arguments sir lol.
Σα να σου λέω εγώ ότι 'αν η εμφάνισή σου μου θυμίζει τρομοκράτη και σε δω να με πλησιάζεις με το χέρι στην εσωτερική σου τσέπη, έχω κάθε δικαίωμα να σε καθαρίσω επιτόπου'.
Το ιδιο.
Ο νόμος τι λέει γι αυτό; Νόμιμη άμυνα;
Bέβαια εκεί που ζεις αν ζητήσεις σε μια κοπέλα να βγείτε έξω μαζι και σου πει όχι την πρώτη φορά, τη δεύτερη μπορούν να σε πάρουν σηκωτό οι κύριοι με τα μπλε για σεξουαλική παρενόχληση...
Είστε πολύ μπροστά. Η 'κοινωνία του μέλλοντος'....
Δεν εχω ιδεα για ποιους μιλας πιο πανω, εμεις δεν εχουμε καμια σχεση με αυτους.
Εμεις και αλλοι εχουμε προβλημα με τις κυβερνησεις μερικων κρατων. Ποσο ξαστερα και ποσες φορες πρεπει να ειπωθει απο το administration για να το γραψουν στις Ελληνικες εφημεριδες και να το καταλαβεις εσυ και οι αλλοι?
Έχεις πρόβλημα μόνο με την κυβέρνηση αλλά όχι με αυτούς που την ψήφισαν ή την ανέχονται, ε;;!!! Η θεωρία των προβάτων που λέγαμε παραπάνω, λοιπόν!!
Αυτοι που την ψηφισαν? Οπως οι ψηφοφορια του Παπαδοπουλου στην Ελλαδα?
Κι εμείς, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουμε το πρόβλημα, όχι με τον απλό πολίτη που είναι το θύμα (ναι, ΚΑΙ εσύ - άσχετα αν το νοιώσεις σε 5 χρόνια ή σε 15).
ΟΚ. Τοτε συνεχισε να διαφωνεις με την κυβερνηση ΗΠΑ. Και συνεχισε να νομιζεις οτι τα αμερικανακια, για ακομη μια φορα, ειναι...αμερικανακια. Και θυματα.
Μας βολευει κατι τετοιο ετσι κι αλλιως.
Με την υποσημείωση ότι η κυβέρνησή σας 'παίρνει γραμμή' από τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και των εταιριών που τη στηρίζουν, και όχι από τον απλό πολίτη που την ψήφισε ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες. Οπότε είναι βαθύ το loop. Τα ξέρεις αυτά, όμως.
Ε ναι. Η GE, η GM και η Walmart ειναι αυτες που θελουν το Ιραν οχι πυρηνικο.
Επισης οι ιδιες εταιριες ειναι αυτες που κανουν πλυση εγκεφαλου σε εμας τα θυματα και μας υπνωτιζουν να ψηφιζουμε Μπους.
Εν το μεταξυ, οι πανεξυπνοι, παντα εμπρος, Ελληνες καθοντε και μας λυπουντε. Τα καημενα τα αμερικανακια κοιτα ποσο πισω ειναι και εμεις ποσο μπροστα.
You make me hurt απο το ξεκαρδιζμα...
**Εαν μπορουσαμε και ειχαμε την τεχνολογικη δυνατοτητα να παρουμε αιχμαλωτους ΜΟΝΟ τους της κυβερνησης Ιραν, θα το καναμε χτες! **Ουτε γρατζουνια σε κανενα
I'm sure you would.
Good! Αρα συμφωνουμε.
Άρα θα δικαιολογούσες και όποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν άλλες χώρες που δε γουστάρουν την εξωτερική σας πολιτική, να 'απαγάγουν' το δικό σας επιτελείο (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, υπ.εξωτερικών, συμβούλους τους, κλπ).
Εαν θες να προσπαθησεις, ηδου η Ροδος, ηδου και το πηδημα. Ετσι δεν ελεγαν οι Αρχαιοι Ελληνες? Ελα ντε. Προσπαθησε.
LOL.
Καθε χωρα ειναι (νεα Ελληνικη λεξη) 'αποβασιμη'. Θες να κανεις καποιου ειδους επιθεση στις ΗΠΑ. Let's go. Let's see you try.
Αλλα κατσε διοτι κατι μου θυμιζει το παραπανω. Α ναι! Ειναι τα γνωστα λογια και οχι πραξεις των διαφορων...
Conference call time....later.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά και μπορεί οι Έλληνες να έχουν άδικο και οι ΗΠΑμερικάνοι δίκιο. Μόνο που εκτός από τους Έλληνες βρίζουν τις ΗΠΑ για την πολιτική τους σχεδόν όλοι οι λαοί επί γης, πλην των παραρτημάτων τύπου Αυστραλίας και Ην. Βασιλείου.Μια απαντηση ειναι αυτη.
Για εμενα δεν υπαρχει καθαρη γραμμη μεταξυ του δικιου και του αδικου. Οι πλειοψηφια των καταστασεων ειναι καπου στην μεση ( in gray territory που λεμε και τοπικα). Οσο και να προσπαθουμε να τα ξεχωρισουμε ουτως ωστε να εχουμε μια ευκολη εκλογη δεν υπαρχει περιπτωση. Οσο πιο απολυτοι ειμαστε και οσο λιγωτερο προθυμοι να κοιταξουμε την αλλη αποψη και οσο πιο σιγουροι οτι εμεις και κανενας αλλος εχουμε 100% καταλαβει την ολη κατασταση. Στην σημερινο κοσμο δεν υπαρχει καθαρη τομη η γραμμη μεταξυ του κακου και του καλου. Πολλοι προσπαθουν να θεωρησουν το Ιραν καλο και να του δωσουν την ευκαιρια αλλα το ιδιο το Ιραν εχει βαλει τον εαυτο του εκει που ειναι. Ειτε ειναι για εσωτερικη καταναλωση ειτε για οτιδηποτε αλλο δεν εχει τοσο πολυ σημασια.
Το αλλο οτι πολλοι αντιπαθουν τις ΗΠΑ ειναι λιγακι παραξενο. Θεωρουμε δηλαδη οτι επειδη πολλοι αντιπαθουν τις ΗΠΑ οποτε πρεπει και εμεις να αντιπαθουμε τις ΗΠΑ; Θελω να πιστεψω οτι μπορουμε να διαφοροποιησουμε την γνωμη μας και να ειμαστε ικανοι να αποφασισουμε βασιζομενοι στα δικα μας θεματα (της Ελλαδας μας και οχι τα θεματα του Ιραν και του Ισραηλ) αν πρεπει να αντιπαθουμε η οχι τις ΗΠΑ. Η Ελλαδα ειναι ενας παικτης στην ολη υποθεση και ξερω οτι θα κανει αυτο που πρεπει. Βοηθαει παντα να καταλαβαινουμε το γιατι. Δεν ειπαμε οτι ειναι η τελοια απαντηση αλλα ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση για την Ελλαδα που φυσικα πρεπει να εινα η υψηλοτερη πρωτεραιοτητα.
-
Ως συνηθως....
Τρια πουλακια καθονται πλεκουνε πουλοβερ -
Ο χρήστης Gavriil1 έγραψε:
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις εαν ενας νεο-Χιτλερ κανει αυτα που εκανε ο Χιτλερ το 1939. Εσυ απο οτι φενετε δεν εχεις να χασεις πολλα και αρα δεν φοβασαι. No problem. Your problem.Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.
Το θέμα λοιπόν είναι αυτό που ήταν πάντα.
Ο μικρόκοσμος των βολεμένων!
Κάντε οτι θέλετε, αρκει να κρατήσω εγω τον τρόπο ζωής μου!!!Γαβριήλ, οι αυγκρίσεις με Χίτλερ δεν είναι σωστές.
Πρώτον, γιατι ο Χίτλερ δεν έχει καμιά σχέση με το Ιράν.
Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, η απάνθρωπη συμφωνία που επέβαλαν οι Σύμμαχοι στην Γερμανία, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επέτρεψε στον Χίτλερ να ανέβει στην εξουσία (εκμεταλευόμενος τα δεινά που πέρναγαν οι Γερμανοί).Αν δοκιμάσεις να σκεφτείς ότι υπάρχουν συμφέροντα και η υπεροψία της υπερδύναμης πίσω από όλα όσα γίνονται, ίσως να καταλάβεις και γιατι είμαστε σκεπτικοί και φοβόμαστε για όλα αυτά που έρχονται!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, η απάνθρωπη συμφωνία που επέβαλαν οι Σύμμαχοι στην Γερμανία, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επέτρεψε στον Χίτλερ να ανέβει στην εξουσία (εκμεταλευόμενος τα δεινά που πέρναγαν οι Γερμανοί).Μη το σκεφτεσαι καθολου.
Ακριβως αυτος ηταν ο λογος που επικρατησε ο Χιτλερ.
Αν διαβασεις δε, και τη συνθηκη που υποχρεωθηκαν να υπογραψουν οι Γερμανοι θα απορησεις που ο Χιτλερ δεν ειχε ανεβει στην εξουσια το 1925 ή και νωριτερα....Και ακριβως αυτο ειναι το προβλημα.
Αντι οι χασαπηδες της Ουασιγκτον να κατσουν να δουν τι προκαλει τη τρομοκρατια ακολουθθουν μια ηλιθια πολιτικη που γεννα συνεχως τρομοκρατια. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φυσικά και μπορεί οι Έλληνες να έχουν άδικο και οι ΗΠΑμερικάνοι δίκιο. Μόνο που εκτός από τους Έλληνες βρίζουν τις ΗΠΑ για την πολιτική τους σχεδόν όλοι οι λαοί επί γης, πλην των παραρτημάτων τύπου Αυστραλίας και Ην. Βασιλείου.
Μια απαντηση ειναι αυτη.
Για εμενα δεν υπαρχει καθαρη γραμμη μεταξυ του δικιου και του αδικου. Οι πλειοψηφια των καταστασεων ειναι καπου στην μεση ( in gray territory που λεμε και τοπικα). Οσο και να προσπαθουμε να τα ξεχωρισουμε ουτως ωστε να εχουμε μια ευκολη εκλογη δεν υπαρχει περιπτωση. Οσο πιο απολυτοι ειμαστε και οσο λιγωτερο προθυμοι να κοιταξουμε την αλλη αποψη και οσο πιο σιγουροι οτι εμεις και κανενας αλλος εχουμε 100% καταλαβει την ολη κατασταση. Στην σημερινο κοσμο δεν υπαρχει καθαρη τομη η γραμμη μεταξυ του κακου και του καλου. Πολλοι προσπαθουν να θεωρησουν το Ιραν καλο και να του δωσουν την ευκαιρια αλλα το ιδιο το Ιραν εχει βαλει τον εαυτο του εκει που ειναι. Ειτε ειναι για εσωτερικη καταναλωση ειτε για οτιδηποτε αλλο δεν εχει τοσο πολυ σημασια.
Το αλλο οτι πολλοι αντιπαθουν τις ΗΠΑ ειναι λιγακι παραξενο. Θεωρουμε δηλαδη οτι επειδη πολλοι αντιπαθουν τις ΗΠΑ οποτε πρεπει και εμεις να αντιπαθουμε τις ΗΠΑ; Θελω να πιστεψω οτι μπορουμε να διαφοροποιησουμε την γνωμη μας και να ειμαστε ικανοι να αποφασισουμε βασιζομενοι στα δικα μας θεματα (της Ελλαδας μας και οχι τα θεματα του Ιραν και του Ισραηλ) αν πρεπει να αντιπαθουμε η οχι τις ΗΠΑ. Η Ελλαδα ειναι ενας παικτης στην ολη υποθεση και ξερω οτι θα κανει αυτο που πρεπει. Βοηθαει παντα να καταλαβαινουμε το γιατι. Δεν ειπαμε οτι ειναι η τελοια απαντηση αλλα ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση για την Ελλαδα που φυσικα πρεπει να εινα η υψηλοτερη πρωτεραιοτητα.
Ας δούμε τα πράγματα όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν.
1ον: το Ιράν δεν θα είχε λόγο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, ακόμα κι αν τα διέθετε, εφόσον δεν δεχόταν επίθεση. Διότι θα γνώριζε πολύ καλά ότι θα ισοπεδωνόταν από πολλαπλές πυρηνικές επιθέσεις. Για τους ίδιους λόγους δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα από το Ισραήλ, το Πακιστάν και την Ινδία. Ειδικά τα δύο τελευταία κράτη έχουν έρθει σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ σύρραξη μεταξύ τους και τα χαρακτηρίζει τεράστια έχθρα, ενώ ο φανατισμός, θρησκευτικός και εθνικός, περισσεύει και στις δύο πλευρές.
2ον: η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, αφενός επειδή ανήκει στο ΝΑΤΟ, αφετέρου επειδή είναι αδύναμη χώρα σε σχέση με τις υπερδυνάμεις και αφετέρου γιατί η Τουρκία καραδοκεί να καρπωθεί από άρνησή της πολλά και διάφορα, να συναινέσει στη χρήση της Σούδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν δίκιο και η Ελλάδα το αναγνωρίζει.
3ον: είσαι ΗΠΑμερικάνος και θες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, διότι από αυτό εξαρτάται η καλοπέρασή σου. Κάνε το αφού το θες, αλλά pleeeeeeeeease μη μας λες ότι όλα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, είναι τουλάχιστον γελοίο.
4ον: αν θες να σκοτώσεις κάποιον ακόμα κι αν σου έχει κάνει μεγάλο κακό και δικαιολογημένα τον μισείς, δεν έχεις το δικαίωμα να το πράξεις. Αν το πράξεις είσαι κατακριτέος και τιμωρητέος βάσει οποιουδήποτε δικαίου (και του ΗΠΑμερικανικού ασφαλώς). Αν τώρα το κάνεις ρίχνοντας μια βόμβα στο σπίτι του και μαζί εξοντώσεις τη γυναίκα του, τα παιδιά του και μερικούς φίλους του, τότε τί ακριβώς είσαι; Κάποιος θα έλεγε 'τέρας'. Εσύ τί λες;
5ον: η χάρτα των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι επιτρέπεται μόνο ο αμυντικός πόλεμος. Χωρίς περαιτέρω σχόλια.
6ον: ο Γαβριήλ είναι όντως χαρακτηριστικό παράδειγμα φανατικού κάφρου ΟΠΑΔΟΥ. Ό,τι και να του πεις, όσα στοιχεία και αν του δείξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να καταλάβει. Η αθλιότητά του (χύμα τα λέω, ε; ) φτάνει στο σημείο της υποστήριξης βομβαρδισμού πόλεων εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς. Οι φωτογραφίες με διαμελισμένα παιδάκια στο Ιράκ του φαίνονται μάλλον αστείες και διασκεδαστικές, δεν εξηγείται διαφορετικά η μανία του να επιμένει μολονότι η βασική αιτιολογία του πολέμου στο Ιράκ, δηλ. η ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής, γκρεμίστηκε στα εξ ων ψευδή στοιχεία συνετέθη. Ποια η διαφορά του με αυτή των ζώων στις ρωμαϊκές αρένες που ικανοποιούνταν με το αίμα πριν 2000 χρόνια;
Αυτά προς το παρόν.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
**Εαν μπορουσαμε και ειχαμε την τεχνολογικη δυνατοτητα να παρουμε αιχμαλωτους ΜΟΝΟ τους της κυβερνησης Ιραν, θα το καναμε χτες! **Ουτε γρατζουνια σε κανενα
I'm sure you would.
Τοτε γιατι γελας αφου εισαι σιγουρος? Εγω δεν αστειευομουν. Εαν υπηρχε administration στις ΗΠΑ που δεν θα εκανε το παραπανω και αντι αυτου χρισημοποιουσε παραπανω force απο οτι χρειαζοταν, εγω πρωτα θα το καταδικαζα. Πριν απο σενα.
Εαν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ο Δυτικος κοσμος δεν εχει να ανυσηχυσει για τιποτε με ενα πυρηνικο Ιραν με την σημερινη κυβερνηση, τοτε σορρυ, δεν μπορω να σε βοηθησω περαιτερω.
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς, ότι 'ο Δυτικός κόσμος δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτε με ένα πυρηνικό Ιράν'!! Αφού αν τολμήσει να 'κουνηθεί' το Ιράν επιθετικά, ξέρει ότι θα δώσει δικαίωμα να το 'πατηκώσουν'.
Δεν μου λες. Εαν το πυρηνικο Ιραν, κανει την λαθος κινηση στο μελον. Πως ακριβως θα το πατησεις εσυ ακριβως? Ως Ελλας? Απαντηση?
(μπερδεύτηκες μάλλον, ε; )
Ο μπερδεμενος εισαι εσυ. Εδω και καιρο. And light at the end of the tunnel, I do not see. Not that it matters.
Αν τύχαινε κι έμενες στην Ευρώπη, ή γενικότερα σε κάποια φιλήσυχη
χώρα...και οχι φιλοπολεμη με επεκτατικες στασεις οπως οι ΗΠΑ....
Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.
Πες το ντε. LOL.
20-30.000.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως καταναλώνετε. Το 25% της ενέργειας του πλανήτη. Και είστε μόλις το 5% του πληθυσμού του. Αν αυτό δεν είναι υπερκατανάλωση και δεν αποτελεί κίνητρο για επεκτατικές τάσεις, απλά γυρνάμε στην υποκρισία, που συζητούσαμε παραπάνω.
Επεκτατικες τασεις επηδει ειμαστε υπερκαταναλωτικοι. LMyAssOff.
Ποσες ακριβως πολιτειες προσθεσαμε στο συνολο τα τελευταια 60 χρονια ρε σι δε βοις και δεν τις προσεξα? Διοτι το κανεις και ακουγεται οτι εχουμε επεκταθει τοσο πολυ που δεν μας χωραει ο πλανητης. ΑΠαντηση?
Το Ιραν να τα βαλει τα πετρελαια του εκει που ξερει. Δεν με ενδιαφερουν τα πετρελαια του Ιραν ως ΗΠΑ καθολου! Σε 15 χρονια οι ΗΠΑ θα ειναι οπως η Βραζιλια. Zero dependency on foreign oil.
Δε μας έπεισες ότι έτσι πιστεύουν οι ΗΠΑ, αλλά μακάρι να γίνει αυτό που λες, το εύχομαι κι εγώ ολόψυχα. Που το στηρίζεις όμως;;; Φέρε καμιά πηγή να διαβάσουμε!
Δεν σας επεισα? Δουλεια μου δεν ειναι να πεισω κανενα. Δουλεια σου ειναι να ενημερωθεις εαν ενδιαφερεσαι. I am not gonna do your work for you. Πανε ψαξε για Ethanol και για Ε85. Μου εισαι δηθεν και του τομεα με χρονια στο Ντιτροιτ και ξερεις για αυτοκινηση. Δεν εχεις ακουσει για Ε85. Κατω απο πετρα ζεις?
Εγω τουλαχισοντ ειμαι πρωτη θεση κερκιδα. Εσυ εισαι ουτε καν μες το γηπεδο. Απο την εφημεριδα ακους τι εγινε την αλλη μερα. LOL...
Σιγά μην είσαι και στην πρώτη γραμμή στη μάχη. Αν σε καλέσουν (όχι ότι υπάρχει περίπτωση, αφού τα φτωχαδάκια της κοινωνίας σας στρατολογείτε να πολεμούν για σας, ενώ εσύ κάθεσαι στον καναπέ σου και βλέπεις Fox) θα την κάνεις μ'ελαφρα πηδηματάκια, I bet!
-
Εαν με καλεσουν φυσικα και θα παω. Αλλα εαν με καλουσαν θα πει οτι ο εχθρος ειναι στην πορτα ή κατι χειροτερο.
-
Κοιτα ποιος μιλαει. Ο απο Ελλας μου λεει οτι ειμαι εγω στην κερκιδα οσο αυτος. Φαντασου ρε δε βοις να σου ελεγε κατι τετοιο ενα αμερικανακι ενω η χωρα σου ηταν σε εμπολεμη κατασταση με την Τουρκια ΚΑΙ την Βουλγαρια ταυτοχρονα (ασχετα των λογων γιατι). Κι ας μην εισουν την πρωτη γραμη ή με το χακι. Πως θα αισθανοσουν για αυτον? Θα ηταν το λιγοτερο που θα σκεφτοσουν, 'κοιτα ποιος μιλαει?' ή οχι? Πες την αληθεια.
Anyway, καλή διασκέδαση σου εύχομαι αφού είσαι 'πρώτη θέση κερκίδα'.
Απο εσενα πιο πολυ επηρεαζομαι απο αυτους του πολεμους ΣΙΓΟΥΡΑ. ΑΥτο ειναι που λεω. Εαν αμφιβαλεις, κανεις λαθος. Απλα. Οι ΗΠΑ ειναι σε εμπολεμη κατασταση χρονια τωρα, οχι η Ελλαδα.
Κι αν σηκωθεί κανένας και υποπτευθείς ότι μπορεί να περάσει μπροστά από την τηλεόρασή σου και να σου κρύψει για λίγο το θέαμα, ρίχτου καμιά
σφαλιάρα να καταλάβει το λάθος που έκανε.LOL
Εμένα θα με συνέφερε να 'βολευτώ' με τη σκέψη ότι ΗΠΑ κι Ελλάδα έχουν φιλικές σχέσεις, και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να μας απειλήσουν. Έτσι δεν είναι; Γιατί λες πως δεν το κάνω;...
Διοτι εισι φιμωμενος με αντι αμερικανισμο και brainwashed μεχρι το κοκαλλο απο τους φιλελευθερους που κυβερνουν την Ευρωπη σημερα.
- Ο 'αντι-αμερικανισμός' δεν είναι τυχαίος. Η arrogant στάση των ΗΠΑ τον έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο. Κανένας άλλος. Δε σε βολεύει όμως να το δεχτείς αυτό γιατί 'εσείς είσαστε οι καλοί'!
Για ποια arrogant σταση των ΗΠΑ μιλας? Εαν ηταν αρογκαντ, θα το παραδεχθω.
- Το αποτέλεσμα του brainwashing το βλέπω σ'εσένα και στους άλλους εκεί που έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.
ΟΚ. Το ξερουμε αυτο, μας το ειπες 100 φορες. Ειμαστε τα θυματα αμερικανακια εμεις. ΟΚ, ΟΚ. Και εαν δεν ειμασταν, μας εχεις κανει εσυ πληση με τοσες φορες που το ειπες, που τωρα πια εχουμε πειστει οτι ειμαστε. LOL.
- Μάθε τι σημαίνει πρώτα και μετά έλα να μας κάνεις διάλεξη περί 'φιλελευθερισμού', 'δημοκρατίας', 'ελευθερίας' κλπ
Ουτε αυτο ξερω τι σημενει. ΟΚ. Εσυ παλι εισαι αυτος που ξερει τα παντα. Πες μου και μενα να μαθω.
Δεν θεωρω τις ΗΠΑ 'καλες'. **Ειναι καλες **και το βλεπω καθε μερα
- 'EINAI καλές';;;!!!!!
Αυτό μόνο o Θεός μπορεί να το πει! Εσύ απλά κρίνεις, από τη σκοπιά σου.
Εσυ απο που κρινεις δηλαδη? Απο του Θεου την σκοπια?
Κι εγώ από τη σκοπιά μου κρίνω. Άρα θα πω '**θεωρώ **πως είναι... το ένα ή το άλλο' όχι 'είναι...', όπως λες εσύ, λες και είσαι ο Θεός.
ΟΚ και εγω θεωρω. ΟΚ τωρα? LOL. Οχι αυγο, κοκο. rolling eyes.
Εμεις στις ΗΠΑ οχι μονο κανουμε το παραπανω, αλλα παμε και χανουμε ζωες στρατιωτων ΚΑΙ για τις αλλες αυτες χωρες. Χωρια τα δις δολλαρια με τα βαρελια. Κανεις και κυρηγμα, εχεις το θρασος.
'ΕΣΕΙΣ;;;' Ποιοί 'εσείς';;; Άλλοι παίζουν με τις σφαίρες για την πάρτη σου, για να μην έρθει (υποτίθεται) ο πόλεμος κάποτε στη δική σου πόρτα.
Ποιοι αλλοι ακριβως? ΗΠΑμερικανοι πολιτες/στρατιωτες δεν ειναι στο Ιρακ και Αφγανισταν κατα πλειοψηφια? ΠΟυ θα μου πεις δεν μπορω να πω 'εμεις'. Εσενα εαν οι Ελληνες πολεμουσαν τους Τουρκους τι θα ελεγες? 'Οι αλλοι' ?
Εσύ είσαι από τους 'προνομιούχους' που τα βλέπεις το βράδυ στην τηλεόραση. Σε βολεύει αυτό όμως. Τσάμπα μάγκας και μιλάς κι από πάνω.
Μια στιγμη. Δηλαδη για σενα, για να ειναι 'μαγκας' καποιος και να μπορει να λεει 'εμεις ειμαστε σε εμπολεμη κατασταση' πρεπει να ειναι με το χακι και στο Ιρακ?
ΟΚ. Συνεχισε το καραρισμα. Απλα διαφωνουμε και κανεις δεν σε ρωτησε.
Πάνε να πολεμήσεις ΕΣΥ, αφού θεωρείς τον πόλεμο απαραίτητο. Το κάνεις;
Πρωτον, δεν με καλεσαν για να το κανω. Με προτιμουν εδω να δουλευω και τους χρηματοδοτω. Για τωρα.
Τελος, το κανω ΝΑΙ με το να ψηφιζω τον καταλληλο Προεδρο και με τον να μην βγαινω στους δρομους να φωναζω 'εξω απο το Ιρακ'.
Εκτος απο το να μου πεις τι πρεπει να κανω και τι οχι ως ΗΠΑμερικανος πολιτης εχεις κατι αλλο να πεις?
Να σε ρωτησω πριν παω τουαλετα μηπως?
Στέλνεις τους δικούς σου να το κάνουν; Nα τους αιματοκυλίσεις από τώρα, just in case;;;
Ναι ακριβως. Τους στελνω. Οπως ειπες. Εχεις προβλημα? Απο την αλλη γωνια της γης?
Όσο και να διαφωνείς μαζί μας εδώ, όσο υποκριτής και να θεωρώ πως είσαι, για τόσο ηλίθιο ή αφελή ΔΕΝ σε έχω.
ΟΚ thanks. Θα το παρω το παραπανω ως κομπλιμαν!
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι φοβαμαι? Πολυ καλη ερωτηση. Οσο παραπανω εχεις, τοσο φοβασαι να τα χασεις ξερεις. Οταν εχεις και ζεις σε μια χωρα οπως τις ΗΠΑ, τοτε καταλαβαινεις ποσα εχεις να χασεις εαν ενας νεο-Χιτλερ κανει αυτα που εκανε ο Χιτλερ το 1939. Εσυ απο οτι φενετε δεν εχεις να χασεις πολλα και αρα δεν φοβασαι. No problem. Your problem.
Ζω στην καλυτερη, πιο ελευθερη και δημοκρατικη χωρα στον κοσμο with the best opportunity there is on this planet. Και γιαυτο φοβαμαι να μην τα χασω τα παραπανω. Shoot first, ask questions later, when we're talking about mad maniac φασιστες. Εσυ κατσε και συζητα με αυτους μεχρι τον αιωνα τον απαντα.
Το θέμα λοιπόν είναι αυτό που ήταν πάντα.
Ο μικρόκοσμος των βολεμένων!
Κάντε οτι θέλετε, αρκει να κρατήσω εγω τον τρόπο ζωής μου!!!Γαβριήλ, οι αυγκρίσεις με Χίτλερ δεν είναι σωστές.
Πρώτον, γιατι ο Χίτλερ δεν έχει καμιά σχέση με το Ιράν.
Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, η απάνθρωπη συμφωνία που επέβαλαν οι Σύμμαχοι στην Γερμανία, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επέτρεψε στον Χίτλερ να ανέβει στην εξουσία (εκμεταλευόμενος τα δεινά που πέρναγαν οι Γερμανοί).Αν δοκιμάσεις να σκεφτείς ότι υπάρχουν συμφέροντα και η υπεροψία της υπερδύναμης πίσω από όλα όσα γίνονται, ίσως να καταλάβεις και γιατι είμαστε σκεπτικοί και φοβόμαστε για όλα αυτά που έρχονται!
Για μενα και πολλους αλλους το θεμα Χιτλερ ειναι πολυ απλο. Τα σημαδια του φασιστα, απειλη για ολον το κοσμο, ηταν φανερα για πολλα χρονια πριν αρχισει τις επιχειρησεις του. Και οι ΗΠΑ μαλιστα προειδοποιησαν την Γαλλια και Αγγλια, αλλα απαντησαν οπως απαντουν τωρα για αλλους.
Αντι λοιπον να τον σταματησεται ενω ετοιμαζοταν, τον αφησατε μεχρι που ηταν πολυ αργα. Και αλλοι, παλι, για ακομη μια φορα, εβγαλαν το φιδι απο την τρυπα για εσας/εμας για οσους ενοχλουντε που θεωρω τον εαυτο μου ΗΠΑμερικανο πολιτη που ειμαι. Για εσας = τους Ευρωπαιους.
Απλα πραγματα για μενα. Εαν για σενα το Ιραν και ο Χιτλερ δεν εχουν σχεση τοτε απλα διαφωνουμε ακραδαντα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εμεις στις ΗΠΑ οχι μονο κανουμε το παραπανω, αλλα παμε και χανουμε ζωες στρατιωτων ΚΑΙ για τις αλλες αυτες χωρες. Χωρια τα δις δολλαρια με τα βαρελια. Κανεις και κυρηγμα, εχεις το θρασος.
Gotta go onto a confernece call....later....
Ειλικρινά πιστεύεις ότι οι ΗΠΑ χάνουν λεφτά με τις επιθέσεις αυτές; Αν δεν κάνω λάθος:
- Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι αμερικανικής κατασκευής, άρα εσωτερική ανακύκλωση κεφαλαίου (απλά από τον κοσμάκη που πληρώνει φόρους, πάει σε μερικές εταιρείες και, για να σε προλάβω, σε ένα ποσοστό στους υπαλλήλους αυτών.
- Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν υπηρεσίες ασφαλείας, εφοδιασμούς, σίτιση, κτλ στο πεδίο της μάχης είναι αμερικάνικες.
- Η πλειοψηφία των εταιρειών που αναλαμβάνουν την ανοικοδόμιση των 'απελευθερωμένων'-ισοπεδωμένων χωρών είναι - τι άλλο - αμερικάνικες.
- Τα καινούργια πετρελαιοσυμβόλαια (που αντικαθιστούν τα προϋπάρχοντα) πάνε κατά βάσει σε (ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!!!) αμερικάνικες εταιρείες!!!!
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ οι ΗΠΑ που χάνουν λεφτά γιατί δεν μπορώ να το βρω (είμαι και λίγο χαζός, τι να κάνω;)
Λοκατζη, κατα αρχην οχι ολα τα λεφτα μενουν σε ΗΠΑμερικανικα χερια. Για διαφορους λογους.
Αλλα επηδει τα λεφτα φευγουν απο το IRS ή το Treasury και πανε σε μερικες εταιριες που εχουν να κανουν με εφοδια για τον πολεμο, κατι τετοιο δεν σημενει οτι ειναι υγιεις για την ΗΠΑμερικανικη οικονομια. For more details, please read some basic economics.
-
Ρε γμτ έχει ακριβήνει και το ποπ-κορν και κάθομαι στην κερκίδα...σκέτος
ΥΓ1: Νίκο (titsataki) συνέχεια λες ότι την πέφτουν στο Γαβριήλ κλπ κλπ. Δεν έχω δει ποτέ όμως να κάνεις αντίστοιχη διαπίστωση για τον Γαβριήλ, που εξακολουθεί να προκαλεί με τον τρόπο του. Όλο οι άλλοι τον προκαλούν
ΥΓ2: Μύτη δεν πρόκειται να ανοίξει στο Ιράν. Ο Κύριος Μπους έχει πολλά προβλήματα να επιλύσει. Άλλωστε είναι και η τελευταία τετραετία των Ρεμπουμπλικάνων στην εξουσία. Τουλάχιστον με τους Δημοκρατικούς θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα IMHO
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"