-
Aυτή μάλλον εμπίπτει στην κατηγορία της ...Ολμπράιτ.
Είπε και μια σωστή κουβέντα ο Πάγκαλος στα είκοσι χρόνια πολιτικής καριέρας.Ατιμες ορμόνες... Αν δε στις 'ρυθμίζει' κάποιος, άστα να πάνε...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ατιμες ορμόνες... Αν δε στις 'ρυθμίζει' κάποιος, άστα να πάνε...
Είδες για να λείπει ο Μπιλάρας με το ''σαξόφωνο'' του...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ευτυχώς που την άποψη σου, δεν τη συμμερίζεται το περίπου 90% του πληθυσμού του τόπου μαςΕμένα πάλι, γιατί ακριβώς αυτο το 90% μου φαινεται οτι τη συμμερίζεται;
Αποδεικνύοντάς το, μάλιστα, καθε 4 χρόνια (ή και πιο συχνα αν χρειαστει)Καποιος φίλος μερικες σελίδες πριν, εβαλε το δαχτυλο στην πληγη και το γυρισε κιόλας, κι εγω, να πω την αλήθεια, πονεσα:
Ποσοι απο δω μεσα (ή απ' εξω) πηγαν άπαξ, εστω, σε μια από τις αντιπολεμικες διαδηλώσεις; Ποσοι ειναι διατεθειμενοι να θυσιασουν τον 'τροπο ζωής' τους (καθολου τυχαια η εκφραση) για να κανουν πραγματική αντίσταση; -
Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία Asimov, αλλά κατά τη γνώμη μου το να λες 'πάμε να τους σκοτώσουμε' έχει μεγάλη διαφορά από το να λες 'σταματήστε να σκοτώνετε'. Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι η σούπερ επαναστατική χώρα (με τί ούμπαλα άλλωστε; ), όμως ευτυχώς είναι αρκετά μπροστά από πολλές χώρες της Ε.Ε. των οποίων οι κάτοικοι σε σημαντικό ποσοστό δηλώνουν ότι καλώς έγιναν ή πρέπει να γίνονται επιθέσεις σε κυρίαρχα κράτη και λαούς.
-
tbr
-
Στις ΗΠΑ πάντως πιστεύουν ότι καλώς έκαναν και τις έριξαν διότι αλλιώς θα είχαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς ακόμα(εφόσον πιστέψουμε τις υποθέσεις ότι οι Ιάπωνες θα πολεμούσαν μέχρι θανάτου αντί να παραδοθούν) και ο πόλεμος μπορεί να διαρκούσε μέχρι και ένα χρόνο περισσότερο, δηλαδή, ΔΕΝ το έχουν μετανοιώσει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Το θέμα είναι ότι και οι Ρώσσοι κοι οι Κινέζοι προελαύναναν στην Ασία, ΑΛΛΑ το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ο στρατός ήθελε πάσει θυσία να δοκιμάσει το όπλο σε πραγματικές συνθήκες(όχι ότι δεν ήξερε τις επιπτώσεις...), ένα όπλο που δαπανήθηκαν τρομερά κονδύλια για να γίνει, έπρεπε να δοκιμαστεί και να διατυμπανίσουν το 'don't mess with uncle sam'.Εγώ που δεν έχω μυαλό πάντως, αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησαν την βόμβα και στους υπόλοιπους πολέμους που έκαναν από το ΒΠΠ' και μέχρι τώρα(Βιετνάμ, Λιβύη, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφρική) ενώ μπορούσαν να μην έχουν ΚΑΜΙΑ απώλεια σε έμψυχο δυναμικό!!! Πώς γίνεται τόσο τρομερά μυαλά εκεί στο Πολυγώνιό τους να μην έχουν σκεφθεί κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γαβριήλ, στα εχω πει και από κοντά.
Βρες και διάβασε τον λόγο των Αθηναίων προς Μήλιους του Θουκυδίδη.
Για να καταλάβεις ότι αυτά που υποστηρίζεις είναι τραγικά.Κανε μου μια περιληψη πλιζ. No time for reading these days.
Θεωρείς ότι οι ΗΠΑ είναι καλές και έχουν καλές προθέσεις και δέχεσαι την επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων.
Δεν θεωρω τις ΗΠΑ 'καλες'. Ειναι καλες και το βλεπω καθε μερα εδω και 12 χρονια. Εσυ το βλεπεις απο την τηλεοραση και τις εφημεριδες τις...ζυγισμενες που δεν εχετε. Στα ειπα και εγω απο κοντα.
Επιλεκτικη εφαρμογη νομων απο που και ως που?
Δέχεσαι (αμάσητα) οτι σου τζαμπουνάνε οι Αμερικανοί πολιτικάντηδες για τους υποτιθέμενους λόγους επέμβασης.
Απο κοντα μου ελεγες για τα 'προβατα' που ειμαστε ολοι. Και σου'πα οχι μονο εγω δεν ειμαι προβατο, αλλα κυριως ουτε εσυ. Δεν θα καταλαβεις τι εννουσα, τουλαχιστον οχι στο κοντινο μελλον. Ομως εχει σχεση με το παραπανω.
Τι σε κανει να πιστευεις οτι εγω δεχομαι το χορτο που δηθεν οι ΗΠΑ πολιτικαντηδες με ταιζουν? Και ποιοι ακριβως ειναι αυτοι?
Είναι αστείο να λές οτι στο Ιράκ δεν βρήκατε χημικά αλλά τώρα είσαι βέβαιος οτι το Ιράν ΘΕΛΕΙ (τι είσαι? μέντιουμ?!) να κατασκευάσει πυρηνικά!!!
OK. Fair is fair. Κανεις, εκτος της Ιρανικης 'κυβερνησης' δεν μπορει να ειναι σιγουρος. Το ερωτημα ομως ειναι, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ? Ειναι για εμπιστοσυνη οι κυριοι του Ιραν σημερα? Γιατι κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, μονο και μονο διοτι δεν γουσταρουμε το Αμερικα?
Και πανω απο ολα, τι θες, να τα καταχουν πρωτα τα πυρηνικα πριν πεις να κανεις κατι? Ή να κανουν οι αλλοι για σενα για την ακριβεια οπως παντα, αλλα αλλη συζητηση αυτη.
Ειπαμε. Εδω στις ΗΠΑ, τα ιδια λαθη που εκανε η Ευρωπη ξανα και ξανα στον 1ο και 2ο πολεμο εμεις δεν θα τα κανουμε. Σου'πα. Αλλος τροπος σκεψης. Και η διαφορα φενετε. Για αυτους που μπορουν να την δουν και την δεχοντε, αλλα παλι αλλη συζητηση και αυτη.
Και οταν σου λέει ο Νάσος για βρωμικά καθεστωτα τύπου Πακιστάν που έχουν πυρηνικά, απαντάς με επιχειρήματα που μακάρι να μην πιστεύεις!
Δεν εχω ιδεα για τι μιλας εδω ακριβως διοτι δεν εισαι σαφης. Αρα δεν μπορω να απαντησω.
Το Πακιστάν ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Γι' αυτό όλα όσα κάνει είναι καλά?
Ολοι με οσους συνεργαζομαστε μας εξυπερετουν σημερα. Το ιδιο και για αυτους. Δηλαδη το ιδιο και για ολους. Το ιδιο και για την Ελλαδα. Και? Τι θες? Να ειμαστε φιλοι με τους εχρθους μας?
Τα βασικά μου προβλήματα.
Δεν δέχομαι ότι μπορεί μια χώρα να επεμβαίνει στα εσωτερικά μιας άλλης.Μεχρι να αρχισει το τελος? Παλι οπως εγινε με τον Χιτλερ και αλλες περιπτωσεις. Αστον, αστον. Μεχρι ποτε? Μεχρι να στο χωσει γερα ετσι ωστε να μην μπορεις να κουνηθεις. Οταν εισαι με τα χερια δεμενα στα γονατα και το Ναζιστικο τουφεκι στο κεφαλι με την σκανδαλη ετοιμη, τοτε ισως να σκευθεις να κανεις κατι ετσι?
Σορρυ. Τοτε ειναι περα απο αργα. Λεω εγω και τα αμερικανακια.
Εσυ πιστευε το παραπανω. Εγω? Οταν μιλαμε για την σημερινη κυβερνηση του Ιραν που ειναι ετοιμη για πυρηνικα τοτε: Shoot first, ask questions later.
Let's see who goes further ahead and how.
Δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν πολίτες που καταπίνουν αμάσητα όλα όσα τους σερβίρουν και να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.
Το προβλημα για σενα το οποιο ποτε δεν θα μπορεσεις να δεις ενω ζεις στην Ελλαδα με αυτες τις πεποιθησεις ειναι οτι δεν υπαρχει σερβιρισμα και χαζα τα αμερικανακια δεν ειναι. Ξερουν ακριβως τι συμβενει. Η πλακα ειναι οτι γελανε με τον τροπο που σκεφτεστε εσεις εκει. Στην Ευρωπη.
Ξαναλεω, το σκορ ειναι public. Για ολους να δουν. Τα παιχνιδια που παιζοντε ειναι ασχετα. Στο τελος ποιος ειναι εμπρος και ποιος πιο πισω παντα ειναι οφθαλμοφανες για ολους να δουν. Ειδικα για αυτους που θελουν να δουν.
Ειδικα με τις ΗΠΑ. Ειδικά με τον Πρόεδρο που έχουν τώρα (τον ίδιο που αποκάλυψε πρόσφατα την ταυτότητα μυστικής πράκτορας της CIA, πράγμα που αντίκειται σε Νόμο που ψήφισε ο πατέρας του, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη).
Ασε. Αλλη συζητηση αυτη και κατα την γνωμη μου advanced για σενα. Εδω ακρη ουτε για το μελλοντικο πιθανως πυρηνικο φασιστικο Ιραν δεν μπορουμε να βγαλουμε. Το παραπανω θα συζητησουμε? Ασε. Δεν εχεις ιδεα ποσο πολυπλοκα ειναι τα πραγματα για το παραπανω.
Δυστυχώς την εξουσία που προσφέρει το να είσαι η μοναδική υπερδύναμη δεν ευτύχησε οι ΗΠΑ να την χειρίζεται αξιόλογος Πρόεδρος. Δυστυχώς Ο Μπους είναι απλά μια μαριονέττα. Ενας βλάκας που κάνει ότι του λένε!
Ε ναι. Ο Μπους η μαριονετα. If I only had a dime every time I heard that story, I'd be Larry by now... lol.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Γαβριήλ, πιστεύεις ότι οι ΗΠΑ απειλούνται από ένα πυρηνικό Ιράν, ναι ή όχι;
Ναι. Οχι μονο οι ΗΠΑ, αλλα ολος ο Δυτικος πολιτισμος απειληται απο ενα πυρηνικο Ιραν ή οποαδηποτε αλλη χωρα που δεν εχει ελευθερη δημοκρατια και σταθεροτητα γενικως.
Πώς θα φτάσουν τα πυρηνικά τους στις ΗΠΑ, με μαγεία και βουντού;
Μα βαλιστικους πυραυλους που εχει ηδη σε development και εχει αγορασει ηδη απο αλλες χωρες οπως Ρωσσια. Δεν εχει τετοιους που να φτανουν τις ΗΠΑ ακομη, αλλα οπως ειπα πιο πανω, εμεις δεν περιμενουμε αφου τα αποκτησει καποιος για να κανουμε κατι. Το κανουμε πολυ πριν. Εσας σας αρεσει η κερκιδα και το μπλα μπλα. Ταβλι κτλ . Εμεις ανεβαζουμε τα μανικια και φτου! Ετσι σκεφτομαστε. Ετσι σκεφτοσαστε.
Μήπως το Ισραήλ νοιώθει άβολα και οι ΗΠΑ δρουν εκ μέρους του;
Οχι μηπως. Εσυ εαν εισουν Ισραηλ και σου ελεγε το Ιραν οτι ειναι θεμα χρονου πριν εξαφανιστεις 'απο μια καταιγιδα' (quoting Ahm/jan), πως θα ενιωθες? Ασφαλης?
Γιατι ρωτας ομως?
Νομίζεις ότι το Ιράν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά εναντίον του Ισραήλ και μετά οι ΗΠΑ να το αφανίσουν απ' τον χάρτη;
Εσυ νομιζεις οχι? Γιατι? Και τι πρεπει να μας κανει να ειμαστε σιγουροι για το οχι?
Το θέμα είναι ότι όποιος έχει πυρηνικά δεν ανησυχεί για τίποτα. Αυτό που είπε ο ΚΡΙΕΖΑ μερικές σελίδες πιο πίσω, είναι αξιοσημείοτο: στον ψυχρό πόλεμο καμία πλευρά δεν επιτέθηκε στην άλλη επειδή και οι δύο θα έχαναν.
Ακομη και ετσι να πιστευαμε, σκεψου ενα Ιραν που να 'μην ανησυχει για τιποτε'. Βγαινει αποτελεσμα στο μυαλο σου οταν το σκεφτεσαι κατι τετοιο? Ποιο ειναι το αποτελεσμα?
Ο μόνος τρόπος για να επέλθει ειρήνη στην Γη, είναι να αποκτήσουν ΟΛΟΙ πυρηνικά
Δεν εχεις ιδεα ποσο τραγικα λαθος ειναι το παραπανω.
Η πλακα ειναι οτι εσεις ειστε τοσο κολλημενοι με τον αντι-Αμερικανισμο που οπως γραφεται πιο πανω, προτιματε εναν κοσμο οπου να εχει πυρηνικα η κυβερνηση του Σουδαν π.χ., οι Ταλιμπαν επισης (διοτι σιγουρα θα κυβερνουσαν ακομη εαν ηταν στο χερι σας), παρα να υπαρχει μια Δυτικη, συμμαχη, υπερδυναμη που να συγουρευει το αντιθετο. Και κατι τετοιο μαλιστα δεν θα επρεπε καν να γινοταν διοτι ΟΛΟΙ επρεπε να στηριζαμε αυτη την υπερδηναμη και να μπαιναμε ως ΟΗΕ ή ΝΑΤΟ ή καποια ομαδα τελως παντων. Και ειστε εναντια, αλλα απο πανω, δεν εχετε προβλημα με 'σαπιες χωρες' κατεχοντες πυρηνικα.
Ειναι ΤΟΣΟ θλιβερα τα πραγματα στην Ελλαδα και Ευρωπη.
Υ.Γ.: χάρηκα που σε είδα ξανά στο 4ΤΦ, Γαβριήλ! Αν μη τι άλλο, ανταλάσσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις και το εννοώ. Με τον διάλογο οι άνθρωποι-κράτη έρχονται πιο κοντά.
Θενκς.
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
...εμφανες οτι η κριση σου δεν σε βοηθαει να ξεχωρισεις μεταξυ της σουπερ δημοκρατικης κυβερνησης του Ισραηλ με την σουπερ φασιστικη κυβερνηση του Ιραν. Για σενα ειναι το ιδιο και ο κακος ειναι παλι οι ΗΠΑ. ΟΚ.
Ναι μεν φασιστική η κυβέρνηση του Ιράν, αλλά τί μας αποκλείει αύριο να αποκτήσει μια τέτοια κυβέρνηση και το Ισραήλ και να αρχίσει να απειλεί Θεούς και δαίμονες...
Ή τί μπορεί να συμβεί αν στο Πακιστάν ανέβει κανένας νταής;
Ή στην Ινδία;Φασιστικη κυβερνηση στο Ισραηλ? We'll make sure that never happens, dont worry. Το ιδιο και για αλλου. Αρα το 'τι' ειναι οι ΗΠΑ. Και αντι να μας βοηθατε, μας πολεματε. Τουαλχιστον με τα λογια.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Δεν φταίει το παιδί ρε μανοσκ.Πέφτει μακρυά το σικάγο,αυτά του λένε,αυτά λέει.Κι εμείς αν μέναμε στο σικάγο τις ίδιες μαλακίες(=sorry my fellow american)θα γράφαμε.
Άλλωστε όσο καραγκιόζηδες είναι οι Αμερικάνοι σαν λαός,άλλο τόσο είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι που τους επιτρέπουμε να κάνουν αυτά που κάνουν.
Τα ποστς του θείου από το σικάγο εκτός από καλλιτεχνικό ενδιαφέρον(τα έχει δολοφονήσει τα ελληνικά με κάθε δυνατό τρόπο,sorry my fellow american)είναι πολύ χρήσιμα γιατί μας αποδεικνύουν αυτό που όλος ο πλανήτης διαλαλεί(=shouts,my fellow american),το πώσω αιπηκύνδηνα απληροφόρητος-αφελής-ηλίθιος λαώς στιν πληωψιφεία τους ήνε ι ΗΠΑμερικάνοι.(My fellow american τα έγραψα έτσι για να τα καταλάβεις καλύτερα).
Από κει και πέρα,ο fellow american με αφορμή τους αγώνες της ομάδας του κάθε φορά και την είσοδο νέων μελών στο forum(οι οποίοι δεν ξέρουν με ποιον έχουν την τιμή να ομιλούν)σολάρει με μοναδική μαεστρία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.Μια από τα same που λένε και στο γενναίο σικάγο.
Η εξυπναδα τρεχει απο τα μπατζακια. Επιχειρηματα να χρισημοποιησουμε για το θεμα, μπα. Κατα τα αλλα, αλλοι ειναι οι 'ηλιθιοι'. Κούνια...
-
Ωραια ολα αυτα.
Εχουν απολυτο δικιο οι Αμερικανοι.
Ας πανε μονοι τους στο Ιραν
οπως πηγαν να απελευθερωσουν τους ομηρους της πρεσβειας και ακομα τρεχουν να βρουν τη πορτα,
ή οπως πηγαν στο Μογκαντισου και ακομα μετρανε πεσμενα Black Hawk
ή οπως πηγαν στο Βιετναμ και αγορασαν αλλα 1000 στρεμματα περιξ του Αρλιγκτον για να φυτεψουν σακουλες.Οσο για μερικους που το παιζουν μαγκες και τσαμπουκαδες ειναι 1000% σιγουρο πως αν ο αποδεδειγμενα ηλιθιος ηγετης του κρατους των δολοφονων τους ζητησει να πολεμησουν 'για να ερθει η Δημοκρατια' στο Ιραν θα κανουν χρηση του Ελληνικου τους διαβατηριου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο λογος που δεν το καταλαβαινεις ειναι επηδει δεν καταλαβαινεις τι εστι non proliferation treaty.
Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις:
OK σιγουρα οχι αδυνατον. Για να δουμε τι δεν καταλαβαινω παρακατω...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Non-Proliferation_Treaty
Three states - India, Pakistan, and Israel - have declined to sign the treaty. India and Pakistan are confirmed nuclear powers, and Israel is widely believed to possess nuclear weapons
Δηλαδή μας νοιάζει που το Ιράν ενδεχόμενα να παραβιάσει στο μέλλον τη συνθήκη που έχει υπογράψει (και, σημειωτέον, του δίνει το δικαίωμα, όπως και έχει ανακοινώσει, να εμπλουτίσει ουράνιο για παραγωγή ενέργειας, δηλ. δεν έχει παραβιάσει την ΝΡΤ προς το παρόν), αλλά δε μας νοιάζει που η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.
Γιατι λες δεν μας νοιαζει? Ειδες ποτε οι ΗΠΑ να σπονσοραρουν την ΜΗΝ υπογραφη της NPT απο καποια χωρα? Γιατι τα accusations? Εμεσα μεν, φανερα δε.
Τελος, γιατι ποτε δεν μπορεις να δεις the bottom line: The bottom line and our discussion is Iran. Οχι τι εκαναν αλλοι ή τι θα κανουν και η συγκριση μεταξυ αυτων. Το Ιραν παει για πυρηνικα? Πιθανως. Πρεπει να σταματηθει? Absolutely. Μπορουμε με διπλωματια? Ισως. Δοκιμαζουμε? Το κανουμε εδω και χρονια και εχουμε ακομη λιγους μηνες, ισως παραπανω. Τι αλλο γινετε? Sanctions. ΟΚ. Τι αλλο εαν δεν πετυχει? Ξυλο! ΟΚ. Τι ειδους ξυλο? Φερε τους στρατηγους να μας πουν. Ριξτο. Μετα φτιαξε οσο γινετε την κατασταση με ΙΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ. Και οχι με τον Μπρεμερ για ενα χρονο (ενα απο τα λαθη που εγιναν στο Ιρακ απο την κυβερνηση των ΗΠΑ το 2003-4).
Bottom line! Οχι λογια και ιστοριες και παραμυθια και φιλοσοφιες και οτιδηποτε αλλο εκτος απο πραξεις. Bottom line!
Μας νοιάζει που οι εκλογές στο Ιράν δεν ήταν δημοκρατικές αλλά δε μας νοιάζει που στο Πακιστάν έχουν 5 χρόνια να γίνουν εκλογές.
Ξανα. Ειδες ποτε να λενε οι ΗΠΑ οτι μια χαρα ειμαστε με το γεγονος οτι δεν υπαρχουν εκλογες στο Πακισταν εδω και 5 χρονια? Η κυβερνηση εχει κανει πολλακις δημοσιες δηλωσεις οτι κατι τετοιο ειναι κατι για το οποιο ειμαστε εναντιον 100%. Τι θες? Να βοβαρδισουμε το Πακισταν για το παραπανω?
Ξανα, επηδει γινετε κατι αρνητικο με μια αλλη χωρα, πρεπει να δεχομαστε ΟΛΑ τα αρνητικα απο ΟΛΟΥΣ? Δηλαδη υπαρχουν 1000 στραβα στον κοσμο αυτο. Και εγω, μια απο τις χωρες στον πλανητη, λεω να φτιαξω ενα απο αυτα. Με δικο μου κοστος. Δραχμες απο την τζεπη σου δεν σου ζητησαμε ποτε, (αν και θα επρεπε διοτι οχι Σανταμ πχ στο Ιρακ ειναι καλο και για σενα), και εσυ ερχεσαι και μου λες, ΣΤΟΠ! Ή τα φτιαχνεις ΟΛΑ, ή ΚΑΝΕΝΑ. Γιατι λεω εγω? Διοτι αλλιως εισαι υποκριτης, λες εσυ.
Για γελια ειναι το λιγοτερο κατα την γνωμη μου το παραπανω. Ειναι θλιβερο γεγονος που εσυ νομιζεις οτι σκεφτεσαι σωστα με το παραπανω.
Και η πλακα ειναι οτι εσυ κρινεις την υπερδηναμη και μετα κλεγεσαι που σου λεει 'άι πάενε ρε, με σενα θα'σχολουμε?' να στο πω οπως στο χωριο.
Παμε καλα?
Μας νοιάζει τι θα κάνει το Ιράν σε 5 χρόνια αλλά δε μας νοιάζει τι κάνει η Β. Κορέα σήμερα (διότι αν μας ένοιαζε θα είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με ό,τι κάνουμε για το Ιράν).
Δεν παμε καλα. Οπως ηδη εγραψα. Οι περισσοτεροι Αμερικανοι ειναι furious με την κυβερνηση Κλιντον για το τεραστιο λαθος που εκενα με την Β. Κορεα και με την Αλ Καιντα (που δεν κυνηγησε πιο δραστικα τον Μπιν Λαντεν κατα την διαρκεια της δεκαετιας του 90).
Το οτι αφησαν την Β. Κορεα στην διπλωματια (που εσεις ζητε με αυτη και αναπνετεαι αυτη και τιποτε αλλο) και τωρα?....Παρτο το κοκο! Πανε να τους σταματησεις τωρα. Θελει αλλου ειδους ξυλο εκει που θα κοστισει ενα τονο χρημα και ζωες. Που για κατι τετοιο, σορρυ αλλα εγω απο μονος μου ως ΗΠΑ δεν ειμαι ετοιμος να παω να βγαλω τετοιο μεγαλο φιδι με το πως ειναι τα πραγματα σημερα. Εαν ο ΟΗΕ ελεγε παμε μαζι, σιγουρα. Αλλα ο ΟΗΕ ζει και αυτος με φιλοσοφια, συζητηση, ταβλι, καφε και αυτα που λες κυρα κομπαρα....οπως ξερεις αλλα δεν δεχεσαι.
Αρα τι θες?
Ξανα, εσυ τι εκανες τοτε? Ταβλι, κουβεντα και meetings ετσι? ΟΚ. Ετσι καναμε και μεις σαν τα βοδιο που θελαμε αριστερη κυβερνηση. Παρτην το πυρηνικη Β. Κορεα τωρα διπλα στην ξαδερφη Ιαπωνια και αλλους. Τωρα τι κανεις?
Με το Ιραν, θα σιγουρεψουμε (οσο οι Ρεπουμπλικανοι κυβερνουν) να μην ξαναγινει το ιδιο λαθος, trust me. Και κραζε εσυ και οι αλλοι ολη μερα και νυχτα.
Εγώ αυτό το λέω 'κυνική πολιτική 2 μέτρων και 2 σταθμών'.
Και εγω. Ο ενας σταθμος ειναι οι Δημοκρατικοι και οι Ευρωπαιοι (regardless of who runs the countries there), ο αλλος οι Ρεπουμπλικανοι.
LOL
Εσύ είμαι σίγουρος θα βρεις ένα newspeak ορισμό που σε βολεύει (δε χρειάζεται να προσπαθήσεις, αρκεί, κατά την προσφιλή σου συνήθεια, να παπαγαλίσεις το Fox και τον Rumsfeld).
Δεν εχω ιδεα γιατι λες κατι τετοιο. Εγω ειμαι ανεξαρτητος οπως ειπα πριν και ψηφιζω αναλογα με τις καταστασεις. Η κατασταση σημερα θελει Ρεπουμπλικανο να παει να βαλει ταξη σε μερικα μερη οπου χρειαζεται ταξη. Διοτι η αταξια του 9/11 δεν 'λεει'. Οχι οτι υπαρχει γρηγορη λυση για κατι τετοιο.
Οσο για το τι έχει κάνει η χώρα μου: καταρχήν η χώρα μου δεν είναι ο παγκόσμιος σερίφης,
Αυτο που λες εσυ παγκοσμιο σεριφη, αλλοι το ονομαζουν παγκοσμια Mother Τερεζα, και αλλα τετοια. Για σενα οτι φενετε κακο απο το πρισμα σου δεν σημενει οτι ειναι κακο για ολους ξερεις.
Η πλακα ειναι ομως οτι εαν η Ελλαδα ηταν η μονη υπερδηναμη θα εκανε ακριβως τα ιδια. Και καλα θα εκανε.
εξάλλου κανενός η χώρα δεν είναι, εκτός από τη δική σου και τους κολλητούς σου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για δυο λογους:
- Λογο τροπου σκεψης για το πως λειτουργει ο πλανητης σημερα
- Λογο του οτι μπορουμε και αλλοι δεν μπορουν. Και πρακτικα αλλα και ψυχολογικα (cultural issues).
Αρα η χώρα μου έχει κάνει ακριβώς ό,τι έχουν κάνει η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία (πυρηνικές δυνάμεις) αλλά και η Βραζιλία, η Νιγηρία και η Ινδονησία (τυχαία παραδείγματα τεράστιων σε πληθυσμό χωρών): υποστηρίζει τις προσπάθειες για διπλωματική επίλυση του προβλήματος μέσω του ΟΗΕ (και είναι και μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ).
LMAO
Φυσικα. Διπλωματια. Να κατσουμε να τα πουμε με τους ΒορειοΚορεατες, με κανα καφε και λιγο ταβλι, μπας και τους πεισουμε να μας δωσουν τους πυρηνικους πυραυλους Ή να αλλαξουν απο σουπερ φασιστες, ξαφνικα σε σουπερ δημοκρατες κυριες και κυριοι! Το ιδιο και με τους Ταλιμπαν και τους αλλους Ταλιμπαν των διαφορων κρατων!
ΟΠως ειπα. Εσυ και οι αλλοι, καθηστε να τα πειτε σε οποιο τραπεζι θελετε. Εμεις το παιζουμε το διπλωματικο παιχνιδι κανονικα και με τον νομο. Το προβλημα ειναι οτι εσυ και οι αλλοι δεν δεχεστε οτι η διπλωματια εχει ημερομηνια ληξης. Οπως εγω. Απο εκει και περα γινοντε πιο δραστικα τα πραγματα και παμε μεχρι το τελος. All the way, if needed. Ενα ειναι το σιγουρο. My way will be the way in the end. Εαν δεν σου αρεσει η δημοκρατια και ελευθερια, τοτε αυτο θα ειναι προβλημα για εσενα. It's my way, or the highway. Εαν σ'αρεσει, τοτε τι χτυπιεσαι?
(την απαντηση την ξερω αλλα προσβαλεσαι καθε φορα που στην λεω)
Εσύ που πιστεύεις πως ο ΟΗΕ κολλάει χαρτόσημα είσαι που δεν τον υποστηρίζεις (ή τον θυμήθηκες ξαφνικά ?).
Βεβαιως τον υποστηριζω. ΟΠως ειπα ομως. Η διπλωματια εχει ημερομηνια ληξης. Το γαλα χαλαει απο εκει και περα. Εγω δεν το πινω. Εσυ θες να το πινεις μια ζωη. Σορρυ αλλα θα σου κατσει στο στομαχι.
Και, όπως έχεις δείξει η κατάσταση στο Ιράκ (εμφύλιος, αντάρτικο, αύξηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας) και διεθνώς ($74 το πετρέλαιο),
Και για ολα αυτα φτενε οι Αμερικανοι φυσικα...
ο κόσμος μάλλον είναι χειρότερος και λιγότερο ασφαλής τώρα παρά πριν 3 χρόνια.
Says who?
Δηλαδή οι επιλογές της χώρας μου, σε ό,τι αφορά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και την ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη, ήταν καλύτερες από της δικής σου.
Αληθεια? Δηλαδη ολοι αυτοι οι τρομοκρατες ειναι απο ενος εως τεσσαρων ετων τρομοκρατες. Δεν μισουσαν τον Δυτικο τροπο σκεψης πιο πριν ετσι?
Δεν θα καταλαβεται ποτε οτι ενας απο τους κυριοτερους λογους που ο Προεδρος Μπους ηθελε να 'ανυξει μετωπο' στο Ιρακ ηταν για αυτον ακριβως τον λογο. Και το εχει πει 500 φορες, but it does not register with you people. 'We need to fight the terrorists in their land so we dont have to in ours'.
Εαν εισαι τρομοκρατης, και θελεις να σκοτωσεις Αμερικανους στρατιωτες, που θα πας? Στις ΗΠΑ? Οταν το Ιρακ ειναι μερικα χιλιομετρα μακρυα?
Αυτο βλεπεις στο Ιρακ σημερα. Ολοι 'της περιοχης' που παντα ηθελαν την ευκαιρια να γινουν μαρτυρες μαζευτηκαν στο Ιρακ (απο ολες τις γνωστες σε ολους relevant χωρες οπως καταλαβαινεις). Και ενας απο τους λογους που δεν υπηρξε τρομοκρατικη επιθεση στις ΗΠΑ απο το 2001 ειναι αυτος. Η στρατηγικη Μπους.
Ξανα, αυτος ηταν ΕΝΑΣ απο τους κυριους λογους.
Αρα μην το βλεπεις το θεμα ως οτι οι 'αυτο-βομβαρδιστες' αποφασισαν να γινουν μαρτυρες τελευταια. Απλως τωρα εχουν την ευκολη ευκαιρια να το πραγματοποιησουν. Το προβλημα της τρομοκρατιας δεν ειναι καινουργιο. Απλα τωρα βλεπεις την πραγματικη διασταση του. Η εισβολη στο Ιρακ τους εδωσε την ευκαιρια να αποδηξουν τι σαπιλα πραγματικα υπαρχει με το θεμα και σε τι βαθμο υπαρχει.
ΥΓ. Μέλος ή έστω και συμπαθών της Greenpeace δεν ήμουν ποτέ. Βλέπεις έχω αρκετή κρίση για να βλέπω ποιός τη χρηματοδοτεί και ποιού το παιχνίδι παίζει. Δοκίμασε, μπορεί να το καταλάβεις και εσύ.
ΟΚ I hope you're not. Good for you, if you're not. Το χρισημοποιησα ως παραδειγμα to make a point.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η 'πολιτικη' (μαλλον εννοεις 'διπλωματια') has its place and time. Καποτε ειναι η λυση, καποτε δεν αρκει. Στην περιπτωση του Ιρακ, δεν υπηρχε περεταιρω περιθωριο για διπλωματια. Στην περιπτωση του Ιραν, οι ΗΠΑ και αλλες χωρες, 'διπλαματουν' εδω και χρονια τωρα για το θεμα των πυρηνικων. Γιατι, βολικα, αυτο, δεν το βλεπετε μερικοι?
Γιατί οι ΗΠΑ έχουν 'φαγωθεί' με τα πυρηνικά του Ιράν και δεν έχουν ασχοληθεί με τα 'πιθανά' πυρηνικά άλλων κρατών, όπως το Ισραήλ; Και το Ισραήλ επισήμως δεν έχει πυρηνικά, αλλά πολλοί ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι Ισραηλινοί έβαλαν φυλακή επιστήμονά τους που αποκάλυψε το πυρηνικό τους πρόγραμμα. Οι ΗΠΑ, όμως, δεν πίεσαν ούτε τον ΟΗΕ ούτε το ΝΑΤΟ να καταδικάσει το Ισραήλ που δεν επιτρέπει τον έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεών του. Πώς περιμένεις λοιπόν να πιστέψουμε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το καλό της υφηλίου και δεν ενεργούν για δικό τους όφελος;;; Μήπως επειδή ενα δυνατό-πυρηνικό Ισραήλ μας βολεύει, ενώ ένα δυνατό-πυρηνικό Ιράν όχι;
Οι ίδιες οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την χρήση πυρηνικών ακόμα και στην περίπτωση που δεχθούν επίθεση με μη πυρηνικά όπλα. Άραγε, οι Βορειοβιετναμέζοι, όταν έτρωγαν τις ναπάλμ βροχή, αν είχαν πυρηνικά τι έπρεπε να κάνουν; Οι όλοι αυτοί που οι ΗΠΑ (και οι σύμμαχοί τους) τους ταΐζουν με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου;
Και μιλάω μόνο για αποδεδειγμένη χρήση 'περίεργων' όπλων. Γιατί υπάρχουν και υπόνοιες-ενδείξεις και για άλλα όπλα στον Περσικό κι αλλούΕιναι εμφανες οτι η κριση σου δεν σε βοηθαει να ξεχωρισεις μεταξυ της σουπερ δημοκρατικης κυβερνησης του Ισραηλ με την σουπερ φασιστικη κυβερνηση του Ιραν. Για σενα ειναι το ιδιο και ο κακος ειναι παλι οι ΗΠΑ. ΟΚ.
Προφανώς και μπορώ να κρίνω μεταξύ των κυβερνήσεων. Παράθεσέ μου, όμως, σε παρακαλώ το άρθρο του συμφώνου περί μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων που μιλάει για ελευθερία ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από υπερδημοκρατικές κυβερνήσεις.
Ερώτηση κρίσεως: Η Ελλάδα έχει υπερδημοκρατική κυβέρνηση; Πιστεύω πως ναι (συγκρίνοντας με το Ισραήλ). Εσύ τι λες; Αν ναι, αν αύριο η Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδικασία ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ποια θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ; Θα έκαναν την πάπια στην υπερδημοκρατική κυβέρνησή μας;Η Ελλαδα δεν χρειαζεται πυρηνικα. Μπορει να χρισημοποιησει τα δικα μας εαν χρειαστει (only half kidding).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία Asimov, αλλά κατά τη γνώμη μου το να λες 'πάμε να τους σκοτώσουμε' έχει μεγάλη διαφορά από το να λες 'σταματήστε να σκοτώνετε'. Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι η σούπερ επαναστατική χώρα (με τί ούμπαλα άλλωστε; ), όμως ευτυχώς είναι αρκετά μπροστά από πολλές χώρες της Ε.Ε. των οποίων οι κάτοικοι σε σημαντικό ποσοστό δηλώνουν ότι καλώς έγιναν ή πρέπει να γίνονται επιθέσεις σε κυρίαρχα κράτη και λαούς.Το να λες, ομως, 'σταματήστε να σκοτωνετε' και μετα να συμμετέχεις στο φόνο (είτε η συναυτουργία ονομαζεται 'Σουδα', είτε οναμαζεται 'ειρηνευτική δύναμη', είτε εχει κάποιο άλλο όνομα) είναι υποκριτικό, τουλάχιστον, δε νομίζεις;
Και μη μου πεις ότι αυτές είναι στρατηγικές/πολιτικές επιλογές των κυβερνωντων, γιατι κι αυτούς το 90% τους εξέλεξε....Όταν ερχεται η ωρα ν' αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στις πράξεις, το 90% (και βάλε) ζυγίζουμε τον τροπο ζωής μας (που, κακα τα ψεμματα, μοιαζει με τον Αμερικανικο σα δυο σταλες νερο και χρησιμοποιει τα ιδια resources...) με την αντίσταση και κάνουμε τουμπεκι ψιλοκομμενο.
-
Aυτο το 90% των Ελληνων που ειναι αντιθετο σε τετοιες πρακτικες ειναι τελειως μα τελειως θεωρητικο, μια ψευδεσθηση που δημιουργουν τα 'αξιοπιστα' γκαλοπ, και τα καναλια που καλλιεργουν τον ακρατο αντιαμερικανισμό.
Η πραγματικοτητα δειχνει αλλα πραγματα......
Συμμετεχουμε σε αυτες τις επιχειρησης , κανενας δεν ασχολειστε με αντιπολεμικες διαμρτυριες, αφου μολις τελειωση η πορεια του ΠΑΜΕ κτλ. μετα πανε ολοι μαζι για πατσα...τοσοι πολλοι ειναι.
Αν αυτες οι ενεργειες δεν ειχαν ως αποτελεσμα την αυξηση της τιμης του πετρελαιου ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ.
Το εχω πει αρκετες φορες ...αν η Ελλαδα ηταν υπερδηναμη σε μεγαλο βαθμό θα λειτουργουσαμε με την ιδια λογική.-
Το σκεπτικο των Αμερικανων εχει καποια βαση, αλλα οι συνεπειες που αυτες οι ενεργειες εχουν, αυξηση τιμων πετρελαιου, ειναι που δημιουργει κυριως την αντιθεση.
Αν οι ΗΠΑ με καποιο τροπο αντισταθμιζαν την αυξηση των τιμων , πχ με μειωση στρατηγικων αποθεματων ωστε να μην αυξηθουν οι τιμες κανεις δεν θα ασχολουνταν, παρα μονο ο Κολοζοφ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εγώ αυτό το λέω 'κυνική πολιτική 2 μέτρων και 2 σταθμών'.
Και εγω. Ο ενας σταθμος ειναι οι Δημοκρατικοι και οι Ευρωπαιοι (regardless of who runs the countries there), ο αλλος οι Ρεπουμπλικανοι.
Κι ο τρίτος, ο σταθμός του Μονάχου...
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το πνεύμα του GTI_ και του skye.
Οσο καθόμαστε πάνω στη ζωούλα μας και στον ευδαιμονισμό μας απολαμβάνοντας την υπεραξία της εργασίας κάποιων μαύρων (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και εξαντλούμε τις φιλειρηνιστικές και δημοκρατικές ανησυχίες μας κράζοντας τον Γαβριήλ αντί να είμαστε μέρος της λύσης, είμαστε μάλλον το σημαντικότερο μέρος του προβλήματος γιατί αυτός ακριβώς ο προβληματισμός μας είναι αυτός που μας αφαιρεί το ελαφρυντικό της άγνοιας της κατάστασης. Κοινώς, ξέρουμε και κάνουμε την πάπια. Τους οπλίζουμε το χέρι και μετά τραβάμε την ουρά μας έξω... Ε, δε λέει...Η στάση των απανταχού gavriil* μπορεί να μας ξενίζει αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη! Εμείς εδώ οι 'προτεστάντες' είναι που μάλλον δε την παλεύουμε. Ξέρουμε ποιο είναι το πλέγμα συμφερόντων που συντηρεί την κατάσταση που καταγγέλουμε αλλά κάθε 4 χρόνια το πριμοδοτούμε με την ψήφο μας. Δε λέω, καλά και χρυσά τα δύο κόμματα εξουσίας της χώρας μας αλλά την επόμενη φορά που θα νίψουμε τα χέρια μας από το αίμα των απανταχού βομβαρδισμένων από αεροπλάο που λίγες μέρες νωρίτερα απογειωθηκε από ελληνικό έδαφος ας σκεφτούμε ποια ηταν η συνεισφορά μας στον σχηματισμό της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κυβέρνησης.
- 'Ναι ρε! Είμαστε η κορυφή της εξελικτικής πυραμίδας του καπιταλισμού και σας μαμάμε όλους γιατί μπορούμε, γιατί αυτό επιτάσουν οι κανόνες του παιχνιδιού και στην τελική γιατί έτσι γουστάρουμε. Και μάλιστα σας μαμάμε με 'αίσθημα' γιατί που και που λέμε και καμιά παπαριά περι 'αποκατάστασης της Δημοκρατίας'. Ξύλο φέρστ, κουέστσονς λέιτερ κι όποιος γουστάρει.
-
Μη χαλιέστε ωρέ.
Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Φρέσκα δεδομένα :-6 πρώην ΥΠ.ΕΞ καλούν το 'αστροπελέκι' να έρθει σε απευθείας συνομιλίες με το Ιραν.
-Ο συμπεθέστατος Στρω απέκλεισε καθαρά τη στρατιωτική επέμβαση. 'Το Ιραν δεν είναι Ιρακ' είπε. Εχουν βρει την καραμέλα και την πιπιλάνε.Μάλλον δε μας διαβάζουν...
Τα ίδια ακριβώς είπε και η Μέρκελ.Ακόμα κι ένας μπούλης που βγαίνει στο State Department και ενημερώνει τα ψιλομασάει τώρα και λέει μόνο για επιβολή κυρώσεων-Η Κίνα και η Ρωσία δεν συμφωνούν ούτε καν σε επιβολή κυρώσεων , σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΟΗΕ.
Οπότε μπορούμε να πάμε να πιάσουμε το Μάη στην εξοχή ή σε καμια διαδήλωση με την ησυχία μας
Το μόνο επιβαρυντικό για εμάς είναι ότι θα ελαφρώσει λίγο η τσέπη μας από την αύξηση της τιμής της βενζίνης, επειδή *'ανησυχούν οι αγορές' *:whatever:
-
Παρεπιπτοντως καποιος ενημερωσε τις 'ανησυχουσες' αγορες και το πετρελαιο φουνταρε στα $71. Περασε και το Πασχα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παρεπιπτοντως καποιος ενημερωσε τις 'ανησυχουσες' αγορες και το πετρελαιο φουνταρε στα $71. Περασε και το ΠασχαΚαι 'πότε αναμένεται να εναρμονιστούν οι αγορές με τα νέα δεδομένα' ;;:ysterical:
-
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1187759,00.html
Από την radical Κομμουνιστική Επιθεώρηση γνωστή και ως TIME MAGAZINE.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"