-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
αν νομιζετε οτι καποιος που εχει και συντηρει ενα q7 θα σκοτιστει αν παει η βενζινη 2 ευρω ειστε γελασμενοι...τα ατομα που παιζουνε με αυτοκινητα αξιας 100.000 δεν βγαζουνε 800 ευρω τον μηνα....Διαφωνώ...
Προφανώς και υπάρχει μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών βενζινοφάγων SUV που δε νοιάζονται όσο και να πάει η τιμή της βενζίνης (αντίστοιχα και άλλων αγαθών), υπάρχει όμως και μια σεβαστή μερίδα ιδιοκτητών SUV (καθώς και άλλων ακριβών αυτοκινήτων με μεγάλη κατανάλωση) που έχουν ένα καλό μισθό/εισόδημα (χωρίς να είναι πλούσιοι) και οι οποίοι έκαναν την υπέρβαση για να το αγοράσουν. Πίστεψέ με δε ότι είναι πολλοί αυτοί.
Υ.Γ
Απ' τη μια γνωρίζω άτομο με VW Touareg 80000 -
αλλο εχω χρημα...αλλο εχω χρημα αλλα δεν θελω να πληρωνω , και αλλο δεν εχω χρημα....
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
αλλο εχω χρημα...αλλο εχω χρημα αλλα δεν θελω να πληρωνω , και αλλο δεν εχω χρημα....Μα δε μίλησε κανείς για το ότι δε θα έχει να φάει ο ιδιοκτήτης του SUV αν αυξηθεί κατακόρυφα η τιμή της βενζίνης. Το ότι σου 'περισσεύουν' λεφτά όμως δε σημαίνει ότι δε θα σε πειράξει να υποχρεωθείς να δώσεις κάποια από αυτά σε ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων SUV εκατομμυριούχοι. Κάποιοι έχουν απλά καλούς σταθερούς μισθούς που τους επιτρέπουν να κάνουν σπατάλες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δε δίνουν σημασία στις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων.
-
8,5 λίτρα/100km το τελευταίο ρεζερβουάρ στο Κλιό, με χρήση αυστηρά μέσα στην πόλη και πολλή πίεση τις στιγμές που δεν βρισκόταν σε κατάσταση κίνησης. Το A/C πάλι χρησιμοποιούνταν συνέχεια, χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο...
Δεν είναι άσχημα για τη χρήση, πρέπει όμως να περιορίσουμε την αντίστοιχη αστική χρήση του Leon (10,5 μέχρι και 11,5 συνήθως).
Θα ήθελα να είχα για 1 βδομάδα και ένα Aygo/Panda/C1/107/Cuore να έβλεπα πόσο καλύτερα τα καταφέρνουν σε αντίστοιχες συνθήκες.
-
Σήμερα έκανα ταξίδι αστραπή 250χλμ Χ 2 (Monchengladbach - Casteu) σε αυτ/δρομο πάντα με το γκάζι σχεδόν στο πάτωμα (250Km - 1h 40').
Με την επιστροφή φουλάρισμα και βγήκε Μ.Ο κατανάλωσης 8,14 L/100Km.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σήμερα έκανα ταξίδι αστραπή 250χλμ Χ 2 (Monchengladbach - Casteu) σε αυτ/δρομο πάντα με το γκάζι σχεδόν στο πάτωμα (250Km - 1h 40').Με την επιστροφή φουλάρισμα και βγήκε Μ.Ο κατανάλωσης 8,14 L/100Km.....
είναι πάρα πολύ λίγο για μέση ωριαία 150.... Κάτι δε πάει καλα... Είναι πολύ λίγο. Έχει μεγάλη σημασία ακριβώς πόσο χρόνο έκανες.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σήμερα έκανα ταξίδι αστραπή 250χλμ Χ 2 (Monchengladbach - Casteu) σε αυτ/δρομο πάντα με το γκάζι σχεδόν στο πάτωμα (250Km - 1h 40').
Με την επιστροφή φουλάρισμα και βγήκε Μ.Ο κατανάλωσης 8,14 L/100Km.....
είναι πάρα πολύ λίγο για μέση ωριαία 150.... Κάτι δε πάει καλα... Είναι πολύ λίγο. Έχει μεγάλη σημασία ακριβώς πόσο χρόνο έκανες.
Την ώρα που το έγραφες εγώ το ξαναέλεγξα (περνώντας τα στοιχεία στο spritmonitor.de) & έχεις δίκιο......λάθος στην πληκτρολόγηση των λίτρων του ρεζερβουάρ (50 αντί για του ορθού 60)
Oι χρόνοι είναι σωστοί....
Άρα νέος Μ.Ο κατανάλωσης 9,9 L/100Km
-
Μην προβληματίζεσαι. Για μέση ωριαία 150 τα 9,9 είναι πολύ καλό νούμερο. Ούτε τέρας ροπής είναι το Almera για να κρατάει τέτοια ταχύτητα αβίαστα, ούτε αεροδυναμικό θαύμα.
Τα 150 για ΜΩΤ είναι πολλά! Δικαίως και έκαψε τόσο!
-
ενω ο Legend σου τι θα έκαιγε....?
-
O Legend δύσκολα θα έβλεπε γενικότερα το νούμερο 150! Αεροδυναμική εμπορικού κέντρου και ροπή σαλιγκαριού!
-
Μετα την εκδρομη μας στο Λιτοχωρο,το trip του clio εδειξε 7,8 λιτρα/100 χλμ !!!!
Εξαιρετικη καταναλωση....(στο γυρισμο βεβαια δεν παταγα γκαζι κ ημουν με 100-120 max συνεχεια κ cruise control)
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
O Legend δύσκολα θα έβλεπε γενικότερα το νούμερο 150! Αεροδυναμική εμπορικού κέντρου και ροπή σαλιγκαριού!Έχει σαλιγκάρι ο θρύλος ρε; Δεν το 'ξερα...
-
αυτοκινητο SMART 700cc
διαδρομη Αθηνα-Αγρινιο (+ περιξ)-Αθηνα
2 ατομα
συνολική αποσταση απο ανεφοδιασμο σε ανεφοδιασμο 706κμ
ποσότητα σε βενζινη 30,8λιτρα
μεση καταναλωση 4.36/100 κμ
ταχυτητα στο κομματι Αθηνα-Ριο 100-120 λογω βροχης
Ριο-Αγρίνιο 60-120 λογω βροχης
Αγρινιο-Ριο 80-120
Ριο-Αθηνα 120-130το μυστικο ηταν στο σταθερο γκαζι και αποφυγη απότομων επιταχυνσεων
το αμαξι ειναι 6-2006 εχει 32.000κμ και πριν 1 βδομαδα εκανε το σερβις των 30.000κμ
-
Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη (περίπου 370 km).
Αυτοκίνητο Golf TSI (140 hp)
Βενζίνη 95 RON.
Ταχύτητες 110-140 km/h.
Μέση κατανάλωση 6,5 lt/100 km.
-
6.5 λ για 140 άλογα? Νοτ μπαντ!!
-
Για να ακούνε μερικοί μερικοί ότι και ο TSI μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση.
-
TSI μόνο εντός πόλης 2.000χλμ μέση κατανάλωση μέχρι τώρα 9 λτ/100χλμ υπολογισμένα με βάση τα λίτρα στα γεμίσματα και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
-
Ερώτηση κρίσεως: Peugeot Rallye 1,6 16V μοντ. ’99 είναι λογικό να καίει μέσα στην πόλη και σε πολύ μικρές αποστάσεις γύρω στα 10,1 με 10,3 λίτρα;
Υπάρχουν μήπως προτάσεις ώστε να μπορέσω να το κατεβάσω;
-
Ναι, σχετικά νορμάλ τιμή είναι, δεδομένου και του ότι το μοτέρ δουλεύει κρύο.
Για να το κατεβάσεις, τα γνωστά. Καθαρό φίλτρο αέρα, καλό λαδάκι, σωστά φουσκωμένα λάστιχα, και ένα αυγό κάτω από το πεντάλ του γκαζιού.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ερώτηση κρίσεως: Peugeot Rallye 1,6 16V μοντ. ’99 είναι λογικό να καίει μέσα στην πόλη και σε πολύ μικρές αποστάσεις γύρω στα 10,1 με 10,3 λίτρα;Υπάρχουν μήπως προτάσεις ώστε να μπορέσω να το κατεβάσω;
Προσωπικά, μου φαίνεται λογικότατο!! Η ίδια η εταιρεία πρέπει να έδινε γύρω στα 11 λίτρα για κατανάλωση πόλης...
Το περιθώριο μείωσης είναι ανάλογο με τις συνθήκες κίνησης. Επειδή και 'γω χρησιμοποιώ ανάλογα το αυτοκίνητό μου, έχω καταλήξει στα παρακάτω: καλό ζέσταμα του κινητήρα (στο μέτρο του δυνατού), οδήγηση 'μέσα στη ροπή' σ' ένα ποσοστό 99,99% ( ), χωρίς απότομα 'πλακώματα' και με χρήση του cut-off, όπου αυτό είναι δυνατόν...
Έρευνα Κατανάλωσης