-
Το έχω δοκιμάσει και όντως με νεκρά καις λιγότερο. Αλλά το ότι επένδυσε σε αυτό η Porsche νομίζω τα λέει όλα.
Προσωπικά οδηγώ πάντα με ταχύτητα μέσα μιας και το όφελος είναι μικρό, ενώ το άγχος του να πηγαίνεις με νεκρά ασύγκριτα μεγαλύτερο. -
Tο οφελος ειναι μεγαλο αν μαθεις να το κανεις αλλα ναι υπαρχει αγχος.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Όταν ρολάρεις με νεκρά στην κατηφόρα καις όσο θα έκαιγες στο ρελαντί σταματημένος. Όταν ρολάρεις με ταχύτητα στην κατηφόρα καις 0 ...
Ειναι σιγουρο αυτο; Εχω την εντυπωση οτι η λειτουργια coasting της Πορσε βαζει νεκρα στο κιβωτιο για να ριξει την καταναλωση. Αν ισχυει αυτο που λες γιατι η Πορσε να μην επιλεγει να κρατησει την σχεση στο κιβωτιο;
Επισης στον Καναδα ο δασκαλος οδηγησης σου λεει να βαζεις νεκρα οταν πλησιαζεις σε κοκκινο φαναρι και να το αφηνεις να ρολαρει.
Και πιστευω ο λογος ειναι οτι αν αφησεις ταχυτητα εχεις πολλες τριβες.
Δεν γνωρίζω πως δουλεύει το coasting. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει.
Ο δάσκαλος πολύ σωστά το έλεγε, στην ευθεία ή σε μικρή κατηφόρα ότα πλησιάζεις το κόκκινο (και άρα επιβραδύνεις) από κάποιο σημείο και έπειτα αν έχεις μέσα ταχύτητα ο κινητήρας θα τραβήξει καύσιμο (έστω και ελάχιστο) γιατί πολύ απλά οι στροφές θα είναι πολυ χαμηλές οπότε και αν δεν τραβήξει καύσιμο θα σβήσει. Να ξαναπώ ότι μιλάω για κατηφόρες (όχι γκρεμούς) και όταν το αμάξι έχει κάποια ταχύτητα (και όχι αν πηγαίνει με 10χλμ/ώρα)?
Τι να πω ρε παιδιά, τα περισσότερα αυτοκίνητα δείχνουν εδω και χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, στιγμιαίες καταναλώσεις, κάντε τα πειράματα σας και θα δείτε αυτό ακριβώς που περιγράφω. Και εγώ, το παρατήρησα πρώτα ακριβώς με αυτόν το τρόπο και ΜΕΤΑ έψαξα από απορία και διάβασα γιατί συμβαίνει ....
(τώρα που το ξανασκέφτομαι ... μήπως to coasting κάνει ακριβώς αυτό? δηλαδή μήπως απλά όταν βλέπει ότι με ταχύτητα μέσα ενώ δεν δίνει καύσιμο, θα πρέπει να αρχίσει να δίνει για να διατηρήσει ακόμα λίγο την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οπότε και αλλάζει σε νεκρά για να καίει ακόμα λιγότερο καύσιμο?)
-
Πραγματικα αυτο που υποστηριζεις ειναι ελληνικο urban legend.Διαβασε στο λινκ να μαθεις
http://www.porsche.com/usa/models/911/9 ... /coasting/οκ
-
Γιατι δεν διαβαζεις το λινκ που εβαλα;
Ο κινητηρας θα πρεπει να εχει λιγο καυσιμο γιατι θα πρεπει να δουλευουν τα φρενα και η γεννητρια, δεν μπορεις να το αποφυγεις αυτο.
-
Γιατι δεν διαβαζεις το λινκ που εβαλα;Ο κινητηρας θα πρεπει να εχει λιγο καυσιμο γιατι θα πρεπει να δουλευουν τα φρενα και η γεννητρια, δεν μπορεις να το αποφυγεις αυτο.
Μα το διάβασα. Αν δεν απατώμαι λέει ακριβώς αυτό που έγραψα πριν λίγο ... μιλάει για gentle slopes το ξαναγράφω gentle .. εκεί δηλαδή που ο κινητήρας δεν μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου με ταχύτητα στο κιβώτιο γιατί οι στροφές θα πέσουν τόσο οπότε και θα σβήσει.
Τι σχέση έχουν τα φρένα και η γεννήτρια με το αν ο κινητήρας θα κινήται με καύσιμο ή απλά με τη φόρα ... αφού αρκεί να δίνει κίνηση στο στρόφαλο για να δουλευουν τα φρενα και η γεννητρια...
-
Το gentle slopes το εννοει οτι οταν θα πρεπει η ταχυτητα να ειναι σταθερη γιατι μετα απο λιγο με νεκρα το αυτοκινητο επιταχυνει και δεν θελει να το αφησει να γινει επικινδυνο.
Στην πραξη το συστημα θα μπορουσε να βαζει νεκρα σε πολλες περιπτωσεις αν δεν υπηρχει ο κινδυνος το αυτοκινητο να γινει ανεξελεγκτο.
Το αλλο παραδειγμα που αναφερει στον αυτοκινητοδρομο που αποσυμπλεκει αμεσως οταν αφησεις το γκαζι ωστε να πεσει η ταχυτητα κατα 12 μιλια ειναι χαρακτηριστικο (ουσιαστικα για μερικα δευτερα αποσυμπλεκεται). Αν ηταν πιο ωφελιμο να πηγαινεις με ταχυτητα μεσα δεν θα το εκανε;
Γενικα στην Αμερικη δεν θεωρειται καλο να φρεναρεις με τον κινητηρα λογω των τριβων και του φορτου αρα μεγαλυτερες φθορες για τον κινητηρα. Γενικα φρεναρουν με τα φρενα στο 99%.
-
Wantone, είσαι λάθος σε αρκετά από αυτά που λες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Wantone, είσαι λάθος σε αρκετά από αυτά που λες.Σε πια; Δεν βοηθας μονο με το να κανεις statement. Πρεπει και να εξηγησεις.
-
Wantone, είσαι λάθος σε αρκετά από αυτά που λες.
Σε πια; Δεν βοηθας μονο με το να κανεις statement. Πρεπει και να εξηγησεις.
Τι να σου εξηγήσει? Αυτά που γράφεις απλά δεν υπάρχουν ... Μπορείς να δεις αυτό που σου περιγράφω, πολύ απλά παρατηρώντας τη στιγμιαία κατανάλωση. Στην κατηφόρα αν έχει νεκρά, εγώ έχω 1.5 λίτρα κατανάλωση, ενώ με ταχύτητα μέσα έχω 0 ... ζήρο, ναδα, καπουτ, νιέντε. Πως αλλιώς να το γράψω?
Και πραγματικά έχω να βάλω νεκρά σε οποιαδήποτε άλλη φάση εκτός από όταν είμαι σταματημένος (ή με πάρα πολυ μικρή ταχύτητα να πλησιάζω προς ακινητοποίηση) από τότε που ξεκίνησα να οδηγώ....
-
Αρα η Πορσε συμφωνα με σενα ειναι λαθος;
-
Στα έχουν πει παραπάνω.
αυτοκίνητο με κινητική ενέργεια->μετάδοση->κινητήρας
-
wantone μην παιρνεις σαν μπουσουλα τι λεει η πορσε .Ισως το pdk και το direct injection να εχουν καποια διαφοροποιηση?ή απλα να θελει να υποστηριξει με αυτο τον τροπο την ιδιαιτεροτητα του pdk?
Στο δικο μου το αυτοκινητο(και οχι μονο) που εχω περασει ατελειωτες ωρες μπριζωμενος με τον προγραμματιστη μου καθως και με σοβαρο οργανο μετρησης afr ,ειναι ακριβως το αντιθετο με αυτο που λεει η πορσε και εσυ.
Η μικροτερη καταναλωση γινεται οταν φρεναρεις με το μοτερ με σχεση μεσα.Στο ρελαντι σαφως καιει περισσοτερο. -
Αρα η Πορσε συμφωνα με σενα ειναι λαθος;Να ξαναπώ ότι μιλάμε για 2 διαφορετικές περιπτώσεις ?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
wantone μην παιρνεις σαν μπουσουλα τι λεει η πορσε .Ισως το pdk και το direct injection να εχουν καποια διαφοροποιηση?ή απλα να θελει να υποστηριξει με αυτο τον τροπο την ιδιαιτεροτητα του pdk?
Στο δικο μου το αυτοκινητο(και οχι μονο) που εχω περασει ατελειωτες ωρες μπριζωμενος με τον προγραμματιστη μου καθως και με σοβαρο οργανο μετρησης afr ,ειναι ακριβως το αντιθετο με αυτο που λεει η πορσε και εσυ.
Η μικροτερη καταναλωση γινεται οταν φρεναρεις με το μοτερ με σχεση μεσα.Στο ρελαντι σαφως καιει περισσοτερο.http://metronews.ca/drive/40806/even-po ... ving-fuel/
Βρηκα και το παραπανω λινκ. Εσεις μιλατε για στιγμιαιο ωφελος. Η κινητικη ενεργεια θα χαθει απο το φρενο του κινητηρα ενω με νεκρα θα διατηρηθει. Αυτο λεει και το λινκ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα έχουν πει παραπάνω.αυτοκίνητο με κινητική ενέργεια->μετάδοση->κινητήρας
Σε μια κατηφορικη για 3-4 χμ θα ειναι πιο οικονομικο να την κατεβω με 5η χωρις γκαζι ή με νεκρα και χωρις γκαζι;.
-
Η μικροτερη καταναλωση γινεται οταν φρεναρεις με το μοτερ με σχεση μεσα.Στο ρελαντι σαφως καιει περισσοτερο.http://metronews.ca/drive/40806/even-po ... ving-fuel/
Βρηκα και το παραπανω λινκ. Εσεις μιλατε για στιγμιαιο ωφελος. Η κινητικη ενεργεια θα χαθει απο το φρενο του κινητηρα ενω με νεκρα θα διατηρηθει. Αυτο λεει και το λινκ.
Άντε να το ξαναγράψω ακόμα μια φορά πριν πάω για νάνι. Αύριο το πρωί κατεβαίνοντας την Κατεχάκη προς 401, όταν στην αρχή της κατηφόρας αφήσω μέσα την 6η και σταματήσω να πατάω γκάζι, θα φτάσω στο πρώτο φανάρι, ίσως και σε αυτό του Badmiton αν δεν με πιάσει το πρώτο κόκκινο, με ΜΗΔΕΝ κατανάλωση και αυτό για περίπου ΕΝΑ χιλιόμετρο αν όχι και παραπάνω. Αν βάλω νεκρά θα κάψω ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μηδέν!
Καλό βράδυ
-
Στα έχουν πει παραπάνω.
αυτοκίνητο με κινητική ενέργεια->μετάδοση->κινητήρας
Σε μια κατηφορικη για 3-4 χμ θα ειναι πιο οικονομικο να την κατεβω με 5η χωρις γκαζι ή με νεκρα και χωρις γκαζι;.
Νεκρά χωρίς γκάζι αν είσαι λαρτζ, 5η χωρίς γκάζι αν έχεις καλύτερους τρόπους να ξοδεύεις τα λεφτά σου.
Καλό βράδυ και πάλι
-
μιλαω για την περιπτωση που βλεπω κοκκινο φαναρι μπροστα μου,και ειμαι με 80-100χλμ/ωρα 200 μετρα πριν.
δεν με ενδιαφερει η κινητικη ενεργεια εαν χαθει γιατι θελω να σταματησω στο κοκκινο.Με την νεκρα θα καψω παραπανω,και θα φθειρω παραπανω τα φρενα μου. -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Άντε να το ξαναγράψω ακόμα μια φορά πριν πάω για νάνι. Αύριο το πρωί κατεβαίνοντας την Κατεχάκη προς 401, όταν στην αρχή της κατηφόρας αφήσω μέσα την 6η και σταματήσω να πατάω γκάζι, θα φτάσω στο πρώτο φανάρι, ίσως και σε αυτό του Badmiton αν δεν με πιάσει το πρώτο κόκκινο, με ΜΗΔΕΝ κατανάλωση και αυτό για περίπου ΕΝΑ χιλιόμετρο αν όχι και παραπάνω. Αν βάλω νεκρά θα κάψω ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μηδέν!
Καλό βράδυ
Πάντα την είχα αυτη την απορία γιατι και στο δικο μου αυτοκίνητο, 0 γράφει. Κάποιοι μου έχουν πει όμως οτι είναι λίγο εικονικό αυτο γιατι στη νεκρά δουλεύει το ρελαντί που καίει περισσότερο καύσιμο. Δε ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτο.
Έστω όμως οτι είχαμε μια κατηφόρα 100κμ, για 100κμ θα έκαιγε ΜΗΔΕΝ?
Sent from a mobile device
Έρευνα Κατανάλωσης