-
Μια χθεσινοβραδυνή μέτρηση...
Φουλάρισμα Λάρισα (71€ με τιμή 1,49€/lt) μηδενiσμός όλων των μετρητών και ταξίδι Λάρισα-Βόλος (από παλιά εθνική)-Πορταριά-Λάρισα(από νέα εθνική) συνολικά 158km. Μέση κατανάλωση 7,2 lt/km υπόλοιπη εμβέλεια ρεζερβουάρ 620 κμ
Στο πήγαινε ταχύτητες 100-160χλμ/ω με συχνά κατεβάσματα στην επιλογή S του DSG και προσπεράσεις σε εώς και 3 συρόμενες νταλίκες την φορά. Στο ανέβασμα στο Πήλιο πάλι στο S και 2-3 ταχύτητα με αλλαγές στις 4000max και ταχύτητες 40-60+κμ/ω. Στην επιστροφή κατέβασμα του Πηλίου με τον ίδιο τρόπο και στην νέα εθνική 130κμ/ω με cruise control.
Μου φαίνεται ότι τώρα που έπιασα τα 20000κμ έχει πραγματικά στρώσει ο κινητήρας και δείχνει τις σωστές καταναλώσεις του.
-
Αφότου αποφάσισα να μην ξεπερνάω τα 130 km/h και οδηγώντας κυρίως σε επαρχιακό δίκτυο (Καρδίτσα-Λάρισα-Φάρσαλα-Βόλος) αλλά και στην εθνική (Βόλος-Θεσσαλονίκη) έχω σταθερά τη μέση κατανάλωση στο 4.6 με 4.8 lt/100km Fiat G. Punto 1,3 multijet, με τιμή diesel 1.258E/ lt.
-
Ξεκίνησε η δοκιμή με όριο τα 90 km/h (2.750rpm) και τις 3.000rpm. Πολύ πιο ήσυχο το κεφάλι μου... να δούμε τι θα πετύχουμε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ξεκίνησε η δοκιμή με όριο τα 90 km/h (2.750rpm) και τις 3.000rpm. Πολύ πιο ήσυχο το κεφάλι μου... να δούμε τι θα πετύχουμε...Όταν λές όριο, εννοείς 'όχι πάνω από' ή 'όχι κάτω από' ?
-
Για getz 1,1 μιλάμε
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για getz 1,1 μιλάμεΜε τελικές θα το πάει;;;;
-
Η τελική του είναι λίγο παραπάνω
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η τελική του είναι λίγο παραπάνωΣε μηδενική κλίση μιλάω!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σε μηδενική κλίση μιλάω!
χαρα στο κουραγιο του
εγω στο 1ο παρκινγκ θα εκανα δεξια και θα του εβαζα φωτια.
-
εύγε τράγο.
Εδώ και καιρό επειδή δεν λέει να πληρώνεις γ@μισιάτικα σε βενζίνες είτε πάω βουνό είτε θάλασσσα ταξιδεύω με 90 έως 110 km/h
Λιγότερη κατανάλωση, λιγότερος θόρυβος, περισσότερα φράγκα στην τσέπη -
Με 10% Ε.Ο. (το πολύ 2 εξόδους απόσταση, λόγω γ@μοδουλειάς ) δεν με πειράζει και πολύ το όριο 90. Στους επαρχιακούς δε, επειδή χρησιμοποιώ δρόμους Βιομηχανικών Περιοχών με τα γνωστά Νορντσλάιφε οδοστρώματα, ίσως τα 90 επεκτείνουν λίγο το προσδόκιμο ζωής μου - έφαγα μια μούτζα τεράστια τις προάλλες...
Α, δίπλα στον δρόμο (by the way) η μπεντζίνα δεν είναι δικό μου έξοδο. Από αγάπη για την επιστήμη το δοκιμάζω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σε μηδενική κλίση μιλάω!
χαρα στο κουραγιο του
Το σπιρτο δεν το σκεφτεσαι;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Α, δίπλα στον δρόμο (by the way) η μπεντζίνα δεν είναι δικό μου έξοδο. Από αγάπη για την επιστήμη το δοκιμάζω.
Welcome to the club!
Ετοιμάσου να εκδηλωθεί πάνω σου βέβαια η οργή του Λόρδου! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε μηδενική κλίση μιλάω!
χαρα στο κουραγιο του
Το σπιρτο δεν το σκεφτεσαι;
Καύση HCCI, ελεγχόμενη αυτανάφλεξη!
-
Προσπάθησα να συγκρατηθώ λιγάκι... (βοήθησε το ότι είχα παρέα και ότι δεν βιαζόμουν). Από βενζινάδικο πολύ λίγο πριν τη Θεσ/κη μέχρι την είσοδο από Αχαρνών στην Αθήνα έκανα 516χλμ με μωτ 116 και κατανάλωση 8,5λτ/100χλμ!! Για μένα με την BMW Ε39 520 αυτόματη είναι καλύτερο από το σύνηθες, ίσως το καλύτερο. Βέβαια μάλλον η κίνηση έχει λιγοστέψει και είχα και ευνοϊκό άνεμο που παίζει ρόλο.... . Η αρχική σκέψη ήταν να προσπαθήσω να πάω με 130 αλλά παραήταν λίγο (σε σχέση με τους επικίνδυνους αργούς και τις νταλίκες) οπότε cc στα 135 και εγκράτεια στα ωραία σημεία με στροφές... Όλους αυτούς που παιδεύονται με 120 ή και λιγότερο σε αυτοκινητόδρομο για ώρες πραγματικά ζηλεύω την υπομονή τους και την αντοχή τους.... (το έκανα μια φορά με τζιπ με κάτι λάστιχα πολύ άγρια που δεν κάνει να πάνε παραπάνω... δεν θέλω να το ξανακάνω)
Πιθανότατα μεθαύριο να πάω ταξιδάκι 2 ωρών, εκεί ίσως να βρω την αντοχή να βάλω το cc στα 125!! -
Το Πάσχα με ένα Golf TSI με τα 140 άλογα έκανα 1200 χλμ.Η διαδρομή ήταν στο πήγαινε Αθήνα-Ηγουμενίτσα μέσω Πατρών-Αμφιλοχίας-Ιόνιας Οδού και στο έλα Ηγουμενίτσα-Αθήνα μέσω Εγνατίας-Τρικάλων-Λάρισας κλπ...Στα 1200 χλμ έκαψα 105 λίτρα.'Αρα μέση γύρω στο 8,7 που δεν είναι και άσχημα!
-
πολυ καλη πιστευω
-
Αν πήγαινε με 200 όντως πολύ καλή, αν πήγαινε με 90 είναι αρκετή.
-
Αμάν ρε Κωνσταντίνε ...καταρχήν δεν μπορούσα να τρέξω ιδιαίτερα γιατί είχα τους παππούδες μέσα αλλά μπορώ να σου πω ότι στις ευθείες πήγαινα 150 και σε κάποια κομμάτια 180.Στην Κορίνθου-Πατρών πήγαινα με 120-130 ενώ στις στροφές που είχε και αρκετές με ένα αρκετά καλό ρυθμό αλλά όπως είπα όχι πολύ γρήγορο λόγω των παππούδων!
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Αμάν ρε Κωνσταντίνε ...καταρχήν δεν μπορούσα να τρέξω ιδιαίτερα γιατί είχα τους παππούδες μέσα αλλά μπορώ να σου πω ότι στις ευθείες πήγαινα 150 και σε κάποια κομμάτια 180.Στην Κορίνθου-Πατρών πήγαινα με 120-130 ενώ στις στροφές που είχε και αρκετές με ένα αρκετά καλό ρυθμό αλλά όπως είπα όχι πολύ γρήγορο λόγω των παππούδων!Οι παππούδες δεν νιώθουν ρε συ, είχα συνοδηγό την γιαγιά και το 200άρισα στην Αθηνών-Λαμίας και χάζευε στο υπερπέραν.
Έρευνα Κατανάλωσης