-
Σε opel με κινητηρα 1.3cdti στα πρωτα 800 χιλιομετρα υπολογισα μεση καταναλωση 6,2l/100 με μικτη διαδρομη σε αστικο περιβαλον, επαρχιακο δίκτυο και αστικο.
Η 'μαμα' αναφερει μέση καταναλωση 5,2l/100km. Αναρωτιεμαι τι γίνετε, λέει ψέμματα η opel? Οι συνθηκες μετρησης παραειναι ιδανικες? Καποιοι μου λενε ότι επειδη ειναι καινουργιο καταναλωνει περισσότερο και θα πέσει η καταναλωση. Ισχύει αυτό ή είναι μύθος? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Σε opel με κινητηρα 1.3cdti στα πρωτα 800 χιλιομετρα υπολογισα μεση καταναλωση 6,2l/100 με μικτη διαδρομη σε αστικο περιβαλον, επαρχιακο δίκτυο και αστικο.
Η 'μαμα' αναφερει μέση καταναλωση 5,2l/100km. Αναρωτιεμαι τι γίνετε, λέει ψέμματα η opel? Οι συνθηκες μετρησης παραειναι ιδανικες? Καποιοι μου λενε ότι επειδη ειναι καινουργιο καταναλωνει περισσότερο και θα πέσει η καταναλωση. Ισχύει αυτό ή είναι μύθος?Όχι δεν λέει ψέματα η όπελ. Απλά πάντα οι εργοστασιακές μετρήσεις είναι πολύ πιο χαμηλές από αυτές που επιτυγχάνονται με τη συνηθισμένη χρήση...
Ναι η κατανάλωση συνήθως πέφτει μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο ενός νέου οχήματος. Ωστόσο με την πρόοδο της τεχνολογιάς όλο και πιο μικρές διαφορές υπάρχουν μεταξύ στρωμένων και μη στρωμένων μοτέρ. Πάντως μην περιμένεις χαοτικές διαφορές στην κατανάλωση...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Oουυ, έλα κοκκινο-τέρας, θα κάνουμε μπανάααααανα......
Μιας και βγήκες από την τρύπα σου, κάνε μια βόλτα στην Αθήνα (την πόλη σου ίσως άτυχε...) & Θεσσαλονίκη (μόνο εκεί απαγορεύεται για αυτ/τα με Ελληνικές Πινακίδες κυκλοφορίας.....άσχετε) και σνιφάρισε τα ντουμάνια των 'πεντακάθαρων' αστικών λεωφορείων 20ετίας και των ταξί 30ετίας, αφού δε γίνεις high, μπες ξανά στην τρώγλη σου.....
...
πήγες εξωτερικό και λάδωσε το αντεράκι σου??
αφου δεν έχεις ιδέα από μεκ , τι μας τα ζαλίζεις??
πάρε τον κινητό σου καρκίνο ... και ...ακου τρώγλη... χαλάρωσε τυροβλ@Χε δεν έπιασες και τον παπά από τα @@ επειδή έβγαλες 200ο το μήνα...
-
Μα εδώ ενοχλήθηκαν όσοι βλέπουν τα νούμερα κατανάλωσης ορισμένων οχημάτων.....όπως για παράδειγμα το 5,1l/100Km (για κάποιο διάστημα στην Εγνατία) σήμερα στη βόλτα.....
μας φτύνουν, νομίζουμε ότι βρέχει
καλέ μου άνθρωπε, ακόμα και αν έγραφες 1+1=2 (απολύτως αληθές, πέραν πάσας αμφισβήτησης) με τη συχνότητα που γράφεις την (εξαιρετική, ομολογουμένως) καταναλωση του αυτοκινήτου σου (να το χαίρεσαι, επίσης, καλές βόλτες να κάνεις κλπ) θα χαμε κουραστεί
δεν (μπορεί να) είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις
-
**Τα προσωπικα σας κρατηστε τα εκτος θεματος και φορουμ [mod] **
-
Ελληνικό - Χ.Κ.Π. - Ελληνικό = €90 με το λευκό. Έτσουξε.
Με το Bora είναι γύρω στο €55, αλλά βλαστημάω στον δρόμο, δεν πάει καθόλου το ρημάδι. Ή εγώ έχω κακομάθει απ' το άλλο.
-
Fiat Grande Punto 77 ατίθασων αλόγων
Κίνηση εντός πόλης και εντός περιφερειακής και ένα ταξιδάκι μέχρι Χαλκιδική με μέγιστη ταχύτητα τα 130. Η κίνηση στην πολη ήταν σε συνθήκες ιδιαίτερα έντονου κυκλοφοριακού φόρτου ενώ στην Εθνική είχα ανοιχτό και το αρκούδι.
6.8l/100 km, νομίζω είναι ένα άκρως συμπαθητικό νούμερο.
Υ.Γ. Χοντρικά τα εντός πόλης χιλιόμετρα ήταν το 30 τοις εκατό των μετακίνησεων -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ελληνικό - Χ.Κ.Π. - Ελληνικό = €90 με το λευκό. Έτσουξε.Με το Bora είναι γύρω στο €55, αλλά βλαστημάω στον δρόμο, δεν πάει καθόλου το ρημάδι. Ή εγώ έχω κακομάθει απ' το άλλο.
μεγάλη διαφορά!
προφανώς υπάρχει και η αντίστοιχη διαφορά στον ρυθμό, έτσι; -
Ναι.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Επί του θέματος και εγώ κάποτε ήμουν φανατικός θιασώτης των ντίζελ λόγω των μειωμένων εκπομπών ρύπων. Όμως αν κινείσαι πεζός σε πόλεις όπου κινούνται τα ντίζελ εύκολα διαπιστώνεις οτι είναι αρκετά πιο 'βρωμερά' πιο πολύ στην όσφρηση παρά στην όραση. Ωστόσο το τελικό χτύπημα ήρθε σήμερα που είδα το τελευταίο κορόλα σεντάν ταριφ εντίσιον (το αούρις σε σεντάν δηλαδή αμάξι το πολύ 3ετών) να βγάζει το παλιό γνωστό ντουμάνι, όμοιο με αυτό που βγάζει το κατερπίλαρ, απλά σε μικρότερη κλίμακα. Λετς φέις ιτ, είτε τα καύσιμα νοθεύονται είτε η ελλειπής συντήρηση των ντίζελ οδηγεί σε εξωφρενικές εκπομπές ρύπων....Έτσι νιώθω κι εγώ, από τη μία διαβάζω για τα πλεονεκτήματα των ντίζελ και με τη λογική τα υποστηρίζω αλλά από την άλλη τρώω μια εξατμισιά σε καμιά ανηφόρα από υπερσύγχρονο ντίζελ και μου κόβεται η λαλιά.... και η ανάσα φυσικά. Φαντάσου, σκέφτομαι τότε, να ήταν τα 50% των αυτοκινήτων ντίζελ....
Στο θέμα μας. Τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη υπάρχει περίπτωση να βελτιώθηκε η ποιότητα;; Γιατί σαν να έκαψα λίγο λιγότερο από το σύνηθες σε πρόσφατο ταξίδι μου... Σε ένα μικρό τμήμα, μόνο 175χλμ (ΠΑΘΕ) αλλά 8,8λτ/100 με 131 μέση είναι πολύ καλό για μένα.
-
Τι θα γίνει, θα πάει μακριά αυτό το πράγμα;
Να ζητήσω κλείδωμα μια και όταν το άνοιξα το θέμα, ζητούσα νούμερα -με τυποποιημένη μορφή- και όχι ιταλόφιλους, καζούρες και εκτπώσεις;
Μα εδώ ενοχλήθηκαν όσοι βλέπουν τα νούμερα κατανάλωσης ορισμένων οχημάτων.....όπως για παράδειγμα το 5,1l/100Km (για κάποιο διάστημα στην Εγνατία) σήμερα στη βόλτα.....
Δεν καταλαβαίνετε, δεν καταλαβαίνετε...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι θα γίνει, θα πάει μακριά αυτό το πράγμα;
Να ζητήσω κλείδωμα μια και όταν το άνοιξα το θέμα, ζητούσα νούμερα -με τυποποιημένη μορφή- και όχι ιταλόφιλους, καζούρες και εκτπώσεις;
Δεν καταλαβαίνετε, δεν καταλαβαίνετε...
-
Ναι.Αυτό είναι το πρόβλημα με τα τούρμπο για μένα (αν και το δικό σου είναι ατμόσφαιρα). Δεν καίνε, λένε. Άμα τα πατάς καίνε όμως και μάλιστα πολύ. Και είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός με όλα αυτά τα ρημάδια τα άλογα να απελευθερώνονται με μια κίνηση του δεξιού ποδιού.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ναι.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τα τούρμπο για μένα (αν και το δικό σου είναι ατμόσφαιρα). Δεν καίνε, λένε. Άμα τα πατάς καίνε όμως και μάλιστα πολύ. Και είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός με όλα αυτά τα ρημάδια τα άλογα να απελευθερώνονται με μια κίνηση του δεξιού ποδιού.
+10
και ολη την ωρα εισαι..
ζεσταθηκε δεν ζεσταθηκε,πιεστηκε δεν πιεστηκε η τουρμπινα, ποσα bar εχει ???
ας την ξεκουρασω....
ΑΜΑΝ ΠΙΑ.... -
Γιατί, το ατμοσφαιρικό σου το πιέζεις όσο είναι κρύο και το σβήνεις κατευθείαν μετά από σκίσιμο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί, το ατμοσφαιρικό σου το πιέζεις όσο είναι κρύο και το σβήνεις κατευθείαν μετά από σκίσιμο;οχι αλλα οταν ζεσταθει ...δεν με ενδιαφερει...δεν κοιταω ποσο πιεση bar εχει και αν πρεπει να ξεκουραστει λιγο η turbina να κρυωσει η να ''ηρεμησει'' η πολλαπλη, ουτε προσεχω το ποδι μου για το ποσο θα ανεβάσει καταναλωση...
απλα δεν το σκεφτομαι το μοτερ τοσο, λειτουργει κανονικα ...
αναγκαιο κακο τα turbo
μεχρι να εχω στην κατοχη μου καθημερινα turbo αυτα θα λεω μετα θα αλλαξω τροπάριο -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
μεχρι να εχω στην κατοχη μου καθημερινα turbo αυτα θα λεω μετα θα αλλαξω τροπάριο
-
Ελληνικό - Χ.Κ.Π. - Ελληνικό = €90 με το λευκό. Έτσουξε.Πόσα ΚΜ είναι αυτή η διαδρομή??
Με το Bora είναι γύρω στο €55, αλλά βλαστημάω στον δρόμο, δεν πάει καθόλου το ρημάδι. Ή εγώ έχω κακομάθει απ' το άλλο.
Μάλλον το 2ο......κι εγώ το παθαίνω με το Άστρα.....
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Ναι.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τα τούρμπο για μένα (αν και το δικό σου είναι ατμόσφαιρα). Δεν καίνε, λένε. Άμα τα πατάς καίνε όμως και μάλιστα πολύ. Και είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός με όλα αυτά τα ρημάδια τα άλογα να απελευθερώνονται με μια κίνηση του δεξιού ποδιού.
+10
και ολη την ωρα εισαι..
ζεσταθηκε δεν ζεσταθηκε,πιεστηκε δεν πιεστηκε η τουρμπινα, ποσα bar εχει ???
ας την ξεκουρασω....
ΑΜΑΝ ΠΙΑ....Ποιος τα κάνει αυτά; Είναι οι ίδιοι που μετράνε θερμοκρασίες στον επεξεργαστή και στην κάρτα ήχου;
@charmak
Καίνε τα τούρμπο όταν τα πατήσεις, αλλά αν θέλεις αντίστοιχο ρυθμό με την ατμόσφαιρα, θα πιάσεις διαστρικό νούμερο γιατί θα πρέπει να έχεις 6.000 στροφές όλη την ώρα. Ή πιο απλά, η μέγιστη κατανάλωση στα τούρμπο ορίζεται από τον φόβο! -
Απο το προηγούμενο γέμισμα κατανάλωσα 35 λιτρα. Η χρηση του αυτοκινητου ηταν σε κυκλοφορια μεσα στην Αθηνα, στη Πάτρα και το ταξιδάκι Αθήνα - Πάτρα.
Με αυτα τα λιτρα εκανα 512 km, δηλαδη κατανάλωση περιπου 6,8l/100km και οδηγηση νορμαλ προς το γρηγορο...
Έρευνα Κατανάλωσης