-
Ταξίδι ως την Κυλλήνη και κίνηση εκεί.
Το IMA ξεκίνησε με 269 χιλιόμετρα κίνησης στην Αθήνα με κατανάλωση 5.5lt/100. Στο τέλος μετά από 779 km πριν την αναχώρηση η κατανάλωση στον μετρητή ήταν 5.0 lt/100. Φυσικά βοήθησε η κίνηση με πολύ χαλαρούς ρυθμούς ως την Πάτρα (αν και μετά στο Πάτρα Πύργος ....... ) από την Π.Ε.Ο. λόγω του κλασσικού μποτιλιαρίσματος (όπου και στιγμιαία είδα και 4.9 lt/100).
Μην λάβετε υπόψη τη μέτρηση του spritmonitor καθώς στο προηγούμενο γέμισμα πραγματικά τίγκαρε το όχημα (υπό κλίση ο ανεφοδιασμός) ενώ στο Νεοχώρι ο ανεφοδιασμός ήταν κανονικός.
Σήμερα στην Επιστροφή με την απίστευτη κίνηση έδρεψα τους καρπούς της χαλαρής οδήγησης. Ως και το Κιάτο (φουλάρισμα στο Νεοχώρι της Κυλλήνης) το ΙΜΑ έγραψε 4.0 lt/100 (ήταν στο 4.3 lt/100 στην είσοδο των Tunnel της Πάτρας). Στη συνέχεια και μετά από βήμα σημειωτόν ως τους Αγίους Θεοδώρους (καθώς είχα τη λάθος όπως αποδείχτηκε ιδέα να συνεχίσω στην Π.Ε.Ο.) και κίνηση με ρυθμούς μποτιλιαρίσματος ως τα διόδια της Ελευσινάς και φυσιολογικούς ρυθμούς στην Α.Ο. (όπου τα 2.35 € έπιασαν τόπο) έκλεισα με ένα μεγαλοπρεπές 4.1 lt/100 στο πάρκινγκ κάτω από το σπίτι μου.
Φωτό:
Πριν από την αναχώρηση στην Αθήνα
Ανεφοδιασμός στο Νεοχώρι Κυλλήνης. Έχουν μεσολαβήσει κίνηση στην Ε.Ο. με ταχύτητες στα ~100km/h ως το Κιάτο. Κίνηση στην Π.Ε.Ο. με ταχύτητες από 50~70 ως τη Πάτρα και στη συνέχεια tunnel ως Κυλλήνη με ταχύτητες από 90~140 km/h (120~140 km/h στον κάμπο....). Τέλος δύο ταξίδια ως το Κατάκολο (με ταχύτητες ~120km/h) καΙ ως Αμαλιάδα (~90 km/h στο επαρχιακό δίκτυο) με επιστροφή.
Πριν από τα tunnel με CC στα 95 km/h (92 km/h πραγματικά σύμφωνα με το GPS)
Στο Κιάτο. Κίνηση από την Π.Ε.Ο. βάσει του ρυθμού όλων των υπολοίπων (από 50 ως και 80 km/h)
Στο σπίτι μετά από 1 ώρα για 20 χιλιόμετρα διαδρομή, σημειωτόν ως την Ελευσίνα (από 30 ως και 80 km/h) και φυσιολογική κίνηση στην Α.Ο. (100~110 km/h λόγω της κίνησης).ΥΓ. Δεν ξαναβγαίνω Μεγάλη Παρασκευή και επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα ποτέ!!!!!!
-
Η Νίτσα στο πήγαιν' έλα Θεσ/νίκη - Λευκάδα με στάση στη Βέροια (κάπου 800χλμ) είχε μέση κάτω από 7,5 (αν θυμάμαι καλά είχε δείξει 7,3), αλλά το 90-95% ήταν είτε στην Εγνατία, είτε σε χαλαρό σχετικά επαρχιακό. Still... not bad, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο την ντουλάπα δεν πήραμε... Θα βγάλω φωτό το tc και θα το ανεβάσω κάποια στιγμή...
Συνθήκες κίνησης στην Εγνατία: cc στα 120-115 και στα τούνελ με 80 ή 100. Στο δρόμο Γιάννενα - Άκτιο χαλαρά (πήγαμε και γυρίσαμε με στρουμφάκια μπροστά μας, άρα και να θέλαμε... χαλλλαρά πήγαμε...)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κάναμε ......Ωραίος ο Γιαπωνέζος.......πάντα ήταν οικονομικοί οι άτιμοι.....
Ταξίδι ως την Κυλλήνη και κίνηση εκεί.....
Ο άμεσος ανταγωνιστής του Puntofato είσαι βρε.......και ο χειρότερος πελάτης του γειτονικού σου βενζινάδικου ίσως??
ΥΓ. Δεν ξαναβγαίνω Μεγάλη Παρασκευή και επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα ποτέ!!!!!!
Εγώ το έχω κόψει ήδη εδώ και χρόνια αυτό το σπορ τις συγκεκριμένες ημέρες....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...βάλε την άλλη από το ring...
Μπα, σιγά μην το πιστέψουν κι εκείνο....
Εγώ πάντως δεν το πίστευα. 16 λεπτά γύρος με 60km/h μέση, αν θυμάμαι καλά 9,9 lt; Η Μ3 καίει λιγότερο.
καλα για να βγαλεις μεση 60 με τη Μ3 πρεπει να πηγαινεις 5η-6η στις 2500 σαλ.
σιγουρα λιγοτερο απο 9.9ακομα και smart κανει ΚΑΙ καλυτερο χρόνο ΚΑΙ πιο οικονομικα...οποτε τι ακριβως συγκρινουμε και πιο ειναι το κατορθωμα?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η Νίτσα στο πήγαιν' έλα Θεσ/νίκη - Λευκάδα με στάση στη Βέροια (κάπου 800χλμ) είχε μέση κάτω από 7,5 (αν θυμάμαι καλά είχε δείξει 7,3), αλλά το 90-95% ήταν είτε στην Εγνατία, είτε σε χαλαρό σχετικά επαρχιακό. Still... not bad, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο την ντουλάπα δεν πήραμε... Θα βγάλω φωτό το tc και θα το ανεβάσω κάποια στιγμή...Συνθήκες κίνησης στην Εγνατία: cc στα 120-115 και στα τούνελ με 80 ή 100. Στο δρόμο Γιάννενα - Άκτιο χαλαρά (πήγαμε και γυρίσαμε με στρουμφάκια μπροστά μας, άρα και να θέλαμε... χαλλλαρά πήγαμε...)
κατέβηκες στο νησί μου ρε
τί πήγες να κάνεις, να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ταξίδι ως την Κυλλήνη και κίνηση εκεί.....
Ο άμεσος ανταγωνιστής του Puntofato είσαι βρε.......και ο χειρότερος πελάτης του γειτονικού σου βενζινάδικου ίσως??
ΥΓ. Δεν ξαναβγαίνω Μεγάλη Παρασκευή και επιστροφή Δευτέρα του Πάσχα ποτέ!!!!!!
Εγώ το έχω κόψει ήδη εδώ και χρόνια αυτό το σπορ τις συγκεκριμένες ημέρες....
-
Δεν είμαι. Πραγματικά έπιασα τον ευατό μου εχθές να θέλει να σκοτώσει αυτούς που ήταν εμπρός. Κομβόι που νωχελικά στο τσούκου τσούκου να κινούνται προς το σημείο μηδέν και τους ντόπιους με αγροτικά 35+ ετών να πετάγονται από το πουθενά και να εξαφανιζόνται το ίδιο απρόσμενα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι για πρώτη φορά είδα το κόσμο να κινείται κατά ποσοστό >95% κάτω από τα 120km/h στην Αθηνών - Κορίνθου (την Μεγάλη Παρασκευή) παρόλο που ήταν δυνατή η κίνηση με υψηλότερες ταχύτητες.
-
Εγώ δεν μπορώ και διαφορετικά....
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κατέβηκες στο νησί μου ρε
τί πήγες να κάνεις, να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες?Σιγά το νησί... ούτε καν σε πλοίο δεν πήγαμε...
Η νουνά μας είναι από εκεί (μένουν στην παλιά πόλη) και είπαμε να δούμε τις βάρκες...
Τελικά δεν κουνιόντουσαν και πολύ...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Κάναμε με τον αδελφό μου (aserf) 'κόντρα' κατανάλωσης από το σπίτι μας στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι στο Νέο Βουτζά (περίπου 30χλμ). Μπρος-πίσω πηγαίναμε σε όλη τη διαδρομή ώστε να εξασφαλιστεί ίδιος ρυθμός. Αποτέλεσμα: 6,9lt/100km τόσο εγώ (Corolla 1.4 G6) όσο κι εκείνος (Cordoba 1.4) βάσει των υπολογιστών ταξιδιού των αυτοκινήτων. Ισοπαλία.
Πριν λίγο κάναμε την ανάποδη διαδρομή με ανάποδη σειρά (μπροστά ο αδελφός μου κι εγώ ακολουθούσα). Το αποτέλεσμα (πάντα βάσει υπολογιστών ταξιδιού): 6,5lt/100km εγώ - 6,7lt/100km εκείνος
Η διαδρομή (για όσους δεν ξέρουν) περιλαμβάνει: Λεωφόρο Μαραθώνος - Λεωφόρο Μεσογείων - Βασιλίσσης Σοφίας - Λεωφόρο Συγγρού.
Δεν πάτε μέχρι το Σούνιο να δείτε και λίγο θάλασσα?
250 κμ πηγαινε ελα ανάβυσσο και την έριξα την κατανάλωση στις γιορτές κάτω από 6.5 λιτρα στα 100 μεση ταχύτητα τα 55 κμ (καθώς ειχαμε και τις βόλτες στη θάλασσα, τα σουπερ μαρκετ) δρόμοι άδειοι Μ. Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα...
χαλαρά....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν ο ΙΔΙΟΣ οδηγός βάλει την Μ3 στην πίστα θα κάψει πάνω από 12 λίτρα.λάθος.
αν ο ίδιος οδηγος εβαζε την Μ3 μέσα θα είχε παθει εγκεφαλικό στα πρώτα χλμ βλέποντας το δείχτη να παίρνει την κατιούσα (και καλά)
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
....ακομα και smart κανει ΚΑΙ καλυτερο χρόνο ΚΑΙ πιο οικονομικα...οποτε τι ακριβως συγκρινουμε και πιο ειναι το κατορθωμα?Βασικά δεν συγκρίνουμε τίποτα, δεν υπάρχει κατόρθωμα, απλά video και στοιχεία υπάρχουν.........ότι λέει ο καθείς είναι σαν το ανέκδοτο με τις γνώμες και τις......
ΥΓ: Ο καθαρός Μ.Ο ταχύτητας είναι (22,8Κm διαδρομής σε 14,5 λεπτά) 94,3Κm/h και σίγουρα η κατανάλωση - αναλογικά - θα είναι μικρότερη αν εξαιρέσεις την καθυστέρηση της αρχής & του τέλους.
- Δεν είμαι. Πραγματικά έπιασα τον ευατό μου εχθές να θέλει να σκοτώσει αυτούς που ήταν εμπρός. Κομβόι που νωχελικά στο τσούκου τσούκου να κινούνται προς το σημείο μηδέν και τους ντόπιους με αγροτικά 35+ ετών να πετάγονται από το πουθενά και να εξαφανιζόνται το ίδιο απρόσμενα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι για πρώτη φορά είδα το κόσμο να κινείται κατά ποσοστό >95% κάτω από τα 120km/h στην Αθηνών - Κορίνθου (την Μεγάλη Παρασκευή) παρόλο που ήταν δυνατή η κίνηση με υψηλότερες ταχύτητες.
Οι επιπτώσεις της κρίσης, πάνε αργά για να 'κάψει' λιγότερο το τουτού.....
-
Πάντως ειναι άξιο προσοχής ότι πέρισυ πριν πουλήσω το Type-r εκαιγα στο BMW πάντα στην διαδρομή ανάβυσσο Αθηνα πάνω από 9 λίτρα.
Τωρα που εχω χαλαρώσει.... καίω 6.5...
Πλάκα δεν εχει πως αλλάζουν οι συνήθειες... Αμα κοιτάς το computer board έτσι γίνεται...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως ειναι άξιο προσοχής ότι πέρισυ πριν πουλήσω το Type-r εκαιγα στο BMW πάντα στην διαδρομή ανάβυσσο Αθηνα πάνω από 9 λίτρα.Τωρα που εχω χαλαρώσει.... καίω 6.5...
Πλάκα δεν εχει πως αλλάζουν οι συνήθειες... Αμα κοιτάς το computer board έτσι γίνεται...
βαλε μονωτικη ταινια στο επιμαχο σημειο....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως ειναι άξιο προσοχής ότι πέρισυ πριν πουλήσω το Type-r εκαιγα στο BMW πάντα στην διαδρομή ανάβυσσο Αθηνα πάνω από 9 λίτρα.Τωρα που εχω χαλαρώσει.... καίω 6.5...
Είδες η αύξηση τιμής βενζίνης?? Λειτουργεί και ως environmental friendly παράγοντας....
βαλε μονωτικη ταινια στο επιμαχο σημειο....
-
Λοιπόν... όπως φαίνεται (ελπίζω) και από την φωτό:
... η Νίτσα έκαψε 7,3 lt/100χλμ για 887 χλμ, στο πήγαιν' έλα για Λευκάδα. Βέβαια, το 90% ήταν κίνηση στην Εγνατία οδό (το cc στα 120 ή 115 και στα τούνελ με 80 ή 100) ή σε χαλαρό επαρχιακό. Και αυτό φαίνεται από τη μέση ωριαία ταχύτητα που ήταν 72χαω...
Προφανώς οι συνθήκες ευννοούσαν την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και πάλι πιστεύω ότι 7,3 δεν είναι καθόλου άσχημα για βενζινοκίνητο πολυμορφικό με μετωπική επιφάνεια να (με το συμπάθειο δηλαδή... ), τίγκα φορτωμένο και σε δρόμους που δεν ήταν πάντα κατηφορικοί...
Στην πόλη βέβαια, ένα 15άρι θα το έχει, αλλά αυτό δεν το λέμε...
-
γιαυτο δεν προκειτε να παρω ποτε στην ζωη μου πολυμορφικο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
γιαυτο δεν προκειτε να παρω ποτε στην ζωη μου πολυμορφικο....Για ποιο;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για ποιο;
μεση ταχυτητα 72
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Για ποιο;
μεση ταχυτητα 72
Δεν σε περιορίζει κανείς να πάς με παραπάνω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για ποιο;
μεση ταχυτητα 72
Δεν σε περιορίζει κανείς να πάς με παραπάνω
Θα τον κοβει το
-
Εσύ δηλαδή με μωρό + τίγκα φορτωμένο με πόσα θα πήγαινες;;;
Όσα δεν φτάνει η αλεπού...
Έρευνα Κατανάλωσης