-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ναι.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τα τούρμπο για μένα (αν και το δικό σου είναι ατμόσφαιρα). Δεν καίνε, λένε. Άμα τα πατάς καίνε όμως και μάλιστα πολύ. Και είναι πολύ μεγάλος ο πειρασμός με όλα αυτά τα ρημάδια τα άλογα να απελευθερώνονται με μια κίνηση του δεξιού ποδιού.
Σαν κάτοχος turbo συμφωνώ οτι δεν καίνε.
Σε κάθε περίπτωση εγώ καίω λιγότερο απο αντίστοιχων ιπποδυνάμεων αμάξια.
Βέβαια παίζει ρόλο και η τεχνολογία του κινητήρα, όπως και το αμάξι στο οποίο ειναι τοποθετημένος.
Συνολικά πάντως με τον turboκινητήρα εισαι κερδισμένος.
Πάντως όταν οδηγάω γρήγορα, μου αρέσει να οδηγάω δυνατό ατμοσφαιρικό.
-
Διαδρομη: παλια εθνικη απο ελευσινα μεχρι ακρατα και επιστροφη απο την ιδια διαδρομη
Φορτιο: οδηγος - συνοδηγος + πληρες ρεζερβουαρ + χρηση A/C στην 1η σκαλα σε ολη την διαδρομη
Συνολικα χιλιόμετρα: 323
Συνολικη καταναλωση: 12,1 λιτρα απλης αμολυβδης (€16,8)
Καταναλωση / 100κμ: 3,746 l/100kmτο αυτοκινητο εχει σχεδον 100.000κμ αν αυτο παιζει καποιο ρόλο
στην επιστροφη φουλαρα για να τσεκαρω καταναλωση...αν συνεχιζα με τον ιδιο ρυθμο θα εβγαζα projection 935km με 35 λιτρα καυσιμου (πιστευω οτι χωρις χρηση A/C θα μπορουσα ανετα να περασω τα 1000κμ με 35 λιτρα απλης αμολυβδης)
Ποιος ειμαι και τι οδηγαω?
αυτα για καποιους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν χαμηλη καταναλωση
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Ελληνικό - Χ.Κ.Π. - Ελληνικό = €90 με το λευκό. Έτσουξε.
Πόσα ΚΜ είναι αυτή η διαδρομή??
414 χλμ, μαζί με μια μικρή παράκαμψη πες 430.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Και επειδή ως συνήθως ξεφεύγουμε για να μπω σε ον τόπικ, γνωστός με πράιους μκ2 λέει ότι χτυπάει και 5άρια και κάτω στην πόλη Η αλήθεια είναι πως περίμενα να χτυπάει 7άρια+ που και πάλι για τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου θα ήταν εκπλητικό νούμερο. Τα 5λ για αμάξι 1300 κιλών στην πόλη είναι απλά τεχνολογία
Ναι μπορεί να χτυπά 5άρια... Εγώ χτυπώ στα 5.5 σήμερα με τις συνθήκες πόλης (ναι με μικρότερη κίνηση είναι αλήθεια) οπότε για το MK2 Prius είναι απόλυτα λογικό το νούμερο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το Ιταλικό Quattroruote στη δοκιμή του Mk3 κατάφερε στη πόλη να πετύχει κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα (κατάφερε να διανύσει 29.4 χιλιόμετρα με ένα λίτρο ήτοι 3.4 λίτρα στα 100 ) και σε επαρχιακούς δρόμους πέτυχε τιμές κάτω από 5 λίτρα (4.69 λίτρα για την ακρίβεια). Εκεί βέβαια που δεν τα κατάφερε το Mk3 ήταν στον αυτοκινητόδρομο που πέτυχε ένα τυπικό για όχημα βενζίνης 7.3 λίτρα στα 100 με ταχύτητα 130 km/h. (όλα αυτά σε προσομοιώσεις στη πίστα του Vairano).
Για να κατανοήσουμε όμως τι εστί κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο για τους Ιταλούς στο ίδιο ακριβώς τεστ το 1.4 TSi των 122 αλόγων ήταν στα 8.77 lt/100 και η AR MITO ΤΒ multiair (των 135 ίππων) στα 9.00 με τιμές στην πόλη όμως που για μεν το Golf φλετάριζαν τα 10 lt/100 (9.70 για την ακρίβεια) για δε τη MITO ήταν στα 8.65 lt/100 (πιο χαμηλά από τον αυτοκινητόδρομο ).
Τώρα σε σχέση με ένα diesel αντίστοιχης ιπποδύναμης (της τάξης των 120 ως 140 ίππων) έχουμε για τη MITO (120 άλογα JTDm) κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο 7.30 λίτρα στα 100 (ακριβώς την ίδια με το Prius) όταν στη πόλη είναι στα 6.1 και στον επαρχιακό στα 5.5. Αν θέλουμε να πάμε σε diesel του ίδιου μεγέθους μεταξονίου και μέσα στην ίδια εταιρεία (toyota) το Auris 2.0D-4D είναι στο 7.51 στον αυτοκινητόδρομο) ως 6.9 στην πόλη και 6.7 στους επαρχιακούς.
Τέλος για να μην αγνοούμε και την BMW η 120d των 177 ίππων είναι στα 6.49 στον αυτοκινητόδρομο (καλύτερα από το Prius) πετυχαίνει καλύτερη επίδοση στην πόλη με 5.98 (αν και είναι πολύ μακριά της τιμής του Prius των 3.4 λίτρων) και στους επαρχιακούς δρόμους βρίσκεται στο 5.81. Για την 320d (που από πλευράς μεταξονίου ανταγωνίζεται το Prius αν και σε επιδόσεις όχι) οι τιμές είναι για την πόλη 7.69, αυτοκινητόδρομο 5.98 (ναι καλύτερο του Prius) και επαρχιακούς 5.91. Τιμές για την τελευταία εξαιρετικές αν αναλογιστούμε ότι στο συγκριτικό τεστ με την 159 JTD και το Lexus οι αντίπαλοι στην πόλη φλέρταραν με το 10 (με το Lexus πιο ενεργοβόρο) και στον αυτοκινητόδρομο με το 8 (κάτι λιγότερο για το Lexus κάτι παραπάνω για την Alfa).
Εν πάσει περιπτώσει για να κλείνουμε το θέμα. Το ζήτημα δεν είναι ποιος την έχει πιο μακριά (την αυτονομία εννοώ) αλλά πως εξυπηρετείται τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό. Κάποια στιγμή θα καθίσω να γράψω ένα μικρό αρθράκι για το ποιες είναι οι επιπτώσεις των ρύπων στην πολιτιστική κληρονομιά κάτι που μπορεί να μην αφορά και ιδιαίτερα 'τους απόγονους των Αρίων' (που συγγενικά είναι πιο κοντινοί στους σημερινούς Ουκρανούς από ότι στους παλαιούς γότθους) αλλά εμάς μας καίει και οικονομικά γιατί αν δεν προσέξουμε σε 30 χρόνια θα δείχνουμε άμορφες πέτρες στους Τουρίστες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ελληνικό - Χ.Κ.Π. - Ελληνικό = €90 με το λευκό. Έτσουξε.
Πόσα ΚΜ είναι αυτή η διαδρομή??
414 χλμ, μαζί με μια μικρή παράκαμψη πες 430.
επεσε βαρυ το ποδι στο πενταλ του γκαζιου χρηστο....
-
Ναι, παρόλο που κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ότι σήμερα θα πάμε χαλαρά.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@charmak
Καίνε τα τούρμπο όταν τα πατήσεις, αλλά αν θέλεις αντίστοιχο ρυθμό με την ατμόσφαιρα, θα πιάσεις διαστρικό νούμερο γιατί θα πρέπει να έχεις 6.000 στροφές όλη την ώρα. Ή πιο απλά, η μέγιστη κατανάλωση στα τούρμπο ορίζεται από τον φόβο!Επί προσωπικού δεν βλέπω να ισχύει αυτό που γράφεις. Με το καουβαδοπουντάκι μου σε κομματιασμένη ειδική μου έχει δείξει μέση κατανάλωση 14,κάτι λίτρα/100. Κυρίως βρίσκεται στα 12,κάτι λίτρα για οδήγηση με αλλαγές τέρμα ψηλά κλπ.
Στο a4 αυτή την κατανάλωση την πιάνω για πλάκα με λίγα περιττά πάτα-άσε. Ειδικά σε βουνό χαλαρά το χω το 18άρι. Και πολύ αμφιβάλλω αν πηγαίνω πιο γρήγορα, συνολικά.Βέβαια εκεί μπαίνει και το βάρος στη μέση, συγκρίνω δύο τελείως ανόμοια αυτοκίνητα, δεν προκύπτουν στοιχεία. Αλλά είπα να πω και γω τον πόνο μου. (α, ρε chapman )
-
Στο a4 αυτή την κατανάλωση την πιάνω για πλάκα με λίγα περιττά πάτα-άσε. Ειδικά σε βουνό χαλαρά το χω το 18άρι. Και πολύ αμφιβάλλω αν πηγαίνω πιο γρήγορα, συνολικά.Βέβαια εκεί μπαίνει και το βάρος στη μέση, συγκρίνω δύο τελείως ανόμοια αυτοκίνητα, δεν προκύπτουν στοιχεία. Αλλά είπα να πω και γω τον πόνο μου. (α, ρε chapman )
Στο GTI εγώ βλέπω απο 6,5 έως 13,5.
Η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη, αλλα αντίστοιχα μεγάλη ειναι και η διαφορά στο ρυθμό που κινούμαι.
Μιλάω πάντα για μέση κατανάλωση, όχι για στιγμιαία.
Ταξιδεύοντας μαζί με 2lt clio rs έχουμε τουλάχιστον 1,5 lt/100 Km διαφορά.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Διαδρομη: παλια εθνικη απο ελευσινα μεχρι ακρατα και επιστροφη απο την ιδια διαδρομη
Φορτιο: οδηγος - συνοδηγος + πληρες ρεζερβουαρ + χρηση A/C στην 1η σκαλα σε ολη την διαδρομη
Συνολικα χιλιόμετρα: 323
Συνολικη καταναλωση: 12,1 λιτρα απλης αμολυβδης (€16,8)
Καταναλωση / 100κμ: 3,746 l/100kmτο αυτοκινητο εχει σχεδον 100.000κμ αν αυτο παιζει καποιο ρόλο
στην επιστροφη φουλαρα για να τσεκαρω καταναλωση...αν συνεχιζα με τον ιδιο ρυθμο θα εβγαζα projection 935km με 35 λιτρα καυσιμου (πιστευω οτι χωρις χρηση A/C θα μπορουσα ανετα να περασω τα 1000κμ με 35 λιτρα απλης αμολυβδης)
αυτα για καποιους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν χαμηλη καταναλωση
Όντως ποιος είσαι και τι οδηγάς;;;;
-
ποδήλατο?
ΥΓ:τι νούμερα είναι αυτά?
-
ο ρυθμος ηταν: ακολουθαω την ροη η οποια παντου ηταν πανω απο τα ορια ταχυτητας απο 10-40 κμ
-
Είχε πιαστεί η τιράντα σου στον μπροστινό;
-
ο ρυθμος ηταν: ακολουθαω την ροη η οποια παντου ηταν πανω απο τα ορια ταχυτητας απο 10-40 κμΑ... πες μας ότι σε τραβούσαν με σκοινί...
-
10-40 κμ πανω απο το οριο στην παλια εθνικη σημαινει οτι σε τραβανε με σκοινι?
προσωπικα απλα απολαμβανα την διαδρομη, την ομορφη μερα και το background ενω παραλληλα πηγαινα με το ρυθμο που παει το** 90% των οδηγων... **
-
10-40 κμ πανω απο το οριο στην παλια εθνικη σημαινει οτι σε τραβανε με σκοινι?Όχι... η κατανάλωσή σου το λέει αυτό!
Πέρα από την πλάκα, με τι αμάξι;;;;
-
Στο a4 αυτή την κατανάλωση την πιάνω για πλάκα με λίγα περιττά πάτα-άσε. Ειδικά σε βουνό χαλαρά το χω το 18άρι. Και πολύ αμφιβάλλω αν πηγαίνω πιο γρήγορα, συνολικά.Βέβαια εκεί μπαίνει και το βάρος στη μέση, συγκρίνω δύο τελείως ανόμοια αυτοκίνητα, δεν προκύπτουν στοιχεία. Αλλά είπα να πω και γω τον πόνο μου. (α, ρε chapman :sorry
: )Προφανώς είσαι άνιωθος. Τετρακούνα δεν είναι το Α4;
Όπως και να έχει, αν δεν δεις πόσο θα απομακρυνθεί το Α4 με την ίδια λύσσα, δεν μπορείς να συγκρίνεις. Επειδή παλεύω όμως με underpowered αυτοκίνητα, βλέπω ότι στην πίεση ξεφεύγουν εύκολα από τη μέση κατανάλωσή τους, ενώ στο Λεόν π.χ. πρώτα θα βρέξεις το βρακί σου και μετά θα φτάσει στο 15αρι.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
10-40 κμ πανω απο το οριο στην παλια εθνικη σημαινει οτι σε τραβανε με σκοινι?
Όχι... η κατανάλωσή σου το λέει αυτό!
Πέρα από την πλάκα, με τι αμάξι;;;;
πισοκινητο
πισομηχανο
2 πορτο
2 θεσιο
τουρμπατο
6 ταχυτο
σειριακο
γερμανικουπαρχουν 2 εταιρειες που εχουν μοντελο με αυτα τα χαρακτηριστικα
η διαφορα τους ειναι οτι η μια εχει διπλασια χωρητικοτητα ρεζερβουαρ απο την αλλη
-
σμαρτακι αρα γιατι χλωμο να εκανες τετοιο νουμερο με 911, εκτος αν πηγαινες με την μια μερια του V μόνο
-
σωστος
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όπως και να έχει, αν δεν δεις πόσο θα απομακρυνθεί το Α4 με την ίδια λύσσα, δεν μπορείς να συγκρίνεις. Επειδή παλεύω όμως με underpowered αυτοκίνητα, βλέπω ότι στην πίεση ξεφεύγουν εύκολα από τη μέση κατανάλωσή τους, ενώ στο Λεόν π.χ. πρώτα θα βρέξεις το βρακί σου και μετά θα φτάσει στο 15αρι.
έχεις πρόβλημα με τους σφιγκτήρες σου, δεν μπορεί
Έρευνα Κατανάλωσης