-
τον τελευταίο καιρό κυκλοφορω με ενα punto sporting του 2000
τι υπεροχο αμαξακι
εκανα ταξιδάκι προς τα βόρεια και εχουμε και λεμε:
132 μεση ωριαία συμφωνα με το κομπιουτερακι κανοντας 2 στάσεις (1 για φανάρι και 1 για πιπί )
ετσι κύλησαν τα πρωτα 300χλμ. τα επόμενα 100χλμ λιγο πόλη, λίγο επαρχιακός και οι μετρήσεις του κομπιούτορα επεσαν επακριβώς μεσα με τη δική μου μετρηση:
7.2 λ/100χλμ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τι έγινε βρε? Έγιναν ξαφνικά όλοι Scroutz?? Μόνο εγώ είμαι large πλέον???
Βασικά οι μόνοι που δεν διαμαρτυρήθηκαν - και το 'φυσάνε' μάλλον - είναι ο Nikos320si και ο Ferraristi SV2.....
Diesel Rulezz.......
Μα εγώ έχω μέση κατανάλωση γύρω στα 6,5 lt/100.......(με το iQ)
Κι εγώ γύρω στα 4 με το παπί βρε.....
η κατανάλωσή μας παραμένει η ίδια, γι αυτό δεν γράφουμε
εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι πιο ντιζελ θα πάρω (μτχ φυσικά) σε 1-2 χρόνια. Είναι πολλά τα χιλιόμετρα και τα λεφτά, άρη.
320d (δεν με χαλάει και η e46 , αλλά σιγά μη βρεις καμία που να μην έχει άπειρα χλμ) ή έστω 159. Η δευτερη έχει περισσότερα κυβικά, δεν συμφέρει και είναι προσθιοκίνητη, κάτι που τονίζει το μεγάλο βάρος του μοτέρ. Με την bmw τουλάχιστον η κατανομή είναι καλύτερη. Φυσικά υπάρχει και η 120d, που θα ναι και πιο οικονομική. Δεν με χαλάει.
Θα ανατριχιάζω κάθε πρωί που θα τη βάζω μπροστά ρε γμτ.
Μην παίρνετε diesel βρε, χάλια θόρυβος.....παντού υπάρχει ένας μύθος.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
άμα σ αρέσει αυτό το πράμα που ακούγεται όταν το βάζεις μπροστά, πάω πάσο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πότε είπαμε πως άκουσες σύγχρονο μοτέρ 2λιτρο diesel BMW τελευταία???
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, η μεγαλύτερη ηδονή είναι το σκίσιμο στο δρόμο και καπάκι η επίσκεψη στο βενζινάδικο.....
.....αλλά για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, συνιστώ να το κανετε παρέα (σκίσιμο & βενζινάδικο) με κάποιον φίλο σας με turbo benzina (μάρκες-μοντέλα δεν λέμε για να μην θίξουμε κανέναν...)
-
πριν λιγες μέρες, σύγχρονο μεν, αλλά δεν ήταν σαν το δικό σου
-
Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, η μεγαλύτερη ηδονή είναι το σκίσιμο στο δρόμο και καπάκι η επίσκεψη στο βενζινάδικο.....
.....αλλά για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, συνιστώ να το κανετε παρέα (σκίσιμο & βενζινάδικο) με κάποιον φίλο σας με turbo benzina (μάρκες-μοντέλα δεν λέμε για να μην θίξουμε κανέναν...)
Έκαστος στο είδος του.
-
Εντάξει πάντως με την τιμή του diesel 20 λεπτά κάτω απ την αμόλυβδη και την κατανάλωση 25-30% κάτω, μπορώ να πω πως άνετα πλέον θα αγόραζα diesel μικρού κυβισμού αντί για βενζινοκίνητο. Τα επιπλέον 2500 ευρώ της τιμής αγοράς θα τα έχεις αποσβέσει σε αρκετά λιγότερο χρόνο απ'ότι πριν τις αυξήσεις.
Ειδικά κάτι καινούριες κτηνάρες diesel μοτέρ της FIAT 1.9 με δύο τούρμπο, 190 ίππους και τέτοια ροπή που στο ρελαντί ρυμουλκούν σπίτι προκάτ για πλάκα με κάνουν να βλέπω το πετρελαιοντούμανο με άλλο μάτι.
Ένα ωραιότατο Punto Evo multijet 1.3 με 90 αλογάκια και 30 κιλά ροπή, χαμηλά τέλη, κατανάλωση καλύτερη κι από Aygo και τελική τιμή 17 χιλιάρικα ΑΝΕΤΑ το ζαχάρωνα όπως έχουν τα πράγματα.Αλλά το κράτος θέλει να μας τα παίρνει γερά δυστυχώς και δε μπορεί να γίνει αυτό
-
Βέβαια ο φίλος σας με το turbo benzina θα έχει πληρώσει πάνω από 10.000Ε λιγότερα κατά την αγορά του αυτοκινήτου αλλά μη σας πτοεί αυτό, εσείς μπορείτε να ακούτε το γλυκό θόρυβο του ρελαντί σας που δεν κάνει σαν diesel...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Βέβαια ο φίλος σας με το turbo benzina θα έχει πληρώσει πάνω από 10.000Ε λιγότερα κατά την αγορά του αυτοκινήτου αλλά μη σας πτοεί αυτό, εσείς μπορείτε να ακούτε το γλυκό θόρυβο του ρελαντί σας που δεν κάνει σαν diesel...Μπα, 2-3 χιλιάρικα λιγότερο πλήρωσε μόνο ο συγκεκριμένος φίλος μου με το VW Passat TSi ενώ οι άλλοι 2 με τα Audi A4 2.0 TFSi και ΜΒ C200 K πλήρωσαν τα ίδα με το δικό μου ο 1ος και 5000€ περισσότερα ο 2ος......
Ίδιας κατηγορίας-ποιότητας αυτ/τα συγκρίνουμε, που θα αντέξουν στο χρόνο και δεν υπολογίζουμε τα Ιταλικά βέβαια....
-
Βέβαια ο φίλος σας με το turbo benzina θα έχει πληρώσει πάνω από 10.000Ε λιγότερα κατά την αγορά του αυτοκινήτου αλλά μη σας πτοεί αυτό, εσείς μπορείτε να ακούτε το γλυκό θόρυβο του ρελαντί σας που δεν κάνει σαν diesel...
Μπα, 2-3 χιλιάρικα λιγότερο πλήρωσε μόνο ο συγκεκριμένος φίλος μου με το VW Passat TSi ενώ οι άλλοι 2 με τα Audi A4 2.0 TFSi και ΜΒ C200 K πλήρωσαν τα ίδα με το δικό μου ο 1ος και 5000€ περισσότερα ο 2ος......
Ίδιας κατηγορίας-ποιότητας αυτ/τα συγκρίνουμε, που θα αντέξουν στο χρόνο και δεν υπολογίζουμε τα Ιταλικά βέβαια....
Σημασία έχει πόσο θα πλήρωνες εσύ για αυτά τα αυτοκίνητα αφού όπως μας έχεις πει πάρα πολλές φορές δεν το πλήρωσες στην κανονική του τιμή.
Turbo Benzina τελυταία φορά που κοίταξα λεγόταν μόνο η 159. Ούτε το Passat, ούτε το Α4, ούτε η C200( που θα αντέξει στο χρόνο ).
Τουλάχιστον ο κάτοχος του ιταλικού για όσο αντέξει δε θα ακούει το ταξιτζίδικο ρελαντί.
-
Σημασία έχει πόσο θα πλήρωνες εσύ για αυτά τα αυτοκίνητα αφού όπως μας έχεις πει πάρα πολλές φορές δεν το πλήρωσες στην κανονική του τιμή.Να το επαναλάβω?? 'Μπα, 2-3 χιλιάρικα λιγότερο πλήρωσε μόνο ο συγκεκριμένος φίλος μου με το VW Passat TSi ενώ οι άλλοι 2 με τα Audi A4 2.0 TFSi και ΜΒ C200 K πλήρωσαν τα ίδα με το δικό μου ο 1ος και 5000€ περισσότερα ο 2ος......'
Turbo Benzina τελυταία φορά που κοίταξα λεγόταν μόνο η 159. Ούτε το Passat, ούτε το Α4, ούτε η C200( που θα αντέξει στο χρόνο ).
Turbo Benzina είναι ο όρος που χρησιμοποίησα για να διαχωρίσω την κατηγορία, εάν εσύ προσβλήθηκες που σου θίξαμε την Alfa......ούτε μέτοχος να ήσουν....
Τουλάχιστον ο κάτοχος του ιταλικού για όσο αντέξει δε θα ακούει το ταξιτζίδικο ρελαντί.
Σωστά, θα ακούει τους τριγμούς αυτός......
-
Πρώτες εντυπώσεις κατανάλωσης είναι ότι όντως με τα καλοκαιρινά είναι αισθητά χαμηλότερες, δεν έχω βγάλει ακόμα όμως νόύμερα, τα είχα στο αμάξι αλλά τα ξέχασα.
υγ1. τα χειμερινά κόβουν αισθητά σε τελική
υγ2. έχω την εντύπωση ότι οι καταναλώσεις μου είναι ανεβασμένες, χωρίς να έχω αλλάξει κάτι σε στυλ οδήγησης, όταν πάει για σέρβις θα πρέπει να το κοιτάξω
-
Σωστά, θα ακούει μόνο τους τριγμούς αυτός που θα επισκιάζουν τους υπόλοιπους ήχους......
το διόρθωσα.
-
Να το επαναλάβω?? 'Μπα, 2-3 χιλιάρικα λιγότερο πλήρωσε μόνο ο συγκεκριμένος φίλος μου με το VW Passat TSi ενώ οι άλλοι 2 με τα Audi A4 2.0 TFSi και ΜΒ C200 K πλήρωσαν τα ίδα με το δικό μου ο 1ος και 5000€ περισσότερα ο 2ος......'
Turbo Benzina είναι ο όρος που χρησιμοποίησα για να διαχωρίσω την κατηγορία, εάν εσύ προσβλήθηκες που σου θίξαμε την Alfa......ούτε μέτοχος να ήσουν....
Σωστά, θα ακούει τους τριγμούς αυτός......
Να το επαναλάβω;
Εσύ πόσα θα έδινες για να τα πάρεις; ΕΣΥ ρώτησα. Όχι πόσο τα πήραν αυτοί.
Εκτός αν και αυτοί ψωνίζουν με την ίδια έκπτωση που ψωνίζεις εσύ και δεν το αναφέρεις.Που ακριβώς δείχνω ότι προσβλήθηκα;
Ανέφερα απλά ποια αυτοκίνητα έχουν αυτό το όνομα. Τώρα που έμαθες ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήται από κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως θα ήταν καλό για αποφυγή λάθος εντυπώσεων να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον (όρο) για διαχωρισμό της κατηγορίας.Τουλάχιστον τους τριγμούς τους ακούει μόνο όποιος είναι μέσα στο οχήμα και μπορεί και να τους διορθώσει.
Το ρελαντί και ακούγεται απ'έξω και δεν αλλάζει. Πάντα σαν ταξί θα κάνει. -
Αθηνα - Βολος, συνολικη αποσταση 323 χλμ, μέση ταχύτητα 93χλμ
καταναλωση στα 6.0λΣτην επιστροφη το κουβαδακι μου πηγαινε μαμιωντας (μαλλον ειχα ευνοϊκό ανεμο ) με μεση ταχυτητα 105+ χλμ και καταναλωση γυρω στα 6,7λ αλλα 80χλμ πριν την Αθηνα εγινε ατυχημα οποτε τζιφος, ακινητοποιηθήκαμε οποτε χαλασε το πολυπόθητο ρεκορ υψηλης καταναλωσης/αστρονομικης μεσης ταχυτητας
-
Προσφατα απο Κισσαμο για Χανια ,εθνικη τυπου Κορινθου-Πατρων αλλα πιο στενη, ειχα το πολυ 3 λιτρα καυσιμο και ηταν βραδυ... Για περιπου 35 χιλιομετρα, με μεση 77 χιλιομετρα και τρομερη οικονομια στο γκαζι εκαψα 5.8 λ/100 χλμ . Δεν εχω δει κατι χαμηλοτερο στο Punto HGT μου. Επισης πριν περιπου 1.5 μηνα πηγα στο Ηρακλειο και στην επιστροφη με μεση ταχυτητα 95 χιλιομετρα ειχα 7.1 λ/χλμ, αλλες φορες με γρηγορη οδηγηση εκαιγα και 10-10.5!!! Πλεον το εχω αναγαγει σε παιχνιδι.Πρωτον δεν γκαζωνω στις ευθειες, πολυ γλυκο γκαζι, φροντιζω να εχω το μοτερ στις επιπεδες ευθειες το πολυ 3000-3300 σαλ και γενικα γυρω στις 2000-2500 σαλ με τη μεγιστη δυνατη ταχυτητα στο κιβωτιο αλλα χωρις να κρεμαει. Επισης δεν γκαζωνω σχεδον ποτε περισσοτερο απ'οσο πρεπει ωστε να πρεπει να πεσω στα φρενα στην επομενη στροφη. Ακομα και αν γκαζωσω σε ταχυτητα που δεν θα μου επιτρεψει να παρω ανετα την επομενη στροφη φροντιζω αντι να φρεναρω να αφηνω το γκαζι απο αρκετα πριν ωστε προσεγγιζοντας την στροφη να εχω πεσει στη ταχυτητα που θελω. Ετσι γλιτωνω τα μετρα που θα πατουσα το γκαζι τζαμπα και θα σπαταλουσα ολο αυτο το καυσιμο σε ασκοπο φρεναρισμα. Επισης παιρνω τις στροφες σβελτα και με τη φορα, εχω γαμωσταυρησει απειρες φορες μπροστινο ποτηρατο οδηγο που παταει γκαζι στην ευθεια και στις στροφες παει τον επιταφιο οποτε με αναγκαζει να πατησω φρενο και κατ'επεκταση μετα πιο πολυ γκαζι για να ανακτησω την επιθυμιτη ταχυτητα. Γενικα εχω να το γκαζωσω πραγματικα γυρω στους 3 μηνες πραγμα που με εκνευριζει πολυ αλλα με 400-430 ευρω το μηνα (φοιτητης γαρ) για ολα τα εξοδα , πλην ενοικιου, δεν βγαινω για γρηγορες βολτες. Περυσι εκανα 1-2 καλες το μηνα, τωρα...
-
Να το επαναλάβω;
Εσύ πόσα θα έδινες για να τα πάρεις; ΕΣΥ ρώτησα. Όχι πόσο τα πήραν αυτοί.
Εκτός αν και αυτοί ψωνίζουν με την ίδια έκπτωση που ψωνίζεις εσύ και δεν το αναφέρεις.Όταν κάνουμε σύγκριση κόστους, δεν συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις.....αυτονόητο.....
Κάτι δείχνει να σε ενοχλεί εδώ με τις εκπτώσεις....
Που ακριβώς δείχνω ότι προσβλήθηκα;
Ανέφερα απλά ποια αυτοκίνητα έχουν αυτό το όνομα. Τώρα που έμαθες ότι ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήται από κάποια συγκεκριμένη μάρκα ίσως θα ήταν καλό για αποφυγή λάθος εντυπώσεων να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον (όρο) για διαχωρισμό της κατηγορίας.Εάν το έγραφα λοιπόν στα Ελληνικα 'Βενζινοκίνητα Τούρμπο' θα ήταν ποιό politicaly correct e??
Τουλάχιστον τους τριγμούς τους ακούει μόνο όποιος είναι μέσα στο οχήμα και μπορεί και να τους διορθώσει.
Το ρελαντί και ακούγεται απ'έξω και δεν αλλάζει. Πάντα σαν ταξί θα κάνει.Πρέπει να έχεις Alfa ε??
ΥΓ:Πόσο καίει το δικό σου είπες??
-
Όταν κάνουμε σύγκριση κόστους, δεν συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις.....αυτονόητο.....
Κάτι δείχνει να σε ενοχλεί εδώ με τις εκπτώσεις....
Εάν το έγραφα λοιπόν στα Ελληνικα 'Βενζινοκίνητα Τούρμπο' θα ήταν ποιό politicaly correct e??
Πρέπει να έχεις Alfa ε??
ΥΓ:Πόσο καίει το δικό σου είπες??
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Γιατί να με ενοχλεί κάτι με τις επτώσεις; Τα λεφτά μου τρως;
Δε μου απάντησες απευθείας όμως. Αγοράστηκαν αυτά τα αυτοκίνητα με ίδια έπτωση με το δικό σου; Ναι ή όχι;Ας το έγραφες και σουαχίλι. Αρκεί να μη χρησιμοποιείς όρους για δημιουργία εντυπώσεων...
Όχι δεν έχω.
ΥΓ: Το δικό μου καίει περισσότερο από το δικό σου.
-
Καλά, κάποιοι μου φαίνεται δεν έχουν πεισθεί ακόμη πως η 320d είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και κανένα άλλο της κατηγορίας δεν συγκρίνεται μαζί του....
Έχουμε κι αυτόν τον αναιδέστατο Angel!! που έχει το θράσος να μην το αναγνωρίζει... Ήμαρτον δηλαδή!
To να υποστηρίζει κάποιος πως η 159 του koutsan πχ που έκανε 31Κ, έχει 200 ίππους τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτε...) από εξοπλισμό δεν είναι καλή αγορά γιατί καίει σε σχέση με μια 320d (που ακόμη και με έκπτωση για τον ίδιο εξοπλισμό είναι +10Κ....), είναι....
Για να γίνει απόσβεση ακόμη και με αυτές τις τιμές, πρέπει να κρατήσεις το αυτοκίνητο ή για πολλά χρόνια ή για πολλά χιλιόμετρα.
Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα (ή σου πληρώνουν τις βενζίνες ), δεν βλέπω το λόγο να μην έχεις την απόδοση σε εύρος 4000+ στροφών (αντί για 2500 με το ζόρι... ) και φυσικά καλύτερες επιδόσεις (τα 200 τα έχει για ψωμοτύρι η Alfa, ενώ το πόσα πιάνει, ακόμη δεν το έχει μάθει ο φίλος μας, είναι λογικά κοντά στα 240-250...).
Τα περί ποιότητας είναι αστειότητες: η Alfa 159 είναι ποιοτικότατη και φυσικά ούτε τρίζει, ούτε ακούγεται τίποτε. Από την 120i μου είναι σαφώς παντού καλύτερη και ισοδύναμη με την 3άρα.Αλλά, αν με το ζόρι θέλουμε να αποδείξουμε πόσο μαμάτη επιλογή έχουμε κάνει, προφανώς θα συνεχίσουμε να πρήζουμε τα ούμπαλα των άλλων εδώ μέσα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά, κάποιοι μου φαίνεται δεν έχουν πεισθεί ακόμη πως η 320d είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και κανένα άλλο της κατηγορίας δεν συγκρίνεται μαζί του....Έχουμε κι αυτόν τον αναιδέστατο Angel!! που έχει το θράσος να μην το αναγνωρίζει... Ήμαρτον δηλαδή!
Βρε καλώς τον κριτή των πάντων.....πανταχού παρών βλέπω, ωσάν τα ραπανάκια....
To να υποστηρίζει κάποιος πως η 159 του koutsan πχ που έκανε 31Κ, έχει 200 ίππους τα πάντα όλα (και τα κοάλα τίποτε...) από εξοπλισμό δεν είναι καλή αγορά γιατί καίει σε σχέση με μια 320d (που ακόμη και με έκπτωση για τον ίδιο εξοπλισμό είναι +10Κ....), είναι....
Η ενότητα είναι 'Έρευνα Κατανάλωσης' και η 159 TBi καίει τ'άντερά της, πως να το κάνουμε......μπορείς να τη συγκρίνης με όποιο Ιταλικό θέλεις βέβαια....και ένα Dacia Logan είναι ιδίας κατηγορίας (λέμε τώρα) και είναι και οικονομικότερο κατά 25000€....
Για να γίνει απόσβεση ακόμη και με αυτές τις τιμές, πρέπει να κρατήσεις το αυτοκίνητο ή για πολλά χρόνια ή για πολλά χιλιόμετρα.
Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα (ή σου πληρώνουν τις βενζίνες ), δεν βλέπω το λόγο να μην έχεις την απόδοση σε εύρος 4000+ στροφών (αντί για 2500 με το ζόρι... ) και φυσικά καλύτερες επιδόσεις (τα 200 τα έχει για ψωμοτύρι η Alfa, ενώ το πόσα πιάνει, ακόμη δεν το έχει μάθει ο φίλος μας, είναι λογικά κοντά στα 240-250...).Το αν σου πληρώνουν οι άλλοι τις βενζίνες δεν αφορά κανέναν νομίζω, το πόσο καίει όμως είναι η ουσία του topic αυτού. Και από ότι βλέπω εδώ από 10 έως 13 l/100Km (όταν η 320d έχει τιμές από 5,2 έως 8,7 l/100Km, στο ίδιο site).
Καίει λοιπόν σχεδόν τα διπλάσια, και κοστίζει 10.000€ λιγότερο. Σαφώς εάν σου πληρώνει άλλος το καύσιμο (και ασφάλειες, ΤΚ, κτλ) συντηρείς και Lamborghini Gallardo.... Αλλά καίει τ'αντερά της.......
Στις επιδόσεις δε, με 23ΗΡ περισσότερα και βενζίνη+turbo η AR, έχει τρομακτική διαφορά με 0,2sec πιο γρήγορο 0-100Km/h και 5ΚΜ περισσότερη πραγματική τελική ταχύτητα........ωωω, τι τεράστια διαφορά....
Τα περί ποιότητας είναι αστειότητες: η Alfa 159 είναι ποιοτικότατη και φυσικά ούτε τρίζει, ούτε ακούγεται τίποτε. Από την 120i μου είναι σαφώς παντού καλύτερη και ισοδύναμη με την 3άρα.
Ε αφού το λες εσύ, τι να πουν οι άλλοι.......βλέπεις πόσες ΕXX και AR XX (άνω της 10ετίας) κυκλοφορούν ε??
Αλλά, αν με το ζόρι θέλουμε να αποδείξουμε πόσο μαμάτη επιλογή έχουμε κάνει, προφανώς θα συνεχίσουμε να πρήζουμε τα ούμπαλα των άλλων εδώ μέσα...
Μην διαβάζεις την ενότητα αυτή εάν δεν θέλεις να βλέπεις τις καταναλώσεις των 5.5 λίτρων από μερικά οχήματα.......και Ιταλικών (Panda Diesel)
ΥΓ: Ανέτρεξε σε παλαιότερο Post μου (μιας και σου αρέσει να με διαβάζεις) να δεις την φωτό με τα 250Km/h.....
Έρευνα Κατανάλωσης