-
Με 100αρα ΒΡ έκανα πέρυσι τον Σεπτέμβρη 819 χλμ με ένα γέμισμα (60αρι ρεζερβουαρ). Βέβαια όλα εκτός πόλης και με χαλαρούς ρυθμούς.
-
α) Alfa romeo 147 – 7ος 2002
β) 195/60 R15 - 1270 kg(τοσα έδειξε η ζυγαριά του ΚΤΕΟ, πολλά δεν είναι;)
γ) 1598cc - 105psδ) 8.7 l/100km
ε) 5.5 l/100km
στ) 20.4 l/100km (5 km ανηφόρας με τερμα γκαζι, για τους Θεσσαλονικείς: Πανόραμα-Κισσός)
ζ) 7.3 l/100km (120 – 140 km/h)
η) 10.5 l/100kmθ) Εντός πόλης πάντα οικονομικά, αυτοκινητόδρομο οικονομικά, επαρχιακό δίκτυο όχι οικονομικά
ι) Συνήθως μόνος
κ) 20 εντός / 80 εκτός -
Update-update!
Τα τελευταία 2.000χλμ (ταξίδι σε Κεφαλονιά και πίσω + βόλτες στο νησί + άλλες 'βόλτες' στα γύρω βουνά) έχω μέση κατανάλωση 7,4 λίτρα/100χλμ.
Επίσης το ταξίδι στο Αρκούδι και οι εκεί εκδρομές (γύρω στα 1400-1600χλμ, αν θυμάμια καλά) μου βγάλαν μέση κατανάλωση 7,2 λίτρα/100χλμ.
Όοοοταν είχα στείλει στοιχεία στον funky η μέση κατανάλωσή μου ήταν 8,2.
Η διαφορά προκύπτει μάλλον από :
- Το γεγονός ότι από το κλείσιμο της σχολή και μετά έχω κόψει τα καθημερινά δρομολόγια με σταμάτα-ξεκίνα και κίνηση
- Στα ταξίδια μου στην εθνική δεν πηγαίνω πλέον πάνω από 140. Έχω παρατηρήσει ότι η κατανάλωση από τα 140 και πάνω αυξανει σημαντικά, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις για αρκετή ώρα 'πατημένος'...
- Ίσως να έχω καταφέρει να κάνω πιο οικονομική την οδήγησή μου...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γερνάς... Ρώτα και τον tazio...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τι; Όοοοοταν φτάσω τα χρόνια του θα καίω 4L/100;;;
-
Όταν φτάσεις στα χρόνια του θα έχουμε μετοικήσει στον Άρη και θα μετακινούμαστε με πυρηνοκίνητα UFO's
-
Ακριβώς.
4L/100LY (Light Years).
-
Μετά από τα πρώτα 2300 χλμ. έκανα reset το trip computer και για τα επόμενα 1000+ χλμ
,όπου έγιναν αποκλειστικά μέσα στην Αθήνα και στην ΑΟ προς τη δουλειά, η κατανάλωση
έφτασε σε πιο λογικά επίπεδα.Μέση Ελάχιστη Μέγιστη Ταξίδι Πόλη Ελαστικά Βάρος Οικονομική Πόλη/Έξω Φορτίο 12.1 6.3 19 8.8 13.8 225/40/18 1450 ΟΧΙ 70-30 3/4
-
Παραθέτω και τα στοιχεία του οικογενειακού αυτοκινήτου.
Τα νούμερα είναι προσεγγιστικά γιατί δεν το οδηγώ εγώ και η καταγραφή χιλιομέτρων/λίτρων δεν είναι 100% ακριβής.α) Citroen Xsara 1.6 16V του 2003 (μετά το facelift)
β) Λάστιχα 195/55/15 Michelin Pilot Primacy και βάρος ~1200kg
γ) 1.6L 16V 110HPδ) **Μέση **Περίπου 8 lt/100km
ε) **Ελάχιστη **λίγο κάτω από 5.8 lt/100km στη διαδρομή Ηγουμενίτσα-Πάτρα-Αθήνα
στ) **Μέγιστη **γύρω στα 9.5 lt/100km με πολύ μποτιλιάρισμα (δεν έχει μπει Μέγαρα ακόμα!!)
ζ) **Ταξίδι **6-6.5 lt/100km
η) **Πόλη **γύρω στα 8 lt/100km. Αν τύχει να κινείται μέρες χωρίς πολλή κίνηση φτάνει και κάτω από 7.5.Συνθήκες οδήγησης
θ) Ναι, γενικά οικονομική οδήγηση
ι) Συνήθως 2 άτομα (οδηγός+επιβάτης) χωρίς αποσκευές
κ) Εντός 70/Εκτός 30Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για την καλοκαιρινή διαδρόμη που κάναμε φέτος τον Αύγουστο.
Διαδρομή: Αθήνα Πάτρα Ανκόνα Γενεύη Παρίσι Μόναχο Βιέννη Βενετία Ανκόνα Πάτρα Αθήνα + παρακάμψεις και εκδρομές. Σύνολο 4850km.
Φορτίο: 3 άτομα, γεμάτο πόρτ-μπαγκάζ, αυτόματος κλιματισμός ανοιχτός
Ταχύτητα: Από 120 ως 150χαω στις εθνικές οδούς και εντός ορίων στους επαρχιακούς (συνήθως 70 ως 100). Στις γερμανικές autobahn κινηθήκαμε για κάποιο διάστημα και με ~160χαω.
Κατανάλωση: Συνολικά για το ταξίδι περίπου 6.4 lt/100km. -
Αυτον τον καιρο έτυχε να οδηγώ σχεδον καθημερινά μια Ε200 κομπρεσορ avantgard (ή οπως λεγεται τελοσ+πάντων).
215.55.16
1500 κιλά βαρος (+- δηλαδή γιατί δεν ξέρω ακριβως)
160Κ χλμ στο οδόμετρο (και καμμια 20αρια αλογα λιγότερα για αγνωστο λόγο ακόμα)
Αγοράσθη καλοκαίρι '99
Τα περισσότερα χλμ που κάνω ειναι εκτός πόλεως, παντα με τον κλιματισμό ανοιχτό και συνήθως με το cruise on. Γενικά οδηγώ με το 'αβγό κάτω απο το πεντάλ'.
Οι καταναλώσεις κυμαίνονται γύρω στα 8+ λίτρα/100 χλμ. Αν το πάω όλο εκτός πόλεως, κατεβαίνει στα 7+ ενώ αν μπω στην πόλη πλησιαζει προς το 9άρι.
Και....... ΣΤΡΙΒΕΙ! Αυτό ποτέ δε θα το πίστευα. Και άμα ο δρόμος ειναι αρκετά λείος, διπλώνει και το κωλαράκι της. μούρλια!
-
Funky γράφε!
Σε διαδρομή 40χλμ κατάφερα και έβγαλα μέση κατανάλωση 12,6 L/100km. Απ' ότι είδα στα αποτελέσματα της έρευνας το προηγούμενο ρεκόρ μου ήταν 12, οπότε το συνέτριψα!
Άντε και εις ανώτερα!
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
στ) 20.4 l/100km (5 km ανηφόρας με τερμα γκαζι, για τους Θεσσαλονικείς:
Που και να το βάλεις Σέρρες...
Με το 206 είχα μετρήσει μια φορά κατανάλωση για επίσκεψη στις Σέρρες + το ταξίδι πάνε έλα... 8,5t/100km... Και επειδή τους περιμένω τους εγκάθετους (:whistlink: ), στην οδήγηση στην πίστα το ρεζερβουάρ άδειαζε σαν να ήταν τρύπιο... απλά στο γυρισμό είχαμε λιώσει τα λάστιχα και δεν πήγαμε πάνω από 90...
-
Μπορειτε να χρησιμοποιειτε αυτο: http://www.spritmonitor.de/en/
Ειναι καλο εργαλειο μετρησεως καταναλωσης και λοιπων εξοδων του αυτοκινητου σας...
Κατω απο την υπογραφη μου βλεπετε την δικη μου μεση καταναλωση!
-
Είμαι 1 μήνα και 6 μέρες στα Χανιά και έχω κάνει σε αυτό το διάστημα 2.600 χιλ. Τα χιλιόμετρα είναι μικτά με 2 ταξίδια των 300 χιλ. αλλά βέβαια τα Χανιά δεν είναι Αθήνα. Η μέση κατανάλωση έχει κατέβει στα 10 λίτ/100 χιλ ακριβώς από τα 10,9. Ένα λίτρο διαφορά περίπου και κατανάλωση στην πόλη στο 11,7 από τα 12.
-
cmarin
Μη στεναχωριέσαι, τη βενζίνη που δεν καις εσύ τώρα, την έχει αναλάβει ο charmak66, με ειδικές αυξήσεις!!! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
cmarin
Μη στεναχωριέσαι, τη βενζίνη που δεν καις εσύ τώρα, την έχει αναλάβει ο charmak66, με ειδικές αυξήσεις!!!Χαμένη να πάει;
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
Μπορειτε να χρησιμοποιειτε αυτο: http://www.spritmonitor.de/en/Ειναι καλο εργαλειο μετρησεως καταναλωσης και λοιπων εξοδων του αυτοκινητου σας...
Ωραίο, έβαλα κι εγώ
reverend ..... ορίστε καταναλώσεις να παίρνεις τα στοιχεία online
-
Άκουσα ότι ο Νόμος περί αύξησης του Ειδικού Φόρου Charmak66 αριθμός 1400/95 ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι...ούτε ολομέλεια ούτε τίποτα!
Τι διαδρομή 40 χιλιομέτρων είναι αυτή που κατάφερες και έκαψες 5 λίτρα ρε θηρίο;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Άκουσα ότι ο Νόμος περί αύξησης του Ειδικού Φόρου Charmak66 αριθμός 1400/95 ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι...ούτε ολομέλεια ούτε τίποτα!Τι διαδρομή 40 χιλιομέτρων είναι αυτή που κατάφερες και έκαψες 5 λίτρα ρε θηρίο;
Κίρκη-ring! (αλεξ/πολη-κίρκη και πίσω)
Αλλά δεν ανέβαζα ούτε στις ευθείες αν δεν έφτανε 5.500 σαλ!
Θα ξαναπροσπαθήσω, έτσι από περιέργεια, για να δω αν ανεβαίνει κι άλλο!
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
Μπορειτε να χρησιμοποιειτε αυτο: http://www.spritmonitor.de/en/Ειναι καλο εργαλειο μετρησεως καταναλωσης και λοιπων εξοδων του αυτοκινητου σας...
Ωραίο site.Με μια πρώτη ματιά σε μετρήσεις κατανάλωσης από χρήστες του, βλέπω πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
Έρευνα Κατανάλωσης