-
Παιδεσ σε 2 βδομαδεσ παω αγγλια για διακοπεσ και θελω να νοικιασω καρο.
Το δίπλωμα μου κανει?? η πρέπει να κανω μεταφραση στο βρετανικο συμβουλιο με 25 ευρω??ειμαι 21.5 αρκει η ηλικία μου?
Επίσης εχει κανεισ εμπειρία με συγγεκριμένη εταιρία,. Απο gatwick θα νοικιασω. ευχαριστω
-
Το δίπλωμα μου κανει?? η πρέπει να κανω μεταφραση στο βρετανικο συμβουλιο με 25 ευρω??ειμαι 21.5 αρκει η ηλικία μου?
Επίσης εχει κανεισ εμπειρία με συγγεκριμένη εταιρία,. Απο gatwick θα νοικιασω. ευχαριστω
-
-
Γεια σου φίλε. Το δίπλωμά σου κάνει μια χαρά, ούτε μεταφράσεις ούτε τίποτα, άλλωστε είναι διεθνές έγγραφο. Για την ηλικία σου ίσως να σε χρεώσουν κάτι παραπάνω, αλλά μάλλον απίθανο το βλέπω.
Από τις διάφορες εταιρίες που υπάρχουν, έχω εμπειρία μόνο από τη sixt, και όχι ιδιαίτερα παράπονα, αλλά κοίτα επίσης στη σελίδα http://www.gatwickairport.com/ (κλικ στο hire a car) για τις διάφορες εταιρείες, όπου θα μπορείς και να συγκρίνεις τιμές, για να κάνεις την πιο συμφέρουσα επιλογή.
Άντε και καλή συνήθεια στην ανάποδη λωρίδα!!
-
Προσοχη, για καποιες κατηγοριες αυτοκινητων πρεπει να εισαι 23 για να σου νοικιασουν.
-
Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από το '97, αλλά να έχεις υπόψη σου τα παρακάτω:
-
Το ελληνικό δίπλωμα ίσως να προβληματίσει τους δυσκοίλιους Άγγλους (σε τρία γραφεία, το ένα Hertz, μου είπαν ευγενέστατα 'it's greek to me!' ). Βέβαια, αν έχεις την όρεξη, σε αυτούς τους τύπους πιάνει το κόλπο: τσαμπουκαλέψου, ότι είσαι Έλληνας άρα πολίτης της ΕΕ με διεθνές δίπλωμα και στα @@ αν δεν μπορούν να το διαβάσουν, είναι δικό τους πρόβλημα. Αν μάλιστα προσθέσεις καπάκι ότι σου φέρονται άδικα και ρατσιστικά είναι σίγουρο ότι θα σου δώσουν αυτοκίνητο και θα σου ζητήσουν και συγγνώμη.
-
Η ηλικία είναι ένα θέμα, καθώς όλοι όριζαν ότι πρέπει να είσαι οπωσδήποτε πάνω από 21 (σε χρέωναν έξτρα αν ήσουν κάτω από 23), ενώ κάποιοι ανέβαζαν το όριο και στα 25.
-
-
Εγώ είχα νοικιάσει από την easycar του γνωστού ομίλου easy όλα.
Το καλό είναι ότι το έχεις προετοιμάσει εντελώς (κλείσει, πληρώσει κλπ) από το internet από πριν και απλά πας εκεί με το δίπλωμά σου, στο φωτοτυπούν και το παίρνεις και φεύγεις.
Δεν ξέρω πάντως αν θέλεις να αρχίσεις να οδηγείς ανάποδα έτσι ξαφνικά. Είναι πιο εύκολο αν ζεις ήδη εκεί γιατί σκέφτεσαι πιο σωστά το ανάποδα... και ξέρεις και τους δρόμους....
Εγώ με ελληνικό αυτοκίνητο δεν είχα πρόβλημα, μόνο που δεν βλέπεις καλά για να προσπεράσεις στα στενά B-roads αλλά σε πόλη και εθνική κανένα πρόβλημα. Όταν όμως νοίκιασα το δεξιοτίμονο τότε για τα πρώτα λίγα χλμ σε όλες τις αριστερές στροφές έβρισκα στο αριστερό πεζοδρόμιο, φαίνεται τις έπαιρνα κάπως κλειστά....
Προσόχή: στα roundabouts (κυκλικές πλατείες ακόμα και εικονικές δηλαδή διασταυρώσεις με μια ζωγραφισμένη βούλα στο κέντρο...) προτεραιότητα έχει ο από δεξιά άρα αυτός που είναι ήδη μέσα και κάνει το γύρω γύρω και όχι ο εισερχόμενος. -
ειναι πολύ σημαντικα αυτα που μου λέτε.. Εγω έχω κανει reservation ενα focus (or similar) απο την thrifty.com Η Hertz έχει όριο 25 ετων οπότε την αποκλείω. Τώρα η thrifty έχει καλές τιμές αλλα φοβάμαι τα ¨ψιλά γράματα¨ για εξτρα χρεώσεις ασφαλειας και λόγω ηλικιας. Γενικα δεν ξερω καλα αγγλικα και φοβαμαι λίγο. Μακάρι να πανε ολα καλα γιατι δεν θέλω να πάρω τρένο μονος μου εκει ... θα χαθω!!
Ελπίζω να συνηθήσω εύκολα το αναποδα..
-
Η γνώμη μου: Το τραίνο θα σου έρθει πολύ φθηνότερα και έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να χαθείς απ'το να βγείς να οδηγήσεις σε δρόμους που α)δεν ξέρεις και β)πρέπει να οδηγείς ανάποδα (στα δεξιά και το κιβώτιο με το αριστερό) με το χάρτη αγκαλιά.
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Η γνώμη μου: Το τραίνο θα σου έρθει πολύ φθηνότερα και έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να χαθείς απ'το να βγείς να οδηγήσεις σε δρόμους που α)δεν ξέρεις και β)πρέπει να οδηγείς ανάποδα (στα δεξιά και το κιβώτιο με το αριστερό) με το χάρτη αγκαλιά.+1
-
μακραν οτι ειπε ο Hachiroku_GR
Εκτος αν ειναι πολυ ειδικες οι συνθηκες δηλ. θα μενεις σε ενα μερος χαμενο στο διαστημα και να πρεπει να πηγαινεις καπου, σε καποιο γραφειο η εργοστασιο, που μονο με αυτοκινητο βολευει.
-
θέλω να πάω portchmouth και πρέπει να πάρω 2 τρένα. με κοστος πανε ελα 55 ευρω. Για βρυξελες το τρένο ειναι καπου 80 ευρω το ατομο.. πολλα δλδ Επισης το μετρο ειναι πανακριβο. οπως τα υπολόγισα ειναι καλυτερα με αμαξι αν βεβεα μου το νικιασουν χωρις εξτρα χρεωσεις λογω ηλικιασ..
-
onyx εγραψε
προτεραιότητα έχει ο από δεξιά άρα αυτός που είναι ήδη μέσα και κάνει το γύρω γύρω και όχι ο εισερχόμενος.
Αυτο ισχυει σε ολο το κοσμο εκτος της Ελλαδας.Σε ολο το κοσμο προτεραιοτητα εχει αυτος που ηδη μπει στον κυκλο.Αρα καποιος που ειναι αριστερα σου αλλα ειναι ηδη μεσα στο κυκλο εχει προτεραιοτητα!!Συνηθως αυτο τονιζεται με stop ή με σηματα υποχρεωτικης παραχωρησης προτεραιοτητας στις εισοδους του κυκλου
-
Λοιπόν θα επισκεφτώ την Ιταλία αρχές Απριλίου και αποφασίσαμε να νοικιάσουμε αμάξι...
Βρήκαμε ένα αυτοκίνητο στο ενοίκιο του οποίου περιλαμβάνονται τα παρακάτωThe driver should be older than 18 years of age.
VAT included
Rental charges included:
Collision Damage Waiver (Excess may apply) CDW
Premium Station Surcharge (Id:8)
Road Tax & License Fees (LAF)
Theft Waiver (Excess may apply) THW
Unlimited kilometers / mileage
Από κάτω έχει μια λίστα με extra καλύψεις....Ποιές από αυτές είναι απαραίτητες? Γνωρίζει κανείς?
ou may select additional items at your pick-up location (Not included in reservation price, VAT included):
Additional fee for customer taking rented vehicle outside the renting country's border. 6.0 EUR per day
Collision & Damage Waiver Plus (reduced excess may apply) (SCDW) 15.6 EUR per day
Extended protection coverage (PEC) 3.6 EUR per day
Personal Accident cover (PAI) 14.4 EUR per day
Super Personal Accident & Effects Cover (SPAIA) 15.0 EUR per day
Super Personal Accident & Effects Cover (SPAIB) 16.2 EUR per day
Super Personal Accident & Effects Cover (SPAIC) 17.4 EUR per day
Super Personal Accident & Effects Cover (SPAID) 21.6 EUR per day
Theft Waiver Plus (reduced excess may apply) STHW 12.0 EUR per day
Theft and Collision & Damage Waiver Plus (Reduced excess may apply) (SLDW) 19.2 EUR per day
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Η γνώμη μου: Το τραίνο θα σου έρθει πολύ φθηνότερα και έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να χαθείς απ'το να βγείς να οδηγήσεις σε δρόμους που α)δεν ξέρεις και β)πρέπει να οδηγείς ανάποδα (στα δεξιά και το κιβώτιο με το αριστερό) με το χάρτη αγκαλιά.Συμφωνώ μεν αλλά το τραίνο στην Αγγλία είναι πανάκριβο και συμφέρει κατά πολύ να πάρεις λεωφορείο (τύπου ΚΤΕΛ) που μπορεί να κάνει λίγη ώρα παραπάνω αλλά μάλον σε αφήνει σε καλύτερο σημείο και κοστίζει 2-3 φορές λιγότερο!! Αν πρέπει τραίνο κλείστο πολύ καιρό πριν στα επίσημα sites ώστε να πετύχεις καλύτερη τιμή.
Ευτυχώς οι εγγλέζοι και ειδικά εκτός Λονδίνου και μεγάλων πόλεων οδηγάνε πολύ πιο ήσυχα από τους εδώ ελληνάρες οπότε δεν υπάρχει πολύ πανικός με το ανάποδο, τους χάρτες κλπ.... -
Mη ξεχνατε οτι το Λονδινο εχει και διοδια 12-15Ε ημερισως για οσυς θελουν να μπουν στο κεντρο!
Ασε το parking!!
Ενοικιαση αυτοκινητου στην αγγλια