-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Βρε ανιστόρητοι!
Το **Παναθηναϊκό **ράλυ το διοργάνωνε η λέσχη του Μ.Ανδριόπουλου κάπου στην δεκαετία του 80
http://www.castorteam.gr/assets/images/ ... e-4010.jpg
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1981 ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ Ε.Δ. ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ-ΖΕΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥΝΟ.
ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ 'ΒΕΝΝΥ' ΚΑΙ ΤΗΝ LANCIA STRATOS.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λώρη μια και πιάσαμε τα παλιά.Το 85-86 αν δεν κάνω λάθος, έβγαινε για λίγο καιρό ένα έντυπο σε μορφή εφημερίδας μάλιστα μόνο για αγώνες.
Δεν θυμάμαι το όνομα του αν και έχω ακόμα τα τεύχη που είχα πάρει(ούτε και εγώ δεν ξέρω που).
Θυμάμαι ότι υπήρχαν και θέματα συνοδήγησης.
Ήσουνα ο συγγραφέας τους ή κάνω λάθος; -
Γιατι δεν ανοίγετε ένα νεο θέμα, 'Τα ράλι επι Τουρκοκρατίας' με moderator τον Λώρη;;
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Στον συγκεκριμένο αγώνα του 81 είχα έρθει τρίτος στα 1300 με Τσάδαρη και Ταγκούλη μπροστά. Το Χοντάκι ακόμα αυτόματο και δεδομένου ότι οι δύο ε.δ. Σούλι - Ζεμενό ήταν κυρίως κατηφορικές βράσανε τα υγρά των φρένων. Πού DOT 5 και τετραπίστονα τότε!Το Παναθηναϊκό αυτό ήταν ένας ιδιαίτερα πρωτοποριακός αγώνας 3Χ3 ε.δ. και στην ουσία με ένα σέρβις πάρκ πρωτού καν θεσπιστούν. Ο Μ.Ανδριόπουλος ήξερε τις ανάγκες των πληρωμάτων για καλό-φτηνό και μπόλικο!
Σήμερα τι γίνεται?
Όταν λέμε αυτόματο ενοούμε αυτόματο;
Και γιατί λές 'ακόμα αυτόματο'
Έγινε μηχανικό ύστερα; -
Δεν έχει δει σε φωτο το αυτοκίνητο του Castor τότε ?
Λογικό, δεν είχαν βγει ακόμα οι φωτογραφίες -αλλά υπάρχει σε κάτι αγγεία
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχει δει σε φωτο το αυτοκίνητο του Castor τότε ?Λογικό, δεν είχαν βγει ακόμα οι φωτογραφίες -αλλά υπάρχει σε κάτι αγγεία
Δεν τα έχουνε βγάλει τα αγγεία στα μουσεία ακόμα γιατί τα μελετάνε οι επιστήμονες για να καθορίσουν την εποχή
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Στον συγκεκριμένο αγώνα του 81 είχα έρθει τρίτος στα 1300 με Τσάδαρη και Ταγκούλη μπροστά. Το Χοντάκι ακόμα αυτόματο και δεδομένου ότι οι δύο ε.δ. Σούλι - Ζεμενό ήταν κυρίως κατηφορικές βράσανε τα υγρά των φρένων. Πού DOT 5 και τετραπίστονα τότε!
Το Παναθηναϊκό αυτό ήταν ένας ιδιαίτερα πρωτοποριακός αγώνας 3Χ3 ε.δ. και στην ουσία με ένα σέρβις πάρκ πρωτού καν θεσπιστούν. Ο Μ.Ανδριόπουλος ήξερε τις ανάγκες των πληρωμάτων για καλό-φτηνό και μπόλικο!
Σήμερα τι γίνεται?
Όταν λέμε αυτόματο ενοούμε αυτόματο;
Και γιατί λές 'ακόμα αυτόματο'
Έγινε μηχανικό ύστερα;Hondamatic. Μετά μπήκε μηχανικό!
Ερώτηση ; Ποιό άλλο αυτοκίνητο είχε τρέξει στην Ελλάδα με αυτόματο κιβώτιο εκείνη την περίοδο!
Παύλε , ο Λώρης είναι 'νέος' με τα μέτρα κάποιων άλλων! Ας το κάνουμε επομένως 'Τα ράλυ από την έξοδο του Μεσολογγίου και εντεύθεν'
Νάσο , ότι υλικό έχει ανακαλύψει η σκαπάνη είναι εδώ
-
Να πώ και μία ιστορία με το hondamatic!
Στον πρώτο μου αγώνα με το Honda - Παλάδιο 81 - είχαμε ε.δ. Ριτσώνα! Η ειδική ξεκινούσε εκεί που αρχίζει η προθέρμανση τώρα (πρίν την αριστερή της αφετηρίας) κάναμε την αριστερή ευθεία για φουρκέτα δεξιά!
Το Hondamatic είχε δύο σχέσεις Low και drive και άλλαζες με απλή μετακίνηση του μοχλού χωρίς φυσικά αμπραγιάζ , και χωρίς να ακούγεται κάποια αλλαγή σχέσης.
Μου μεταφέρανε φίλοι που στεκόντουσαν με άλλο κόσμο στην φουρκέτα την απορεία τους 'Μα τι σασμάν φοράει' 'Μέχρι που φτάνει η πρώτη του'
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Βρε ανιστόρητοι!
Το **Παναθηναϊκό **ράλυ το διοργάνωνε η λέσχη του Μ.Ανδριόπουλου κάπου στην δεκαετία του 80
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1981 ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ Ε.Δ. ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ-ΖΕΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥΝΟ.
ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ 'ΒΕΝΝΥ' ΚΑΙ ΤΗΝ LANCIA STRATOS.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λώρη μια και πιάσαμε τα παλιά.Το 85-86 αν δεν κάνω λάθος, έβγαινε για λίγο καιρό ένα έντυπο σε μορφή εφημερίδας μάλιστα μόνο για αγώνες.
Δεν θυμάμαι το όνομα του αν και έχω ακόμα τα τεύχη που είχα πάρει(ούτε και εγώ δεν ξέρω που).
Ήσουνα ο συγγραφέας τους ή κάνω λάθος;ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΩΣΤΟ,ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΥ.
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΛΕΓΟΤΑΝ 'ΑUTOSPORT' KAI ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΜΟΤΟSPORT) ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ).ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Ερώτηση ; Ποιό άλλο αυτοκίνητο είχε τρέξει στην Ελλάδα με αυτόματο κιβώτιο εκείνη την περίοδο!
Οι εργοστασιακές Mercedes στο Ακρόπολις?
-
Πιασαμε την παλιοσυζητηση.....
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Οι εργοστασιακές Mercedes στο Ακρόπολις?
ΚΑΙ ΤΑ DAF 55
-
Τι ειναι αυτο?Φορτηγο?....
-
Δημητρη για ριξε μια ματια στα φορτηγα
http://www.classic-daf.nl/history/racing_pics.html -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Βρε ανιστόρητοι!
ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ **ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ **ΜΕ ΤΟΝ 'ΒΕΝΝΥ' ΚΑΙ ΤΗΝ LANCIA STRATOS.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Ασθένεια συνοδηγών ?
(copyright aaa)Όπως λέμε πως ο Λέμπ πήρε το πρωτάθλημα με το Ξαρά (αυτός είχε τα πηδάλια του αμαξιού, και το αμάξι απλά εκτελούσε), έτσι ακριβώς λέμε και για τον Ελενά, που πήρε το πρωτάθλημα με τον Λέμπ (αυτός είχε τα 'πηδάλια' του οδηγού, ο οποίος απλά εκτελούσε).
Άσε που κάνουμε την πάπια και αφήνουμε τους οδηγούς να πάρουν τη δόξα, είναι μόνο για μάρκετινγκ!!
ΕΝ ΤΑΞΕΙ,ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΣΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ 'ΕΙΧΑ' ΑΝΤΙ ΓΙΑ 'ΕΙΧΑΜΕ' ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ 'ΠΗΓΑ' ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ 'ΒΓΗΚΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ 'ΤΕΡΜΑΤΙΣΑ' ΔΕΥΤΕΡΟΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Δε με κατάλαβες...
Αστειευόμουν μεν στο ύφος, αλλά στην ουσία κυριολεκτούσα!!Να χ.σω το στραντιβάριους, αν είναι να το παίξει χαζοβιολίστας, αλλά και ο Παγκανίνι να είσαι, αν βάλεις την κυρα-Μέλπω να διευθύνει την ορχήστρα, πάλι μπαρούφα θα είναι η συναυλία.
Ας σκεφτούμε λοιπόν, ποίς είναι το βιολί, ποιος ο βιολιστής και ποιος ο μαέστρος στο όλο έργο!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Να πώ και μία ιστορία με το hondamatic!Στον πρώτο μου αγώνα με το Honda - Παλάδιο 81 - είχαμε ε.δ. Ριτσώνα! Η ειδική ξεκινούσε εκεί που αρχίζει η προθέρμανση τώρα (πρίν την αριστερή της αφετηρίας) κάναμε την αριστερή ευθεία για φουρκέτα δεξιά!
Το Hondamatic είχε δύο σχέσεις Low και drive και άλλαζες με απλή μετακίνηση του μοχλού χωρίς φυσικά αμπραγιάζ , και χωρίς να ακούγεται κάποια αλλαγή σχέσης.
Μου μεταφέρανε φίλοι που στεκόντουσαν με άλλο κόσμο στην φουρκέτα την απορεία τους 'Μα τι σασμάν φοράει' 'Μέχρι που φτάνει η πρώτη του'
Δηλαδή διαρκούς μεταβαλλόμενης σχέσης ήταν;;
Σαν αργαλειός ένα πράγμα!!
Βρε μπας και είχες συνοδηγό τον Τηλέμαχο;;
-
Ο χρήστης ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ έγραψε:
Βρε ανιστόρητοι!
'EL-EM'
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟ 81
ΛΩΡΑΚΟ , ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ?
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑ ΣΤΙΣ 13-11-82 ΜΕ ΤΟ ΩΤΟΜΠΙΑΝΚΙ ΜΟΥ ?
ΣΤΟ ΜΙΛΛΕ ΜΙΛΙΑ , ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ , ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΨΗΛΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΙΡΟ ΚΟΣΜΟ
ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΩΡΩΠΟ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΘΥΜΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΤΕΛΗ ,ΜΑΡΑΘΩΝΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΦΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ , ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΜΟΥ ΟΚΤΑΒΙΟΥ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΑ 50 ΜΕΤΡΑ ..........ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΦΤΕΡΑΚΙ
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ 4ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ , ΛΩΡΗ , ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ 5ο .ηταν τοτε που το πρωι δουλευατε οικοδομη(που χτιζατε την ακροπολη)το μεσημερη πολεμουσατε με τον αδελφο του καραιταβλι,τον καραισκακη,και το βραδυ τρεχατε στον αγωνα με αντιπαλο τον παπαφλεσσα?
Όχι, καλέ!
Αυτοί δεν είχαν γεννηθεί ακόμα!!!Για να σου δώσω να καταλάβεις, πρόεδρος της ΕΘΕΑ ήταν τότε ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος!!
Όσοι τον έβλεπαν τότε έλεγαν Hannibal Ante Portas, που σε ελεύθερη μετάφραση σήμαινε: Ο Αννίβας πάντες με τις πόρτες!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δηλαδή διαρκούς μεταβαλλόμενης σχέσης ήταν;;
Σαν αργαλειός ένα πράγμα!!
Βρε μπας και είχες συνοδηγό τον Τηλέμαχο;;
Όχι αλλά θα μπορούσα να έχω την Μ.Τάκου ! Πώς το λέει το τραγούδι 'Τάκου Τάκου ο αργαλειός της .....'
Σωστοί οι Δ.Ραζής και APR . Το Variomatic της DAF ήταν η βάση του Hondamatic αν και το δεύτερο απεδείχθη πιο αξιόπιστο.
-
OEO αυτα τα 'φορτηγα' της DAF!!!!
-
Εστω και καθυστερημενα, χρωσταω μια απαντηση στη φιλη Αννα, σχετικα με το 'παρων' η το παρον.
Αννα ,συμφωνα με τον Μπαμπινιωτη που μολις σημερα καταφερα να συμβουλευθω, εχεις δικηο, με την προυποθεση οτι οταν δινουμε το 'παρων' θα βαζουμε υποχρεωτικα τα εισαγωγικα.
Σ ευχαριστω... -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Βρε ανιστόρητοι!
'EL-EM'
Ήσουνα ο συγγραφέας τους ή κάνω λάθος;ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΩΣΤΟ,ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΥ.
ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΛΕΓΟΤΑΝ 'ΑUTOSPORT' KAI ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΜΟΤΟSPORT) ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ).ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Νομίζω ποιοτικά στέκεται ακόμα και σήμερα.
Το ρ(x)αλια (μας),του ετους 2006...Καποιος μας ξεχασε....