-
Γνωριζει κανεις ποιο αρθρο-παραγραφος του νομικού πλαισίου απαγορευει το παρκαρισμα αυτοκινήτων πανω στο πεζοδρόμιο?
Χρειάζομαι αυτη τη πληροφορία άμεσα, καθως καποιοι εξυπνακηδες μου κλείνουν το γκαραζ (το οποιο εγω ακομη ξεπληρωνω-και θα το πληρωνω ακομα 10 χρόνια!) παρκαροντας τα 3/4 του αυτοκινητου τους πανω στο πεζοδρομιο με το υπολοιπο να ειναι μπροστα στη πόρτα μου! Βγαίνω οριακά, ομως πολλές ειναι οι φορές που ήρθε η αστυνομία για να 'καθαρίσει' ..
Θα ήθελα να βγαλω μια ανακοινωση η οποια θα αναφερει το αποσπασμα του νόμου περι απαγορευσης πανω στα πεζοδρόμια, ετσι ωστε οι μελλοντικοι παραβατες να το γνωρίζουν.Δυστυχως ο Δήμος θελει 10 χρόνια για να στειλει συνεργειο που θα τοποθετησει σιδερένια 'Π' στο πεζοδρόμιο....
Καταλαβαινετε....
-
Γνωριζει κανεις ποιο αρθρο-παραγραφος του νομικού πλαισίου απαγορευει το παρκαρισμα αυτοκινήτων πανω στο πεζοδρόμιο?
Χρειάζομαι αυτη τη πληροφορία άμεσα, καθως καποιοι εξυπνακηδες μου κλείνουν το γκαραζ (το οποιο εγω ακομη ξεπληρωνω-και θα το πληρωνω ακομα 10 χρόνια!) παρκαροντας τα 3/4 του αυτοκινητου τους πανω στο πεζοδρομιο με το υπολοιπο να ειναι μπροστα στη πόρτα μου! Βγαίνω οριακά, ομως πολλές ειναι οι φορές που ήρθε η αστυνομία για να 'καθαρίσει' ..
Θα ήθελα να βγαλω μια ανακοινωση η οποια θα αναφερει το αποσπασμα του νόμου περι απαγορευσης πανω στα πεζοδρόμια, ετσι ωστε οι μελλοντικοι παραβατες να το γνωρίζουν.Δυστυχως ο Δήμος θελει 10 χρόνια για να στειλει συνεργειο που θα τοποθετησει σιδερένια 'Π' στο πεζοδρόμιο....
Καταλαβαινετε....
-
Καταλαβαινετε....
-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Γνωριζει κανεις ποιο αρθρο-παραγραφος του νομικού πλαισίου απαγορευει το παρκαρισμα αυτοκινήτων πανω στο πεζοδρόμιο?Χρειάζομαι αυτη τη πληροφορία άμεσα, καθως καποιοι εξυπνακηδες μου κλείνουν το γκαραζ (το οποιο εγω ακομη ξεπληρωνω-και θα το πληρωνω ακομα 10 χρόνια!) παρκαροντας τα 3/4 του αυτοκινητου τους πανω στο πεζοδρομιο με το υπολοιπο να ειναι μπροστα στη πόρτα μου! Βγαίνω οριακά, ομως πολλές ειναι οι φορές που ήρθε η αστυνομία για να 'καθαρίσει' ..
Καταλαβαινετε....
Βαλε μονος σου 'Π' α ξεμπερδευεις...
-
Αμα βαλει μονος του 'Π' και μπορει καποιος να αποδειξει οτι τα εβαλε εκεινος, τοτε ανετοτατα μπορουν να του κοψουν κληση για 'καταληψη πεζοδρομιου', αν βρεθει καποιος κακοβουλος (πχ ακριβως αυτοι που παρκαρουν πανω στο πεζοδρομιο...) που να το ζητησει απο την αστυνομια. Συμβαινει και εχει γινει. Ελλας του 2006...
-
**ΚΟΚ:
Aρθρo 34
Στάση και στάθμευση**
-
H στάση και η στάθμευση επιτρέπoνται, αν δεν δημιoυργείται εξ αυτών κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και αν δεν υπάρxoυν σxετικές απαγoρευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις.
-
H στάση ή στάθμευση oxήματoς απαγoρεύεται:
..............................................................................
ε) Σε πεζoδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα πoυ πρooρίζoνται για πεζoύς ως και πoδηλατoδρόμoυς, εκτός αν επιτρέπεται σ' αυτoύς η στάθμευση με ειδική σήμανση. -
H στάθμευση oxήματoς στo oδόστρωμα απαγoρεύεται και:
α) Σε απόσταση μικρότερη από δεκαπέντε (15) μέτρα πρo και μετά τις ισόπεδες σιδηρoδρoμικές διαβάσεις.
β) Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oxημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας ως και απέναντι από αυτήν όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η είσoδoς - έξoδoς oxημάτων εξ αυτής.
γ) Σε θέση από την oπoία παρεμπoδίζεται όxημα πoυ σταθμεύει κανoνικά να εξέλθει από τo xώρo πoυ έxει σταθμεύσει.
δ) Αν τo ελεύθερo μέρoς της oδoύ πoυ απoμένει είναι ανεπαρκές για την κυκλoφoρία των oxημάτων.
ε) Παράπλευρα άλλoυ oxήματoς, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλλως oρίζεται με ειδική σήμανση. Kατ' εξαίρεση, τα δίτροχα πoδήλατα, μoτoπoδήλατα και μoτoσυκλέτες xωρίς καλάθι, μπoρoύν να σταθμεύoυν τo ένα παράπλευρα με τo άλλo σε διπλή σειρά.
ζ) Σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα πρo και μετά από πυρoσβεστικά σημεία.
η) Πρo της εισόδoυ και εξόδoυ της πρooριζόμενης για τη διακίνηση ασθενών πρoς και από νoσoκoμεία, κλινικές και σταθμoύς πρώτων βoηθειών γενικά.
θ) Αν εμπoδίζει τη xρήση xώρων στάθμευσης πoυ σημαίνεται κατάλληλα.
ι) Σε ειδικoύς xώρoυς στάθμευσης επιβατηγών αυτoκινήτων δημόσιας xρήσης (TAXI).
ια) Στις εισόδoυς και εξόδoυς των πεζόδρoμων ως και πάνω σ' αυτoύς.
ιβ) Επί του κεντρικού οδοστρώματος οδών τριών οδοστρωμάτων καθώς και εκτός κατοικημένων περιοχών, επί των οδοστρωμάτων οδών σημασμένων ως οδών προτεραιότητας με κατάλληλες πινακίδες.
..........................................................................
-
-
Γνωριζει κανεις ποιο αρθρο-παραγραφος του νομικού πλαισίου απαγορευει το παρκαρισμα αυτοκινήτων πανω στο πεζοδρόμιο?Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Νόμος 2696/1999)
Άρθρο 34
Στάση και στάθμευση[...]
2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
[...]
ε) Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλαταδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση.
[...]
3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:
[...]
β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και **παρεμποδίζεται **η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.
γ) Σε θέση από την οποία παρεμποδίζεται όχημα που σταθμεύει κανονικά να εξέλθει από το χώρο που έχει σταθμεύσει.
[...]
10. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών, ενώ αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των λοιπών παραγράφων του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) δραχμών. Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών (3) ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο αστυνομικό όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος, τροχόσπιτου, σκάφους ή των άλλων ογκωδών αντικειμένων κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου αυτού, εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, οπότε η μεταφορά γίνεται άμεσα. [...](Τα πρόστιμα που αναφέρονται σε δραχμές μάλλον σε ευρώ είναι 61,5 και 33 αντίστοιχα)
Άρα καλύπτεσαι τόσο από την παράγραφο 2ε όσο και από την § 3β του Ν. 2696/1999.
http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=10167
http://www.yme.gov.gr/viewpage.php?section=249
http://www.glavopoulos.gr/kok/kok034.htm -
Ωπ... Μαζί τα γράφαμε...
-
Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε το αυτονόητο, δηλ. πως η στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο απλά δεν επιτρέπεται... Η απαιδευσία, το θράσος και η ανικανότητα της όποιας 'αστυνομίας' όμως έχει οδηγήσει την καθημερινότητά μας σε ανυπόφορο σημείο...
Υ.Γ.: με τα διάφορα 'Π' ή άλλα εμπόδια πάνω στα πεζοδρόμια διαφωνώ, για τον απλούστατο λόγο ότι τα πεζοδρόμια (αρχικά τουλάχιστον) κατασκευάστηκαν και υπάρχουν για να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα οι πεζοί και όχι αποκλειστικά για να μπαινοβγαίνει κάποιος σ' έναν χώρο στάθμευσης...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησεις σας! Μου ειναι πολύ χρήσιμες αυτες οι πληροφοριες..!
Βασικά ειναι αυτονόητο μεν αλλα οταν ζεις σε μια αθλια γειτονια που η καθε θεση θεωρειται συλλεκτικη...Καταλαβαινετε οτι ολοι πια παρκαρουν πανω στα πεζοδρομια, σε ραμπες, διπλοπαρκαρισματα...Οπως μπορουν να επιβιωσουν.
Πριν φτιαξουμε το γκαραζ ψαχναμε κατα μεσο ορο 35λεπτα καθε φορα που γυρναμε απτη δουλεια, το μεσημερι...Για το βραδυ δε το συζητω!Παρκαραμε 2 χιλιομετρα πιο μακρυα, δηλαδη οπου βρισκαμε θεση!Δυστυχως δε μπορω να βαλω Π μονος μου.. Γιατι εχουμε καποιους γειτονες οι οποιοι 'παρκαρουμε πανω σαυτο το πεζοδρομιο εδω και 10χρόνια, πολυ πρωτου φτιαξετε αυτο το γκαραζ' οπως λενε, και το υπερασπιζονται σαν ιδιοκτησια τους!
Μαλιστα απειλουν να φερουν την αστυνομια αν βαλω Π μονος μου διοτι οπως αναφερει ο νομος απαγορευεται η αυθαιρετη τοποθετηση Π....Καταλαβαινετε, τρελοκομειο σκετο.. Θα ηθελα να πυροβολησω μερικους εδω γυρω...Αρχιζω και καταλαβαινω πως αρχιζει καποιος τη καριέρα του ως serial killer...
Σημερα εκανα παλι αιτηση στον Δημο...Και περιμενουμε παλι....
Για να δουμε...Σας ευχαριστω όλους!
-
Ααα και εν το μεταξυ αυτοι οι γειτονες που κ που βαζουν ενα σιδερενιο κολωνακι με λουκετακι εκει πανω στο πεζοδρομιο και οποτε τους καπνισει παρκαρουν προεδρικα...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησεις σας! Μου ειναι πολύ χρήσιμες αυτες οι πληροφοριες..!Βασικά ειναι αυτονόητο μεν αλλα οταν ζεις σε μια αθλια γειτονια που η καθε θεση θεωρειται συλλεκτικη...Καταλαβαινετε οτι ολοι πια παρκαρουν πανω στα πεζοδρομια, σε ραμπες, διπλοπαρκαρισματα...Οπως μπορουν να επιβιωσουν.
Πριν φτιαξουμε το γκαραζ ψαχναμε κατα μεσο ορο 35λεπτα καθε φορα που γυρναμε απτη δουλεια, το μεσημερι...Για το βραδυ δε το συζητω!Παρκαραμε 2 χιλιομετρα πιο μακρυα, δηλαδη οπου βρισκαμε θεση!Δυστυχως δε μπορω να βαλω Π μονος μου.. Γιατι εχουμε καποιους γειτονες οι οποιοι 'παρκαρουμε πανω σαυτο το πεζοδρομιο εδω και 10χρόνια, πολυ πρωτου φτιαξετε αυτο το γκαραζ' οπως λενε, και το υπερασπιζονται σαν ιδιοκτησια τους!
Μαλιστα απειλουν να φερουν την αστυνομια αν βαλω Π μονος μου διοτι οπως αναφερει ο νομος απαγορευεται η αυθαιρετη τοποθετηση Π....Καταλαβαινετε, τρελοκομειο σκετο.. Θα ηθελα να πυροβολησω μερικους εδω γυρω...Αρχιζω και καταλαβαινω πως αρχιζει καποιος τη καριέρα του ως serial killer...
Σημερα εκανα παλι αιτηση στον Δημο...Και περιμενουμε παλι....
Για να δουμε...
Σας ευχαριστω όλους!Βρες κανα 2 παροπλισμενα σαραβαλακια στην οικογενεια και παρκαρε τα αριστερα και δεξια απο το παρκινγκ σου,.
-
Όχι, να μη βρει!
Θα φάει 2 θέσεις για να εξασφαλίσει τη δικιά του; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Εγώ θα έβαζα κολωνάκια (όχι Π) στην άκρη του πεζοδρομίου, 30 εκ. από τις δύο άκρες της εισόδου του γκαράζ, κι ας λέγανε οι κάφροι ό,τι θέλανε. Ας φωνάξουν αυτοί την αστυνομία για να ξεκαθαρίσει το θέμα, όχι ο ίδιος. -
Και εγώ λέω να βάλεις κολωνάκια αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τον ενοχλούν οι κανονικά παρκαρισμένο αλλά άλλοι που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο!! Μπορείς ίσως εκατέρωθεν της εισόδου σου να βάλεις μεγάλες ζαρντινιέρες με φυτά να ομορφαίνεις και το πεζοδρόμιο.... (οι οποίες ζαρντινιέρες θα είναι ατσάλινες με φυτεμένες μεταλλικές ράβδους )
Προτού όμως ξοδέψει λεφτά για να κάνεις κάτι που όντως είναι παράνομο ίσως αρκεί να κάνεις αυτό που λένε ότι θα σου κάνουν αυτοί. Κάθε μέρα, μα κυριολεκτικά κάθε μέρα, θα φωνάζεις την αστυνομία να τους γράφει. Το καλό είναι ότι το δικό σου είναι μέσα προστατευμένο από τυχόν κακίες.... Κάνε και μια διαγράμμιση με κίτρινες γραμμές για να φαίνεται καλύτερα το πέρασμά σου.
Από την άλλη πρέπει να προβλέπεται στο σχέδιο ή σαν χρήση πάρκινγκ στον κανονισμό/άδεια του κτιρίου ο χώρος που χρησιμοποιείς σαν πάρκινγκ σαν τέτοιος αλλιώς είσαι παράνομος και φυσικά δεν δικαιούσαι να περνάς πάνω από το πεζοδρόμιο για να μπεις μέσα.... ή κάτι τέτοιο.
Αλήθεια νομίζεις ότι αν βάλεις και τον αριθμό του νόμου πλέον του απλού απαγορευτικού σήματος (απαγορεύεται το παρκάρισμα και είσοδος πάρκινγκ από κάτω) θα αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά των γειτόνων σου? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια νομίζεις ότι αν βάλεις και τον αριθμό του νόμου πλέον του απλού απαγορευτικού σήματος (απαγορεύεται το παρκάρισμα και είσοδος πάρκινγκ από κάτω) θα αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά των γειτόνων σου?
Καλό!! Οχι, η αληθεια ειναι δε θα τους φοβερησει καθολου, ξερουν οτι ειναι παράνομοι...Οι ιδιοι οι γειτονες καλουν την τροχαια για να δωσει κληση σε οποιον προσπαθησει να αφησει εκει αυτοκινητο...Μονο τα δικα τους επιτρεπουν...(σαν μια ατυπη συμφωνια).Ακομα και εγω παραλιγο να με γραψουν οταν καποια στιγμη το αφησα απεξω λογω του οτι μεσα καναμε καποιες εργασιες ανακαινησης..Οποτε καλο ειναι να υπαρχει χαρτι για καποιους ευκαιριακους μελλοντικους παρκαδορους απο αλλη γειτονια που θα δοκιμασουν να παρκαρουν,τουλαζιστον να ξερουν τι παιζει... Θα μπορουσε το χαρτι να γραφει: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ-ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ!..
Βεβαια αν παρκαρει ενα σμαρτ ειμαι οκ, βγαινω/μπαινω κανονικα... Οτιδηποτε μεγαλυτερο με εμποδιζει...
Δε θελω να βαλω καποιο σαπακι στο πεζοδρομιο, εκτος του οτι θα καλεσουν γερανο οι γειτονες, ειναι γαιδουριά.
Σκεφτηκα ζαρτινιερα να ομορφηνει και η γειτονια αλλα ειναι τοσο γουρουνια που θα τη σπασουν..
Αυτο με τα κολωνακια αν μου επιτραπει απτον Δημο ειναι τελειο, γιατι θα εξασφαλισω 30εκατοστα εστω περιθωριο απτη πορτα μου, για να μπορω να μπαινωβγαινω.. Τωρα αν πισω απτο κολωνακι χωραει σμαρτ/ματιζ... Δε με νοιαζει καθολου!
Οι γειτονες με τα αγγούρια τους δε θα χωρανε κ αυτο μου φτανει... -
Άσε το αυτοκίνητό σου στη δουλειά ή σε κανα συγγενή για λίγες μέρες και πάρε το σαπάκι για να μπαινοβγαίνεις στο πάρκινγκ σου.
...κι αν κάτι σε εμποδίζει... ξέρεις
Αν τους χτυπήσεις μια δυο φορές να δούμε ποιός θα το βάλει ξανά.
Υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές που στις δυο πρώτες δήλώσεις δεν αυξάνουν το μάλους. Αλλά δεν θα τους κάνεις δήλωση κατευθείαν. Ας φωνάξουν την τροχαία να καταγράψει το συμβάν κια να τους γράψει φυσικά -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια νομίζεις ότι αν βάλεις και τον αριθμό του νόμου πλέον του απλού απαγορευτικού σήματος (απαγορεύεται το παρκάρισμα και είσοδος πάρκινγκ από κάτω) θα αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά των γειτόνων σου?Ναι! Θα το βλέπουν μπροστά τους και θα ξέρουν 100% ότι παραβιάζουν ένα άρθρο κι έτσι θα υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας. Πρώτη φορά που είδα σχετική πινακίδα είναι στο πάρκινγκ των Τεχνικών Εκδόσεων που λέει με μεγάλα γράμματα 'Σύμφωνα με το άρθρο μπλα μπλα απαγορεύεται το παρκάρισμα μπλα μπλα' οπότε το βλέπει ο άλλος και τρομάζει λέει άσε μη μου σηκώσουν το αμάξι
-
Βάλε 'πλαστικά' κολωνάκια στις άκρες που ορίζουν τη πρόσβασή σου στο parking...
Είναι νόμιμα, δεν προκαλούν ζημιά, και είναι ελάχιστοι αυτοί που τα καβαλάνε....
Με 10 ευρώ και 1 black&decker......καθάρισες...
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Είναι νόμιμαΧμ, ενδιαφέρον... είσαι 100% σίγουρος για αυτό;
και είναι ελάχιστοι αυτοί που τα καβαλάνε....
Εμ, πάλι, είσαι 100% σίγουρος για αυτό;
-
να κανω και εγω μια ερωτηση?νομικου περιεχομενου μεν,αλλα off topic δε.Αναφερεται πουθενα οτι οι πινακιδες του αυτοκινητου ειναι δημοσιο εγγραφο και δεν μπορουν να αφαιρεθουν απο το αυτοκινητο?Αν αναφερεται κατι τετοιο,που μπορω να το βρω?
Απαγορευση παρκινγ πανω σε πεζοδρόμιο: Αρθρο??