-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Λες και δεν φτανουν οι φοροι με την αγορα του οχηματος, τα τελη, το ΚΤΕΟ, η ΚΕΚ, οι φοροι απο τα καυσιμα, τα διοδια. Ειμαστε τοσο ηλιθιοι τελικα...Το εχω τονισε ι και εγω το συγκεκριμενο παραδοξο του να καθομαστε και να συζητουμε τους φορους που θα μας βαλουν ,ενωηδη πληρωνουμε φορο για το καθε τι ..
Κατεληξα και εγω στο συμπερασμα οτι ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ .. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Μονοκατοικία ή διαμέρισμα 300 τ.μ., με 60 τ.μ. βοηθητικούς χώρους έχει ελάχιστο μηνιαίο κόστος χρήσης - συντήρησης: Κύριοι χώροι 300 τ.μ. χ 5 ευρώ/τ.μ.=1.500 ευρώ. Βοηθητικοί χώροι 60 τ.μ. χ 2,5 ευρώ/τ.μ.=150 ευρώ.
Μηνιαίο σύνολο ΕΚΧ = 1.650 ευρώ. Επομένως το ετήσιο ποσό που πρέπει να δηλώνεται ως ελάχιστο ετήσιο εισόδημα («τεκμήριο») από το φορολογούμενο που ιδιοχρησιμοποιεί ή μισθώνει κατοικία εμβαδού 300+60 τ.μ. διαμορφώνεται ως εξής για κύρια κατοικία και για τρίμηνη χρήση εξοχικής κατοικίας: Κύρια Κατοικία 1.650 χ 12 = 19.800 ευρώ
Εξοχική Κατοικία 19.800 χ 3/12 = 4.950 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ΠΟΜΙΔΑ το μηνιαίο κόστος χρήσης και συντήρησης κατοικίας μεγάλου εμβαδού ανέρχεται μηνιαία κατά προσέγγιση στα εξής ποσά ανά τ.μ. χώρων κύριας χρήσης: Ρευματοδότηση/ύδρευση 1 ευρώ/τ.μ. Θέρμανση/κλιματισμός 1 ευρώ/τ.μ. Καθαρισμός/συντήρηση 1 ευρώ/τ.μ.
Κοινόχρηστα/επισκευές 1 ευρώ/τ.μ. Δημοτικά κ.λπ. τέλη 1 ευρώ/τ.μ. Σύνολο μηνιαίου ΕΚΧ 5 ευρώ/τ.μ.
Η προταση της ΠΟΜΙΔΑ ειναι γελοια και ειναι ντροπη για ενωση ιδιοκτητων να κανουν τετοια προταση ..
Δηλαδη καποιος που εχει ενα διαμερισμα 100τ.μ και μια αποθηκη 15τ.μ = παρκινγκ 15τ.μ (που νομιζω οτι ειναι η πλειοψηφεια αυτων που αγορασαν διαμερισματα τα τελευταια χρονια),θα πρεπει να δηλωσει
100χ5 = 500 + 30χ2,5 =75 Συνολο 575 ευρω το μηνα ?? Δηλαδη 6900 το χρονο !!!Εγω ζω σε αλλον κοσμο που εχω μεγαλυτερο σπιτι και τα συνολικα εξοδα δεν περνουν τα 2000-2500 το χρονο ?
Και φυσικα θα ξαναφορολογειθουμε για πραγματα και υπηρεσιες που εχουν ΗΔΗ φορολογηθει(φπα,φορος ειδικης καταναλωσης στο πετρελαιο,φορος ακινητης περιουσιας στην ΔΕΗ κ.λ.π) , οπως θα φορολογηθουν ΞΑΝΑ πληρωνοντας το Ενιαιο Τελος Ακινητου ..Ειλικρινα νομιζω οτι προκειται για φοροεπιδρομη και για αδικια εις βαρος των πολλων .
δεν ισχύει για πρώτη κατοικία εώς 200τμ
-
γι αυτό φοροδιαφεύγουμε. Γιατί θεωρούμε ότι ό,τι μας ζητάνε έιναι υπερβολικό και το κρύβουμε.
-
αυτό με την μονοκατοικία πως ρυθμίζεται άμα την κληρονομησεις?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν ισχύει για πρώτη κατοικία εώς 200τμ
Αυτο ισχυει για το ΕΤΑΚ ,για το Ελαχιστο κοστος χρησης (τεκμηριο) μαλλον θα υπολογιζεται .
Τουλαχιστον αυτο αφηνεται να εννοηθει απο τα ΜΜΕ .Το αλλο θεμα που εγειρεται ειναι οτι ενω δεν εχουμε τιμαριθμοποιησει της φορολογικης κλιμακας να δειτε που θα εχουμε τιμαριθμοποιηση των τεκμηριων .
Και ολα αυτα μεσα σε εαν οικονομικο περιβαλλον οπου δεν υπαρχει ρευστοτητα και μεσα στο 2009 ,απο τον Ιανουαριο κ μετα , θα δειτε να ξεκιναει μαζικο κλεισιμο μικρομεσαιων επιχειρησεων , και πολλαπλες απολυσεις . Ηδη στο κλαδο τον δικο μου (ενδυση-υποδηση) εχουν σφιξει τα πραγματα ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!
Αυτο σημαινει οτι ΟΥΤΕ τα μετρα αυτα στο τελος θα φερουν το επιθυμητο αποτελεσμα ,αλλα μαλλον το αντιθετο γιατι το κρατος θα υποχρεωθει να δινει επιδομα ανεργιας σε εκατονταδες χιλιαδες απολυμενους και παραλληλα τα εσοδα απο ΦΠΑ κ.λ.π θα φτασουν στον πατο .
Το μονο που επρεπε να γινει ηταν να ανοιξει η αγορα , να πεσει χρημα που λεμε στους εργαζομενους , να υπαρχουν φορολογικες ελαφρυνσεις και οχι αυτο που γινεται τωρα
-
...
Κρατος το οποιο ... βαζει εξετασεις (ΑΣΕΠ) και αρα αμφισβητει τα πτυχια που το ιδιο εδωσε στους πολιτες του και ταυτοχρονα λογω του συστηματος ανοιγει την πορτα και για τα 'δικα του παιδια' αναλογα με το ποιος ειναι στην εξουσια, ή ακομα χειροτερα εχει τους δημοτομπατσους μονιμους και τους οδοκαθαριστες συμβασιουχους -κατα τα αλλα μονο η τροχαια πρεπει να κοβει κλησεις συμφωνα με το ΣτΕ, για να μην παμε στο αντικειμενικο 'ποιος ειναι πιο χρησιμος απο τους 2' - ειναι καταπτυστο και δεν πρεπει να θεωρουμε τους εαυτους μας πολιτες του, αλλα απλα χρηστες του γεωγραφικου χωρου του που 'πληρωνουμε το πανακριβο ενοικιο'.
...Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου. Η βασική μου ένσταση έχει να κάνει με τον ΑΣΕΠ. Το ότι κάποιος πήρε κάποτε πτυχίο δε σημαίνει ότι είνα ικανός να διδάξει (προγραμματίσει, διευθύνει, κτλ) ούτε ότι είναι ικανότερος από κάποιον που το πήρε 1-2-5 χρόνια αργότερα (βλέπε επετηρίδα καθηγητών). Από την άλλη θα δεχτώ ενστάσεις επί του περιεχομένου των εξετάσεων του ΑΣΕΠ αλλά αυτό είναι διαφορετικό θέμα από την ανάγκη ύπαρξης των εξετάσεων.
Επίσης, με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη της δημοτικής αστυνομίας να κόβει κλήσεις. Στην περιοχή μου τουλάχιστον δεν έχω προσέξει κάποια υπερβολή από μέρους της. -
Και θεωρείς ότι οι καλύτερες βαθμολογίες σημαίνουν κάτι? Σε πολλούς τομείς όχι. Δεν θέλεις τον τοπ φοιτητή θέλεις άνθρωπο συνεργάσιμο εργατικό που να σου κάνει μια δουλειά.
Και θεωρείς ότι ο βαθμός 8 του ενός πανεπιστημίου ατιστοιχεί στην ίδια αξία με το 8 ενός άλλου?? Η ερώτηση είναι ρητορική....
Και σαφώς πρέπει να γίνει συνέντευξη. Κάθε είδος εργασίας απαιτεί τελείως διαφορετικά προσόντα που δεν βαθμολογούνται σε γραπτές εξετάσεις και δεν μετρήθηκαν ποτέ στα πανεπιστήμια... -
Tελικα φθασαμε στο τελος του 2008 κ ακομη να ανακοινωθουν τα τεκμηρια ...
Προφανως θεωρουν καλυτερο αφου ουτως η αλλως εχουν αναδρομικη ισχυ , να κανουμε πρωτα τις δηλωσεις και μετα να μας φορολογουν οπως γουσταρουν ...
Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
-
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Προφανως θεωρουν καλυτερο αφου ουτως η αλλως εχουν αναδρομικη ισχυ , να κανουμε πρωτα τις δηλωσεις και μετα να μας φορολογουν οπως γουσταρουν ...Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
Ε, αφού το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις ηλίθιες κατηγορίες που υπάρχουν το κατάπιαμε αμάσητο, προφανώς και βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς να δούμε πότε θα βαρεθούμε να στηνόμαστε...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
γιατί πλήρωσες τέλος ακινήτων?Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
Υπ'οψην οτι το ΕΤΑΚ θα ειναι ετησιος φορος και θα αυξανεται κατ'ετος ..
Αληθεια ειδατε να καταργουν τους αλλους φορους των ακινητων που οπως ειχαν πει θα αντικαθισταντο απο το ΕΤΑΚ?
Ειμαστε ζωα , το ξερουν κ γι'αυτο μας κανουν οτι θελουν .
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αφου βρισκουν ομως καλα κανουν ..
Ε, αφού το +20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όλες τις ηλίθιες κατηγορίες που υπάρχουν το κατάπιαμε αμάσητο, προφανώς και βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς να δούμε πότε θα βαρεθούμε να στηνόμαστε...
[/quote]Αφου ως κοινωνια ειμαστε σε βαθυ υπνο , θα φαμε ομως το αγγουρι τωρα το 2009 κ ισως ξυπνησουμε ..
Το θεμα ειναι οτι μαλλον τωρα ειναι αργα .. -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
Αληθεια ειδατε να καταργουν τους αλλους φορους των ακινητων που οπως ειχαν πει θα αντικαθισταντο απο το ΕΤΑΚ?
Ο ΦΜΑΠ καταργήθηκε, δες και στα άλλα νήματα περί φορολογίας για συζητήσεις επ αυτού.
-
Nαι , ο μονος φορος που καταργηθηκε οντως ειναι ο Φορος Μεγαλης Ακινητης Περιουσιας (ΦΜΑΠ) ..Δηλαδη ειχαμε φοροελαφυνση στους πραγματικα κατεχοντες και επιβαρυνση σε ολους τους αλλους μικροιδιοκτητες ..
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Oχι ακομη , αλλα ο γειτονας πληρωσε ...
εμένα δεν μου ήρθε τίποτα ακόμη...
-
Mη 'βιαζεσαι' κ μεσα στο 2009 θα πληρωσεις δυο φορες ΕΤΑΚ ...
Ετσι βρε για να αποκτησουμε εμεις φορολογικη συνειδηση και να μπορουν αυτοι να συνεχισουν το φαγοποτι τους
-
ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ
κανένα τιμολογιάκι να κάνουμε κανένα έξοδο παίζει?????
-
Kαι ομως στο λυνω επιτοπου: Εστω οτι θελω καπου 500 θεσεις. Παιρνω λοιπον τα 500 καλυτερα πτυχια (βασει βαθμολογιας) αναλογα με τη δουλεια που προκηρυσσω και ετσι και δεν εχω την επετηριδα και αναβαθμιζω το επιπεδο στα δικα μου πανεπιστημια αφου ολοι θα προσπαθουν περισσοτερο και ειμαι δικαιος εναντι ολων.
Όλα τα πτυχία ίδια; Όλες οι σχολές ίδιου επιπέδου; Όλοι οι βαθμοί ίδιοι;
Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και σε κανένα μέρος του κόσμου. Μόνο αν τα θέματα των εξετάσεων σε όλα τα παρεμφερή ΑΕΙ ήταν κοινά και οι βαθμοί έμπαιναν με αδιάβλητο τρόπο (κάτι σαν τις πανελλήνιες δηλαδή) θα μπορούσε να γίνει δεκτό το σύστημα που αναφέρεις.
Εσύ θα έπαιρνες στη δούλεψή σου πχ τον υδραυλικό που θα είχε πάρει 19 στην τεχνική σχολή αντί αυτού που είχε πάρει 16 χωρίς να έχεις άλλα κριτήρια; Τον δικηγόρο του 8 αντί αυτού του 7; -
μια ερωτηση παρακαλω, τα τεκμηρια θα ισχυσουν ανεξαρτητως παλαιοτητας. Εχω 1 αυτοκινητο 20ετιας που εχει κινητηρα ανω των 2500 cc , η αξια του στην αγορα δεν ξεπερνα τα 6000 ευρω (ισως λεω και πολλα γιατι δεν τα θελει κανεις πλεον αυτα τα αυτοκινητα), πληρωσα το 1/10 της αξιας του σε τελη φετος, θα μπω στην ιδια κλιμακα με ενα συγχρονο αυτοκινητο υψηλου κυβισμου που μπορει να κανει 50000 η και 100000 ευρω?
-
Ο χρήστης Geokat έγραψε:
μια ερωτηση παρακαλω, τα τεκμηρια θα ισχυσουν ανεξαρτητως παλαιοτητας.Άλλο τεκμήριο αγοράς και άλλο τεκμήριο συντήρησης.
Το τεκμήριο συντήρησης είναι σταθερό ανεξαρτήτου ηλικίας και εν μέρει σωστά αφού το αμάξι είτε 10 ετών είναι είτε 5 είτε 1, στα service τα ίδια θα σου ζητήσουν για να κάνουν τα αναμενόμενα (λάδια-φίλτρα).
Μη σου πω ότι (εντελώς) θεωρητικά, με την παλαιότητα (μετά τα 6-7 χρόνια), το αμάξι ζητάει περισσότερα από ότι όταν ήταν 1-2-3-5 ετών (σκέψου τι χρειάζεται να αλλάξεις στα πχ 120.000km, στα 160.000km κοκ και τι στα πχ 30.000km)...Οπότε ΕΝ ΜΕΡΕΙ να είσαι και ευχαριστημένος που δεν αυξάνεται το τεκμήριο συντήρησης.Μη σου πω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μοχλός πίεσης (μαζί με ένα μέτρο απόσυρσης) για να ανανεωθεί ο ελληνικός στόλος των οχημάτων και να μην είναι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας τα 13 χρόνια ( ).
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!