-
Ο χρήστης amoust έγραψε:
Πραγματικά εμπνευσμένο το σύστημα με τα τεκμήρια.. Δηλ εγώ που έχω φορολογητέο και πραγματικό εισόδημα 55000€ ενώ θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω δυο ΚΙΑ Sorento 3.3 μέσα στο ίδιο έτος αφού έχει τιμή κάτω απο 30000€ δεν θα μπορούσα να συντηρήσω ούτε το ένα κατα την εφορία μιας και το τεκμήριο ήταν 75000€. Και πάλι μπράβο σε αυτόν που το σκέφτεται να το επαναφέρει!θεωρητικα εχεις δικιο , αλλα με 55000 ευρω τον χρονο αμφιβαλλω αν υπαρχει ελληνας που θα αγορασει ΚΙΑ.Απο την αλλη υπαρχουνε αρκετοι ελληνες που δεν μενουνε στην θεωρια αλλα περνανε στην πραξη, και οδηγουνε 3λιτρη bmw ενω δηλωνουνε 15.000ευρω.-ουτε αυτοι δεν κοιτανε τα ΚΙΑ-
-
μια ερωτηση,αν ξερει καποιος:για ενα 1800 (13 φορ.ιππων) αξιας 22.000,τι εισοδημα θα πρεπει να εχεις συμφωνα με την 'σκεψη' τους?
-
μακάρι να ξέραμε !!!! σε μερικούς μήνες θα δούμε !!!
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Πραγματικά εμπνευσμένο το σύστημα με τα τεκμήρια.. Δηλ εγώ που έχω φορολογητέο και πραγματικό εισόδημα 55000€ ενώ θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω δυο ΚΙΑ Sorento 3.3 μέσα στο ίδιο έτος αφού έχει τιμή κάτω απο 30000€ δεν θα μπορούσα να συντηρήσω ούτε το ένα κατα την εφορία μιας και το τεκμήριο ήταν 75000€. Και πάλι μπράβο σε αυτόν που το σκέφτεται να το επαναφέρει!
θεωρητικα εχεις δικιο , αλλα με 55000 ευρω τον χρονο αμφιβαλλω αν υπαρχει ελληνας που θα αγορασει ΚΙΑ.Απο την αλλη υπαρχουνε αρκετοι ελληνες που δεν μενουνε στην θεωρια αλλα περνανε στην πραξη, και οδηγουνε 3λιτρη bmw ενω δηλωνουνε 15.000ευρω.-ουτε αυτοι δεν κοιτανε τα ΚΙΑ-
Δεν θα αγόραζα ΚΙΑ με τέτοιο εισόδημα αυτό είναι σίγουρο αλλά δεν είναι παράδοξο πως σ' ενα τέτοιο εισόδημα 'απαγορεύεται' να συντηρήσει ένα αυτοκίνητο με τόσο μικρή τιμή; Αυτό που προσπάθησα να δείξω είναι πως το παλιό σύστημα είναι προβληματικό και θα είναι παράλογο να επανέλθη αυτούσιο.
Αυτή την στιγμή 'εχω μια BMW 525i που αγόρασα περίπου 65000€ και με το τεκμήριο όπως ήταν δεν με πιάνει. Είναι λογικο; -
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα του Σαββατοκύριακου:
Το πρώτο σενάριο προβλέπει άθροισμα τεκμαρτών δαπανών **στα πρότυπα του συστήματος που ίσχυε έως το 2002 και οδηγούσε στην άδικη φορολόγηση των μισθωτών **και κυρίως όσων τα τελευταία έτη αγόρασαν ΙΧ υψηλού κυβισμού.
Το δεύτερο προβλέπει άθροισμα δαπανών του φορολογουμένου που θα υπολογίζονται τεκμαρτά, αλλά θα προσεγγίζουν τις πραγματικές και στην ουσία θα οδηγήσουν σε σημαντική φορολογική επιβάρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που δεν φοροδιαφεύγουν.
Άρα όπως και να ισχύσουν τελικά τα τεκμήρια, αν πιστέψουμε το παραπάνω, θα την πληρώσουν οι μισθωτοί και τα μικρομεσαία εισοδήματα. Δεν πειράζει όμως, θα πληρώσουν κάτι και μερικοί 'ξύπνιοι' οπότε οι υπόλοιποι θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι είναι πιο δίκαια η κατανομή των φόρων κι ότι του χρόνου, αφού 'θα έχει μειωθεί η φοροδιαφυγή', θα πληρώσουμε λιγότερα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Επίσης, εξετάζεται και η θέσπιση τεκμηρίου για λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Επίσης, εξετάζεται και η θέσπιση τεκμηρίου για λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.
Καλά, εκεί θα πιάσουν κόσμο.
μαθητής γυμνασίου με 200€ το μήνα. αυτόφωρο θα πάει -
Tα σκυλαδικα κ τις πουτ@νες γιατι δεν εξεταζει το υπουργειο να βαλει κ αυτα ως τεκμηρια ??
Γιατι δεν στελνει τους 'αδιαφθορους' ελεγκτες των ΔΟΥ να ελεγξουν εκει που ειναι πραγματι το μαυρο χρημα ???
αντ'αυτου προτιμαει να επιβαρυνει κ αλλο καποιον που στελνει το παιδι του στο φροντιστηριο ή επιτελους αποκτησε ενα αξιοπρεπες σπιτι για την οικογενεια του..
Ας αφησουν οι κυβερνοντες το παραμυθι της φορολογησης της χρησης των αυτοκινητων τελειως στην ακρη ,γιατι απο εκει τα παίρνουν χοντρα ..Υπολογιστε το τελος ταξινομησης το φπα +το τεραστιο τελο καταναλωσης που πληρωνουμε στο κρατος για καθε λιτρο βενζινης(0,75ευρώ+) ,αναλογα με το οχημα και την χρηση και ηδη εχεις την ποιο αντικειμνικη φορολογηση ..Γιατι λοιπον θα πρεπει να ξαναφορολογηθω για κατι το οποιο εχω πολλαπλως φορολογηθει ηδη ?
Το ιδιο ισχυει για την κατοικια κ.λ.π
Φτανει η κοροιδια ..
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επίσης, εξετάζεται και η θέσπιση τεκμηρίου για λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.
Καλά, εκεί θα πιάσουν κόσμο.
μαθητής γυμνασίου με 200€ το μήνα. αυτόφωρο θα πάειΑρχίζω να πιστεύω ότι κάποιος έχει κάνει ριφιφί στα αποθεματικά της ΤτΕ και το κράτος έμεινε από χρήμα. Δεν εξηγείται αλλιώς να είναι τόσο απελπισμένοι!
BTW, στα κινητά πληρώνουμε 'Φόρο Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας' και επιπλέον ΦΠΑ επί του φόρου...
-
Στην TV πριν λίγο ... παρουσίασαν τα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα...
σχετίζονται με τους φορ ίππους (κυβικά) και είναι τα ΜΙΣΑ σε σχέση με τα παλαιότερα
που ίσχυαν το 2003.. -
Δηλαδη με λιγα λογια τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.Ειναι δυνατον ενα αυτοκινητο να φορολογειται σχεδον με την αξια αποκτησης του.Δηλαδη αγοραζεις ενα Kia Sportage 19.990 και να καλεισαι να εχεις εισοδημα 24.000;
Τι να πω δεν ξερω.Ολοι να καταθεσουμε τις πινακιδες και να τους αφησουμε να ψαξουν αλλα κοροιδα.
-
ΜΙΣΑ ... σε σχέση με το 2003
-
το μονο κριτηριο ειναι τα κυβικα δηλαδη?
-
αυτό είπε .... η Tv .. (SKAI) , μόνο κυβικά
τώρα μέχρι την ψήφιση ποιος ξέρει τι μπορεί να αλλάξει .....? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ΜΙΣΑ ... σε σχέση με το 2003μισα???δηλαδη ενα 2λιτρο απο 20500 παει 10250??? α ωραια να παω να παρω ακομη ενα...
-
Απο το Βήμα σήμερα:
http://assets.in.gr/newspapers/resource ... tlNtJuQds=' target='_blank
-
Και πάλι είναι διάτρητο το σύστημα γιατί έχει ως μοναδικό κριτήριο το κυβισμό του κινητήρα.
Άντε, μια Toyota Celica 1.8 πληρώνει τα ίδια ακριβώς τέλη με μια Alfa 75 1.8 Turbo America. Έχουν και το ίδιο ασφάλιστρο (με όλους τους άλλους παράγοντες κοινούς). Τα έξοδα συντήρησης όμως;
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Απο το Βήμα σήμερα:http://assets.in.gr/newspapers/resource ... tlNtJuQds=
Μ'αρέσει που λέει:
'O υπουργός οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης επισημαίνει ότι το σύστημα των νέων τεκμηρίων θα είναι απλό και σε κάθε περίπτωση το τεκμαρτό εισόδημα (αυτό που θα ορίζει δηλαδή η Εφορία με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης) θα είναι χαμηλότερο από το πραγματικό κόστος χρήσης και συντήρησης των αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κ.α. '
Αν πάρω το δικό μου (Peugeot 206, 2.0) βάζει 1000 ευρώ για ασφάλιση (πληρώνω 600 και έχω τα πάντα από καλύψεις εκτός από μικτή), 1500 ευρώ για καύσιμα (πληρώνω το πολύ 1000) και 500 ευρώ για συντήρηση (δε μου βγαίνει πάνω από 350-400 το χρόνο, μαζί με λάστιχα ανά 3ετία που είναι το ακριβότερο αναλώσιμο). Το μόνο που πετυχαίνει είναι τα τέλη κυκλοφορίας. Κατά τ'αλλα, συνολικά, μιλάμε για ένα σφάλμα της τάξεως του +40% (1000 ευρώ). Αν είχα τουρμπάτο 1600άρι, με τα ίδια άλογα, μέσες-άκρες θα το είχαν πετύχει. Το λάθος τους είναι ότι στηρίζονται ΑΚΟΜΑ στα κυβικά, που δεν είναι παρά μια κατασκευαστική παράμετρος του κινητήρα και δε λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας.
-
πριν λιγο παντως ο Γιωργακης ειπε οτι θα καταργησει ολα τα τεκμηρια γιατι εχει αποδειχθει οτι δεν εχουν αποτελεσμα.
-
θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει τελικά !!!!
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!