-
Παιδες, όλο τα ίδια λέμε.
Τα πράγματα είναι παράλογα.
Άρα το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς μπορούμε να το πωλεμήσουμε αυτό το πράγμα!
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς καμια παλαιότερη υπόθεση για τεκμήρια που να πήγε δικαστικά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Pun intended?Συνήθως CIM/swallow χρεώνονται εξτρά...
Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να πληρώσω με πιστωτική κάρτα και να μην μου δώσουν απόδειξη. Κοινώς το πλαστικό χρήμα είναι μέτρο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Εεε λοιπόν οι φωστήρες το θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για την πληρωμή σε μετρητά (και αόρατα) ενισχύοντας πρακτικά την μη έκδοση απόδειξης.
Πιστωτική κάρτα --> αφήνει εύκολα εντοπίσιμο ίχνος των χρημάτων που ξόδεψες --> εύκολο για το κράτος να δει το πόσα ξόδεψες --> σε φορολογεί αναλόγως. Δεν μου κάνει έκπληξη που το σκέφτηκαν.
Η πλάκα είναι ότι ο αδερφός μου με 0 (πραγματικό!) εισόδημα έχει μια φοιτητική κάρτα affinity. Για να μαζέψουμε πόντους και έκπτωση, βάζουμε τις περισσότερες αγορές μας σε αυτή την κάρτα. Έτσι, αν φορολογηθεί με αυτό τον τρόπο...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Παιδες, όλο τα ίδια λέμε.Τα πράγματα είναι παράλογα.
Άρα το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς μπορούμε να το πολεμήσουμε αυτό το πράγμα!
Προσωπικά ξέρω από που θ' αρχίσω αλλά θα περιμένω να δω προς τα που θα πάει το πράγμα.
Αναρωτιέμαι πάντως αν μας διάβαζε ο Αλογοσκούφης και η παρέα του πόσα θα καταλάβαιναν [κι αν θα τους άγγιζε τίποτα] από τα όσα συζητάμε...
-
Μην αναρωτιεσαι , ειναι απλο ,μας εχουν χεσμενους .
Σε αυτο το κρατος κυριαρχει η ανηθικοτητα και η αδικια .
Ολα αυτ βεβαια γιατι φταιμε ΚΑΙ εμεις που δεν αντιδρουμε ενεργα. -
Δειτε κ αυτο .......οπωσδηποτε.
http://taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_7591.html
Το 'άγρυπνο μάτι του taxalia', τις τελευταίες ημέρες, ανέλαβε μια επικίνδυνη αποστολή. Να μπει στα pc της εφορίας, να ψάξει δηλώσεις επωνύμων, να αναλύσει, να συγκρίνει.
Και τι βρήκε; Ότι όλοι οι μεγαλόσχημοι, που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ξοδεύουν μέχρι και 50.000 ευρώ στα μποζούκια σε μια βραδιά, χάνουν και ..300.000 ευρώ στο καζίνο, εισφέρουν κάτι ..ψιλοεκατομμύρια σε ποδοσφαιρικές ομάδες, παίζοντάς το μέτοχοι και παράγοντες, δηλώνουν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ. Ναι, άνθρωποι που φαίνεται να 'φυσάνε τον παρά' και κερδίζουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ το χρόνο, δηλώνουν τρία και τέσσερα χιλιάρικα το χρόνο, εισόδημα.' -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι με τα πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, που είναι και οι περισσότερο νόμιμοι καθώς πολύ λίγα ως ελάχιστα μπορούν να αποκρύψουν απο την εφορία, βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο του ανίκανου να συλλάβει την πραγματική φοροδιαφυγή κράτους.
+1
Όλα αυτά τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση (και καλά θα πατάξει την φοροδιαφυγή), αυτό προδίδουν.
Αφού δεν μπορούμε να πιάσουμε τους πραγματικούς φοροφυγάδες, θα 'λιώσουμε' τους νομοταγείς που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να δηλώσουν και λιγότερα (μισθωτοί) και ούτως ή άλλως φορολογούνταν κανονικά.+100000000
Να μην αναφέρουμε για υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει κάνει μία off-shore εταιρεία στην οποία έχει γράψει όλα του τα ακίνητα κι έτσι αποφεύγει τους φόρους που αναλογούν... Δεν είναι παράνομο, νομιμότατο είναι, αλλά εμπίπτει στην παραπάνω περίπτωση...
Α, να πάμε να πιούμε και κανένα καφεδάκι βρε παιδιά, να κάνουμε και κανένα ψυχικό...
-
Εδώ και χρόνια λιγουρεύομαι μια μεταχειρισμένη Alpina. Τώρα που η τιμή της μεταχειρισμένης στη Γερμανία κοντεύει να πέσει στα 30 χιλιάρικα, ήρθαν τα τεκμήρια. Άντε να δικαιολογήσεις μετά τρίλιτρο, έστω και πενταετίας...
Στην πράξη τώρα, στην οικογένεια έχουμε δύο τουτού. Τι να κάνουμε, είχαμε από ένα πριν παντρευτούμε. Η χρήση είναι τόσο λίγη που πλέον στην BMW αλλάζω λάδια μια φορά το χρόνο και κάνω σέρβις κάθε δύο. Το Renault χρησιμοποιείται κάτι περισσότερο, και δεδομένου ότι θέλει πιο συχνά σέρβις κάνει ένα σέρβις το χρόνο, ίσως και λίγο πια αραιά. Τι σκατά τεκμήριο διαβίωσης μπορεί να είναι;
Και δεν είναι βολικό να ξεφορτωθούμε το ένα... Η BMW είναι πολύ πιο ωραία στο ταξίδι, αλλά το Renault πολύ πιο βολικό μέσα στην πόλη... Είμαστε καλομαθημένοι;
Πάντως έχω μια πρόταση να κάνω... Να δικαιολογούνται ως έξοδα (πλήρη κι όχι σε ποσοστό επί της αξίας) οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης σπιτιού και οικοσκευής. Να δεις για πότε όλοι οι τεχνίτες θα αναγκαστούν να κόβουν αποδείξεις!
-
Κόλπο της Volkswagen είναι για να πουλήσει TSI
-
Ο χρήστης neten έγραψε:
Κόλπο της Volkswagen είναι για να πουλήσει TSIBasika diabazw kai ksanadiabazw peri katapolemishs. Pws akribws 8a to kataferei kapoios ayto?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πάντως έχω μια πρόταση να κάνω... Να δικαιολογούνται ως έξοδα (πλήρη κι όχι σε ποσοστό επί της αξίας) οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης σπιτιού και οικοσκευής. Να δεις για πότε όλοι οι τεχνίτες θα αναγκαστούν να κόβουν αποδείξεις!Αυτό είναι το λογικό. ΑΛΛΑ πως θα φορολογήσουν 2 και 3 και 4 και 5 φορές τα λεφτά μας. Αυτά που δίνω στον υδραυλικό έχουν ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ. Όμως οι καριόληδες θέλουν να φορολογήσουν ΞΑΝΑ τον υδραυλικό χωρίς να εκπέσει από μένα ο φόρος που θα πληρώσει αυτός.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η λογική ενός τέτοιου συστήματος, που συνδέει το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και όχι τη ΧΡΗΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ με το βιοτικό επιπεδο του ιδιοκτήτη του που το αγόρασε και το δικαιολόγησε χωρίς πρόβλημα (μέσω πόθεν έσχες), είναι 100% ΛΑΘΟΣ.-
Από εκεί και πέρα το θεωρώ απολύτως φυσικό να την πληρώνουν και άτομα που δε φταίνε σε τίποτα. Δυστυχώς, εφόσον υποστηρίζουν τέτοιου είδους συστήματα, είναι άξιοι της μοίρας τους.Δεν πιστεύω ότι θα περάσει έτσι εύκολα όμως. Πρώτα θα γίνει ρεζίλι η χώρα, θα μεταβιβαστούν ένα σωρό αμάξια σπουδαστών [και όχι μόνο] σε γονείς, παπούδες, κλπ, θα πάει κόσμος στο δικαστήριο επειδή δε θα δέχεται να πληρώσει κερατιάτικα για χρήματα που πραγματικά δε βγάζει, θα πέσουν οι πωλήσεις μεγάλων αυτ/των και μαζί τα έσοδα του κράτους από τα τέλη ταξινόμησης και τα (παράλογα υψηλά από 2000cc και πάνω) τέλη κυκλοφορίας, θα κλείσουν αντιπροσωπείες, θα πέσουν γκαζάκια στο Υπουργείο, τα πσοστά της ΝΔ θα κατρακυλίσουν στο βούρκο, και μετά θα έρθει η 'καταξίωση'. Έχουμε δρόμο μπροστά μας....
Παιδιά εγώ επέστρεφα από διακοπές και είδα το θέμα πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες... Με έπιασε κρύος ιδρώτας, έχασα κυριολεκτικά τον ύπνο μου. Εγώ είμαι ένας από τους αφελείς που θεώρησαν αδιανόητο ότι θα επανέφεραν σε ισχύ τα τεκμήρια, και επειδή αγαπάμε τα παιδιά (έχουμε ήδη δύο) και μπορούμε να αλλάζουμε αυτοκίνητο μόλις κάθε δεκαετία, κάναμε την υπέρβαση και αγοράσαμε πολυμορφικό S-Max 2.5λιτρο, με προοπτική να... μην το αλλάξουμε ποτέ (προβλεπόμενη διάρκεια ζωής 15ετία). Το οποίο διαπίστωσα έντρομος ότι έχει τεκμήριο 50.000 € το χρόνο! Όταν το κόστος αγοράς του ξεκινάει από 29.800 και εμένα μου κόστισε 32.000 €!
Τι σχέση τώρα έχει αυτό το αυτοκίνητο με πολυτελή τρόπο διαβίωσης; Το κόστος χρήσης του ανήλθε σε... 140 € για το σέρβις, συν ασφάλεια, τέλη (υπέρογκα, πέρυσι 480 €), βενζίνη (μέση κατανάλωση με κάθε είδους χρήση και 12.000 χλμ. ετησίως στα 12,2 λίτρα περίπου), που τώρα δεν μπορώ να προσδιορίσω, αλλά είναι εύκολο να τα υπολογίσετε.
Επειδή είχαμε λοιπόν οικογενειακές ανάγκες, και επειδή μου αρέσει η γρήγορη οδήγηση, κάναμε την υπέρβαση και αγοράσαμε αυτό το αυτοκίνητο, όταν πριν είχαμε επί 11 χρόνια και με δύο παιδιά ένα PuntoGt. Τι σχέση έχει αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν με εισόδημα... 50.000 € το χρόνο;
Η αγανάκτησή μου ήταν τόση ώστε έστειλα επώνυμη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποίησα και στο κόμμα της Ν.Δ., και όπου τους τα λέω αναλυτικά και αποκαλυπτικά. Ένα μικρό απόσπασμα:
*
Δείχνοντας επαναλαμβάνω εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις σας περί σταθερής πολιτικής αλλά και στις ανακοινώσεις σας ότι η οικονομία βαίνει καλώς, προέβην στην αγορά το έτος 2007 ενός πολυμορφικού επταθέσιου αυτοκινήτου, τύπου Ford S-Max, κυβισμού 2.520 κ. εκ., αντί τιμήματος 31.714 €. Το αυτοκίνητο αυτό αγόρασα κύριε Υπουργέ, με οικονομίες ολόκληρης δεκαετίας, όχι για να διάγω πολυτελή βίο, αλλά για να μπορώ να μεταφέρω την οικογένεια μου με ασφάλεια στους ούτως ή άλλως επικίνδυνους δρόμους της πατρίδας μας. Είμαι ήδη πατέρας δύο παιδιών, και με την σύζυγό μου εξ αρχής σκοπεύαμε να φέρουμε στη ζωή άλλα δύο, επειδή αγαπάμε τα παιδιά και επειδή με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την πατρίδα μας τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οικονομική άνοδο.
Επειδή λοιπόν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αλλάζουμε αυτοκίνητο μόλις μια φορά κάθε δεκαετία, προέβημεν στην ανταλλαγή του προηγούμενου μοναδικού αυτοκινήτου μας, ενός Fiat Punto 1.400 κ.εκ., ηλικίας κατά το 2007, 11 ετών, με το προαναφερόμενο πολυμορφικό αυτοκίνητο. Εάν ρίξετε μια ματιά στην αγορά αυτοκινήτου κύριε Υπουργέ, θα δείτε ότι τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου ξεκινούν από κυβισμούς 2.000 κ. εκ. και άνω, και φυσικά δεν έχουν σχέση με πολυτελείς λιμουζίνες, αλλά σκοπό έχουν την πρακτική μεταφορά πολύτεκνων οικογενειών, όπως φιλοδοξούμε να καταστούμε και εμείς.
Με μέγιστη θλίψη και απογοήτευση λοιπόν, όταν διάβασα την συνέντευξή σας περί επαναφοράς των «τεκμηρίων», αντιλήφθηκα ότι αυτό το αυτοκίνητό μας, έχει τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης ποσού 49.500 €!!!
Κυριολεκτικά έχασα τον ύπνο μου, ανετράπη πλήρως όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός και προϋπολογισμός μας. Το εισόδημά μας κυμαίνεται, με ατελείωτες ώρες εργασίας, στις 25.000 € ετησίως, το οποίο φυσικά και δηλώνεται στην φορολογική οικογενειακή μας δήλωση. Για το εισόδημα αυτό καταβάλλουμε, και ακριβέστερα λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς μου, όπως γνωρίζετε, προκαταβάλλουμε τον ανάλογο φόρο. ...
...Κύριε Υπουργέ
Με τις ανακοινώσεις σας αυτές με κάνετε να νιώθω ότι μου υφαρπάσατε, μου κλέψατε στην κυριολεξία την ψήφο μου. Και όχι μόνο τη δική μου, αλλά και της συζύγου μου, των γονέων εμού και αυτής, και πολλών ακόμα συγγενών μου, οι οποίοι πείστηκαν από εμένα να ψηφίσουν το κόμμα σας στις πρόσφατες εκλογές.
Επειδή ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, νοιώθω έντονα προδομένος από τις ανακοινώσεις σας, με την επιστολή αυτή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ για την ανακολουθία και ασυνέπεια της πολιτικής σας, και σας καλώ να μην προχωρήσετε στην επαναφορά του απαρχαιωμένου και αναποτελεσματικού μέτρου των «τεκμηρίων» με βάση την κατοχή αυτοκινήτου.
Αλλιώς κύριε Υπουργέ, θα με απογοητεύσετε τα μέγιστα και ανεπανόρθωτα, κάτι που θα φανεί στις επόμενες εκλογές.
Με εκτίμηση και σεβασμό*Προτείνω και σε όλους εσάς, μέλη του φόρουμ, να αρχίσουμε από τώρα τις μαζικές επιστολές διαμαρτυρίας για το επαπειλούμενο μέτρο. Είδατε πως μαζεύτηκαν σε μια μέρα για τα 'μπλοκάκια'; Η αντίδραση του κόσμου μετράει, και δόξα τω θεώ, υπάρχει το Διαδίκτυο που διευκολύνει πάρα πολύ την μετάδοση της αντίδρασης αυτής.
Σχετικά με τα δικαστήρια, γνωρίζω λόγω επαγγέλματος ότι τα τεκμήρια είχαν κριθεί από κάποια κατώτερα διοικητικά δικαστήρια ως αντισυνταγματικά, ήλθε όμως μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα νομιμοποίησε μια χαρά, κρίνοντάς τα συνταγματικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτή την οδό, αν και δεν αποκλείεται τίποτα, διότι έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ότι και τα Ανώτατα Δικαστήρια αλλάζουν τις αποφάσεις τους.
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Η αγανάκτησή μου ήταν τόση ώστε έστειλα επώνυμη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποίησα και στο κόμμα της Ν.Δ., και όπου τους τα λέω αναλυτικά και αποκαλυπτικά....
Προτείνω και σε όλους εσάς, μέλη του φόρουμ, να αρχίσουμε από τώρα τις μαζικές επιστολές διαμαρτυρίας για το επαπειλούμενο μέτρο. Είδατε πως μαζεύτηκαν σε μια μέρα για τα 'μπλοκάκια'; Η αντίδραση του κόσμου μετράει, και δόξα τω θεώ, υπάρχει το Διαδίκτυο που διευκολύνει πάρα πολύ την μετάδοση της αντίδρασης αυτής.
Σωστός.
-
Η αγανάκτησή μου ήταν τόση ώστε έστειλα επώνυμη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποίησα και στο κόμμα της Ν.Δ., και όπου τους τα λέω αναλυτικά και αποκαλυπτικά. ...
Προτείνω και σε όλους εσάς, μέλη του φόρουμ, να αρχίσουμε από τώρα τις μαζικές επιστολές διαμαρτυρίας για το επαπειλούμενο μέτρο. Είδατε πως μαζεύτηκαν σε μια μέρα για τα 'μπλοκάκια'; Η αντίδραση του κόσμου μετράει, και δόξα τω θεώ, υπάρχει το Διαδίκτυο που διευκολύνει πάρα πολύ την μετάδοση της αντίδρασης αυτής.
Σωστός.
Σωστότατος και μακάρι να σου απαντήσει, αλλά μάλλον ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, γιατί κανένας από δαύτους δεν έχει καμμία ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα, αφού ούτε έχει εργαστεί, ούτε οικονομικό πρόβλημα έχει, οπότε είναι αδύνατον τέτοιες 'λεπτομέρειες' να κάνουν τ' αυτί του να 'ιδρώσει'. Μιλάμε για αναισχυντία, απάθεια και ανικανότητα, με μπόλικη βλακεία στην εξίσωση, τι αποτέλεσμα μπορείς να περιμένεις άραγε ;
-
Με τις επιστολές χέστηκαν ή νομίζετε πως τις διαβάζει κανείς?
H αντίδραση δε γίνεται με επιστολές, αλλά στους δρόμους.-
Δεν εκλιπαρείς να σε ακούσουν αλα Βασικλάκης Καίλας, τους αναγκάζεις.- -
Αν λάβουν μερικές χιλιάδες επιστολές κάτι θα χαμπαριάσουν. Αν τους ξεφτιλίσουν ξένες εφημερίδες και δυκτυακοί τόποι, κάτι θα καταλάβουν. Αν τους πει η Ευρώπη 'είστε τελείως μαλ@κες!', κάτι θα καταλάβουν. Αλλά ναι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης.
-
Οι οδηγοί δεν ήταν ποτέ οργανωμένοι ενώ εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν άνετα να οργανώσουν διαδηλώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
-
Αν λάβουν μερικές χιλιάδες επιστολές κάτι θα χαμπαριάσουν. Αν τους ξεφτιλίσουν ξένες εφημερίδες και δυκτυακοί τόποι, κάτι θα καταλάβουν. Αν τους πει η Ευρώπη 'είστε τελείως μαλ@κες!', κάτι θα καταλάβουν. Αλλά ναι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης.η Ευρωπη δε προκειται να πει κατι γιατι πολυ απλα δε τους νοιαζει.
-
Ας ξεκινησουμε λοιπον μια οργανωμενη αντιδραση μιας και ολοι σχεδον θιγομαστε με τον ιδιο τροπο που αναφερει και ο φιλος Dimgr στην επιστολη του με την οποια ταυτιζομαι κ εγω ..
Αν μη τι αλλο αυτο που εκανε η κυβερνηση λεγεται εξαπατηση , υφαρπαγη ψηφου ,εκβιασμος και οτι αλλο θελετε εσεις ...Φιλε Dimgr τροποποιησε λιγο την επιστολη σου να ειναι γενικοτερη και δωσε μας και τις διευθυνσεις που την εστειλες να αρχισουμε να στελνουμε κ εμεις ,καθως και να αναλαβουμε ολοι την διαδωση της στο διαδυκτιο.
Στην επιστολη βεβαια θα τονιζεται οτι αν δεν αλλαξει κατι δραματικα δεν θα δουν την ψηφο μας ουτε με κυαλια . -
Και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να διαμαρτυρηθούμε; να μην αγοράζουμε αυτοκίνητα ώστε να παραλύσει η αγορά, και να διαμαρτυρηθούν οι έμποροι;
ή να μην αγοράζουμε αυτοκίνητα και να διαμαρτυρηθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες;θεωρώ οτι το διαδίκτυο είναι ένα καλό όπλο πίεσης προς την κυβέρνηση, αρκεί να γίνουν σωστές και αποτελεσματικές κινήσεις.
edit η απάντηση πήγαινε στον spiros
-
Επισης η αλητεια τους φτανει σε σημειο του να μην εχουν ανακοινωσει ακομη τι θα κανουν ,για να εγκλωβισουν ακομη περισσοτερο κοσμο ...
Ειναι απαραδεκτο τετοια μετρα που εχουν σοβαροτατη κ αμεση επιπτωση στις ζωες κ τις περιουσιες ολων μας (μεχρι κ επιβιωσης) να μην εχουν ανακοινωθει ακομη και να ισχυουν κ αναδρομικα ...
Σκεφτειτε ,οτι εκτος απο τον εχτρα φορο που θα πληρωσουμε ολοι θα εχουμε κ μεγαλη χασουρα απο την μειωση του αγοραστικου ενδιαφεροντος για αυτοκινητα πανω των 1600cc...οπως ηταν τα πραγματα δηλαδη πριν το 2003 .... Και φυσικα δεν ειναι αδικα μονο τα μετρα που αφορουν το αυτοκινητο,να μην ξεχνιομαστε.Οχι μονο πρεπει να διαμαρτυρηθουμε ,αλλα κ να βρουμε καποιον τροπο να ξεσηκωθουμε ....
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!