-
τώρα μόλις μίλησε με Porsche και τα τακάκια έχουν περίπου 4οο μπρός και άλλα τόσα πίσω, σχεδόν για όλα τα μοντέλα, εκτός των κεραμικών set που κοστίζουν πολύ παραπάνω.
οπότε το φτερό μας δεν είναι κ τόσο ελαφρύ στην τσέπη...
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
αλήθεια πόσο δύναμη αντέχει ένα evo9;
οσο αντεχει η 'τσεπη' του καθενος!!εχουν φτιαχτει πολλα δυνατα evo αλλα με πολυ μαγαλο κοστος για την μετατροπη αλλα και η συντηρηση τους μετα ειναι αρκετα δαπανηρη!!!
Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος 4cas εννοούσε 'πόση δύναμη αντέχει το υπάρχον 2λιτρο μπλοκ του EVO9'. Τα υπόλοιπα εννοούνται.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
οσο αντεχει η 'τσεπη' του καθενος!!εχουν φτιαχτει πολλα δυνατα evo αλλα με πολυ μαγαλο κοστος για την μετατροπη αλλα και η συντηρηση τους μετα ειναι αρκετα δαπανηρη!!!
Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος 4cas εννοούσε 'πόση δύναμη αντέχει το υπάρχον 2λιτρο μπλοκ του EVO9'. Τα υπόλοιπα εννοούνται.
το καταλαβα οτι εννοουσε αυτο και γι αυτο απαντησα ετσι!!αναλογα τα ποσα λεφτα διαθετεις μπορεις να φτασεις αρκετα αλογα!!ενας μεσος ορος ειναι 500-650 αλογα να το αφησεις 2λιτρο εαν το κανεις 2200 τοτε φτανεις κοντα στα 1000!!ετοιμαζεται evo 8 παντως με τετοια ιπποδυναμη!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
το καταλαβα οτι εννοουσε αυτο και γι αυτο απαντησα ετσι!!αναλογα τα ποσα λεφτα διαθετεις μπορεις να φτασεις αρκετα αλογα!!ενας μεσος ορος ειναι 500-650 αλογα να το αφησεις 2λιτρο εαν το κανεις 2200 τοτε φτανεις κοντα στα 1000!!ετοιμαζεται evo 8 παντως με τετοια ιπποδυναμη!!
Γι αυτό έγραψα 'τα υπόλοιπα εννοούνται'. Το ερώτημα 'στα πόσα άλογα σπάει το μαμά μπλοκ' δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα διαθέτεις. Κάπου θα σπάσει!!
-
βρε συ borbos για κάνε μία ανάλυση του κόστους (μιας και φαίνεται ότι γνωρίζεις), έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς πόσο κοστίζει η συντήρηση των ονείρων...
Τα STi του 2006 με τα 2.5λτ στα ίδια κυμαίνονται από πλευράς κόστους κατοχής;
-
Γι αυτό έγραψα 'τα υπόλοιπα εννοούνται'. Το ερώτημα 'στα πόσα άλογα σπάει το μαμά μπλοκ' δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα διαθέτεις. Κάπου θα σπάσει!!
δεν ειναι απολυτο οτι θα σπασει ομως,εχουν φτιαχτει evo με 400 αλογα και εσπασαν αμεσως και εχουν φτιαχτει evo με 500-600 αλογα και δεν εχουν σπασει ακομα!!εαν φτιαχτει με σωστα πραγματα και μπει ενα καλο προγραμμα δεν σπαει ευκολα,τωρα εαν θες να το δουλευεις 2,4 πιεση ολη μερα δεν θα αντεξει παρα πολυ,γι αυτο σε αυτα τα αυτοκινητο προσεχεις για να εχεις!!!απο κοστος συντηρησης οταν ειναι 'μαμα' μερικοι το λενε ακριβο και αλλοι κανονικο!αναλογα την οικονομικη κατασταση που εχει ο καθενος!!δισκο πλατω ρουλεμαν εαν αλλαξεις στοιχιζει περιπου 2000 ευρω!!
-
λοιπόν, σκέφτηκα το εξής
ένα κουμπαρά που θα βάζουμε χρήματα όλοι του Forum για ένα χρόνο και θα πάρουμε ένα φτερό για να το φτιάξουμε όσο, όσο!!!!
θα είναι το καμάρι των forumαντζήδων, ημών δηλαδή! Θα μπορεί να το οδηγεί τουλάχιστον ένας μία ολόκληρη ημέρα οπότε λέμε για 365 χρηματοδότες. Επίσης θα μπορεί να πάρει και διαφημήσεις πάνω του, και να κυκλοφορεί ανα την Ελλάδα...
εγώ βάζω τα τακάκια
φανταστείτε ότι με 5οο ο καθένας μαζεύουμε αμέσως αμέσως 182.5οο ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μπορούμε να φτιάξουμε κ γαμ* τα Evo με αυτά τα λεφτά.
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
δεν ειναι απολυτο οτι θα σπασει ομως,εχουν φτιαχτει evo με 400 αλογα και εσπασαν αμεσως και εχουν φτιαχτει evo με 500-600 αλογα και δεν εχουν σπασει ακομα!!
Δε βλέπω το πρόβλημα. Εννοείται ότι ΔΕΝ θα 'κρατήσεις' τα 400 άλογα ως αντοχή του μπλοκ αλλά τα 600 (ή όποιο είναι το μεγαλύτερο νούμερο που δούλεψε αξιόπιστα).
-
Ο χρήστης 4cas έγραψε:
φανταστείτε ότι με 5οο ο καθένας μαζεύουμε αμέσως αμέσως 182.5οο ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μπορούμε να φτιάξουμε κ γαμ* τα Evo με αυτά τα λεφτά.
Ναι, αλλά το σενάριό σου πάσχει, εφόσον δεν αρέσει το Evo σε πολλά μέλη του forum! Ξέρεις τι άλλα αυτοκίνητα παίρνουμε με αυτά τα λεφτά;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
φανταστείτε ότι με 5οο ο καθένας μαζεύουμε αμέσως αμέσως 182.5οο ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι, αλλά το σενάριό σου πάσχει, εφόσον δεν αρέσει το Evo σε πολλά μέλη του forum! Ξέρεις τι άλλα αυτοκίνητα παίρνουμε με αυτά τα λεφτά;
καλά ρε 'opterios' αφού δεν αρέσει το Evo ας όψεται... σιγά μη και δεν αρέσει σε 365 ανθρώπους εδω μέσα!? Ας είναι Subaru τότε.
την διαφορά τιμής του αυτοκινήτου αγοράς με το τελικό αποτέλεσμα την θέλεις πάντως να υπάρχει, για να κάνεις κάτι σοβαρό. Μπορούμε να στείλουμε ένα Evo στην Ralliart UK ή και να το παραγγείλουμε όπως συμφωνήσουμε όλοι, μετά απο ψηφοφορία.
καλο ΣΚ παιδιά
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εγώ λέω να δώσουμε από 50ευρώ και να πάρουμε ένα Grande Punto!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
ενας μεσος ορος ειναι 500-650 αλογα να το αφησεις 2λιτρο εαν το κανεις 2200 τοτε φτανεις κοντα στα 1000!!ετοιμαζεται evo 8 παντως με τετοια ιπποδυναμη!!Δε νομίζω ότι ισχύουν τα πιο πάνω νούμερα κι ένα +10% σε κυβισμό αντιστοιχεί σε +55% ως +100% σε ιπποδύναμη (από τα 500-650 του πουσαρισμένου 2.0 στα 'σχεδόν 1000' με 200 κυβικά παραπάνω - το οποίο 2.2 αν είναι overbored φυσικά θα έχει και μικρότερες αντοχές, αλλιώς φυσικά ξεχνάμε το μαμά μπλοκ στο οποίο αναφερόμαστε).
Το έχουμε δει πάντως εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένα καλό τουρμπάτο 2λιτρο μοτέρ...
-
Έχετε επηρεαστεί από τα περιοδικά και θεωρείτε ότι όποιος θέλει να πάρει EVO, του περισσεύουν και με το παραπάνω. Σας μιλάω για μένα: είμαι δημόσιος υπάλληλος και θα μπορούσα να διαθέσω 25Κ για ένα EVO 9 5-6 ετών (όταν με το καλό φτάσουμε στο 2010-2). Γιατί θα έπρεπε να δίνω 800 για τακάκια κάθε 15Κ χλμ και 2000 για δίσκο κάθε 30Κ; Αυτά είναι παράλογα πράγματα και καλά κάνουν οι κάτοχοι των EVO και βάζουν aftermarket προϊόντα με τα μισά λεφτά και μάλλον καλύτερη απόδοση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έχετε επηρεαστεί από τα περιοδικά και θεωρείτε ότι όποιος θέλει να πάρει EVO, του περισσεύουν και με το παραπάνω. Σας μιλάω για μένα: είμαι δημόσιος υπάλληλος και θα μπορούσα να διαθέσω 25Κ για ένα EVO 9 5-6 ετών (όταν με το καλό φτάσουμε στο 2010-2). Γιατί θα έπρεπε να δίνω 800 για τακάκια κάθε 15Κ χλμ και 2000 για δίσκο κάθε 30Κ; Αυτά είναι παράλογα πράγματα και καλά κάνουν οι κάτοχοι των EVO και βάζουν aftermarket προϊόντα με τα μισά λεφτά και μάλλον καλύτερη απόδοση.15.000 χλμ για τακάκια; H γιαγιά σου θα το οδηγεί;!
Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη ότι είναι παράλογες οι τιμές αυτές. Να 'ναι καλά η Brembo και το όνομα που έχει κάνει!
Όποιος δε βαριέται να ψάχνει, βρίσκει.
-
Η γιαγιά μου πολύ θα το ήθελε αλλά δε θα μπορούσε. Θυμάμαι μια κουβεντούλα που είχα με το Θοδωρή, κάποτε πρόεδρο του EVO Club (είναι ακόμα; ) που μου έλεγε ότι 3 φορές δοκίμασε να πάει με το 8άρι του στη δουλειά του (διαδρομή Πειραιάς-Βούλα) και δεν το ξαναεπιχείρησε. 1) Πολύ βαρύς συμπλέκτης 2) Κατανάλωση 3) Η αίσθηση ότι αδίκως ταλαιπωρείς ένα αυτοκίνητο για τελείως άλλη χρήση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Γιατί θα έπρεπε να δίνω 800 για τακάκια κάθε 15Κ χλμ και 2000 για δίσκο κάθε 30Κ; Αυτά είναι παράλογα πράγματα και καλά κάνουν οι κάτοχοι των EVO και βάζουν **aftermarket προϊόντα **με τα μισά λεφτά και μάλλον καλύτερη απόδοση.η τιμη για το δισκο ειναι aftermarket που γραφω!!και εγω συμφωνω οτι ειναι καλυτερα σε αποδοση και πιο οικονομικα απο τα γνησια προιοντα!!
Υ.Γ ο Θοδωρης ειναι ακομα προεδρος του evoclub με την διαφορα οτι εχει πιο ελαφρυ συμπλεκτη τωρα,απο καταναλωση μαλλον εχει ιδια και παραπανω!!
-
Για δισκοπλατώ, υπάρχουν διπλόδισκοι των EXEDY, HKS, RPS, κ.α. που κοστίζουν τόσο πολύ (κι ακόμα παραπάνω) αλλά αντέχουν και 500+ αλογάκια. Για μαμά μοτέρ όμως βρίσκεις και με το 1/3 των χρημάτων.
-
Για δισκοπλατώ, υπάρχουν διπλόδισκοι των EXEDY, HKS, RPS, κ.α. που κοστίζουν τόσο πολύ (κι ακόμα παραπάνω) αλλά αντέχουν και 500+ αλογάκια. Για μαμά μοτέρ όμως βρίσκεις και με το 1/3 των χρημάτων.με το 1/3?που?για πες για να παρω?μονο εαν εννοεις να 'καρφωσεις'τον παλίο δισκο σου τοτε βρισκεις με τοσα λεφτα!!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Για δισκοπλατώ, υπάρχουν διπλόδισκοι των EXEDY, HKS, RPS, κ.α. που κοστίζουν τόσο πολύ (κι ακόμα παραπάνω) αλλά αντέχουν και 500+ αλογάκια. Για μαμά μοτέρ όμως βρίσκεις και με το 1/3 των χρημάτων.
με το 1/3?που?για πες για να παρω?μονο εαν εννοεις να 'καρφωσεις'τον παλίο δισκο σου τοτε βρισκεις με τοσα λεφτα!!!
Αν μιλάμε για 8άρι & 9άρι, ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.lancershop.com/customer/prod ... t=6&page=1
http://www.lancershop.com/customer/prod ... t=6&page=1
-
παντα για 9αρι μιλαμε!!πολυ καλη η πληροφορια σου αν και υπαρχουν και στην Ελλαδα τα act ( http://itspower.com/ ) αν και προτιμω ΗΚS,πολυ καλυτερος δισκος και πιο ακριβως!
Ειμαι ηρωας απαλλο πλανητη....EVO IX