-
Ο χρήστης Clairvoyant έγραψε:
Την Τεταρτη περιμενω το καινουριο μου αμαξι. SEAT LEON 1.4 TSI 125 HPΚαλοτάξιδο ...
Γράψε εντυπώσεις απο τον TSi ... κατα το στρώσιμο!!! -
..τον τελευταίο καιρό παίζω με τη σκέψη για αγορά ενός ibiza ή cordoba στα 1.4 με τα 85 άλογα..μπορεί να μου πει κάποιος πως είναι η απόκρισή του με το ηλεκτρόγκαζο? η ίδια μηχανή στην παλιότερη εκδοχή της, είχε πρόβλημα στην απόκριση..
ευχαριστώ
-
Για το 95άρη πρόσεχε μην πάει να σου πλασάρει κανένα 'φτιαγμένο' και καλά 75άρι. 5500 χιλιάρικα είναι σχετικά ακριβούτσικο, μπορείς να βρεις και νεότερο ίμπιζα σε αυτά τα λεφτά.
Για το καινούριο 85άρη, πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος 14άρης του ίμπιζα σε all round ανάλυση (οικονομία, ελαστικότητα, επιδόσεις).
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Για το καινούριο 85άρη, πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος 14άρης του ίμπιζα σε all round ανάλυση (οικονομία, ελαστικότητα, επιδόσεις).+1
-
για το ιμπιζα ναι,το cordoba ομως 'πλεει' λιγακι στην εν λογω εκδοση
-
Εννοείς οδηγικά, η ανάρτηση? Καρτ δεν είναι, αλλά για μικρό οικογενειακό στα 12.000- έχει καλή συμπεριφορά.
-
σεατ ίμπιζα με 6 γράμματα...
το δικό μου!
μόλις έσπασε το φράγμα των 100.000χλμ.
Το αμάξι αγοράστηκε μεταχειρισμένο πριν 2χρόνια και 4μήνες με 53.000 χλμ, έκδοση σπορ 1,4 16ν, μοντέλο τέλος 2002.
Προβλήματα σουσιαστικά δεν αντιμετώπισα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον με το αμάξι, αλλά ας αφήσουμε τα προσωπικά
Βλάβες:
-έχει ηλεκρικούς-θερμαινόμενους αναδιπλώμενους καθρέπτες και ο αντίστοιχος διακόπτης τα έπαιξε όταν ένα καλοκαίρι το οδηγούσε και μια φίλη μου και συνέχεια τον πειράζαμε. Δουλεύει, αλλά δεν είναι διακριτές οι θέσεις για το πότε ρυθμίζεις τους καθρέπτες, πότε αναδιπλώνονται κτλ. Πταίσμα, και όλο λέω θα ρωτήσω πόσο κάνει, για το γμτ.
-το παράθυρο του συνοδηγού δεν έκλεινε μονοκόματα από το διακόπτη που είναι στη θέση του οδηγού. Μου άρεσε πολύ ως ευκολία, οπότε άλλαξα το διακόπτη με καμιά 30αρια ευρώ. Μετά όμως έκλεισα το χέρι μιας κοπέλας με το παράθυρο και προσπαθώντας να το κατεβάσω πάτησα με δύναμη το διακόπτη και μετά κουνιώταν. Μου το κόλλησαν τσάμπα εσωτερικά με κόλλα. Μια χαρά.
-Λάδια. Όπως περίμενα, καίει 200ml\1000χλμ. Συνεπέστατη η SEAT. Τα τηλεφωνήματα στη τεκνοκαρ απλά αποδείξαν ότι είναι ηλίθιοι, και άσε το σπύρο να λέει τί καλή δουλειά κάνουν όταν βλέπουν το σημα 4ΤΡΟΧΟΙ στην πόρτα του αυτοκινήτου Ζητάνε 1300ευρώ για να επιδιορθώσουν κάτι που στην αρχή είχαν παραδεχθεί ως λάθος και φτιάχναν τσάμπα.
Και βέβαια, μου προτείναν αλλαγή λαδιών καθε 5000χλμ, βάζοντας και παραπάνω λάδι στο σέρβις 'για να κρατήσει'Ο μπουλέκος στη μεταμόρφωση διατείνεται πως με 500ευρώ διορθώνει το πρόβλημα. Αν έπιδεινωθεί το πρόβλημα θα προχωρήσω. Τώρα απλά συμπληρώνω με το φθηνότερο λάδι που βρίσκω.
-Θόρυβος από τα πίσω σαιλεντ μπλοκς και καταστροφή των μπροστά. Αλλάχθηκαν, τα μπροστά, με τα αντίστοιχα του κούπρα με βελτίωση στο τιμόνι.
-Θόρυβος όταν το καλοριφέρ δουλεύει στη μεσαία σκάλα, αλλα όχι στο full Αυτό ουσιαστικά αναιρεί τη χρήση του κλιμά που έχει το αμάξι. Θόρυβος κάπου βαθιά μεσα στο ταμπλό στις λακούβες. Και τα δυο παραδόξως δεν φτιάχνονται, αν δεν πάω να τα φτιάξω
Εντυπώσεις;
Πολύ καλό αυτοκίνητο!
Καλύτερο και πολύ καλύτερα εξοπλισμένο από τα αντίστοιχα 206, γιάρις που παίζαν στα ίδια χρήματα. Ουσιαστικά ακόμα και συγκρινόμενο με τα σύγχρονα μικρά δεν του λείπει τίποτα.15αρες, abs, 4 δισκόφρενα, 4 αερόσακοι, Ηλ. Καθρέπτες, φώτα ομιχλης, υπολογιστής ταξιδίου, κλιμα, ψιλομπάκετ καθίσματα, **δερματινο τιμόνι **(όσοι έχουν καταλαβαίνουν γιατί τα bold)
Έχει και το αντισπίν που σε γλυτώνει από το πάτα άσε στους δρόμους της αθήνας, ενώ στις στροφές κρατάει τη μούρη μέσα και δεν χαζουποστρέφει. Επίσης, ακόμα και απενεργοποιημένο φρενάρει τον τροχό που χάνει μέρος από την προσφυση του είτε στο ξεκίνημα είτε στρίβοντας (και ακούγονται κάτι γκαπ γκουπ από τις δαγκάνες). Προφανώς δεν είναι κανονικό μπλοκέ αλλά κάνει δουλειά, φέρνοντας την ισορροπία προς το μέρος σου.
Πριν το πάρω, παρόλο που το περιοδικό μίλαγε για ρυθμίσιμη συμπεριφορά του πίσω μέρους και είχε στα θετικά του αυτοικινήτου την οδική συμπεριφορά, φοβόμουνα ότι θα υποστρέφει, αλλά τελικά είχα άδικο. Η ανάρτηση ειδικά είναι σκληρή όσο πρέπει για να ελέγχει πολύ καλά τη μεταφορά βαρους ακόμα και αν η διορθωση της υπερστροφής γίνει άτσαλα.
Η κατανάλωση είναι γύρω στο 8,5 με το μποτιλιάρισμα του ποταμιού, στα επίπεδα ενός 1600 δηλαδή. Δεν πέφτει πιο κάτω, αφού δεν υπάρχει και η ροπή χαμηλά, αλλά και δεν ανεβαίνει τραγικά. Το όριο είναι το 10, εκτός αν ταξιδεύεις πλακωμένος οπότε φτάνεις και στο 11,5 λόγω κοντής 5ης (βραδυνές αποδράσεις για Δερβένι)
Ελπίζω να του κάνω άλλα τόσα χιλιόμετρα, αφού δεν βλέπω να το πουλάω άμεσα για να πάρω κατι με διπλά λεφτά+.
Θα προτιμήσω να πάρω και κάτι άλλο πιο σπορ με αυτά τα λεφτά -
Έχουμε να προτείνουμε κανένα συνεργείο στην ευρύτερη περιοχή των γιαννιτσών; Όχι τπτ περίτεχνο, για 14αρι ίμπιζα.
-
Βρεθηκα χθες το βράδυ με ενα ξαδερφακι μου που έχει ένα Ιμπιζα 1400 με 100 άλογα εδω και 6-7 χρόνια. Με εξαιρεση κάποιοα μικροπροβληματάκια ηλεκρολογικης φύσεως ειναι - μάλλον ήταν - πολυ ευχαριστημενος μέχρι πριν μερικους μήνες που το αμάξι τον άφησε από λάδια. Χωρία να υπαρχει διαρροη το ντεποζιτο ήταν στεγνο!!!!
Στην Σέατ του είπαν ότι το συγκεκριμένο μοντελο όντως καιει λάδια οπότε ειναι φυσιολογικα και μάλιστα κάποια μοντελα το παρουσιάζουν πολύ πιό νωρίς!!!!!!
Το πιο κουφο - ας το πούμε - ειναι ότι αυτο το πράγμα το λέει κι όλας μέσα στο manual του αυτοκινητου!!!!!! -
Σε πολλα μανουαλ γραφουν οτι η δικαιολογημενη απο τον κατασκευαστη καταναλωση λαδιου ειναι χ πσοσοτητα ανα 1000χλμ.
Αυτος δεν ελενχε καθολου τα λαδια του; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε πολλα μανουαλ γραφουν οτι η δικαιολογημενη απο τον κατασκευαστη καταναλωση λαδιου ειναι χ πσοσοτητα ανα 1000χλμ.
Αυτος δεν ελενχε καθολου τα λαδια του;όχι γιατί τα είχε αλλάξει μόλις πριν απο λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αυτος δεν ελενχε καθολου τα λαδια του;όχι γιατί τα είχε αλλάξει μόλις πριν απο λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Δλδ ποσα χλμ;Μηπως απο το συνεργειο του ειχαν βαλει λιγοτερη ποσοστητα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δλδ ποσα χλμ;Μηπως απο το συνεργειο του ειχαν βαλει λιγοτερη ποσοστητα;
Φίλε δεν ξέρω να σου πω, αλλά ξέρω ότι το ξαδερφάκι μου το προσεχει σαν τα μάτια του, οποτε δεν μπορω να πιστεψω ότι δεν το 'τσεκάρει' τακτικά.
-
Παλικαρια γεια σας.καινουριος ειμαι.εχω ενα λεοντα τσι 14αρι.το πηγα προχτεσ για τα πρωτα λαδια και μ πηρε 110 ευρα συγκεκριμενη αντιπροσοπεια.ετσι ειναι ολεσ ι παιζει αυτο?και κατι αλλο δηλαδη το σερωισ ποσο θα παει ρε παιδια κανα 400αρι?
-
Ο χρήστης mpekris έγραψε:
Παλικαρια γεια σας.καινουριος ειμαι.εχω ενα λεοντα τσι 14αρι.το πηγα προχτεσ για τα πρωτα λαδια και μ πηρε 110 ευρα συγκεκριμενη αντιπροσοπεια.ετσι ειναι ολεσ ι παιζει αυτο?και κατι αλλο δηλαδη το σερωισ ποσο θα παει ρε παιδια κανα 400αρι?να αγοραζεις μονος σου λαδια απο internet,μπορει να γλιτωσεις καποια ευρα αλλα τα 110 μαζι με λαδια εργατικα φιλτρο μου φαινονται λογικη τιμη σε αντιπροσωπεια..
βασικα μια χαρα τιμη ειναι -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Παλικαρια γεια σας.καινουριος ειμαι.εχω ενα λεοντα τσι 14αρι.το πηγα προχτεσ για τα πρωτα λαδια και μ πηρε 110 ευρα συγκεκριμενη αντιπροσοπεια.ετσι ειναι ολεσ ι παιζει αυτο?και κατι αλλο δηλαδη το σερωισ ποσο θα παει ρε παιδια κανα 400αρι?
να αγοραζεις μονος σου λαδια απο internet,μπορει να γλιτωσεις καποια ευρα αλλα τα 110 μαζι με λαδια εργατικα φιλτρο μου φαινονται λογικη τιμη σε αντιπροσωπεια..
βασικα μια χαρα τιμη ειναιΑν βάλανε και τα σωστά λάδια (VW 504,δηλαδή) είναι τουλάχιστον δυό χαρές και βάλε Αν βάλανε οτιδήποτε άλλο εκτός απο 504 κόιτα να τα αλλάξεις ξανά και χτές......
-
Ρώτησε μια φίλη που έχει το Ibiza 1.4 για αλλαγή ιμάντα εκεντροφόρου στο συνεργείο κάποιας αντιπροσωπείας. Έχει 63.000 χλμ, τα περισσότερα από αυτά στην Εθνική (μένει στη Μαλακάσα) και το αμάξι μόλις έκλεισε τα 4 χρόνια. Της ζήτησαν 450 Ευρώ (!!!) εργασία-ανταλλακτικά και της είπαν να μην το αφήσει άλλο γιατί είναι επικύνδυνο μετά τα 60.000 χλμ που λέει η εταιρεία.
Στο ίδιο συνεργείο της είχαν πάρει 800 Ευρώ το καλοκαίρι που πήγε ν' αλλάξει τακάκια γιατί της βρήκαν, λέει, και προβληματικό βεντιλατέρ, κλπ, κλπ (δεν άναβε κανένα λαμπάκι, ούτε ανέβαζε θερμοκρασίες). Τώρα θέλει και λάστιχα κι απ' ότι είδα έχει και χαλασμένο δειχτάκι βενζίνης.
Από περιέργεια, αν γνωρίζετε, πόσο τη χρεώνουν την εργατοώρα στη SEAT και πόσες ώρες δουλειά είναι τυπικά ένας ιμάντας και μια τρόμπα νερού για το 1400άρι Ibiza?
-
σερβις στα 60000 κομπλε μαζι με ιμαντες και τρομπα νερου παει περιπου 450-550€ στην αντιπροσωπια.
σε μαστορα εκτος, 300-400€
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
σερβις στα 60000 κομπλε μαζι με ιμαντες και τρομπα νερου παει περιπου 450-550€ στην αντιπροσωπια.σε μαστορα εκτος, 300-400€
Αν δε θέλει 'κομπλέ' (μιας και εκτός από λάστιχα και το δειχτάκι της βενζίνης όλα τ' άλλα τα κοίταξε το καλοκαίρι, οπότε δεν έχει νόημα να τα ξαναδούν/χρεώσουν) αλλά μόνο ιμάντα?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
σερβις στα 60000 κομπλε μαζι με ιμαντες και τρομπα νερου παει περιπου 450-550€ στην αντιπροσωπια.
σε μαστορα εκτος, 300-400€
Αν δε θέλει 'κομπλέ' (μιας και εκτός από λάστιχα και το δειχτάκι της βενζίνης όλα τ' άλλα τα κοίταξε το καλοκαίρι, οπότε δεν έχει νόημα να τα ξαναδούν/χρεώσουν) αλλά μόνο ιμάντα?
οτι θελει μπορει να αλλαξει, εκτοςε εγγυησης ειναι αρα...
εγω αλλαξα στα 60Κ και τρομπα νερου προληπτικα, γιατι για να αλλαχθει θελει παλι αρκετο λυσιμο. Ηταν σε πολυ καλη κατασταση παντως.
SEAT FORUM