-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
χαλαρα
κ πεζώ που είχαμε έκαιγε (σε κίνηση πόλης) κ γιαπωνέζικο σουιφτ που είχαμε, κ τογιοτα πιο πριν (αυτο έκαιγε τα αντερα του). ρε λες να φταίμε εμείς?Καλά αυτό το επιβεβαιώνω και γω. Μετά τα 150,000 χλμ έκαιγε απειρο λάδι το carina με το 4af μοτερ.
-
Παρα πολυ ενδιαφερουσες οι τιμες για το Ibiza 1.2 TSi...
-
Το Leon πλησιάζει τα 7300 χλμ, στα 7500 πρέπει να κάνω αλλαγή λαδιών/ πρώτο σέρβις.
Σε ποιό εξουσιοδοτημένο να πάω;
Στην Autolux δεν θέλω να πάω γιατί δεν είμαι ικανοποιημένος από την αγορά. -
Ο Μακρής είναι καλούλης στο Γαλάτσι έχει και πίσω από το ΟΑΚΑ.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το Leon πλησιάζει τα 7300 χλμ, στα 7500 πρέπει να κάνω αλλαγή λαδιών/ πρώτο σέρβις.
Σε ποιό εξουσιοδοτημένο να πάω;
Στην Autolux δεν θέλω να πάω γιατί δεν είμαι ικανοποιημένος από την αγορά.τι μοτέρ εχεις και θα πας τοσο νωρις για λαδια?
-
Αν εχεις ακομα τα πρωτα λαδια και πολυ εχεις αργησει, εγω τα αλλαξα στα 3.000...
-
εγω τα πρώτα στα 1500 αλλα εβαλα δυνατο μαγνήτη μεσα στο παλιο λαδι τιποτα δεν τράβηξε ,αυτα με τα γρέζια που λενε οι μηχανικοι ειναι λες και μιλανε για μοτερ του 1950.
Αλλα αν εχεις μοτέρ που παίρνει longlife λάδια δεν χρειάζεται να αλλαζεις καθε 7.500 ουτε καν εχει δουλεψει το λαδι.. Δεν ειπα ομως να αλλαξεις και στα 30.000χμ που λενε οι εταιριες . Στα 10.000 ειναι καλα πιστευω -
Για τα 1.2 tsi παντως στην Seat, στα 15.000 λενε ή στον 1 χρονο... Εμενα τουλαχιστον δε μoυ εχουν βαλει longlife λαδια...
Δε νομιζω τα γρεζια που υπαρχουν στο στρωσιμο του κινητηρα να ειναι αντιληπτου μεγεθους... τοτε να παιρναμε μια σπατουλα και να καναμε την δουλεια μονοι μας!
-
στα 1.2tsi ερχονται απο το εργοστάσιο με ρυθμισμένο το μεταβλητο σερβις .Δηλαδη πας οποτε σου πει στο καντραν . Λαδια μπαινουν μονο Longlife 5w30 ειτε κανεις ανα 15.000 ειτε ανα 20.000 ή οποτε αναψει η ενδειξη .
Απλα στις αντιπροσωπειες δεν τους συμφερει να πηγαινεις οποτε αναβει η ενδειξη για αυτό ή αλλαζουν πριν σου παραδώσουν το διαστημα σερβις στην οθονη του καντραν ή απλα σου λενε ξερεις πρεπει να ερχεσε καθε 15.000 ή χρονο .
Και εγω οτα πηρα το δικο μου στην αντιπροσωπεια μου ειπαν να ερθω ή στον χρονο ή στα 15.000 αναλογα τι ερθει πρώτο . Αφού εμαθα να χειρίζομαι την οθονη MFD επεσα πανω στο μενου που ελεγε next service in 28.0000 or 700κατι days .
Στελνω email στα κεντρικά Kosmocar για να μου λυσουν την απορία . Η απαντηση ήταν η VW πλεον εχει σε ΟΛΑ τα μοντέλα της Μεταβλητο διαστημα σερβις LongLife Που σου λεει ποτε να πας για σερβις . Ολα τα μοντέλα πλυν του UP
Μονο αν θες εσυ λες να σου αλλαξουν το διαστημα σερβις σε σταθερα διαστηματα ανα 15.000 ή χρονο.
Φυσικα και δεν θα ιοθετήσω να πηγαινω για σερβις καθε 30.000χμ που λεει η οθονη αλλα ουτε καθε 15.000 και φυσικα ουτε καθε 7.500 γιατι ειναι λίγα . Θα πηγαινω καθε 10.000 σε εξωτερικό συνεργειο και θα κανω αλλαγη λαδιων με 55-60 ευρώ και οταν αναψει η οθονη για σερβις τοτε θα παω αντιπροσωπεια !
Οποτε καπου στα 29-30.000χμ που θα αναψει θα εχω παει δυο φορές στα 10.000 και στα 20.000 σε εξωτερικο συνεργειο -
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
εγω τα πρώτα στα 1500 αλλα εβαλα δυνατο μαγνήτη μεσα στο παλιο λαδι τιποτα δεν τράβηξε ,αυτα με τα γρέζια που λενε οι μηχανικοι ειναι λες και μιλανε για μοτερ του 1950.
Αλλα αν εχεις μοτέρ που παίρνει longlife λάδια δεν χρειάζεται να αλλαζεις καθε 7.500 ουτε καν εχει δουλεψει το λαδι.. Δεν ειπα ομως να αλλαξεις και στα 30.000χμ που λενε οι εταιριες . Στα 10.000 ειναι καλα πιστευωΓρεζια Όντως δεν υφίσταται (τουλαχιστον με την εννοια που εχεισ στο μυαλο σοθ ) αλλα 15k στο στρωσιμο είναι μπόλικα ...
-
τι μοτέρ εχεις και θα πας τοσο νωρις για λαδια?Έχω το 1.2 ΤSI.
Στο χαρτάκι που σου βαζουν στο πλαισιο της πόρτας λέει Λάδια:7500χλμ.Αν εχεις ακομα τα πρωτα λαδια και πολυ εχεις αργησει, εγω τα αλλαξα στα 3.000...
Ήθελα να τα αλλάξω στον δωρεάν τεχνικό έλεγχο των 2500 μιας και έχω συνηθίσει στην ιδέα οτι αλλάζεις τα πρώτα λάδια του αυτοκινήτου νωρίς, αλλά περα οτι μου ζήτησε 80€ μόνο για τα λάδια, μου είπε οτι δε χρειάζεται να τα αλλάξω.
Το βιβλιαράκι δεν γράφει κάτι για αλλαγή λαδιών στα 7500χλμ. Γράφει όμως για σερβις κάθε 15000.στα 1.2tsi ερχονται απο το εργοστάσιο με ρυθμισμένο το μεταβλητο σερβις .Δηλαδη πας οποτε σου πει στο καντραν . Λαδια μπαινουν μονο Longlife 5w30 ειτε κανεις ανα 15.000 ειτε ανα 20.000 ή οποτε αναψει η ενδειξη .
Απλα στις αντιπροσωπειες δεν τους συμφερει να πηγαινεις οποτε αναβει η ενδειξη για αυτό ή αλλαζουν πριν σου παραδώσουν το διαστημα σερβις στην οθονη του καντραν ή απλα σου λενε ξερεις πρεπει να ερχεσε καθε 15.000 ή χρονο .Στο βιβλιαράκι κάθε 15000 ή χρόνο λέει. Η ένδειξη στο καντραν είναι κάπου στα 16-17000 νομίζω.
Έχω κάνει επέκταση εγγύησης και δεν θέλω να τη χάσω. Τι ακολουθώ; Το καντραν; Το βιβλιαράκι; Την αντιπροσωπεία; -
ποσα χιλιομετρα εχεις τωρα και λεει το καντραν 16-17.000?
Και εγω εχω επεκταση εγγυησης . Και φυσικα θα ακολουθησω οτι λεει η μαμα VW και τα κεντρικά της εδως στην Ελλαδα .
Και ξαναλεω εγω δεν ακολουθω τι λεει το καντραν δηλαδη αλλαγη στις 30.000 απλα τοτε θα παω σε επισημη αντιπροσωπεια για να μην εχω θεμα με την εγγυηση και την επεκταση . Σερβις θα κανω καθε 10.000χμ με 5w30 λάδια longlife σε απλο συνεργειο γειτονιας που στα 7.500 το θεωρω πεταμενα λεφτα να τα αλλαξω -
Long life κιόλας στα 10.000; Δηλαδή αν δεν ήταν long θα τα άλλαζες μαζί τα με κάθε γέμισμα;
-
μα τα Long life ετσι και αλλιως η αντιπροσωπεια οπως βλεπεις σου λεει στον χρονο ή στα 15.000 ... Οποτε τα 5.000 λιγοτερα δεν ειναι τιποτα ...Και εξαλου 10.000-12.000 τον χρονο μου βγαινουν τα χιλιομετρα ....
Αν δεν ηταν λαδια 5w30 με νορμα 504/507 της VW καθε 7.500χμ οπως τοτε εποχες 99 με ημισυθετικα λαδια ....
Αλλα πλεον λαδια 5w30 που πληρουν προυποθεσεις VW 504/507 Ειναι longlife δεν εχει νοημα να τα αλλαξεις στα 7.500 -
Εγω προχθες εκανα στο 1.2 tsi leon, τη δευτερη αλλαγη λαδιων φιλτρου στα 15.000 χλμ. Αν και ειμαι ακομη εντος εγγυησης το πηγα σε εξειδικευμενο vag και πληρωσα για 4 λιτρα aral longlife 5 30 και το φιλτρακι του 65 ευρω. Νομιζω ειναι καλα απο το 100ρικο που ζηταγε o εξουσιοδοτημενος. Αλλαγη στα 7.500 και γω και εχω το κεφαλι μου ησυχο. Σιγα 65 ευρω θα σκεφτω, εδω εχουνε τρυπησει οι τσεπες μας και φευγουνε για πλακα.
-
Αλλα πλεον λαδια 5w30 που πληρουν προυποθεσεις VW 504/507 Ειναι longlife δεν εχει νοημα να τα αλλαξεις στα 7.500
Ισχυει αυτο.
Απλα σε πολλες αντιπροσωπειες, και στην δικια μου, επειδη δεν εχει νοημα να αλλαζεις τα long life sta 15.000 χλμ σου βαζουν 5-40 που δεν ειναι long life. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο Μακρής είναι καλούλης στο Γαλάτσι έχει και πίσω από το ΟΑΚΑ.+1
βγαζει κ κάτι προσφορές αρκετά καλές -
Ειδα σημερα το πρωτο Ibiza facelift στη βασικη του εκδοση (leasing μαλλον)! Παλι δεν του εχουν βαλει φωτα ημερας!
Μπροστα εχει πιο πολλες γωνιες... Πιο πολυ μου αρεσαν οι καμπυλες του παλιου!... Πισω καμια διαφορα! -
Έχω 7400 και μου λέει σε 9200 οτι θελει σερβις.
Να κάνω αυτό των 7500 ή όχι; -
Πόσο καιρό το έχεις είπαμε;
Γενικότερη απάντηση και εφόσον είσαι με μεταβλητά ΟΧΙ
SEAT FORUM