-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ευτυχώς που δεν το έγραψες και ντίνερ....Ετοιμαζόμουν να γράψω λαντσ-ον-μητ...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ευτυχώς που δεν το έγραψες και ντίνερ....
Ετοιμαζόμουν να γράψω λαντσ-ον-μητ...
Τουλάχιστον να φρεσκάρουμε και λίγο τα αγγλικά μας, γιατί θα τα ξεχάσουμε έτσι όπως πάμε...
Ειμαι της σχολής που πρεσβεύει ότι το καινούριο δεν θέλει στρώσιμο.
Οπότε από τα 0 χλμ μέχρι τα 3000 που έχω τώρα πάω το ίδιο. Αν δεν ανάψει το πράσινο φωτάκι δεν αλλάζω ταχύτητα.Ήθελα να γραφτώ κι εγώ σ'αυτή το σχολή όταν ήμουν μικρός αλλά δε με άφηναν οι γονείς μου. 'ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!!' φώναζε ο πατέρας μου, 'ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3500! ΞΥΛΩΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΤΩΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ Η ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΛΜ...!'.
'Τι λες ρε μπαμπά, πλάκα μου κάνεις? Με χιτώνες δουλεύει αυτό?! Εξάλλου εσένα τι σε νοιάζει? Θα το 'χεις πουλήσει μέχρι να τα φτύσει η σύσφιξη ή ό,τι είναι αυτό που λες' του έλεγα, αλλά το χαβά του εκείνος... Τελικά πρέπει να το έλεγε επειδή ήταν ακριβά τα δίδακτρα της σχολής και δεν ήθελε να το παραδεχτεί ότι θα ζοριζόμασταν οικονομικά οπότε σκαρφιζόταν διάφορες αστείες δικαιολογίες...Σημ.: Το παραπάνω περιστατικό είναι φανταστικό και oποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική!
Τώρα οσον αφορά στην κατανάλωση ξεκινήσαμε με μέση γύρω στα 18λτ/100χλμ και τώρα είμαστε λίγο κάτω από 15 , και πιστεύω ότι θα πέσει και ένα τικ ακόμα.
Έ, λογικά όταν ...στρώσει... εεεεε ... εννοώ 'ανοίξει'... θα πέσει κι άλλο λίγο... Πολύ είναι πάντως το 'από τα 18 στα 15', πρέπει να έτρωγε πολύ ξύλο όταν πρωτογνωριστήκατε!! Για 100άρα μιλάμε πάντα φαντάζομαι.
Thx for the info.
-
Σωστος ο Exarcho με το «Italian tuning» του....
Εγω το δικο μου το εστρωσα καπως ετσι(με τη διαφορα οτι δεν βαραγα κοφτες για τα πρωτα ~1500-2000 χλμ)
Η καταναλωση ειναι αυξημενη παντως σε σχεση με το 182.Εγω μεσα στη πολη(με αντι-οικονομικη οδηγηση παντα βλεπω πλεον απο 10,5-12 λιτρα)
Το μοτερ να εχεις υποψην οτι θα ανοιξει καλα μετα απο πολλα χλμ(πανω απο 15-20 χιλιαδες δηλαδη) αλλα σιγα σιγα θα ανοιγει σταδιακα...
-
Η καταναλωση ειναι αυξημενη παντως σε σχεση με το 182.Εγω μεσα στη πολη(με αντι-οικονομικη οδηγηση παντα βλεπω πλεον απο 10,5-12 λιτρα)
[/quote]Όταν λέω μέση κατανάλωση εννοώ σε ένα ρεζερβουάρ. Γιατί μέσα στην πόλη είναι γύρω στο 11 και στο βουνό στα 21. Μεικτά λοιπόν μετραώ εκεί που σας είπα.
Μόνο 100 στάρες βενζίνες χρησιμοποιώ και ήδη έχω βάλει 2 εταιρείες σε black list ,αλλά δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ. -
ήδη έχω βάλει 2 εταιρείες σε black list ,αλλά δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ.
γιατι οχι?
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
γιατι οχι?
Γιατί απλούστατα δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται εδώ μέσα.
Ας ακούσουμε και τη γνώμη των υπολοίπων... -
Ο χρήστης exarcho_p έγραψε:
Ο λόγος επισης που γράφω ειναι επειδή διαβάζω στις συζητήσεις σας για τελικές καί...κόφτες με τις ταχύτητες,ειναι να σου επιστείσω την προσοχή να στρωσεις το μοτερ μεχρι τουλάχιστον τα πρωτα 1000χλμ. με όσον το δυνατον χαμηλότερες στροφές(ο κατασκευαστής δινει μέχρι τις 3000 στροφές ).Ξέρω βέβαια καί καταλαβένω ότι προτοκαβαλόντας τετοιο αυτο/το η περιέργεια καί ορμή για το άτοιμο το γκάζι και δοκιμη για τις δυνατότητες του,είναι μεγάλη.κάνε λιγο υπομονη όμως.Επίσης μην χρεισιμοποιής το 'POWER START'συνέχεια (κυρίως στα φανάρια βέβαια),αλλά με μέτρο.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΕιμαι της σχολής που πρεσβεύει ότι το καινούριο δεν θέλει στρώσιμο.
Οπότε από τα 0 χλμ μέχρι τα 3000 που έχω τώρα πάω το ίδιο. Αν δεν ανάψει το πράσινο φωτάκι δεν αλλάζω ταχύτητα.
Τώρα οσον αφορά στην κατανάλωση ξεκινήσαμε με μέση γύρω στα 18λτ/100χλμ και τώρα είμαστε λίγο κάτω από 15 , και πιστεύω ότι θα πέσει και ένα τικ ακόμα.[/quote]RENOBIL:
Ολοι οι σημερινοί κινητήρες απόλα τα αυτοκίνητα είναι στρωμένοι καί δεν χρειάζονται 'ιδιέταιρη' μεταχείριση στην αρχή,σε σχέσει με τα παλιά αυτοκίνητα και τις απόψεις περί :'γρέζα',κάψιμο λαδιού,υποχρεοτική αλλαγή λαδιων στα 1000κμ κ.τ.λ. Επίσης ο συγκεκριμένος κινητήρας του RS έχει στην 'πλάτη'του 1.000.000ώρες δοκιμών καί 70ώρες συνεχούς δουλέματος πάνω απο τις 8.000στροφές.Απλά τόνισα και ενοούσα όπως και ο 'Bagus' στο συγκ/νο αυτο/το τουλάχιστον για τα πρώτα 1.000κμ να μην ξεπερνάς όσο μπορείς την περιοχη του 'κόφτη' (άν και ο κατασκευαστής τονίζει το όριο των 3000στροφών).Αυτά τα στοιχεία που αναφέρω όπως και με την 'αλόγιστη' χρήση του POWER START,είναι απο πληροφορίες του εργοστασίου (όπως τέλος και η υποχρεοτική χρήση της super αμόλυβδης) καί τα έγραψα γιατί τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ (αν είχα βέβαια το αυτοκ/το )στα πρώτα 1000κμ,παρά την ορμή καί την 'τρέλα' που θα είχα.Ο καθένας μετά πράτει όπως θέλει..... -
Ο χρήστης exarcho_p έγραψε:
γιατι οχι?
Ας ακούσουμε και τη γνώμη των υπολοίπων...Τα συμπτώματα ποια ήταν? Βάραγε πειράκια με κάποιες 100άρες?..
-
θεωρητικα δημοσια συζητηση κανουμε και ανταλλασουμε αποψεις και εμπειριες.
δεν βλεπω το προβλημα -
Αν θέλεις καλύτερα να το πεις στο 'Βενζίνη Ώρα Μηδέν' να πιάσει και περισσότερο τόπο!
-
Προς exarcho: Ο κόφτης τελικά είναι στις 7500? Στην πόλη είναι ανεκτό ή το νιώθεις να δυσανασχετει? (αναρτήσεις,τριγμοί κτλ).
-
Στην 6η υπαρχει περιοριστης στις 7000 rpm.
Στις υπολοιπες ταχυτητες νομιζω οτι ειναι στις 7500 οντως. -
Για 7500 ξέρω κι εγώ.
Για την 6η... Σε άλλο φόρουμ είχα διαβάσει ότι δεν είναι θέμα κόφτη απλά με τόσο κοντή 6η δεν έχει μείνει ροπή [μέγιστη στις 5550] για να ανεβάσει πάνω από 215χαω / 7000σαλ. Δεν ακούγεται και τελείως παράλογο - γιατί να βάλουν κόφτη στην 6η στις 7000 με τη μέγιστη ισχύ στις 7250? Για να έχει μικρότερη τελική από το προηγούμενο RS ή για να μη ...σπάσει?!
-
Mαλλον για να μη σπασει
Αντιγραφω απο την ενημερωση τυπου της renault για το 197:
---> Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόνο 6.9 δευτερόλεπτα, ενώ για να διανύσει απόσταση ενός χιλιομέτρου από στάση, χρειάζεται 27.5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 215kph, με περιοριστή στις 7,000 στρ/λεπτό.
-
Στη χειρότερη, ας το πάει κάποιος 215 κι ας μας πει αν του κόπηκε το γκάζι...
Να κι ένα συγκριτικό 'hot hatch' μεταξύ Clio 197 - Cooper S:
http://www.pistonheads.com/roadtests/do ... 47&i=15503 -
Μεχρι 220 στο κοντερ.Μετα τελος.
-
Αναμενόμενο. Το ερώτημα είναι τι είδους 'τέλος' - τα έδωσε όλα ή κόπηκε η τροφοδοσία ενώ είχε να δώσει ακόμα επειδή μας αρέσουν τα 215 (ή 220 κοντερίσια).......
-
Πω πω, ολίγον τι ξεφτίλα να φτάνει τα 220 κοντεράτα με 200 άλογα... Εδώ το Miata φτάνει τα 222 κοντεράτα, με 146 ίππους!
-
Κάποτε με κάνανε βόλτα με μιά Sierra,που είχε 400 άλογα και τελική 180χλμ/ώρα
Τότε ήταν που 'έσπασε η χολή' μου
-
Ξερει κανεις αν το R27 εχει καποιες μηχανικες βελτιωσεις κ αν ναι ποιες...;;;
Renault Clio RS 197