-
Δηλαδή λες ότι δε κάνει και καμια τρελή διαφορά το λίγο μακρύτερο κιβώτιο, ε; Χμμ... Με βολεύει αυτό, μπορώ να συμβιβαστώ και με λίγο παλιότερο μοντέλο και κρατάω τα ρέστα για βενζίνες
Το ελαφρύ τιμόνι δε νομίζω να με ενοχλήσει, δε θα 'λεγα ότι είμαι απαιτητικός στον τομέα αυτό. Στο κάτω κάτω δε πρόκειται να το παντρευτώ, κανα χρόνο λέω να το κρατήσω και μετά θα πάω για κάτι με περισσότερους κυλίνδρους!
thanks για όλες τις πληροφορίες μέχρι τώρα!
-
Οδήγησα σήμερα ένα 197, μοντέλο 2007. Το τιμόνι δε με ενόχλησε καθόλου, όπως και περίμενα. Αυτό που δε μου άρεσε ήταν ο ήχος, πιο πολύ σαν ηλεκτρική σκούπα ακουγόταν στις μεσαίες. Αλλάζει πιο ψηλά; Μέχρι τις 5Κ μπόρεσα να πάω, μιας και το τεστ έγινε σε ακατάλληλες συνθήκες για κάτι περισσότερο.
Μήπως κάτι έπαιζε στο συγκεκριμένο; Αν και μαμά τελείως έμοιαζε. Πάντως αν πρέπει να το σκίζω για να ακουστεί λίγο όμορφα, τότε αρχίζει να μου τα χαλάει λίγο...
Καμιά γνώμη σχετικά;
-
Περιμένεις δηλ ωραίο ήχο από 4κύλινδρο?
Εδώ στο νέο Focus ST για να μην δυσαρεστήσουν τους σκληροπυρηνικούς Φοκουσακηδες που είχαν καλομάθει στους 5κύλινδρους έφτιαξαν samples με ήχους για να ακούγεται τεχνητά αλλιώς στην καμπίνα ο ήχος του μοτέρ και να παραμυθιάζονται και εσύ ψάχνεις όμορφο ήχο σε 4cyl? Iσως αν βάλεις σκούπα με φιλτροχοάνη να αγριέψει αλλά δεν στο συνιστώ.
-
Αν ακούσεις Honda Type R , ιδιαίτερα το τελευταίο, θα αλλάξεις γνώμη
Αν είσαι τυχερός και πετύχεις κάποιο περιποιημένο Vti, T Sport, K20A, 4AGE , ακόμα καλύτερα
-
Eνα στα τόσα μοντέλα και με κόφτες στις 9k που το παληκάρι γράφει ότι :
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Πάντως αν πρέπει να το σκίζω για να ακουστεί λίγο όμορφα, τότε αρχίζει να μου τα χαλάει λίγο... -
Ο ήχος είναι καλός απο αρκετά νωρίτερα, μην τρελαθούμε κιόλας
Περιττό βέβαια να μιλάμε για ατμοσφαιρικά πολύστροφα και να μιλάμε για τις μεσαίες
τους. Πάρε τούρμπο τότε -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Περιμένεις δηλ ωραίο ήχο από 4κύλινδρο?Εδώ στο νέο Focus ST για να μην δυσαρεστήσουν τους σκληροπυρηνικούς Φοκουσακηδες που είχαν καλομάθει στους 5κύλινδρους έφτιαξαν samples με ήχους για να ακούγεται τεχνητά αλλιώς στην καμπίνα ο ήχος του μοτέρ και να παραμυθιάζονται και εσύ ψάχνεις όμορφο ήχο σε 4cyl? Iσως αν βάλεις σκούπα με φιλτροχοάνη να αγριέψει αλλά δεν στο συνιστώ.
Δεν ισχυει αυτο για το Φοκους. Ο ηχος ειναι φυσικος. Απλα εχει μια χοανη που φερνει τον ηχο απο το μοτερ στην καμπινα. Πολλα τετρακυλινδρα δε εχουν υπεροχο ηχο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδώ στο νέο Focus ST για να μην δυσαρεστήσουν τους σκληροπυρηνικούς Φοκουσακηδες που είχαν καλομάθει στους 5κύλινδρους έφτιαξαν samples με ήχους για να ακούγεται τεχνητά αλλιώς στην καμπίνα ο ήχος του μοτέρ και να παραμυθιάζονται και εσύ ψάχνεις όμορφο ήχο σε 4cyl? Iσως αν βάλεις σκούπα με φιλτροχοάνη να αγριέψει αλλά δεν στο συνιστώ.
Δεν ισχυει αυτο για το Φοκους. Ο ηχος ειναι φυσικος. Απλα εχει μια χοανη που φερνει τον ηχο απο το μοτερ στην καμπινα. Πολλα τετρακυλινδρα δε εχουν υπεροχο ηχο.
Σε κανα δυο τεστς έτσι έλεγαν οι δοκιμαστές. Δεν έχω οδηγήσει ΣΤ. Απλά επειδή ακούς από μέσα, ακούς και τα απέξω πλάνα συγκρίνεις και πέφτεις σε κατάθλιψη. Τα 4κύλινδρα δεν έχουν ωραίο ήχο. Αντιθέτως το Focus 1.0Τ που είναι 3κύλινδρο ακούγεται σαν 6κύλινδρο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε κανα δυο τεστς έτσι έλεγαν οι δοκιμαστές. Δεν έχω οδηγήσει ΣΤ. Απλά επειδή ακούς από μέσα, ακούς και τα απέξω πλάνα συγκρίνεις και πέφτεις σε κατάθλιψη. Τα 4κύλινδρα δεν έχουν ωραίο ήχο. Αντιθέτως το Focus 1.0Τ που είναι 3κύλινδρο ακούγεται σαν 6κύλινδρο.
Αυτο που ειπα ισχυει για το Φοκους και ο ηχος ειναι ωραιος. Βεβαια τον ηχο ενος S2000 η ενος Type R δεν τον εχουν πολλα εξακυλινδρα. Για τον χαζοηχο των τρικυλινδρων ουδεν σχολιον.
-
Χαζοήχος για τα δικά σου αυτιά.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Ο ήχος είναι καλός απο αρκετά νωρίτερα, μην τρελαθούμε κιόλαςΠεριττό βέβαια να μιλάμε για ατμοσφαιρικά πολύστροφα και να μιλάμε για τις μεσαίες
τους. Πάρε τούρμπο τότεΚαλά, δεν είπαμε να ακούγεται και σαν V6 από τις 3Κ. Απλά να μην ακούγεται (στα δικά μου αυτιά) σαν σκούπα στην καθημερινή οδήγηση , δεν έχω σκοπό να το σκίζω σε μόνιμη βάση. Αυτό που θα μ' άρεσε ήταν να πλησιάζει τον ήχο μιας 156 ας πούμε, δε ψάχνω κάτι πιο 'εξωτικό'.
-
Ηχο Αλφα δεν βρισκεις ευκολα...
-
Εγω θα ελεγα πως δεν βρισκεις καθολου.... εκτος και αν παρεις Αlfa!!!
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Ο ήχος είναι καλός απο αρκετά νωρίτερα, μην τρελαθούμε κιόλας
Περιττό βέβαια να μιλάμε για ατμοσφαιρικά πολύστροφα και να μιλάμε για τις μεσαίες
τους. Πάρε τούρμπο τότεΚαλά, δεν είπαμε να ακούγεται και σαν V6 από τις 3Κ. Απλά να μην ακούγεται (στα δικά μου αυτιά) σαν σκούπα στην καθημερινή οδήγηση , δεν έχω σκοπό να το σκίζω σε μόνιμη βάση. Αυτό που θα μ' άρεσε ήταν να πλησιάζει τον ήχο μιας 156 ας πούμε, δε ψάχνω κάτι πιο 'εξωτικό'.
Για να αρέσει** σε εσένα** κι όχι στο fly by στους γύρω ,ο ήχος, πέρα απο τη φυσική σχεδίαση του κινητήρα , ο κατασκευαστής πρέπει να έχει 'παίξει' με κάτι που λέγεται εισαγωγή κινητήρα
(το περίφημο induction noise κλπες χαζομαρίτσες).Αν δεν ακούσεις πάντως για εσένα τον ίδιο , κι όχι τι αρέσει σε μένα και στον καθένα, δεν θα είσαι σίγουρος.
Για μένα, απο ήχο τα καλά Ιαπωνικά τετρακύλινδρα είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά.
ΥΓ το δικό μου το Fiesta έχει ας πούμε ένα διακριτικο γρύλισμα γύρω στις 2000 στροφές.
Δεν ξαναέγραψε τα βιβλία ακουστικής, προφανώς , αλλά είναι μια ωραία προσθήκη.
Renault Clio RS 197