-
+κάτι χιλιάρικα παραπάνω!!!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
+κάτι χιλιάρικα παραπάνω!!!Άντε ρε παιδιά να γράψω και εγώ που το οδήγησα χτές σε τεστ ντραιβ σε γνωστό αντιπρόσωπο στη Χαλκίδα γιατί δεν το κρύβω, όντας πρωην κάτοχος 106 Gti και νυν τετρακίνητου Leon (βελτιωμένου σε ανάρτηση και με πρόγραμμα) το ζαχάρωνα εδώ και καιρό και το σχεφτόμουν για δεύτερο...
Λοιπόν, αρχικά με πήγε πολύ σβέλτη βόλτα ο ίδιος σε πολύ στριφτερή διαδρομή (από Αρτάκη προς Στενή για όσους ξέρουν) και μετά μου το έδωσε. Για να μη σας ζαλίζω, πραγματικά το αυτοκίνητο είναι ότι πιο κοντινό πωλείται σήμερα στο 106. Καλό μοτέρ, γραμμικό και δυνατό ψηλά, απλά καλό τιμόνι (χάνει σε αίσθηση σε σχέση με ένα καλό υδραυλικό), απίστευτα παιχνιδιάρα ουρά χωρίς να τρομάζει (μου θύμισε το saxo vts που είχα ακόμη πιο παλιά),πολύ καλά φρένα (όχι θεϊκά όπως τα περίμενα σε σχέση με αυτά που διάβαζα), πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (κανένας τριγμός, καλή ποιότητα υλικών), εξαιρετική ανάρτηση (σφιχτή όσο πρέπει 'αναλύει' πολύ σωστά το δρόμο). Θόρυβο πραγματικά κάνει πολύ, όταν οδηγείς εν θερμώ δεν το προσέχεις (ισα ίσα που σε φτιάχνει) σαν συνοδηγός όμως ή σαν οδηγός σε χαλαρούς ρυθμούς θα κουράσει.. Προωσωπικά μου φάνηκε αρκετά πιο θορυβώδες από το 106gti που είχα.
Θα το πάρω τελικά?
Όχι. Αφήνοντάς το, έκανα αμέσως την ίδια διαδρομή με το leon μου και διαπίστωσα τα εξής :- Η τετρακίνηση σε γλιστερά ελληνικά οδοστρώματα δεν παίζεται (κι ας κατηγορούν το haldex). Εκεί που με το clio (που κάθε άλλο παρά υποστροφικό είναι) σκεφτόσουν να πατήσεις τέρμα γκάζι (μιλάμε για γλιστερές φουρκέτες), με το leon έβγαινες από τη στροφή με ελαφρά υπερστροφή ισχύος....
- Περίμενα, πάντα σε σχέση με το δικό μου, ξυραφένια αίσθηση και απόκριση καρτ, πράγμα που δεν το βρήκα, άσε που το υδραυλικό τιμόνι του leon είναι καλύτερο σε αίσθηση.
Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το clio αυτή τη στιγμή είναι ίσως το καλύτερο προσθιοκίνητο της αγοράς, αν όμως έχεις συνηθήσει την τετρακίνηση σε συνδυασμό με τη ροπή του τουρμπο...
Πάντως αν ήμουν κάτω των τριάντα και χωρίς οικογένεια, μάλλον αυτό θα είχα μέχρι τα €25000.
-
ακριβώς ... έτσι !!
-
Ρε συ τζονκυρ, ας πούμε ένα Octy RS δεν σου έκανε; Ακόμα να το χωνέψω...
-
drdino είμαστε λίγο off topic ....
είσαι και μοντεράτωρας !!!
-
Eγω δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να δωσει το 106 και να ψαχνει ενα λιγο πιο μεγαλο (σε μεγεθος επιδοσεις και ασφαλεια) 106....δεν ξερω, μου φαινεται παραλογο, αν κανω οικογενεια θα κρατησω το 106 και θα παρω ενα οικογενειακο για τις μετακινησεις, αν δεν μπορω να κρατησω το 106, θα παρω κατι σε Octavia που ειπε και ο Ντινος ή Golf GTI 5πορτο ή κατι τετοιο τελος παντων.
Εδω και κανα χρονο παντως εχω το διλημα....να πουλησω το 106 και να παρω ενα ΜΧ5 ή να περιμενω να μαζεψω λιγα € ακομα και να κρατησω και το 106.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εδω και κανα χρονο παντως εχω το διλημα....να πουλησω το 106 και να παρω ενα ΜΧ5 ή να περιμενω να μαζεψω λιγα € ακομα και να κρατησω και το 106.Στελιο μην το δώσεις το 106.
Περίμενε λίγο καιρό ακόμα και παρε ΚΑΙ το mx5. Άλλώστε πάντοτε θα χρειάζεται ένα αμάξι 'με χώρους'.
Πάντως μετα απο 2+ χρόνια, τόσα περιοδικά και συζητήσεις δεν εχω καταφέρει να βγάλω άκρη.
Αξίζει το clio ή οχι?Ακόυω και για προβλήματα (πολλαπλασιαστές, σασμάν) και το φοβάμαι λίγο.
Και για να το κάνω πιο απλό.
**
Type R EP3 ή CLIO RS?** -
αν μπορείς να συντηρείς δύο ..... αυτοκίνητα ... κράτα το.
το ότι κάποιος μπορεί να ψάχνει ένα λίγο πιο μεγάλο πιο δυνατό πιο ασφαλές 106, είναι θεμιτό,
απλά στην φάση που είμαι, δεν μου κάνει για να καλύψει τις ανάγκες μου για ένα και μοναδικό
αυτοκίνητο.επέλεξα την λύση ... οικογενειακό + καρτ ...
ratanplan ... το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι πουλήσεις το 106 .... στον μπαμπά σου
όταν το χρειάζεσαι να το έχεις βρε παιδί μου, και τα χρήματα να έχεις να αγοράσεις το ΜΧ5 -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ratanplan ... το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι πουλήσεις το 106 .... στον μπαμπά σου
όταν το χρειάζεσαι να το έχεις βρε παιδί μου, και τα χρήματα να έχεις να αγοράσεις το S-ΜΑΧ να βάζεις μέσα τα παιδιά σου+1
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Εδω και κανα χρονο παντως εχω το διλημα....να πουλησω το 106 και να παρω ενα ΜΧ5 ή να περιμενω να μαζεψω λιγα € ακομα και να κρατησω και το 106.
Στελιο μην το δώσεις το 106.
Περίμενε λίγο καιρό ακόμα και παρε ΚΑΙ το mx5. Άλλώστε πάντοτε θα χρειάζεται ένα αμάξι 'με χώρους'.
Πάντως μετα απο 2+ χρόνια, τόσα περιοδικά και συζητήσεις δεν εχω καταφέρει να βγάλω άκρη.
Αξίζει το clio ή οχι?Ακόυω και για προβλήματα (πολλαπλασιαστές, σασμάν) και το φοβάμαι λίγο.
Και για να το κάνω πιο απλό.
**
Type R EP3 ή CLIO RS?**typeR EP3 . . .
η ποιότητα του RS, στα μηχανικά μέρη, τουλάχιστον σε αυτό που οδήγησα ...
δεν μου έδινε την εντύπωση ότι θα είχε την αντοχή στην σκληρή χρήση ενός honda ....αλλά σαν concept/σχήμα το clio είναι πιο προκλητικό ...
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
όταν το χρειάζεσαι να το έχεις βρε παιδί μου, και τα χρήματα να έχεις να αγοράσεις το S-ΜΑΧ να βάζεις μέσα τα παιδιά σου+1
τι αμάξι είπαμε έχει ο μπαμπάς σου για να το πουλήσει και να αγοράσει από σένα το rallye !!! ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
typeR EP3 . . .η ποιότητα του RS, στα μηχανικά μέρη, τουλάχιστον σε αυτό που οδήγησα ...
δεν μου έδινε την εντύπωση ότι θα είχε την αντοχή στην σκληρή χρήση ενός honda ....αλλά σαν concept/σχήμα το clio είναι πιο προκλητικό ...
ξέρεις ποιο ειναι το ωραιο...
απο περιοδικα, αλλα και απο ξένες εκπομπες
εχω ακουσει αρκετα παραπονα για το CLIO RS
ενω για το EP3 δεν εχει ακουσει κατι αρνητικο
Το Clio φωναζει απο μακρια αυτο που ειναι, ενω το type-R μάλλον για καγκουρεμενο τριπορτο το περνανε.
Αλλα οσο κ@υλωμενος και να εισαι το εσωτερικο του type-R δύσκολα τρώγεται σε αυτα τα λεφτά.
-
exete οδηγησει ταπερ στο βουνο????
σορυ αλλα το παιχνιδι ενος 106 δεν το εχει που να χτυπας το κωλο σου κατω μεχρι να ματωσει. για καμια πιστα ή κοντρες παραλιακη τελειο... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
exete οδηγησει ταπερ στο βουνο????
σορυ αλλα το παιχνιδι ενος 106 δεν το εχει που να χτυπας το κωλο σου κατω μεχρι να ματωσει. για καμια πιστα ή κοντρες παραλιακη τελειο...βάλε και το γρήγορο ταξιδι στην εθνικη και τα ειπες ολα για το type-R.
Προσωπικα και με το 106 και με το MR2 μετα απο ταξίδι στην εθνικη έβγαινα με το κεφαλι καζανι.
Αν και το clio ειναι στα ιδια επιπεδα συγνώμη, αλλα δε θα πάρω.
Δυστυχώς μεγαλώσαμε...
-
α) εχουμε μαμησει το τοπικ.
β) Το τωρινο ταπερ δεν μαρεσει καθολου ρε γμτ...το προηγουμενο απο εμφανιση ηταν καλο....απο γκαζι....καλουτσικο, και απο στριψιμο σε στενο κοματι (και σε μαμα μορφη) ας πουμε επαρκες.
γ) Το αμαξι να το πουλησω σε αυτον που μου το αγορασε....θα ειναι λιγο κλεψιμο δεν νομιζετε? Ασε που ειναι στο ονομα του και κανει αμαν να μου το μεταβιασει!
δ) Δεν θελει ουτε να το βλεπει το 106.Το γμτ ειναι οτι τα 6-7 (ισως λεω και πολλα) χιλιαρικα που θα πιασει το 106 δεν ειναι τοσο τραγικα ωστε να πρεπει να το πουλησω...αλλα το κοστος συντηρησης, και οτι θα εχω μια δικη μου θεση παρκινκ....και θα ειναι προβλημα αυτο, αμαξι στο δρομο με κουκουλα δεν αφηνω...το 106 δεν το συζηταμε καν, θα χασω τον υπνο μου.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
α) εχουμε μαμησει το τοπικ.
β) Το τωρινο ταπερ δεν μαρεσει καθολου ρε γμτ...το προηγουμενο απο εμφανιση ηταν καλο....απο γκαζι....καλουτσικο, και απο στριψιμο σε στενο κοματι (και σε μαμα μορφη) ας πουμε επαρκες.Μια χαρα είναι το τοπικ. Απλά το εμπλουτίζουμε και με συγκριτικα.
Στέλιο για το παλιό το ταπερ λέμε.
Δέν έχω οδηγήσει, ούτε εχω πάει βόλτα με τέτοιο, αλλα απο όσα διαβάζω μια χαρά είναι.
Για εμένα βασικός παράγοντας επιλογής του επόμενου αμαξιού είναι να ταξιδεύει 'ήσυχα' με 180. Δε μπορώ άλλο την βαβούρα.
Το clio μάλλον έχασε γιατι όλοι λετε οτι δε μπορί να το κάνει αυτό, αλλα το typer R? -
Νομίζω το RS είναι ο συνεχιστής της λογικής του παλιού TypeR: ατμοσφαιρικός καλός κινητήρας (αν και λένε πως το RS δε βγάζει στην πραγματικότητα τα 197 άλογα ενώ το TypeR σίγουρα τα βγάζει τα 200), μέτριο τιμόνι σε σχέση με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου (το μεγάλο τους μειονέκτημα), πολύ καλό κράτημα (με συγχωρείτε ratanplan και pskarm αλλά ναι μεν μπορεί να μην έχει το 'παιχνίδι' του 106 αλλά πας σίγουρα πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια (ασχέτως του κινητήρα, για 'στήσιμο' μιλάω)). Το TypeR έχει θεϊκό κιβώτιο , το RS έχει καλύτερα φρένα (μέτριο το TypeR σε αυτό). Μέτριο ταξίδι στην εθνική και για τα δύο (θόρυβος, κοντές σχέσεις, σκληρά).
Η ειδοποιός διαφορά είναι το κόστος, το μεταχειρισμένο vs. καινούργιο και (κακά τα ψέμματα) η αξιοπιστία (πρακτικά αλεξίσφαιρα τα TypeR, για τα RS δεν ξέρω αλλά αμφιβάλλω πως θα είναι στο ίδιο επίπεδο) και το εμφανισιακό (περί ορέξεως αλλά το RS είναι ).
Δε βλέπω κάποιο καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά τα 2 για διάδοχο του 106 με παρόμοιο χαρακτήρα. Αν θέλει κάποιος αυτό. Αν θέλει άλλο χαρακτήρα, υπάρχουν πολλές λύσεις...
-
Δε βλέπω κάποιο καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά τα 2 για διάδοχο του 106 με παρόμοιο χαρακτήρα. Αν θέλει κάποιος αυτό. Αν θέλει άλλο χαρακτήρα, υπάρχουν πολλές λύσεις...[/quote]
Πες τα Χρυσοστομε και παω να σκασω.
Οσο για την αξιοπιστια τους ειναι λιγο και θεμα χρηστη,εμενα το 106 μου 11 χρονια (εννοειτε χωρις τρακο)δεν εκανε τσικ ενω αλλων εβγαλαν διαφορα. -
βασικα εγω προσωπικα ειμαι φανατικος πολεμιος της λυσης all in one
αν και εχω κανει τη μαλακια αυτη στο 206 μου
το θεωρω βλακωδες να εχεις ενα αμαξι για ολα οταν εισαι ανω του μετριου συνηδητοποιημενος οδηγος και στροφοκυνηγος...λεμε για κλιο και ταξιδι...ειμαστε σοβαροι?
δηλαδη τι σας πειραζει ενα τουμπανο 106 με 11-12 που φτανει κομπλε σεμπλον
και με τα υπολοιπα ενα λεον tsi??
ισα ισα φτανουμε τα 27+ του κλιο...και μην ακουσω τελη και βλακειες...πλεον τα ιδια ειναι να εχεις 2 16αρια απο 1 διλιτρο...
και συντηρηση σαφως φτηνοτερη....το ιδιο ειναι να αλλαζεις αμορτισερ και λαστιχα στο λεον
και το ιδιο στο κλιο που θα σε τρωει να βαλεις και καλυτερα?
και μετα να κοπανιεσαι στην αθηνα και να συχτηρας στην εθνικη με το κλιο???αρα λυσεις τυπου κλιο-ταπερ και σια με 27++ απευθυνονται
ή σε παιδια του μπαμπα που θελουν ενα ξεκαυλωτηρι
ή σε ανθωπους που κανουν λιγοτερα απο 15000χλμ το χρονο και το χρησιμοποιουν το αμαξι μονο σκ και αν... -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Πες τα Χρυσοστομε και παω να σκασω.
Οσο για την αξιοπιστια τους ειναι λιγο και θεμα χρηστη,εμενα το 106 μου 11 χρονια (εννοειτε χωρις τρακο)δεν εκανε τσικ ενω αλλων εβγαλαν διαφορα.Και εμένα το δικό μου 106 δεν παρουσίασε το παραμικρό, αλλα έβλεπα πως ο χρόνος το κούραζε και φαινόταν πάνω του.
Και δε θέλω να διαπιστώσω το ίδιο και στο clio.
Renault Clio RS 197