-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ολα αυτα θα βρει λεφτα να τα πληρωσει αρκει να βγουμε στη συνταξη το 2036 αντί για το 2032. Αυτο ειναι το φλεγονκαι να πληρωνόμαστε 12 φορές τον χρόνο 1000 ευρώ και πολλά μας είναι.
Αυτά τα γκάλοπ που λένε ότι 7 στους 10 θέλουν να τους κόψουν το 13 κ 14ο πόσο κατευθυνόμενα είναι; Ποιους ρώτησαν, περαστικούς στο Παλαιό Ψυχικό και στην Εκάλη;
-
Μηπως να ενσωματωσουν τον 13 κ 14ο μισθο στους 12 ωστε να τελειωνει αυτη η πιπιλα που χρησιμοποιουν στο εξωτερικο για τους 14 μισθους που παιρνουν οι Ελληνες εργαζομενοι..?
Ειμαι σιγουρος οτι ο Γερμανος πολιτης που ακουει για 14 μισθους πολλαπλασιαζει με τα λεφτα που παιρνει αυτος και για ευνοητους λογους ... δεν του το διευκρινιζουν
Ειμαι απολυτος σιγουρος οτι αν καταργηθει τελικα θα εφαρμοστουν παρα πολύ συντομα τα ιδια και για τους ιδιωτικους υπαλληλους.
Ειμαι κατα της καταργησης 13 κ 14ου αλλα ειμαι υπερ στο να παρουν ποδι πολλοι δημοσιοι υπαληλοι του στενου αλλα και του ευρυτερου δημοσιου τομεα που δεν εχουν αντικειμενο εργασιας και τους πληρωνουμε για να ξυνονται.
Το θεμα ειναι βεβαια οτι τωρα που πρεπει να κανουμε κατι για να απαλαγουμε απ αυτους , ειναι η χειροτερη στιγμη για να τους πεταξεις στον δρόμο . Να μου πεις και οι Ε.Ε. που κλεισανε τα μαγαζια τους και οι απολυμενοι Ι.Υ. μαλ@κες ειναι που ψαχνονται ? .... και θα χεις δικιο .... Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα η κατασταση . -
Επισης συμφωνα με ανεπισημες πληροφοριες,τεκμηριο ειδικα για εφετος θα αποτελεσει το ψησιμο αρνιου και θα υπαρξει ειδικο τηλ.κεντρο οπου οι πολιτες θα παιρνουν για να καταγγειλουν οποιον σουβλιζει.Τελος υπαρχει και το ενδεχομενο 1 super puma να κανει πτησεις για να εντοπιζει οπου υπαρχει καπνος απο καρβουνα.
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Επισης συμφωνα με ανεπισημες πληροφοριες,τεκμηριο ειδικα για εφετος θα αποτελεσει το ψησιμο αρνιου και θα υπαρξει ειδικο τηλ.κεντρο οπου οι πολιτες θα παιρνουν για να καταγγειλουν οποιον σουβλιζει.Τελος υπαρχει και το ενδεχομενο 1 super puma να κανει πτησεις για να εντοπιζει οπου υπαρχει καπνος απο καρβουνα.κι όποιος δεν πληρώνει ή δεν δηλώνει, θα τον γαζώνει το Puma!!!! μια κι έξω...
-
γιαυτό είχα γράψει παραπάνω ότι ακόμη και τέως πρωθυπουργοί θα πάνε σπίτια τους.
ο κινέζος πήγε θα πάει και ο δον-μπουχέ που απορώ πως έχει το θράσος και πηγαίνει στη βουλή,
μάλλον είναι το μόνο μέρος που νοιώθει ασφαλής....
τελικά επειδή και εγώ όπως εκατομμύρια συμπολίτες μείναμε ανάπηροι μετά τις εκλογές δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξανακόψουμε τα χέρια μας μόλις ξαναβγούνε σε 2-3 χρόνια.βγάζεις τον κινέζο και ακούς εκ των υστέρων τέρατα και σημεία...
βγάζεις τον δον-μπουχέ πιστεύοντας στο νέο και το άσπιλο και σου βγαίνει ντιντίκος...
βγάζεις τον αντίστοιχο της άλλης πλευράς και σου λέει ότι σας γ@μησε ντιντίκος και χτυπάς το κεφάλι σου...
αυτός πάλι πριν αλέκτωρ λαλήσει από τον πρόλογο σε πάει στον επίλογο και ζαλίζεσαι...τι να κάνουμε??? να αυτομαστιγωθούμε, να αυτοκτονήσουμε ή να σκύψουμε και να το απολαύσουμε!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
O Λοβέρδος προειδοποιεί ότι αν δεν σωθεί το Ασφαλιστικό θα καταρρεύσει η οικονομίαΤα χρήματα για τις συντάξεις θα στερέψουν ως το καλοκαίρι
ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ προσπάθειες καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας μαζί με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Ηδη ένα ασφαλιστικό Ταμείο,ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, έχει ενημερώσει
το υπουργείο Εργασίας ότι τον Μάιο δεν θα έχει χρήματα για τις συντάξεις. Αλλά και τα υπόλοιπα Ταμεία στέλνουν σήματα κινδύνου ότι από το καλοκαίρι τα αποθεματικά τους στερεύουν. Το θέμα αυτό απασχόλησε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Α. Λοβέρδος εξέθεσε την κατάσταση και αναζήτησε
συναινετικές λύσεις.Το ζήτημα όμως είναι σύνθετο. Το 2009 χρειάστηκε να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στα Ταμεία προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις. Τώρα όμως έχει τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο δεν επιτρέπει τέτοιες αποκλίσεις.O υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προειδοποίησε ότι η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με ποσά που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ θα τινάξει στον αέρα το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι τα Ταμεία θα πρέπει να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. «Είναι ζωτική ανάγκη να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Διαφορετικά δεν θα θιγούν μόνο οι ασφαλισμένοι που θα χάσουν τις συντάξεις τους. Θα καταρρεύσει και η οικονομία, η οποία δεν μπορεί να αντέξει τα βάρη του Ασφαλιστικού» λέγεται ότι είπε ο κ. Λοβέρδος.
Αλλά και το μεικτό κλιμάκιο των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εξέτασε την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας φέρεται ότι διαμήνυσε στην κυβέρνηση να αναζητήσει λύση που δεν θα μεταφέρει ελλείμματα στον προϋπολογισμό του 2011. Το θέμα των συντάξεων έχει γίνει μόνιμος «πονοκέφαλος» στο υπουργείο Οικονομικών. «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται δυνατόν να καλύψουμε στο σύνολό τους τις συντάξεις που δίνονται σήμερα. Το ψάχνουμε...» ομολογεί απρόθυμα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. Πάντως, αν δεν βρεθεί πηγή χρηματοδότησης του συστήματος, οι λύσεις που έχει η κυβέρνηση δεν είναι πολλές: ή θα περικοπούν οι συντάξεις ή, στο πιο εφιαλτικό σενάριο, τα Ταμεία θα αναστείλουν την καταβολή τους. Τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και άλλες αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αρνούνται πεισματικά να συζητήσουν το θέμα αυτό ή να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε πληροφορία διαπερνά τις κλειστές πόρτες των επίσημων συνεδριάσεων.
Την ώρα που το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων αγκομαχά για να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων, ολοκληρώνεται και ο κοινωνικός διάλογος για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικόαπομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις. Ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει μια ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα Μαρτίου όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις του. Τα βασικά στοιχεία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχουν δημοσιοποιηθεί και ήδη προκαλούν αναταράξεις. Ιδίως οι ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που πλήττουν κυρίως γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα. «Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι τα όρια ηλικίας. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι το ίδιο το σύστημα» εξηγεί ο υπουργός Εργασίας.
Ωστόσο τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης αποτέλεσαν το «αγκάθι» στον έλεγχο που πραγματοποίησε το κλιμάκιο των επιτηρητών στο υπουργείο του την Τετάρτη. Το ζήτημα αυτό σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση. Οι Ευρωπαίοι ζητούσαν επίμονα να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 67 για τον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ. Ο υπουργός ήταν ανυποχώρητος. Τους εξήγησε ότι αυτή είναι μια ρύθμιση που βρίσκει αντίθετο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Επικαλέστηκε επίσης πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Εurostat, τα οποία δείχνουν ότι το προσδόκιμο επιβίωσης με διατήρηση της υγείας στην Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο τα 66 έτη. «Πώς μπορείτε να ζητάτε να ταυτιστεί αυτό με την ηλικία συνταξιοδότησης;» ρώτησε. Το θέμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχώρησε από τις απόψεις της.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 28/02/2010
Η αλήθεια είναι ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που πάντα με προβλημάτιζε το αν μπορεί να βρεθεί λύση τελικά. Για να σωθεί, πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων, πρέπει νέος κόσμος να αρχίσει να εργάζεται ώστε να συμβάλει σ' αυτό με τις εισφορές του, αλλά ακόμα και θέσεις εργασίας να υπάρχουν τους νέους κανείς δεν τους ασφαλίζει (ούτε καν το κράτος - βλέπε STAGE) γιατί αυτό κοστίζει! Είναι ένας φαύλος κύκλος λοιπόν;
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
γιαυτό είχα γράψει παραπάνω ότι ακόμη και τέως πρωθυπουργοί θα πάνε σπίτια τους.
ο κινέζος πήγε θα πάει και ο δον-μπουχέ που απορώ πως έχει το θράσος και πηγαίνει στη βουλή,
μάλλον είναι το μόνο μέρος που νοιώθει ασφαλής....
τελικά επειδή και εγώ όπως εκατομμύρια συμπολίτες μείναμε ανάπηροι μετά τις εκλογές δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να μην ξανακόψουμε τα χέρια μας μόλις ξαναβγούνε σε 2-3 χρόνια.βγάζεις τον κινέζο και ακούς εκ των υστέρων τέρατα και σημεία...
βγάζεις τον δον-μπουχέ πιστεύοντας στο νέο και το άσπιλο και σου βγαίνει ντιντίκος...
βγάζεις τον αντίστοιχο της άλλης πλευράς και σου λέει ότι σας γ@μησε ντιντίκος και χτυπάς το κεφάλι σου...
αυτός πάλι πριν αλέκτωρ λαλήσει από τον πρόλογο σε πάει στον επίλογο και ζαλίζεσαι...τι να κάνουμε??? να αυτομαστιγωθούμε, να αυτοκτονήσουμε ή να σκύψουμε και να το απολαύσουμε!!!!
και τα τρία, με την σωστή σειρά...
μετά όμως μην παραπονεθούμε ότι μας άρεσε!
-
To ασφαλιστικο εχει λυση,αλλα ειναι επωδυνη και σημαινει πολλα χαμενα ψηφαλάκια:
Συνταξη ολοι στα 67 (τα βαρεα και ανθυγιεινα στα 65),συνταξεις στον Προκρουστη (οχι 100.000 διαφορετικες συνταξεις για υπαλληλους που ενιοτε κανουν την ιδια δουλεια) και εφαπαξ μηδέν (0).
Απο εκει και περα αν χρειαστει:πληρης συνδεση των συνταξεων με τα αποθεματικα του ταμειου,αν δηλαδη το ταμειο εχει μεσα 1 ευρω τοτε η συνταξη θα ειναι πχ 1 χιλιοστο του λεπτου του ενος ευρώ.
Ετσι παιρνουν ολοι συνταξη,την παιρνουν οταν την ζητησουν και οχι 2 χρονια μετα οπου ζουν χωρις εισοδημα,και ξερουν οτι παντα θα υπαρχει μια συνταξη καθοτι δεν θα ισχυει το 'οποιος προλαβε, τα φράγκα άρπαξε-φτου ξελεφτερια-eat my dust'.
Αυτό λέγεται βιώσιμο ασφαλιστικο,αλλά ποιος πολιτικος θα προκρινει τετοιες λυσεις; -
Βλέπουν πτώση έως 30%
Μετά το ευρώ τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ίσως βάλουν στο στόχαστρο τη στερλίνα.......http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
@88888
Επειδή κατάλαβα ότι αναφέρεσαι σε αυτά που έγραψα περί καλοβολεμένων ΔΥ.
Δεν περιμένω κανένα δημοσιογράφο να μου τα πει. Έχω παραδείγματα ζωντανά και από τα δυο κόμματα και ξέρω τι γίνεται στο δημόσιο. Και τα 5.000 μπορεί να είναι και λίγα κάποιες φορές. Αλλά και τα 2-3.000 πίστεψε με από τη στιγμή που για να τα πάρεις στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αλλάξεις 3 φορές κώλο, για το δημόσιο είναι διαστημικά λεφτά.
Από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο είναι που έχει πρόβλημα, οι εργαζόμενοι σε αυτό θα πρέπει να έχουν σαφείς μειώσεις σε αποδοχές. Δηλαδή όταν έχει λεφτά ο Κράτος είναι των ΔΥ αλλά όταν έχει χρέη ανήκει στο ελληνικό έθνος; Δε σφάξανε...Σε ότι αφορά τους μεγαλοεργολάβους και τους οπλέμπορους. Δεκτό το σχόλιο σου, αλλά τι ακριβώς υπαινίσεσσαι; Αφού δεν μπαίνουν αυτοί φυλακή να συνεχίζουν οι αγαπητοί ΔΥ να εισπράττουν επίδομα αυνανισμού, επίδομα φραπέ, επίδομα καθαρής καρέκλας, επίδομα αξύριστης μασχάλης και επίδομα δροσερής αναπνοής; Για ξαναπάρτο απ' την αρχή γιατί κάπου μπάζει το σκεπτικό σου...
Αν σε ένα ιδιωτικό υπάλληλο του κόψουν σημαντικά τις αποδοχές και νιώθει ότι αδικείται θα σηκωθεί να φύγει. Το αυτό να κάνει και ένας ΔΥ. Αν πιστεύει ότι σε αυτή την οικονομική κατάσταση θα βρει κάπου καλύτερα, να παραιτηθεί και να φύγει. Αν του αρέσει η μονιμότητα που απολαμβάνει, να βγάλει το σκασμό και να περιμένει να ορθοποδήσει το μαγαζί στο οποίο δουλεύει για να ξαναφάει με χρυσό κουτάλι.ΥΓ: Πες μου ότι δεν υπερασπίζεσαι τον Καραμανλή γιατί έλεος δηλαδή...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν σε ένα ιδιωτικό υπάλληλο του κόψουν σημαντικά τις αποδοχές και νιώθει ότι αδικείται θα σηκωθεί να φύγει. Το αυτό να κάνει και ένας ΔΥ. Αν πιστεύει ότι σε αυτή την οικονομική κατάσταση θα βρει κάπου καλύτερα, να παραιτηθεί και να φύγει. Αν του αρέσει η μονιμότητα που απολαμβάνει, να βγάλει το σκασμό και να περιμένει να ορθοποδήσει το μαγαζί στο οποίο δουλεύει για να ξαναφάει με χρυσό κουτάλι.
να πάει που;
δηλ όσοι ΙΥ μένουν με μισθούς 700 και 800 ευρώ είναι επειδή έχουν τις απολαβές που θέλουν;
ξέρεις πόση ανεργία υπάρχει έξω;
αν ήσουν ΔΥ και σου έλεγαν ότι θα σου κόψουν 13-14 μισθό και άλλο ένα 20% από τα επιδόματα δηλ άλλον 1 μισθό δεν θα έσκουζες;
-
+1
-
Kαθίστε ρε παιδιά, δηλαδή γιατί οι ΔΥ να παίρνουν +2 μισθούς κάθε χρόνο;
Προνόμιο των ΔΥ είναι η μονιμότητα τους, που σημαίνει ΣΤΑΝΤΑΡΙΖΕ μισθός βρέξει χιονίσει.
Προνόμιο των ΔΥ είναι η ασφάλιση τους.
Προνόμιο των ΔΥ είναι το 8ωρο τους.
Προνόμιο των ΔΥ είναι η καλοπληρωμένη υπερωρία τους.
Προνόμιο των ΔΥ είναι οι κομπίνες με άγραφες άδειες, ιατρικές άδειες από ιατρούς-οδοντιάτρους, που αν κάνουν έστω ένα σφράγισμα, παίρνουν τα λεφτά τους πίσω.Για να μην πω για το αν πάνε στη δουλειά, τι κάνουν και πόσες ώρες δουλεύουν (παραδείγματα για τα αναφερθέντα έχω πολλά, από μηχανικούς του ΥΠΕΧΩΔΕ, μέχρι και εργάτες στο δημόσιο της ΠΕΤΡΟΛΑ). Δεν αναφέρομαι καθόλου στους συνδικα-ληστές, άλλο αγκάθι από κει.
Δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι 1.000.000 (ένα εκατομύριο), κοινώς το 1/10 του συνολικού πλυθησμού. Αν αφαιρέσουμε συνταξιούχους και παιδιά, φανταστείτε πόσο τραγικό είναι το ποσοστό.
-
Ποιοι είναι οι +2 μισθοί;;;
ο 13ος και 14ος είναι ο μεν το δώρο Χριστουγέννων και ο δε το δώρο του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Δεν είναι καθαροί μισθοί. Δηλ κάποιος που έχει μηνιαίο μισθό 1300 ευρώ παίρνει 900-950 δώρο Χριστουγέννων και από 450 δώρο Πάσχα και καλοκαιριού.
Αυτά τα παίρνουν και οι ΙΥ και μάλιστα καθαρά ...και όχι όπως οι ΔΥ κουτσουρεμένα από όσο ξέρω.
Τώρα Dodger αν είσαι ΕΕ επιλογή σου είναι. Εχεις τις δυνατότητες να βγάλεις πολύ περισσότερα από έναν υπάλληλο γενικά. Αλλά πάντα θα υπάρχει το ρίσκο.
-
Είχα κατάστημα, αλλά το έκλεισα -ευτυχώς χωρίς συνέπειες (δηλαδή να χρωστάω σε τράπεζες και σε τρίτους). Κατάλαβα ότι η λύση είναι ή να κατακλέψω τον κόσμο (τους πελάτες μου) και το κράτος ή να το κλείσω. Και το έκλεισα. Τώρα δουλέυω στο πανεπιστήμιο που σπούδασα, στην Αγγλία για δυο χρόνια, μέχρι να αποφασίσω αν γυρίσω Ελλάδα (και τι θα κάνω) ή να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες μια και καλή.
-
Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα θίγουν και τον 14ο μισθό. Έκανε αναφορά και στο θέμα των ευθυνών για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την οικονομία, λέγοντας ότι ξένοι ηγέτες τον ρωτούν εάν στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη.
Ζητάμε συστράτευση για τη σωτηρία της χώρας. Οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν. Παρά το κόστος και την επιβάρυνση που θα έχει καθένας. Η συντριπτική πλειοψηφία λέει 'ναι'. Όλοι οι άνθρωποι της σκληρής εργασίας. Αυτή είναι μια απτή απόδειξη του μεγαλείου του ελληνικού λαούπως τα λέει ο π@στης όμως
-
ΑΥΤΟΣ που δεν ξέρει να μιλάει, ετσι...;; Φαντάζεσαι πώς θα τα λεγε ο χοντρός αν ήταν ακομα Πρωθυπουργός...;;
Για τα κόκκινα είπε τίποτα ο εύγλωττος..;;
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στο δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους για την πατρίδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα θίγουν και τον 14ο μισθό. Έκανε αναφορά και στο θέμα των ευθυνών για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την οικονομία, λέγοντας ότι ξένοι ηγέτες τον ρωτούν εάν στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη.
Ζητάμε συστράτευση για τη σωτηρία της χώρας. Οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν. Παρά το κόστος και την επιβάρυνση που θα έχει καθένας. Η συντριπτική πλειοψηφία λέει 'ναι'. Όλοι οι άνθρωποι της σκληρής εργασίας. Αυτή είναι μια απτή απόδειξη του μεγαλείου του ελληνικού λαούπως τα λέει ο π@στης όμως
-
Μάλιστα, καλά σε κατάλαβα Dodger.
Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι οι ευρωπαίοι που φωνάζουν να κοπεί ο 13-14ος μισθός ότι άλλο 1200 ευρώ μισθός +δώρα και άλλο 2500 χωρίς τα δώρα μας που έχουν αυτοί. Ενδεικτικά τα νούμερα.
Θέλετε να τα κόψετε; Ενσωματώστε τα στον μισθό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μάλιστα, καλά σε κατάλαβα Dodger.Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι οι ευρωπαίοι που φωνάζουν να κοπεί ο 13-14ος μισθός ότι άλλο 1200 ευρώ μισθός +δώρα και άλλο 2500 χωρίς τα δώρα μας που έχουν αυτοί. Ενδεικτικά τα νούμερα.
Θέλετε να τα κόψετε; Ενσωματώστε τα στον μισθό.
...και η πλάκα είναι, πως τα 'ενσωματωμένα' δώρα κι επιδόματα, δεν κάνουν ούτε 1400 € το μισθό που προανέφερες ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν σε ένα ιδιωτικό υπάλληλο του κόψουν σημαντικά τις αποδοχές και νιώθει ότι αδικείται θα σηκωθεί να φύγει. Το αυτό να κάνει και ένας ΔΥ. Αν πιστεύει ότι σε αυτή την οικονομική κατάσταση θα βρει κάπου καλύτερα, να παραιτηθεί και να φύγει. Αν του αρέσει η μονιμότητα που απολαμβάνει, να βγάλει το σκασμό και να περιμένει να ορθοποδήσει το μαγαζί στο οποίο δουλεύει για να ξαναφάει με χρυσό κουτάλι.
να πάει που;
δηλ όσοι ΙΥ μένουν με μισθούς 700 και 800 ευρώ είναι επειδή έχουν τις απολαβές που θέλουν;
ξέρεις πόση ανεργία υπάρχει έξω;
αν ήσουν ΔΥ και σου έλεγαν ότι θα σου κόψουν 13-14 μισθό και άλλο ένα 20% από τα επιδόματα δηλ άλλον 1 μισθό δεν θα έσκουζες;Εκεί ήθελα να καταλήξω. Πουθενά ή να κόψει τον λαιμό του. Από τη στιγμή που υπάρχει κόσμος που αγωνίζεται να επιβιώσει με πενταροδεκάρες, δεν είναι δυνατόν μόνιμοι και εξασφαλισμένοι εργαζόμενοι να γκρινιάζουν για τα επιδόματα τους.
Αν έπαιρνα παχυλό μισθό, ήμουν εξασφαλισμένος και κατά βάση έξυνα τα μαλακά μου μόρια ή πιο απλά περνούσα μια εντελώς ξεάγχωτη και αβασάνιστη δουλειά με μπόλικο internet, ανάγνωση εφημερίδας και κατανάλωση μανταρινιού, μπροστά στον κίνδυνο να βαρέσει κανόνι το μαγαζί που με ταϊζει τόσα χρόνια, θα δεχόμουνα μείωση αποδοχών.
Αν βέβαια ήμουν πολλά χρόνια σε αυτό το μαγαζί, έπρεπε να συντηρήσω το εξοχικό στη Μύκονο, το σκάφος και το Cherokee που πήρα για τη γυναίκα μου τότε ναι θα έσκουζα...Επειδή είμαι σίγουρος ότι πάλι θα παρεξηγηθούν αυτά που γράφω και πάλι είμαι ο κουτός που ακούει τους δημοσιογράφους κλπ κλπ θα πω το εξής.
Βγάλτε 2 ή 3.000 σε ιδιωτική εταιρία (ψιλοβασικούς μισθούς για ΔΥ όπως είπε και ο τραγικός Παπουτσής...), μετρήστε τη διάμετρο της οπής του κώλου σας και μετά ξαναπείτε μου αν θα δεχόσασταν μείωση για να συνεχίσετε να ξύνετε τα παπάρια σας ως ΔΥ...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;