-
Ο χρήστης patro έγραψε:
δηλαδη το προβλημα ειναι οτι οι ελληνες ειναι τεμπεληδες και δεν δουλευουν αρκετα κυριε γ.γ. του ΣΕΒ??Mπα, δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε αρκετά, απλώς αποκτήσαμε κακές συνήθειες από μικροί.
Συνηθίζουμε λίγο χαβαλέ στο σχολείο, λίγο κοπάνα από τη σχολή, λίγο λούφα στο στρατό, λίγο κλειστόν-λόγω-χιονιά και λίγο δεν-είμαι-εγώ-υπεύθυνος.
Tο αποτέλεσμα είναι οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες NOMIZOYME ότι δουλεύουμε πολύ και είμαστε και σούπερ παραγωγικοί σαν τους Γιαπωνέζους -άρα δικαίωμά μας είναι να είμαστε ο πλουσιότερος λαός στην Eυρώπη και κάποιοι κακοί μας εμποδίζουν.
Δεν φταίμε εμείς, ούτε γεννημένοι τεμπέληδες είμαστε... απλά είναι θέμας κακιάς συνήθειας ...(YΓ: Tη γνώμη μου λέω. Δεν είμαι εγώ ο γ.γ. του ΣEB, αυτός μάλλον δεν μπαίνει στο forum)
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
αυτο που λεω δηλαδη. εφοσον δεν δουλευουν γιατι να τους πληρωσουν??Όταν ένα ημερομίσθιο δεν αρκεί για μια συγκρατημένη αλλά όμορφη έξοδο (πχ δείπνο σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη) να μου επιτρέψεις να επιμείνω: Δεν τους (μας) πληρώνουν.
Όσο για το αν δουλεύουμε και πόσο, το σημαντικό είναι τι παράγουμε κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Κι εδώ, απ' όπου και να το πιάσεις, πάσχουμε.
Για να σου δώσω ένα σημερινό παράδειγμα, παρακολουθούσα τη Δευτέρα έναν εργάτη να σπάει ένα κομμάτι τσιμέντο. Τα μπάζα που έβγαλε, τα πέταξε πριν φύγει το μεσημέρι στη μέση του χωραφιού, δίπλα σε δυο ελιές. Από το πρωί της Τρίτης μέχρι και σήμερα, τα μάζευε πάλι και τα πετούσε σε κάδο, που είχε φέρει γι' αυτό τον σκοπό ο εργοδότης από την προηγούμενη εβδομάδα. -
Γιατι πρεπει ενα ημερομίσθιο να ειναι με...θεα την Ακροπολη;
Το ημερομίσθιο ειναι κυριότερα για να καλυπτει βασικες αναγκες, οχι για πολυτελειες. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
ναι μονο που κατι μετρησεις ευρωπαικες δινουν οτι οι ελληνες δουλευουν περισσοτερο απολους τους ευρωπαιους.μηπως ειναι και αυτες μουφα???
μαλλον υπαρχει μια μαυρη τρυπα ή μαλλον τσεπη που μπαινουν οι εργατοωρες δουλειας και χανονται.βεβαια το να δουλευεις 8 ωρες σε μπαρακι ειναι οσο παραγωγικο με το να δουλευεις 2 ωρες σε εργοστασιο. αυτο ειναι ενα προβλημα
Αυτό αφορά τους μισούς Ελληνες που έλεγα παραπάνω
δηλαδη η ερευνα αφορα μονο αυτους που δουλευουν σκληρα και τους αλλους που τα ξινουν τους αφηνει απεξω?
Επισης, τα στοιχεία της εφορίας κάθε χρόνο δείχνουν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι η πλουσιώτερη παραγωγική τάξη στην Ελλάδα και μετά έρχονται γιατροί, δικηγόροι, βουλευτές, δημοσιογράφοι, 'καλλιτέχνες' κτλ κτλ
-
αυτη η φοροδιαφυγη μεγαλο προβλημα ρε πουστη.
δεν πληρωνουν αυτοι που πρεπει φορους, το κρατος χρειαζεται περισσοτερους,τους ανεβαζει την πατανε αυτοι που πληρωνουν και μετα δεν πληρωνουν ουτε αυτοι.αρα φταιει που η ελλαδα ειναι διεφθαρμενη?
-
*Αρθρο του Αλέξη Παπαχελά *
Πολλοί ξένοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το... μυστήριο ελληνικό κράτος αναρωτιούνται τι φταίει για την έλλειψη επαγγελματισμού και σοβαρότητας. Δεν το λένε με ανθελληνισμό ή σνομπισμό, απλώς αναρωτιούνται πώς μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να είναι τόσο πίσω, είτε στον τομέα της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών είτε στον χειρισμό ξένων επενδυτών. Εχουν βαρεθεί, βλέπετε, να συναντούν υπουργούς και υφυπουργούς με κομπολόι στο χέρι να αγνοούν τα στοιχειώδη. Αιφνιδιάζονται όταν έχουν απέναντί τους πολιτικούς που εμπιστεύονται συμβούλους αγνώστου ποιότητος, πρώην εφοριακούς που χειρίζονται την ΕΥΠ ή καταδικασμένα διεθνή λαμόγια που κάπως καταφέρνουν να βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις.
Ολα αυτά δεν μας εντυπωσιάζουν. Το έχουμε μάλιστα εκλογικεύσει το πράγμα με τη ρήση «έλα μωρέ, παντού έτσι είναι». Ελα όμως που δεν είναι και που ο κόσμος γύρω μας τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. H «σπονδυλική στήλη» του κράτους, οι έμπειροι γενικοί διευθυντές που ήξεραν τους φακέλους καλύτερα από οιονδήποτε, δεν υπάρχουν εδώ και είκοσι πέντε χρόνια και οι σημερινοί 40άρηδες που ξέρουν τη δουλειά τους ασφυκτιούν κάτω από τους προϊσταμένους τους που έμαθαν ότι μοναδικός τρόπος ανέλιξης είναι το κομματικό κονέ.
Σε αυτό το περιβάλλον είναι καλό να θυμόμαστε πως η Ελλάδα δεν ήταν πάντα έτσι. Υπήρχαν άνθρωποι υπηρεσιακοί, οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους αθόρυβα, πολιτικοί που διάβαζαν για να ενημερωθούν και θεωρούσαν την επικοινωνία σημαντικό αλλά όχι κυρίαρχο ζήτημα. Ο Πέτρος Μολυβιάτης ήταν ένα κλασικό μοντέλο αυτού που λείπει σήμερα, του ανθρώπου που αξίζει να χειρίζεται υποθέσεις του κράτους. Αθόρυβος, χωρίς ποτέ να έχει προσωπική ατζέντα, εξαιρετικός διαπραγματευτής, ήξερε να κινείται στο παρασκήνιο και θυμόταν πάντοτε πού σταματούσε το πολιτικό συμφέρον και άρχιζε η κόκκινη γραμμή του εθνικού συμφέροντος. Ακόμη και στις πιο άγριες εποχές μπορούσε να πάρει στο τηλέφωνο τον Αντώνη Λιβάνη και να «μαζέψουν» μια κατάσταση που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στον τόπο. Ποιος μπορεί να τα κάνει αυτά σήμερα; Ποιος έχει τη σοφία και την εμπειρία για να μπορεί να χειριστεί «καυτές πατάτες»; Λίγοι, ελάχιστοι. Ολοι θέλουν να «την κάνουν», να πάνε στο Ντα Κάπο για έναν καφέ και δύο παραπολιτικά. Πρακτικά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί μια χώρα με διαλυμένο κράτος και χωρίς ανθρώπους που αξίζουν να χειρίζονται υποθέσεις του κράτους, είναι μια χώρα ανοχύρωτη και ευάλωτη στην πρώτη μεγάλη κρίση. Εκεί που δεν μετράει η επικοινωνία αλλά μόνο η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός!
Για αυτό πάμε κατά διαόλου
-
Παίδες, είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι !
-
Η ορθογραφια, το συντακτικο και η στιξη ειναι σωστα στο παραπανω αρθρο. Ολα τα υπολοιπα ειναι ανουσια σπεκουλα σε μεγαλο βαθμο, γαρνιρισμενη με ανακριβειες, λαθη και κλισέ.
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Mπα, δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε αρκετά, απλώς αποκτήσαμε κακές συνήθειες από μικροί.
Συνηθίζουμε λίγο χαβαλέ στο σχολείο, λίγο κοπάνα από τη σχολή, λίγο λούφα στο στρατό, λίγο κλειστόν-λόγω-χιονιά και λίγο δεν-είμαι-εγώ-υπεύθυνος.
Tο αποτέλεσμα είναι οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες NOMIZOYME ότι δουλεύουμε πολύ και είμαστε και σούπερ παραγωγικοί σαν τους Γιαπωνέζους -άρα δικαίωμά μας είναι να είμαστε ο πλουσιότερος λαός στην Eυρώπη και κάποιοι κακοί μας εμποδίζουν.
Δεν φταίμε εμείς, ούτε γεννημένοι τεμπέληδες είμαστε... απλά είναι θέμας κακιάς συνήθειας ...Περισσοτερα κλισέ εδω. Αντι απαντησης θα σου δωσω ενα παραδειγμα:
Βαλε 2 εργατες να οργωσουν ενα χωραφι για 12 ωρες και ενα τρακτερ για 6 ωρες. Ποιος θα εχει δουλεψει περισσοτερο; Ποιος θα εχει κουραστει περισσοτερο; Ποιος θα εχει παραξει περισσοτερο;Οταν η εργοδοσια τσιγγουνευεται εν ονοματι της ιερης Καγιεν να επενδυσει σε ερευνα ή καινοτομια, επειδη ελεγχει ΚΑΙ τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης, περναει στον κοσμο οτι αυτο που φταιει τελικα ειναι η ραθυμια του ελληνα και η κακη νοοτροπια του.
Λυπαμαι αλλα δεν τρωω. Ισως στην 1000στη ερευνα που θα λεει οτι δε φταινε αυτα (κυριως) αλλα η ληστρικη νοοτροπια της εργοδοσιας να πειστουν ολοι...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οταν η εργοδοσια τσιγγουνευεται εν ονοματι της ιερης Καγιεν να επενδυσει σε ερευνα ή καινοτομια, επειδη ελεγχει ΚΑΙ τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης, περναει στον κοσμο οτι αυτο που φταιει τελικα ειναι η ραθυμια του ελληνα και η κακη νοοτροπια του.
Λυπαμαι αλλα δεν τρωω. Ισως στην 1000στη ερευνα που θα λεει οτι δε φταινε αυτα (κυριως) αλλα η ληστρικη νοοτροπια της εργοδοσιας να πειστουν ολοι...
Οταν ανακαλύψεις οτι η εργοδοσια (και ιδιως η κρατικη) μπορει να μειώσει τουλάχιστον κατα 50% τους εργαζόμενους κανοντας χρηση νεων τεχνολογιών και αυτοματισμών,τι θα προτίθεσαι να φας;
-
Δηλαδή greo, θες να πεις ότι το κράτος που απασχολεί το 50% των εργαζομένων έχει ληστρική νοοτροπία;
Γιατί η άποψή μου είναι ότι οι εργαζόμενοι για το κράτος έχουν ληστρική νοοτροπία - και γι αυτό το έχουν ρίξει έξω... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν η εργοδοσια τσιγγουνευεται εν ονοματι της ιερης Καγιεν να επενδυσει σε ερευνα ή καινοτομια, επειδη ελεγχει ΚΑΙ τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης, περναει στον κοσμο οτι αυτο που φταιει τελικα ειναι η ραθυμια του ελληνα και η κακη νοοτροπια του.
Οταν ανακαλύψεις οτι η εργοδοσια (και ιδιως η κρατικη) μπορει να μειώσει τουλάχιστον κατα 50% τους εργαζόμενους κανοντας χρηση νεων τεχνολογιών και αυτοματισμών,τι θα προτίθεσαι να φας;
Για να καταλαβω: Εχεις την εντυπωση οτι ετσι και αντι για τρακτερ βαλουμε αροτρα θα λυθει το προβλημα λογω μειωσης της ανεργιας;
Το ξερεις οτι το δημοσιο εχει σοβαροτατα προβληματα στελεχωσης καιριων θεσεων; Το κρατος δεν ειναι κατι απροσωπο. Ειναι εγω κι εσυ. Μπορεις να επιβαλλεις με τη δυναμη σου να κατευθυνθει εκει που εσυ ζητας.
Το ζητουμενο ειναι τα αυξημενα κερδη λογω νεων τεχνολογιων να υποχρεωνονται οι επιχειρησεις να τα επανεπενδυουν ωστε ουτε η απασχοληση να μειωθει και η παραγωγη (το τεραστιο μειον της ελληνικης οικονομιας) να εκτοξευθει. Τα παραδειγματα των ευρωπαιων εταιρων μας δειχνουν οτι αυτο που λες ειναι μυθος.Λοχια επαναλαμβανεις αστηριχτα urban legents που υποδαυλιζονται απο τα παπαγαλακια των ΜΜΕ. Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
-
A!
Θα ήθελες να μου το τεκμηριώσεις λίγο αυτο; -
Η χρηση νεας τεχνολογιας μπορει να λυσει πολλα προβληματα μας,αλλα σε οτι αφορα την ανεργια,ναι θα την μεγαλωσει.Γιατι τωρα πχ στην ΔΕΗ δουλευουν κατι χιλιαδες ανθρωποι,αμα δειτε εργοστασια στην ΕΕ οπου το απογευμα ειναι ενας ανθρωπος υπευθυνος και αυτος ειναι σπιτι του με κατι σαν beeper,θα καταλαβετε τι εννοω...
-
εγω πιστευω πως φταινε τα 400 χρονια σκλαβιας..
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
A!
Θα ήθελες να μου το τεκμηριώσεις λίγο αυτο;Ευχαριστως!
Κατ'αρχην συμφωνα με το Ευρωβαρομετρο, ξερετε ποιο ειναι το ποσοστο των εργοδοτων και των αυτοαπασχολουμενων στην Ελλαδα; Το μεγαλυτερο της Ευρωπης, ΑΝΩ του 50%.
Οποτε το δημοσιο δεν προσφερει αμεση απασχοληση σε καποιο τετοιο ποσοστο που αναφερεις, αν βαλουμε και τον ευρυτερο δημοσιο τομεα, τους συμβασιουχους κλπ, σε ποσοστο ανω του 25% του δυναμικου μας δε θυμαμαι ακριβες νουμερο.Επισης ουδεποτε εχει αποδειχθει οτι ο δημοσιος τομεας δεδομενων των συνθηκων εχει μειωμενη παραγωγικοτητα, ακομα και τα τελευταια 16 χρονια που το κυριο μελημα των κυβερνησεων ειναι να διαλυσουν το δημοσιο.
Δε φταινε οι υπαλληλοι στην εφορια φερ'ειπειν που κανουν τη δουλεια τους με κολοκοτρωνέικες μεθοδους ουτε ο δασκαλος στο σχολειο που δεν εχει εποπτικα μεσα. Ουτως ή αλλως τη μειωμενη παραγωγη και την αυξημενη ανεργια δεν μπορουμε να την αποδοσουμε στο κρατος γιατι τοτε ειναι σα να ζηταμε αυξηση των κρατικων προσληψεων.
Κοινως οι πολλοι εχουν βρει το φαρμακο για πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν που ειναι να τα ριχνουμε ολα στο κρατος. η απαντηση ομως ειναι αλλου. Αν συνδυασουμε το ποσοστο των εργοδοτων και των αυτοαπασχολουμενων στη χωρα με το (αναμφισβητητο) στοιχειο οτι οι ελληνες δουλευουν περισσοτερο απο ολους ΚΑΙ τη μελετη που παραθεσα στην αρχη του τοπικ, καταληγουμε στο προφανες συμπερασμα: Οι ελληνες μικροεργοδοτες ή μεγαλοεργοδοτες προτιμουν να τρεχουν ολομοναχοι την επιχειρηση τους 7/24, απο το να παρουν καποιον υπαλληλο. Και τα ποσοστα κερδους τους δειχνουν οτι ο λογος ΔΕΝ ειναι οτι δε βγαινουν οικονομικα αλλα ειτε οτι τσιγγουνευονται τον ενα μισθο ειτε οτι δεν εμπιστευονται ουτε τα εντερα τους.
-
Από το 90 και δώθε εφαρμόζεται σχεδόν η ίδια οικονομική πολιτική σε όλη την Ευρώπη. Σωστά;;
Ξέρει κανείς να μου πει έστω και μια χώρα, που μειώθηκε η ανεργία και να γίνεται έστω και μια υποτυπώδης προσπάθεια ναμοιραστεί όσο το δυνατόν δικαιότερα ο παραγόμενος πλούτος;;
Όχι πολλές , μία.
Τι ψάχνουμε ρε παιδιά τώρα...
-
εγω συμφωνω με τον greo 100%.
-
Απο το θεμα directly:
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;
Απαντηση μου με μια γραμμη:
Στην Ελληνικη κουλτουρα και τροπο σκεψης για το πως λειτουργει και πως πρεπει να λειτουργει ο πλανητης που ζουμε.
Period!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ωραία τα είπατε. Τι μένει, να δέσουμε μια πέτρα να πάμε να πέσουμε στη θάλασσα;Μόνο η Ελλάδα χρεώνει τα παιδιά της και τα εγγόνια της; το 95% των άλλων ευρωπαικών χωρων έχει σταθερά έλλειμα τ και μόνο λόγω ευρωζώνης με τεχνάσματα το έχουν ρίξει κάτω απο το όριο του 3% (επι του ΑΕΠ) μετά το 2000
Ο Έλληνας έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ στην ευρώπη, και που να βγούμε. Για κάντε υπέρθεση μια φορά με το ανεπίσημο ΑΕΠ (απο την παραοικονομία) στο οποίο είμαστε πρώτοι με διαφόρά να δούμε μετά αν πεινάει ο έλληνας και που βρίσκεται στην ευρώπη.
Τίποτα δεν πάει καλα; Βάλτε το κεφάλι μέσα και δουλεύετε. Στη δουλειά μου δουλεουμε σαν τα σκυλιά (τμήμα μεγάλης πολυεθνικής στο χώρο ΙΤ). Έχουμε αύξηση προσωπικού 300% τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε βγεί 1οι σταθερά σχεδόν σε όλα τα metrics στην Ευρώπη και απο δουλειές δεν προλαβαίνουμε. Με φραπέ και κωλοβάρεμα, η με 8 ώρες σε στύλ ρυθμό δημοσίου, απλά στον κόσμο που ζούμε δεν βγαίνει παιδιά, τι να κάνουμε.
Σπούδασα το χ αντικείμενο και δεν βρίσκω δουλειά; Να πας να βρείς άλλη η να μάθεις κάτι πιο ανταγωνιστικό. Εγώ δηλαδή αν δεν έβρισκα δουλειά ως καθηγητής σε σχολείο έπρεπε να κλαίγομαι όλη μέρα; Κάτσε διάβασε, κάνε κανα μεταπτυχιακό, μάθε υπολογιστές, κάνε κάτι αλλα γίνε ανταγωνιστικός. Οι εταιρίες ψάχνουν για ανθρώπους ικανούς να δουλέψουν και πάντα θα το κάνουν, αλλά δεν ανέχονται κανέναν να κολωβαράει όπως είχαν μάθει οι γονείς μας στο δημόσιο.
Μη σταματάς να ενημερώνεσαι, να διαβάζεις, να κάνεις κανα σεμινάριο, μεταπτυχιακό, κάτι... Πήγαινε χτύπα μετά πόρτες και πές μου ο ιδιώτης για πόσο θα προτιμά τον άχρηστο ΄γνωστό' ή συγγενή που του βουλιάζει την παραγωγικότητα. Γίνε απαραίτητος και αστέρι στη δουλειά σου, και άσε να μιλάνε για απολύσειςΜπορείτε να δώσετε ότι χαρακτηρισμούς θέλετε στα παραπάνω, αλλά λυπάμαι είναι αλήθεια, ακόμα και αν μερικές φορές κάποιοι δεν θέλουν να τη δούν. Ούτε μετοχές έχω σε καμια πολυεθνική, ενας απλός μισθωτός είμαι, αλλά ζω σε αυτόν τον κόσμο τον ελληνικό και εγω , και όπου δούλεψα πραγματικά, αργά η γρήγορα επέπλευσα απο τη σαβούρα που κοίταγε να με καπελώσει.Μην υποτιμάτε έτσι τον ευατό σας και μην τον αναλώνετε στη γκρίνια και την απόρριψη. Αμα βλέπεις κάτι στραβό, αντί να χοδέψεις 10 λετπά να γράψεις στο forum πόσο άσχημο και κακό και επιβλαβές είναι, δώσε 1 λεπτό κ αι κάνε ότι περνάει απο το χέρι σου να το αλλάξεις.
Το παρπανω ειναι ενα μικρο μερος αυτου που εγραψα πιο πανω: Way of thinking is what's wrong.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
δηλαδη το προβλημα ειναι οτι οι ελληνες ειναι τεμπεληδες και δεν δουλευουν αρκετα κυριε γ.γ. του ΣΕΒ??
Mπα, δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε αρκετά, απλώς αποκτήσαμε κακές συνήθειες από μικροί.
Συνηθίζουμε λίγο χαβαλέ στο σχολείο, λίγο κοπάνα από τη σχολή, λίγο λούφα στο στρατό, λίγο κλειστόν-λόγω-χιονιά και λίγο δεν-είμαι-εγώ-υπεύθυνος.Α! Ακομη ενα μικρο δηγμα του παραπανω που εγραψα...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;