-
Ο χρήστης TSOLAKOS έγραψε:
Kαι με το να μην κόψεις απόδειξη (-19% δηλ) έχεις πάλι όφελος...και μάλιστα άμεσο και όχι υπό προυποθέσεις ...
όχι 40% αλλά...
Και αν εισαι μισθωτος, των 700-1200 το μηνα με ενοικιο ή με στεγαστικο δεν εχεις λογο να μαζευεις αποδειξεις. Αφορολογητος εισαι!!!!!!!
Ποιος ομως επισκευαζει σπίτια?? Ο ιδιοκτητης. Που παιρνει τα ενοικια δηλαδη.
Ποιος εχει αναγκη απο κεντρα αδυνατησματος και σχολες χορου?? Οχι ο μισθωτος ο αφορολογητος.
Αντε και μαζεψε η οικογενεια απο 400 ευρω αποδειξεις απο τα κομμωτηρια της χρονιας, 1200 απο ταβερνες και 100 απο υδραυλικο. Για να κερδισει κατι θα πρεπει να εχει ηδη φορολογητεο εισοδημα 16000.
16000 φορος 2007 πχ 1000 ευρω
14300 φορος 2007 πχ 600 ευρω
χωρις αποδειξη -20% χ 1700 = 340.
μια η αλλη.Δωρακι στη μεσαια και μεγαλη ταξη. Οχι στους χαμηλομισθους και στους χαμηλοσυνταξιουχους. Μετα την επιβολη ενιαιου συντελεστη εως 20000 και το τελος ακινητης περιουσιας που ερχεται αλλο ενα δωρακι στους εχοντες. Πλακα κανουνε στον κοσμο???
Τι φορολογικο δωρο ηθελες να δωσουν σε αυτους που δεν πληρωνουν ουτε ενα ευρώ φόρο;
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
μπλα μπλα μπλα
Μετά φταίνει οι κακές τράπεζες που δεν μας δίνουνε στεγαστικό να βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, ένα καταναλωτικό να πάρουμε εκείνη την μπέμπα την γκάμπριο που έφερε ο μαντράς της γειτονιάς από την Γερμανία και διακοποδάνειο για να πάει η Μαιρούλα στην Μύκονο 10 μέρες και να χαλάσει 3 χιλιάρικα σε κυριλάτα ξενοδοχεία και ακριβά club.
Αυτα τα τρια δανεια στα βγαζουν οι τραπεζες στο αψε σβησε....
Και μετα οταν ξεχασεις μια δοση.... σου παιρνουν το σπιτακι που αγορασες, το αυτοκινητακι που αγορασες κ ενα οικοπεδακι για τις διακοπες της Μαιρουλας....Παραληρείτε....
Καταρχην το διακοποδανειο δεν ειναι παρα ενα καταναλωτικο δανειο με λιγο καλυτερους ορους,δεν ξερω εαν ποτε κανεις το πηρε για να παει διακοπες.
Κατα δευτερον, οταν ξεχασεις δεκα δοσεις,οι τραπεζες αρχιζουν την διαδικασια....να σου κανουν διακανονισμο!Εαν αρνεισαι να πληρωσεις οτιδηποτε,σε 5-10 χρονια σου παιρνουν το σπιτι μετα απο μακροχρονιους δικαστικους αγωνες... -
ΙΜΗΟ και χωρις να εχω διαβασει καθολου τα ποστς σε αυτο το θεμα το προβλημα ειμαστε εμεις δηλαδη ο καθενας μας ξεχωριστα.
Και εξηγουμαι:
βρισκομαστε σε μια υπερκαταναλωτικη κοινωνια που μας δημιουργει συνεχεια αναγκες,και εμεις σαν καλοι χανοι τσιμπαμε.
πχ.χρειαζομαστε πραγματικα το κινητο τηλ?
κατα τη γνωμη μου οχι
Αλλα αν καθισεις σε μια καφετερια και παρακολουθεις γυρω σου ολοι ειναι με το κινητο στο χερι
Εελα μαιρουλα ειμαι στο λουτρακι και πινω καφε στην παραλια μπλα μπλα μπλα,να στο τελος του μηνα 50 εως... ο λογαριασμος
50χ12 μηνες=600 ευρουλακια σε μαλακιες.
Εχουμε την 32αρα τηλεοραση στο σπιτι αλλα βγηκαν οι επιπεδες τηλεορασεις πχ και πρεπει να την αγορασουμε και αυτη γιατι ειναι μουρατη,ασχετα αν οι παλιες εχουν καλυτερη εικονα
Εχουμε το ιδιο αυτοκινητο εδω και 4 χρονια και το θεωρουμε παλιο και πρεπει να παρουμε με δανειο καινουργιο,λες και ενα αυτοκινητο με 150.000 χλμ ειναι παλιο.
Α και καθε χρονο πρεπει να αλαζουμε κινητο και να ακολουθουμε την τεχνολογια
Επισης δεν μας φτανουν τα χρηματα αλλα πρεπει οπωσδηποτε να παμε διακοπες στο νησι μη φανουμε σε φιλους και συγγενεις μπατιρηδες,οποτε ας παρουμε και ενα καταναλωτικο δανειο
Και τα χριστουγεννα ασχετα αν παλι δεν μας φτανουν πρεπει να παμε και μια Αραχωβα που ειναι ΙΝ και πανε ολοι οι πλουσιοι
Με αυτα και με αυτα ο καθε μικρομεσαιος εχει απο 10 πιστωτικες και 2-3 δανεια να τρεχουν και του φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο τον ιδιο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
μπλα μπλα μπλα
Μετά φταίνει οι κακές τράπεζες που δεν μας δίνουνε στεγαστικό να βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, ένα καταναλωτικό να πάρουμε εκείνη την μπέμπα την γκάμπριο που έφερε ο μαντράς της γειτονιάς από την Γερμανία και διακοποδάνειο για να πάει η Μαιρούλα στην Μύκονο 10 μέρες και να χαλάσει 3 χιλιάρικα σε κυριλάτα ξενοδοχεία και ακριβά club.
Αυτα τα τρια δανεια στα βγαζουν οι τραπεζες στο αψε σβησε....
Και μετα οταν ξεχασεις μια δοση.... σου παιρνουν το σπιτακι που αγορασες, το αυτοκινητακι που αγορασες κ ενα οικοπεδακι για τις διακοπες της Μαιρουλας....Παραληρείτε....
Καταρχην το διακοποδανειο δεν ειναι παρα ενα καταναλωτικο δανειο με λιγο καλυτερους ορους,δεν ξερω εαν ποτε κανεις το πηρε για να παει διακοπες.
Κατα δευτερον, οταν ξεχασεις δεκα δοσεις,οι τραπεζες αρχιζουν την διαδικασια....να σου κανουν διακανονισμο!Εαν αρνεισαι να πληρωσεις οτιδηποτε,σε 5-10 χρονια σου παιρνουν το σπιτι μετα απο μακροχρονιους δικαστικους αγωνες...Καλα... Εδω εχω πολλες αντιρρησεις.
Εχω γνωστο που του ρθε εξοδικο, να παραδωσει το αμαξι του εντως 5 ημερων, επειδη ειχε ξεχασει μια δοση, την πληρωσε καθηστεριμενα με την προσαυξιση ~5ευ και δεν ειδαν ποτε στην τραπεζα οτι πληρωσε την προσαυξιση.....
Το ποσο γρηγορα αλλαζουν χερια τα σπιτια, δεν το λεω εγω μονο, το λενε κ οι ειδησεις.
Ειχαμε μπλεξει με μεσσιτικο.
Μας εστελνε σε σπιτια που θα εβγαιναν σε πληστηριασμο....Χωρις να μας το πουν....
Χτυπας κουδουνι.
Για το σπιτι που πουλατε ηρθαμε....
Και κατεβαινει ο μπαρμπας με το δικανο....
'ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!'Ειχα γνωρησει κατι γκομενακια ετσι.... ωραιες εποχχχες
-
Αν πάμε τρία ζευγάρια για φαγητό σε ένα εστιατόριο και πληρώσουμε 400 Euro ... θα πούμε στον εστιάτορα ' Φίλε τρεις αποδείξεις μια Χ όνομα 120 μια Ψ όνομα 200 γιατί κερνάει τα κρασιά και μια Ω όνομα 80 euro γιατί η κυρία έφαγε μόνο σαλάτα!!!!!
ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!
Μπορώ να περάσω στην δήλωση μου απόδειξη για γεύμα 8 ατόμων????Κύριε Αλογοσκούφη............... Τα ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ και τα ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ όπου εκεί γίνεται κατα βάση η φοροδιαφυγη..... γιατί έμειναν απ έξω απ΄οτο νομοσχέδιο????????
-
Απορία: Με γιατρούς και δικηγόρους τι γίνεται? «Έχω ακούσει» ότι χωρίς απόδειξη είναι τόσα με απόδειξη συν τόσα. Ισχύει? Έχει ακούσει κανείς τίποτα για φακελάκια?
Στα Super Market περνάνε οι αποδείξεις? -
Γιατί....
- για τα μπουζουκομάγαζα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί (άλλο το πόσο λειτουργούν) αφενός και θα ήταν κάπως άθλιο να σου κόβουν φορολογητέο εισόδημα για το λελουδικό που ρίχνεις σε σκυλούδες αφετέρου.
- για τους συγκεκριμένους ελεύθερους επαγγελματίες δεν υπάρχει κανείς έλεγχος, πλην αυτός της διασταύρωσης στοιχείων μέσω αποδείξεων.
-
Και για να το πάω πιο μπροστά το θέμα... επέιδη τα 8,000 είναι καλό ποσό αν δεν έχεις βλάβες στο σπίτι ή γάμο..... μπορείς να τα σώσεις μόνο από εστιατόρια!!!!!
Επειδή 600 euro το μήνα λίγοι τα ξοδεύουν....... θα δείτε ότι θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ όπου συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι θα ΠΟΥΛΑΝΕ αποδείξεις!!!!Ποιος θα γνωματεύει αν ένα delivery ή το Pizza Hut είναι εστιατόριο ή ταχυφαγείο???
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Απορία: Με γιατρούς και δικηγόρους τι γίνεται? «Έχω ακούσει» ότι χωρίς απόδειξη είναι τόσα με απόδειξη συν τόσα. Ισχύει? Έχει ακούσει κανείς τίποτα για φακελάκια?
Στα Super Market περνάνε οι αποδείξεις?*Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει 18 άρθρα, τα οποία αναφέρονται στα εξής:
Με το άρθρο 8, προβλέπονται εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα των πολιτών, εάν ζητούν και παίρνουν αποδείξεις για μια σειρά από δαπάνες που κάνουν.
Ειδικότερα, θα εκπίπτει το 40% του συνολικού ετήσιου ποσού δαπανών του φορολογουμένου, της συζύγου του και των παιδιών τους. Το ποσό των εκπιπτόμενων δαπανών δεν μπορεί να υπερβεί τις 8.000 ευρώ και αφορά στις εξής δαπάνες:
α) Δαπάνες δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων, καθώς και δαπάνες σε ταβέρνες και εστιατόρια, με εξαίρεση τα εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης και αυτά που είναι μέσα σε ξενοδοχεία.
β) Δαπάνη που καταβάλλεται σε μεσίτες ακινήτων, ωδεία, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ.
γ) Δαπάνη που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών επισκευής κλιματισμού (ψύξης - θέρμανσης) και εξαερισμού.
δ) Δαπάνη που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών.
Το ποσό των δαπανών αυτών υπολογίζεται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους και εκπίπτει από το συνολικό τους εισόδημα, εφ' όσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση. Μερίζεται δε μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, όπως αυτό δηλώθηκε με την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση.
Επίσης, εκπίπτει ήδη έως το 40% του εισοδήματος από ακίνητα για ασφάλιστρα κατά του κινδύνου της πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, για δικαστικές δαπάνες, για αμοιβή δικηγόρου για δίκες σε διαφορές απόδοσης μισθίου ή καθορισμού μισθώματος και στη συνέχεια για δαπάνες επισκευής και συντήρησης για όλες γενικά τις οικοδομές.
Σε περίπτωση που καταβάλλονται σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν σε επισκευή και συντήρηση οικοδομών δαπάνες για παροχή υπηρεσιών, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του εισοδήματος από ακίνητα, το επιπλέον ποσό προστίθεται στο συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ
Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών θα αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του αγοραστή, όταν αφορούν σε πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών εκπιπτόμενη από τη φορολογία εισοδήματος. Όταν οι αποδείξεις αυτές εκδίδονται με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής, το ονοματεπώνυμο του αγοραστή θα αναγράφεται στο πίσω μέρος των αποδείξεων, στο οποίο θα μπαίνει η υπογραφή και η σφραγίδα του πωλητή επιτηδευματία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα αυτό, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις από την ημερομηνία κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, αλλά πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, ότι η γνώμη του είναι να ζητούν από σήμερα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σύντομα θα ξεπεράσουμε πάντως τη Νορβηγία.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Κομματάκι φασιστικό αυτό ή μου φαίνεται ;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ποιος θα γνωματεύει αν ένα delivery ή το Pizza Hut είναι εστιατόριο ή ταχυφαγείο???
Θα δημιουργηθεί μια πενταμελής επιτροπή από 7 άτομα για να εξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και στη συνέχεια θα ιδρυθεί ένα ΝΠΔΔ που θα γνωμοδοτεί κατά περίπτωση...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Σύντομα θα ξεπεράσουμε πάντως τη Νορβηγία.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
ξέρουν τι κάνουν
να έχεις σε διοικητική θέση την 180 γαλανομάτα ξανθιά άντε να μην δουλέψεις μετά
(με ανεργία κατω απο 2% δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν και γενικά τα πράγματα δουλέυουν καλύτερα εκεί)
υγ
σε θεματα ισοτητας πάνω είναι χρόνια μπροστά και γενικότερα έχει περάσει και σαν νοοτροπια
δεν εχει φαινόμενα του τυπου 'ποσα τσιμπούκια έχει κάνει κλπ κομπλεξικά' -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Σύντομα θα ξεπεράσουμε πάντως τη Νορβηγία.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
ξέρουν τι κάνουν
να έχεις σε διοικητική θέση την 180 γαλανομάτα ξανθιά άντε να μην δουλέψεις μετά
(με ανεργία κατω απο 2% δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν και γενικά τα πράγματα δουλέυουν καλύτερα εκεί)
υγ
σε θεματα ισοτητας πάνω είναι χρόνια μπροστά και γενικότερα έχει περάσει και σαν νοοτροπια
δεν εχει φαινόμενα του τυπου 'ποσα τσιμπούκια έχει κάνει κλπ κομπλεξικά'Απολύτως δεκτά όλα αυτά αλλά στην ΑΕ , που είναι ιδιωτική επιχήρηση , δεν μπορεί να παρεμβαίνει το κράτος σε τέτοια θέματα. Στο τέλος θα καθορίζει το κράτος πόσα εκατοστά τακούνι θα μπορεί να φοράει το υποχρεωτικό 40% και εάν το υπόλοιπο ποσοστό θα φοράει ψιλοκάβαλα ή χαμηλοκάβαλα παντελόνια. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση φαλοκράτης και δεν πρεσβεύω τέτοιες πεποιθήσεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
θα ήταν κάπως άθλιο να σου κόβουν φορολογητέο εισόδημα για το λελουδικό που ρίχνεις σε σκυλούδες. -
Ε μιας πιάσατε την κουβέντα περι δανείων απλά θα σας πω ότι ένας ξάδερφος είχε την φαεινή ιδέα να δανειστεί 800.000 παλιές καλές δραχμούλες αρχές 10ετίας 90 από τράπεζα. Μέχρι στιγμής έχει δώσει 60 εκατομμύρια περίπου (!!!!!) και άκόμα χρωστάει...
Δεν ξέρω λεπτομέρειες περι δανείων επιτοκίων δόσεων κτλ, αλλά έχω υποσχεθεί να μην πάρω ποτέ στη ζωή μου δάνειο από τράπεζα, πόσο μάλλον για να πάω τη μαιρούλα διακοπές...
-
Ενδεχωμενος το προβλημα τις Ελληνικης οικονομιας να βρισκεται στο οτι Ελληνες και Ελληνιδες, ανθρωποι εξυπνοι, σκληρα εργαζομενοι, φιλοδοξοι, με ιδεες και πτυχια και εμπειριες δε θελουν να εργαστουν στην Ελλαδα αλλα στο εξωτερικο. Προτιμουν το εξωτερικο γιατι αμοιβονται καλα, εχουν προοπτικες να ανεβουν στα σκαλοπατια της καριερας τους και προ-ωθουνται απο τις εταιρειες στις οποιες εργαζονται. Τωρα καποιος θα πει οτι φταινε οι μισθοι που δεν ερχονται στην Ελλαδα τετοια ατομα αλλα φευγουν. Αυτο ειναι αληθεια, αλλα θα μπορουσε να φτιαξει η κατασταση αν επεστρεφαν τα μυαλα αυτα και δημιουργουσαν τις απαραιτητες υποδομες για να μην φευγουν τετοια ατομα αλλα και για να επιστρεφουν κι αλλοι. Αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτο ειναι ιδεαλισμος, γιατι μια τετοια πραξη θα την ελεγα ηρωικη, αφου στο κατω κατω πολλοι θα τους εγραφαν και θα τους εστελναν απο κει που ηρθαν. Εγω για παραδειγμα εκτος απο διακοπες στην Ελλαδα δε σκεφτομαι να επιστρεψω για δουλεια τωρα που τελειωνω της σπουδες μου. Οποτε παραδεχομαι οτι ενδεχομενως φταιω κι εγω για την Ελληνικη οικονομια.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ε μιας πιάσατε την κουβέντα περι δανείων απλά θα σας πω ότι ένας ξάδερφος είχε την φαεινή ιδέα να δανειστεί 800.000 παλιές καλές δραχμούλες αρχές 10ετίας 90 από τράπεζα. Μέχρι στιγμής έχει δώσει 60 εκατομμύρια περίπου (!!!!!) και άκόμα χρωστάει...Δεν ξέρω λεπτομέρειες περι δανείων επιτοκίων δόσεων κτλ, αλλά έχω υποσχεθεί να μην πάρω ποτέ στη ζωή μου δάνειο από τράπεζα, πόσο μάλλον για να πάω τη μαιρούλα διακοπές...
Καλα.... πως του πηγε τοσο πολυ;;;;
Με δικηγορο μιλησε;;;
Γιατι δεν βγηκε στο κατω κατω της γραφης στα καναλια;;;;;;;;;
Παει καλα;;;;
Θα τους πληρωνουν και τα εγγωνια του ετσι οπως παει!!! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αντί να κλείνουν το μαγαζί όποιου συλλαμβάνεται να μην κόβει απόδειξη για κάνα μήνα την πρώτη φορά, 2μηνο τη δεύτερη, 6μηνο την τρίτη και για πάντα την τέταρτη - και να μην έχει δικαίωμα να ξανανοίξει τίποτα, βάζουν εμένα να τους βγάλω για μια ακόμα φορά το φίδι από την τρύπα. Οι μισοί Έλληνες εναντίον των άλλων μισών...
Είσαι σίγουρος οτι θα ήθελες οι ελεγκτες της ΥΠΕΕ να έχουν την εξουσία να επιβάλουν τέτοιες ποινές για τέτοιου είδους παραβάσεις;
Ναι. Γιατί οι κακοί επαγγελματίες κάνουν ίσως κακό στην οικονομία, αλλά κάνουν σίγουρα κακό στους καλούς επαγγελματίες.
Αν, βέβαια, εννοείς αν θα ήθελα ΑΥΤΟΥΣ τους ελεγκτές, αυτό σίγουρα όχι.**Tiger **όχι, δεν έχω αλλάξει νικ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν, βέβαια, εννοείς αν θα ήθελα ΑΥΤΟΥΣ τους ελεγκτές, αυτό σίγουρα όχι.
Αν όχι αυτοί τότε ποιοι;
-
Θεωρείς ότι είναι αδύνατο να βρεθεί τρόπος να μην αυθαιρετούν οι ελεγκτές;
Γιατί στις περισσότερες 'πολιτισμένες' χώρες, αυτό (τουλάχιστον) το έχουν καταφέρει εδώ και χρόοοοοοονια.ΥΓ. Και, σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι του περίεργου αυτού 'ρουφιανέματος'.
Οι Έλληνες είμαστε ανθεκτικοί σε κάτι τέτοια.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;