-
Τί σχεση εχει η καταληψη της Σορβόννης με τους μετανάστες;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
H εξέγερση της «εξαπατημένης γενιάς»
..............................Να κάνουν μήνυση στους γονείς τους που τούς έλεγαν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και αρχιτέκτονες για να 'βγάζουν λεφτά', αφού 'στην εποχή μου αυτοκίνητο είχαν μόνο οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι βιομήχανοι/εφοπλιστές'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
..............................Να κάνουν μήνυση στους γονείς τους που τούς έλεγαν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και αρχιτέκτονες για να 'βγάζουν λεφτά', αφού 'στην εποχή μου αυτοκίνητο είχαν μόνο οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι βιομήχανοι/εφοπλιστές'.
Να ευνουχίσουμε λοιπόν τις ελπίδες και τα θελω ενός εφήβου 17-18 ετών για να κανονικοποιήσουμε με οικονομική λογική την παραγωγή επιστημόνων; Και να φτιάξουμε ελίτ λίγων, μορφωμένων, κατόχων γνώσεων και πλούτου και στρατιες ανειδικευτων ή υπερεξειδικευμενων εργατών/υπαλλήλων του βασικού μισθού;
-
Το προβλημα δεν ειναι οτι σπουδαζουν..... αλλα το οτι σπουδαζοντας, κατι πιθανον εκτος αγορας.... απαιτουν να μην κανουν τιποτα αλλο περα απο αυτό... προτιμωντας ακομη και την ανεργια.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Να ευνουχίσουμε λοιπόν τις ελπίδες και τα θελω ενός εφήβου 17-18 ετών για να κανονικοποιήσουμε με οικονομική λογική την παραγωγή επιστημόνων; Και να φτιάξουμε ελίτ λίγων, μορφωμένων, κατόχων γνώσεων και πλούτου και στρατιες ανειδικευτων ή υπερεξειδικευμενων εργατών/υπαλλήλων του βασικού μισθού;
Ποιες ελπίδες; Ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι ένας πχ μαθηματικός θα περίμενε 15 χρόνια για να διοριστεί μετά την αποφοίτησή του. Επίσης ήταν γνωστό ότι ένας κοινωνιολόγος θα έφτυνε αίμα για να βρει δουλειά. Τα ίδια ίσχυαν για πολλές ειδικότητες.
Σύμφωνοι, ο καθένας δικαιούται (εφόσον δεν είναι στούρνος) να λάβει ανώτατη εκπαίδευση. Αλλά δεν δικαιούται να φωνάζει μετά για την ανεργία όταν είναι εκ των προτέρων σαφές ότι πολύ δύσκολα θα εργαστεί σε δουλειά σχετική με τον τομέα που σπούδασε. Ο ίδιος, μαζί με τους γονείς που συχνά μέσω του παιδιού τους προσπαθούν να ικανοποιήσουν προσωπικές ανεκπλήρωτες ή μη φιλοδοξίες, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Συμφωνω οτι πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια.
Αν υποθεσουμε οτι πατουσαμε ενα κουμπι και εξαφανιζονταν ολα τα χρεη/ελλειματα του κρατους και αυτοματος ολοι οι μισθοι επερναν τα πανω τους με ενα πολυ χα,ηλο πληθωρισμο, τί νομιζετε οτι θα γινοταν το επομενο δευτερολεπτο; Ολα τα αξιοθαυμαστα Ελληνικα μυαλα θα ελεγαν 'προς τα πανω οι τιμες να κονομησουμε'.
Καπως ετσι δεν εγινε με το ευρω; Θυμαμαι με 350 δραχμες εκανα το κυκλο του Ηρακλειου με το ταξι λιγο πριν το ευρω. Τωρα;
Τωρα κρατας στο χερι σου ενα ευρω και λες οτι ειναι 50 δραχμες.ατσα ακριβως ετσι ειναι.
και λενε μονο ο ελληνας ξερει τι ειναι 'φιλοτιμο' μαλλον το ξεχνα μολις δει
λεφτα.παντως αυτο με τις αποδειξεις εχει παραγινει.
πας στο γιατρο του δεινεις 800 σου γραφει αποδειξη 400, πας στο ωδειο του δεινεις 70 σου γραφει 40.και σιγουρα και οι 2 πεινανε πολυ -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οι οποιες αλλαγες δεν αφορουν τους παλιους , αλλα οσους ξεκινησαν να δουλευουν απο 1/1/05 και για τα ασφαλιστικα τους μετα την 1/1/93.Ο 35αρης απαιτει να παρει συνταξη σε 10 χρονια, οταν ολοι οι αλλοι εργαζομενοι θα παρουν στην καλυτερη περιπτωση στα 60 τους.
45 χρονια υπηρεσιας ειναι αν δεν απατωμαι,οχι 45 ετων.
Δηλαδη αν καποιος αρχισε στα 25 του, στα 70 με τα νεα μετρα!Προσωπικα αν ημουν εργαζομενος απο το 95 π.χ., ουτε εμενα θα μου αρεσε ξαφνικα να μου αλλαξουν τα δεδομενα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιες ελπίδες; Ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι ένας πχ μαθηματικός θα περίμενε 15 χρόνια για να διοριστεί μετά την αποφοίτησή του. Επίσης ήταν γνωστό ότι ένας κοινωνιολόγος θα έφτυνε αίμα για να βρει δουλειά. Τα ίδια ίσχυαν για πολλές ειδικότητες.Σύμφωνοι, ο καθένας δικαιούται (εφόσον δεν είναι στούρνος) να λάβει ανώτατη εκπαίδευση. Αλλά δεν δικαιούται να φωνάζει μετά για την ανεργία όταν είναι εκ των προτέρων σαφές ότι πολύ δύσκολα θα εργαστεί σε δουλειά σχετική με τον τομέα που σπούδασε. Ο ίδιος, μαζί με τους γονείς που συχνά μέσω του παιδιού τους προσπαθούν να ικανοποιήσουν προσωπικές ανεκπλήρωτες ή μη φιλοδοξίες, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση.
Οταν είσαι 17, οι ελπίδες και οι επιθυμιες δεν ειναι προιον οικονομικης-κοινωνικής ανάλυσης, αλλά οράματος για το μέλλον. Αν στερήσουμε από τα παιδιά μας τα όνειρα, δεν υπάρχει και τιποτ' άλλο να τους κληροδοτήσουμε....
Και, πλάκα που έχει, τα παιδιά που στερούνται τα όνειρα, ειναι συνήθως τα παιδιά αυτων που τα στερήθηκαν μικροί -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι οποιες αλλαγες δεν αφορουν τους παλιους , αλλα οσους ξεκινησαν να δουλευουν απο 1/1/05 και για τα ασφαλιστικα τους μετα την 1/1/93.
Ο 35αρης απαιτει να παρει συνταξη σε 10 χρονια, οταν ολοι οι αλλοι εργαζομενοι θα παρουν στην καλυτερη περιπτωση στα 60 τους.
45 χρονια υπηρεσιας ειναι αν δεν απατωμαι,οχι 45 ετων.
Δηλαδη αν καποιος αρχισε στα 25 του, στα 70 με τα νεα μετρα!Προσωπικα αν ημουν εργαζομενος απο το 95 π.χ., ουτε εμενα θα μου αρεσε ξαφνικα να μου αλλαξουν τα δεδομενα.
Τα παραλες.....
Σημερα πχ καποια με 20 χρονια υπηρεσιας μπορει να βγει στην συνταξη στα 40 χρονια της, με τις αλλαγες δεν μπορει σε λιγοτερο απο τα 55ο χρονο ηλικιας της, και 60 για τους ανδρες.Και παλι αυτα θα ισχυσουν σε οσους προσληφθησαν μετα την 1/1/93... οι παλιοτερη μενουν ως εχουν.
Σε σχεση με τους υπολοιπους εργαζομενους παλι κερδισμενοι ειναι..
Απλα καταργουν το δικαιωμα συνταξης με 20 χρονια υπηρεσιας μονο.
Ουτε σε αυτους αρεσει, αλλα ειναι κοινωνικα δικαιο.
-
Βεβαίως είναι σημαντικό το όραμα. Αλλά σημαντικότερο είναι να μην καταστραφεί αυτό μετά από μερικά χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά αυτό το όραμα δεν είναι του νέου, αλλά της οικογένειάς του.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Kανε ενα κοπο και διαβασε την σχετικη τροπολογια......
http://WWW.PARLIAMENT.GRΠου αναφέρει η τροπολογία για το 120%?(Το οποίο % είναι και αποτέλεσμα των εισφορών που πλήρωναν τόσα χρόνια στο Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε.)
Το μόνο που αναφέρει είναι το γνωστό 'διαίρει και βασίλευε' προ και μετά 1.1.93!
Ο 35αρης απαιτει να παρει συνταξη σε 10 χρονια, οταν ολοι οι αλλοι εργαζομενοι θα παρουν στην καλυτερη περιπτωση στα 60 τους
Που το είδες αυτό ρε φίλε?Δηλαδή ο 40άρης απαιτεί να πάρει σύνταξη σε 5 χρόνια? ΦΣΙΙΙΤ ΜΠΟϊΝΓΚ!!!!
Έπειτα δεν καταλαβαίνω αυτή την επιεικώς ηλίθια άποψη περί άλλων εργαζομένων που δουλεύουν σε σχέση με άλλους που δε δουλεύουν!
Δηλαδή εάν βγει αύριο ο Κυριακόπουλος και πει ότι από αύριο θα δέρνω τους υπαλλήλους μου στη S & B για να αποδίδουν καλύτερα θα πρέπει να βγούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρίας(S&B) και να πουν γιατί να δέρνουν μόνο εμάς και να μην ισχύει το ίδιο για όλο το εργατικό δυναμικό?
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ!
Υ/Γ:
Κατά τ'άλλα κάθε 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την εθνική μας παλιγγενεσία ! -
Η τροπολογια λεει τι θα ισχυσει και οχι τι ισχυει....
Το 120% του τελευταιου μισθου ειναι το σημερινο καθεστως και οχι μονο στην Εμπορικη....
Στην Εμπορικη εχεις δικαιωμα συνταξιοδοτησης οταν συπληρωσεις 25 χρονια υπηρεσιας για τους ανδρες και 20 για τις γυναικες.Αρα καποιος μπορει να βγει σε συνταξη στα 45 του.
Εχεις την εντυπωση οτι ολοι αυτοι απο την υπερπαραγωγη τους κερδισαν αυτα τα δικαιωματα ή στηριζομενοι στην κομματικοποιηση και την ηλιθιοτητα των εκαστοτε κυβερνωντων ????
Και τωρα προτεινουν να συνεχισουν να τα εχουν εις βαρος ολων των υπολοιπων....γιατι ο εργοδοτης ειναι το κρατος....εσυ μπορει να το δεχεσαι εγω ΟΧΙ.
-
GFON
I couldn't agree more...με σώζεις από πολλά ποστ...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Στην Εμπορικη εχεις δικαιωμα συνταξιοδοτησης οταν συπληρωσεις 25 χρονια υπηρεσιας για τους ανδρες και 20 για τις γυναικες.Αρα καποιος μπορει να βγει σε συνταξη στα 45 του.Θέλω να βγω και εγώ στη σύνταξη (του χρόνου) και να πηγαίνω κάθε μέρα για snowboard. Σύνταξη στα 45, να πληρώνουν οι επόμενοι μέχρι τα 72.
-
leonp
Αυτό είναι η έννοια μας...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στην Εμπορικη εχεις δικαιωμα συνταξιοδοτησης οταν συπληρωσεις 25 χρονια υπηρεσιας για τους ανδρες και 20 για τις γυναικες.Αρα καποιος μπορει να βγει σε συνταξη στα 45 του.
Θέλω να βγω και εγώ στη σύνταξη (του χρόνου) και να πηγαίνω κάθε μέρα για snowboard. Σύνταξη στα 45, να πληρώνουν οι επόμενοι μέχρι τα 72.
Κανεις δεν θα ελεγε οχι.......
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Οι γυναικες έχουν δικαίωμα στα 20 εφόσον έχουν ανήλικα παιδιά και ο άνδρας που θα πάρει σύνταξη στα 25 έτη παίρνει το 75-80% της σύνταξης που δικαιούται!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Οι γυναικες έχουν δικαίωμα στα 20 εφόσον έχουν ανήλικα παιδιά και ο άνδρας που θα πάρει σύνταξη στα 25 έτη παίρνει το 75-80% της σύνταξης που δικαιούται!
Σωστό!
-
Αν μπεις στα 20 εχει καλως,αν μπεις στα 30 το μπούλεν,πρωτα τάφος και μετά συνταξη
Παντως αν θελουν ευκολα και γρηγορα λεφτα απο προνομιουχους,υπαρχουν πολλοι διαθέσιμοι:
Ποτε βγαινουν σε συνταξη οι στρατιωτικοι,που απολαμβάνουν εκπτωσεων και φοροαπαλλαγων ακομα και στον υπνο τους;
Ποσα παιρνει ο πρωτοδιοριστος στην Εφορία, που 13.30 η ωρα φευγει για να μην τον κλειδωσει ο φυλακας μεσα;
Ας ξεκινησουν απο εκει,και μετα ας χτυπησουν τους τραπεζικους που παίρνουν 700Ε-1000Ε για να ξυπνάνε απο τις 06.30 και να σχολάνε στις 16.00...
Τωρα για δικαστικους,βουλευτες,συμβουλους υπουργων και πασης φύσεως λαμόγια, δεν τολμω καν να το αναφερω,αυτο ειναι επιστημονικη φαντασία....
-
Στρατιωτικοί τελείως άλλη κατάσταση...Υψηλά αμειβόμενοι, αλλά τελείως άλλη κατάσταση...
Εφοριακοί...σύμφωνα με κάποιες θεωρίες και προβλέψεις, και αυτοί θα χτυπηθούν σύντομα.
Για τα λοιπά λαμόγια, συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά όχι και η ΟΤΟΕ σε μελόδραμα, δεν θα το αντέξω...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;